Potpomognuta oplodnja vol. 8

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    KukurbitaPepo
    21. Veljača 2023. 15:38

Cotton a i ostale cure koje su vec prosle aspiraciju- kakva su iskustva tokom zahvata? Ima li smisla ici u opcu ako se ocekuje manji broj js? 
    Jasno da je odluka individualna, nisam pekmez, mogu dosta istrpit, ali opet..Zasto se mucit?

Zagreb
    sinaasappel@yahoo.com

Cotton
    21. Veljača 2023. 15:59

Malena88, Hope1982, Stela, Flowerson, MalaG hvala cure drage ❤️❤️ prava ste podrska 🥰

Hope1982 terapija mi je bila ista, znaci rekovelle, cetrotide i ovitrelle, ali veca doza rekovella. (Zadnji put bila 5,66, sto je kao idealno po mojoj kilazi i amh, ali meni nije bilo dovoljno, pa smo ovaj put povecali dozu na 7 i dobili puno bolji rezultat). 

Kukurbitapepo ja sam zadnji put uzela opcu, a ovaj puta analgeziju (dolantin+normabel). U opcoj nista ne osjetis jer zaspis odmah, a sad sam imala vise js i opet nisam nista osjetila previse. Jedina razlika sto sad sam malo bila svjesna, malo ne.. cujem doktora, al ga ignoriram i tako 😅 pa otvorim oci i vidim ih, pa opet zaspim na trenutak. Zabolilo me jedino malo kad su trazili lijevi jajnik (moj se skriva), al u tom trenu me uopce nije bilo briga sta me boli 😂 uglavnom, ne znam kolko sam bila tamo, meni to proletilo ko minuta i vec bilo gotovo... Inace imam visok prag boli, i iskreno analgezija mi je bila skroz okej

🙋🏻‍♀️ 33
    🙋🏻‍♂️ 38
    2022- IVF - et ❌, nema ❄️
    2023- IVF, et ❌, 3 ❄️ -> 1 neuspjesni, 2 spontana
    Promjena klinike ->Trombofilija -> clexan
    2024- ICSI, et ❌, 3 ❄️
    03/25 FET 1 bc, beta 12dpt 549/14dpt 1493
    05/25 Panorama - stiže 🩷

• Malena88
    21. Veljača 2023. 16:25

KukurbitaPepo

Cotton a i ostale cure koje su vec prosle aspiraciju- kakva su iskustva tokom zahvata? Ima li smisla ici u opcu ako se ocekuje manji broj js?
    Jasno da je odluka individualna, nisam pekmez, mogu dosta istrpit, ali opet..Zasto se mucit?

Meni je ovo 4.et u stimuliranom, i imala sam uvijek 4,-5 je bilo najvise js. I svaki puta pod kratkotrajnom anestezijom. To se nisam dvoumila kad su pitali😂
    Isto nisam mimoza, ali sam misljenja zašto trpiti bolove kad si u ovome svemu bar fizičku bol možemo smanjiti🤗 
    Kad sam isla u prirodni et,nisam docekala aspiraciju jer je puknuo folikul,tako da evo nisam do sad probala bez anestezije..
    A i rekli su mi sad da mi je desni jajnik gore visoko nekak naljepljen,i da ce tesko biti doci do njega. Vjerujem da je to posljedica carskog i mogućih priraslica

💁‍♀️34 god. AMH- 13, IR, Siofor 500mg
    💁‍♂️41god. -normo
    Mama djevojčice🥰
    05.09. ET 2 blastice 🤞
    16.09. prokrvarila💔
    Idemo dalje u borbu nakon pauze🥰
    02/23. Stimulirani ciklus- Gonal 300, Cetrotide
    15.02 punkcija 5 oocita, 18.02 -ET jedne 🤞

Rolica
    21. Veljača 2023. 16:39

Update; iz Poliklinike Ivf su me fino otpilili, lista čekanja je do 06/23, a nove pacijente na listu ne upisuju, međutim ako platite možete odmah u postupak  U petak idem svakako na Sv.Duh kod Luetić, a ove privatne ćemo dalje vidjeti kolike su liste kod koga :/
    Sani88 poslala upit, hvala na info, prebrzo sam odustala čini se 
    Cotton zahvaljujem, ohrabrili ste me, poslala sam i njima upit pa ćemo vidjeti što kažu  Vama sretnoo!

