Potpomognuta oplodnja vol. 8

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Stela_M
    08. Veljača 2023. 15:37

malala

Zvala Rebro za narudžbu za kariogram. Traže potvrdu da su uputnice poslane. Muževa dr mi isprintala up., a moja gin preko maila mi kaže da ta potvrda ne postoji i da im pošaljem svoj mbo i to je to. Pola jutra sam bila na tel. da to riješim i nisam ništa. Klaićeva će me nazvati u 3.mj kad će znati reći mi termin, i rekli da se upišem i na Rebro. Tko je tu lud?? Traže nešto što ne postoji?? Onda su mogli reći da tražim dr. da mi isprinta up. 🤷

Može ti tvoja dr isprintati  potvrdu o izdanoj  e uputnici i onda ti na tom papiru piše sve 

👩36 pcos, hipo, hashi, IR, Amh 37,3 PAI 4G/5G, MTHFR
    🧔33 asthenonecrozo.. ➡️ normo
    1 IVF (Petrova) 16 🥚- et 2 blaste👎
    2 IVF (Ivf pol) 15 🥚 - 8 🐧
    10/22 FET 1 🐧 beta 12
    02/23 histero
    03/23 FET 1 🐧 beta 8
    04/23 FET 2 🐧 + heparin i prolutex 11 dpt beta 246, 13 dpt beta 642, 15 dpt beta 1667 ➡️ 09.6 uzv ❤️❤️➡️uzv 23.6 ❤💔

nika0302
    08. Veljača 2023. 15:48

Bok cure...samo vas malo pozdravim, ne pratim tolko više. Da pitam samo za svoju zavorku rainbow kako je? 🥰
    Popratila sam i curke koje su rodile,malo i trudnice 🤗 čestitke svima a vama borilice želim što prije da cam uspije ❤️❤️

👱‍♀️28god AMH 30,4👦29god , oligoasthenozoospermia
    BetaPlus
    11/2019 ICSI- 1trodnevni⛔
    11/2020 ICSI- 1 trodnevni ⛔
    2/2021 FET blastica ⛔ biokemijska
    4/2021 FET blastica ⛔
    Pol.Škvorc
    11/2021 ICSI 10js, 7 oplođeno, 15.11. vraćena 2 trodnevna
    30.7.2022. stigla naša curica Vita 💗

Silmarilion
    08. Veljača 2023. 16:33

Sani88 🙏🍀🤰💕

Angiee

Pozdrav svima, mi radimo na trudnoci godinu ipo dana (pauza zbog operacije mioma i polipa) i upravo smo napravili nalaze da vidimo do čega je.. evo došli su nam nalazi, meni je AMH jako nizak 6.07, dok je mužu nalaz spermiograma asthenozoospermia.. ima ih, samo nisu brzi.
    Ostali hormoni su mi u redu, sve je u srednoj vrijednosti..
    Zanima me ako je itko od vas imao tako nizak AMH, da li znate hoce li nas odmah slati na nekakav MPO postupak ili?
    Zvala sam doktora, preko telefona mi je reka da se smirim da nije ništa prestrašno, u ponediljak idem kod njega na konzultacije.
    Hvala!

Dobrodošla 🤗. Obzirom na niski amh I partnerov sgram kandidati ste za mpo. Inače svi parovi koji u godinu dana ne ostvare spontano trudnoću bez obzira na nalaze su kandidati za mpo. Nemoj se zamarati sa amh, on je samo okvirni pokazatelj tvoje rezerve js, pravo stanje pokazuju antralni folikuli (uzv na početku ciklusa). I moj savjet je da potražiš mišljenje specijaliste doktora humane reprodukcije jer obični ginekolozi nisu toliko stručni u ovom području.
    Tikvica yes, još dva dana

Hvala! 🤗

Idem vec kod spec.humane, on me i operirao i poslao na ove pretrage.  Znat cu vise u ponediljak kad odem kod njega; ali sam se iskreno malo pripala i svašta pročitala!