Sretno svima!

👩 39 g, 2020. - missed Ab, 11 tt (prirodna tr),
    AMH 3,2, kariogrami uredni,
    👨 38 g, oligozoospermia,
    1. 04/24 Beta+ -> 1 🐧 👉 FET 👉 B.O. 6 tt
    2. 11/24 KBCSM -> stimulirani -> 🐣 popucali prije aspiracije
    3. 12/24 KBCSM - prirodan -> 🐣 popucali prije aspiracije
    4. 02/25 KBCSM - prirodan -> 🐣 popucali prije aspiracije
    5. 02/25 KBCSM - prirodan -> 1🐣 -> X
    6. Škvorc ⏳
    rolica.forum@gmail.com

Maus
    21. Veljača 2023. 16:46

KukurbitaPepo

Kad sam išla na Merkur nisu imali anasteziju, e to je bilo mučenje bol,strah,trema. Sve dok jednom nisam došla legla tamo i prodisala svaki ubod bez straha njih preko 8 kom. svi su mi se divili doktori i sestre pa kako si bila tako mirna,pa eto tako pomirila se sama sa sobom moramo to obaviti i to je to nema vrištanje nema plakanja i nije bilo ni boli tj bilo je al nisam ju toliko osjetila sve je u glavi. To mi je pomoglo i na samom porodu bol je manja kad se pripremim na to, kao nešto što moram obaviti. Kod skvorca imaju anasteziju i uvjek ju uzmem, ako ju mogu prespavati zašto ne. 

Maus
    21. Veljača 2023. 17:12

Točkica 89

Cure nisam mogla izdržati pa sam isla danas 13. dan vadit betu.. naravno da me pristic ispod ustiju ni ovaj put nije iznevjerio te je samo potvdio negativnu betu.. samo mi se povlaci pitanje ocu li ikada vise dozivjet tu pozitivnu betu.. ne kuzim sto se dogodi ako sve bude dobro i endic i blaste koje dozive 5. dana i odmrzavanje, a na kraju se ne uhvate.. i muci me to sto mi je jedini uspjesni FET bio prirodni bez ikakvih hormona i zao mi je sto mozda ovaj put tako nismo probali.. i jos me muci to koja je vjerojatnost ako ovih dva sad nisu valjala da zadnja dva valjaju..
    Mislim da se sad moram malo ohladit od ove MPO price… vec 9 embrija vracenih i niti jedan nije valjao.. ne znam.. mislim da cu sacekati sad koji mjesec.. postalo mi je to sve pretesko psihicki.. zelim misli odagnat od toga.. samo neuspjesi..
    Vama ostalima zelim puno srece.. 🍀🍀🍀🍀

Prošla sam sve to isto kao ti...najgore bi mi bilo kad bi došla i rekli mi da nema transfera. Pa kako nema nešto niste napravili kako treba da nije došlo do oplodnje. A što možemo ništa. Vraćali savršene embrije beta nula...pa biokemijska još gore...e kad sam imala prvu biokemijsku onda sam sama sebi rekla vraga oni znaju kakav je taj embrij epa vidiš da nije dobar i bolje da je odmah u startu odustao ako već nije bio dobar. Tako ja sebe tješila i kad došao pravi embrij ja rodila ...znači bila su dva vraćena da nešto nije bilo uredu s maternicom npr nebi se primila ni jedna ...a jedna se primila druga nije a isto bila savršena epa nije bila savršena to oni samo tako procjene izvana unutra nitko ne vidi kakav je. I zato ja nisam voljela odustati ja da sam mogla išla bi svaki mjesec jer jednom mora doći pravi. 

• Magnolija77
    21. Veljača 2023. 17:47

Dunja12

Magnolija77

Pozdrav cure, da se javim sa zadnjim updateom. Vidim dosta poznatih nickova… Dakle zadnja vijest od mene je bila da sam trudna, opet, spontano, nakon sto smo se pazili, na zalost to je zavrsilo kompletnim spontanim pobačajem u 14tt. Nipt je pokazao višestruke trisomije zenskog ploda. U cekanju biopsije dogodio se kompletni spontani pobačaj, očito je tijelo prepoznalo na vrijeme tako da sam sve u svemu dobro i prošla i nismo mi morali odlucivati o prekidu trudnoće. Starije forumašice znaju moj put. Dakle nekakav je zaključak da iz nekog razloga možda ja i suprug ne mozemo imati žensku djecu jer od 4 neuspjesne trudnoce 3 su bile zenski plodovi. Bili smo kod geneticara koji je natuknuo mogucnost toga i rekao da moze ostati nedokazano ali da ima parova koji jednostavno ne mogu imati ili musku ili zensku djecu a da su im kariogrami uredni. Naruceni smo na kariograme koji ocito mogu ali i ne moraju pokazati ništa.
    Hvala Bogu pa smo uspjeli dobiti našeg sina, sunce naseg života i za sada je priča o jos djece za nas zavrsena. Pazimo se kao da smo srednjoskolci😅, a imam i smrzlice koje se trenutno nakon svega bojim vratiti, ne zelim reci nikad necu vratiti, ali za sada nakon svih ovih stresova zelim mir da ih se mogu posvetiti ovoj bebi koju imam i to poglavlje je za nas zatvoreno.
    Sjetim se lucije koja je imala x spontanih, pa eto, mozda je i kod nje taj problem, lucija ako citas moguce da si pehista, moguce da imate problem sa određenim spolom…
    Sretno svima🤞 i nastaviti cu vas pratiti tu i tamo😘😘

Da li ste i prvo dijete dobili iz ivf-a? Ne znam gdje imate smrzliće ali možda vam klinika u kojoj jeste može pomoći sa dodatnim pretragama i testiranjima samih zametaka prije nego idete na vraćanje ako ćete ići ( u Pragu recimo imaju tu mogučnost)😌. Želim vam puno sreće dalje❤️

Dijete je iz spontane trudnoce koja se dogodila između postupaka. Samo je jedan od cetiri spontana iz ivf-a. Sve znam za pgd, ali nekako nam je sada to sve komplicirano prolaziti, sa malim djetetom, prioriteti se promjene. A i mislim da nema mogucnosti slanja gotovih embrija u neku drugu drzavu. A nismo ni mladi. U kasnim tridesetima. Tako da iskreno ni ne znam kako se uhvatilo dva puta u 3 mjeseca, i to smo se pazili. 
    Javit cu sta se dalje događa jer znam da je svacije iskustvo na ovom putu vrijedno, pogotovo ako su neke rijetke pojave😅.

loli2020
    21. Veljača 2023. 18:18

KukurbitaPepo

Ja sam bila pod anestezijom, probudila se sve je bilo odlično. Nije me ništa ni poslije boljelo. S obzirom kako cure kažu da užasno boli, nisam htjela riskirati, a i sestra mi je savjetovala da je bolje da uzmem. 😏😊

🧔🏻‍♂️33 , 🙍‍♀️33
    03/2019 IVF-ICSI Podobnik
    03/2019 ET - beta 0 ❌
    05/2019 - FET beta +
    02/2020- STIGLA CURICA 💗
    11/2022- FET Alea Fertility= beta 0❌
    02/2023 - FET; beta 3.03🤞❌
    03/2024 - MPO Alea Fertility
    04/2024- FET u čekanju 1❄️
    23.04.-FET
    06.05.- Beta 🤞🏻❌
    09/2024.- 3. MPO
    02.10.2024.- mogući transfer 🫶🏻🤞
    💚💚Izađi kao pobjednik u ovoj igri živaca💚💚

Hope1982
    21. Veljača 2023. 18:56

Cotton

Malena88, Hope1982, Stela, Flowerson, MalaG hvala cure drage ❤️❤️ prava ste podrska 🥰

Hope1982terapija mi je bila ista, znaci rekovelle, cetrotide i ovitrelle, ali veca doza rekovella. (Zadnji put bila 5,66, sto je kao idealno po mojoj kilazi i amh, ali meni nije bilo dovoljno, pa smo ovaj put povecali dozu na 7 i dobili puno bolji rezultat).