Tek sam nova u ovome, pa me samo zanimalo da li je moguce s ovim nalazima ici na MPO ili je odmah IVF postupak, te opcenito koji su daljnji koraci jer sam nestrpljiva 🥹 

Svakako vam javim u ponediljak sta mi je reka i koji su daljnji koraci. 

31/35
    Novalac, Koenzim Q10 300mg, Euthyrox 75/100
    Profertil za M - OAT
    06/23 IVF-ICSI ➡️ ET 1 trodnevni 8st ❌ beta 0.2
    07/23 FET - prekinut ciklus
    08/23 FET - prekinut ciklus
    09/23 FET - 1❄️beta 03.10. 🤞🏼

IvonaSi2509
    08. Veljača 2023. 16:36

Sani88 🙏🍀🤰💕

IvonaSi2509

Hej cure,Prolaktin mi je 24,blago povišen,možete mi pojasniti što je on zapravo i kako ga regulirati.Radim malo stresan posao pa mislim da je zbog toga stresa.

A koji su referentni intervali, koliko iza gornje granice je povišen? Da bi nalaz bio realan treba biti barem 2 sata budan, biti natašte i mirovati, doslovno sjediti/ ležati barem pola sata prije vađenja krvi.

Vrrijednosti su: 4.79-23.3 ng/mL a meni piše 24.04 H al doslovno podebljano.
    Probudila se u pola 6,pola 7,dosla tamo,sjedila pola sata,već sam se pripremila jer nije prvi put,u 9 i nešto izvađena krv.

👩🏼‍💼-29| ✅ Hipotireoza,PAI1 homozigot
    👨🏻‍💼-30| XXY 🧬
    13.02.24| MTESE TURKEY | 12💦
    28.02.24| IVF TURKEY | 26🥚 | ❤️ 12 ➡️ 1 ❌
    15.01.25| EUROPE IVF PRAGUE | 13🥚 | ❤️ 8 ➡️ ❄️
    10.02.25| FET | ❄️❄️ ➡️ ❌
    05.2025| FET | ❄️❄️ ⏳

Stela_M
    08. Veljača 2023. 16:38

https://ibb.co/fnyZBs4
    Evo ovako meni ginić i dr opće isprintaju i kada se naručujem to priložim u mail 😁

10/22 FET 1 🐧 beta 12
    02/23 histero
    03/23 FET 1 🐧 beta 8
    04/23 FET 2 🐧 + heparin i prolutex 11 dpt beta 246, 13 dpt beta 642, 15 dpt beta 1667 ➡️ 09.6 uzv ❤️❤️➡️uzv 23.6 ❤💔

Stela_M
    08. Veljača 2023. 16:41

Angiee

Sani88 🙏🍀🤰💕

Angiee

Pozdrav svima, mi radimo na trudnoci godinu ipo dana (pauza zbog operacije mioma i polipa) i upravo smo napravili nalaze da vidimo do čega je.. evo došli su nam nalazi, meni je AMH jako nizak 6.07, dok je mužu nalaz spermiograma asthenozoospermia.. ima ih, samo nisu brzi.
    Zanima me ako je itko od vas imao tako nizak AMH, da li znate hoce li nas odmah slati na nekakav MPO postupak ili?
    Zvala sam doktora, preko telefona mi je reka da se smirim da nije ništa prestrašno, u ponediljak idem kod njega na konzultacije.
    Hvala!

Dobrodošla 🤗. Obzirom na niski amh I partnerov sgram kandidati ste za mpo. Inače svi parovi koji u godinu dana ne ostvare spontano trudnoću bez obzira na nalaze su kandidati za mpo. Nemoj se zamarati sa amh, on je samo okvirni pokazatelj tvoje rezerve js, pravo stanje pokazuju antralni folikuli (uzv na početku ciklusa). I moj savjet je da potražiš mišljenje specijaliste doktora humane reprodukcije jer obični ginekolozi nisu toliko stručni u ovom području.