Kukurbitapepoja sam zadnji put uzela opcu, a ovaj puta analgeziju (dolantin+normabel). U opcoj nista ne osjetis jer zaspis odmah, a sad sam imala vise js i opet nisam nista osjetila previse. Jedina razlika sto sad sam malo bila svjesna, malo ne.. cujem doktora, al ga ignoriram i tako 😅 pa otvorim oci i vidim ih, pa opet zaspim na trenutak. Zabolilo me jedino malo kad su trazili lijevi jajnik (moj se skriva), al u tom trenu me uopce nije bilo briga sta me boli 😂 uglavnom, ne znam kolko sam bila tamo, meni to proletilo ko minuta i vec bilo gotovo… Inace imam visok prag boli, i iskreno analgezija mi je bila skroz okej

Hvala 😁

🙋‍♀️41-🙋‍♂️33-9 godina borbe
    OAT i PCOS-AMH 42 pmol/l
    2 izgubljene trudnoce 26 tt i 8 tt
    9/2020-ICSI- 4f-2js-ET jedne blas❌
    10/2020-ICSI-40f-24js-9🐧(jedna odustala)
    11/2020-FET🐧🐧poz.test ❌
    3/2021-FET🐧🐧poz. test ❌
    4/2021-FET🐧🐧poz.test ❌
    11/2021-FET🐧poz.test ❌
    2/2022-FET 🐧poz.test ❌
    5/2023-zadnji pokusaj-PICSI-26f-19js-12zamrzli
    31.05.2023-ET 2 blas-test 7dnt➕- beta 12dnt 306-15dnt 1273-22dnt 9990-imamo titraje❤️6+1💔❌
    10/2023 - histeroskopija
    „Ne boj se i samo vjeruj“

Panda.
    21. Veljača 2023. 20:15

Stela naravno da sve pratim i navijam! Vidim da spremno napadaš dalje! 🥰🤞 To neću sigurno propustiti. 🤭
    Kacusha stvarno šećer medeni. 😍 Vidim spremna i ti. 💪💪💪
    Sani toliko pozitive pršti od tebe da imam osjećaj da ćemo za vikend mjerkati prve crte. 🥰
    KukurbitaPepo ja sam na 15 folikula dobila neku (bar za mene) laganu kombinaciju dolantina i apaurina. Da mogu birati, na 10+ bi odabrala opću anesteziju. Preživi se, ali nije ugodno. Na manji broj je gore navedeni koktel ok ako folikuli nisu nezgodno smješteni.
    Točkica89 teško da ćeš naći razloge i utjehu u analizama gdje je pošlo po krivu. I teško da će te itko bolje razumijeti od nas svih ovdje. Nadam se da ćeš se uspjeti što prije oporaviti i daj si malo vremena da se posložiš. Nakon pada, ustajemo i nastavljamo našu borbu. Sigurno postoje pretrage koje još možeš obaviti ili možda potražiti drugo mišljenje. Samo hrabro. 💪❤️
    Cotton super brojkica i uskoro si pupo. 🥰 I neka je sa srećom. 🤞
    Flowerson ne znam jesam li napisala više, ali čestitam na prekrasnim vijestima. 🥳😘
    Vjerojatno sam pola zaboravila, ali znate da sve pratim. 🤗❤️

🙋‍♀️'88 - PCOS, 🙋‍♂️'91 - OAT
    KBC Split
    12/2021 - ICSI stimulirani ➡️ 2🥚, ET 2 dvodnevna ❌
    4/2022 - ICSI stimulirani ➡️ 15🥚- 3
    6/2022 - FET🐧❌
    7/2022 - FET 🐧❌
    10/2022 FET 🐧 - biokemijska ❌
    Repromed
    06/2023 - ICSI ➡️ 9 🥚, ET 1 morula, 🐧🐧
    Beta 12.dnt 134, 14.dnt 343; stiže nam 💗

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.