Hvala! 🤗

Idem vec kod spec.humane, on me i operirao i poslao na ove pretrage. Znat cu vise u ponediljak kad odem kod njega; ali sam se iskreno malo pripala i svašta pročitala!

Tek sam nova u ovome, pa me samo zanimalo da li je moguce s ovim nalazima ici na MPO ili je odmah IVF postupak, te opcenito koji su daljnji koraci jer sam nestrpljiva 🥹

Ivf ili ti MPO je jedno te isto odn MPO je kratica na hrvatskom jeziku.. ako dugo pokušavate a ne ide onda ne vidim razloga da i dalje tapkate u mjestu ali uz lošiji spermio malo će teže ići prirodnom putem nije nemoguće ali su šanse manje... nije potpomognutu ništa strašno to je samo mala pomoć 😁

10/22 FET 1 🐧 beta 12
    02/23 histero
    03/23 FET 1 🐧 beta 8

Stela_M
    08. Veljača 2023. 16:45

IvonaSi2509

Sani88 🙏🍀🤰💕

IvonaSi2509

Hej cure,Prolaktin mi je 24,blago povišen,možete mi pojasniti što je on zapravo i kako ga regulirati.Radim malo stresan posao pa mislim da je zbog toga stresa.

A koji su referentni intervali, koliko iza gornje granice je povišen? Da bi nalaz bio realan treba biti barem 2 sata budan, biti natašte i mirovati, doslovno sjediti/ ležati barem pola sata prije vađenja krvi.

Vrrijednosti su: 4.79-23.3 ng/mL a meni piše 24.04 Hal doslovno podebljano.
    Probudila se u pola 6,pola 7,dosla tamo,sjedila pola sata,već sam se pripremila jer nije prvi put,u 9 i nešto izvađena krv.

Po meni to i nije tako strašan nalaz znaš I sama da na prolaktin utječe 101 faktor ali najbolje se konzultirati sa svojim dr oko toga 😍

10/22 FET 1 🐧 beta 12
    02/23 histero
    03/23 FET 1 🐧 beta 8

Silmarilion
    08. Veljača 2023. 16:53

Stela_M

Angiee

Sani88 🙏🍀🤰💕

Angiee

Hvala!

Hvala! 🤗

Idem vec kod spec.humane, on me i operirao i poslao na ove pretrage. Znat cu vise u ponediljak kad odem kod njega; ali sam se iskreno malo pripala i svašta pročitala!

Ivf ili ti MPO je jedno te isto odn MPO je kratica na hrvatskom jeziku.. ako dugo pokušavate a ne ide onda ne vidim razloga da i dalje tapkate u mjestu ali uz lošiji spermio malo će teže ići prirodnom putem nije nemoguće ali su šanse manje… nije potpomognutu ništa strašno to je samo mala pomoć 😁

😬😬😬sorry, mislila sam da su to dvi razlicite stvari.. 
    da, svakako više ne mislimo čekat, nego odma da se nesto napravi pogotovo s njegovim nalazom sad znamo da ce tesko doci prirodnim putem. 
    Samo se nadam da necu morati cekati jos par mjeseci za MPO, da li je moguce odmah krenuti s tim (ici cu privatno), ili se moraju raditi jos kakve dodatne pretrage.
    Znat cu vise svakako u ponediljak, al eto ko ce izdrzat do tad 😂

31/35
    Profertil za M - OAT

Stela_M
    08. Veljača 2023. 17:08

Angiee Ako idete privat onda se sve možete dog s dr, i sve to ide puno brže nego preko Hzzo-a, pogotovo ako ste prikupili sve nalaze 😁 ma u pon ti odmah dr napadni sa 1000 pitanja 🤣🤣
    Malala htjela sam ti samo pomoći a ti napravi po svom što da ti drugo kažem 🤷‍♀️

10/22 FET 1 🐧 beta 12
    02/23 histero
    03/23 FET 1 🐧 beta 8

Silmarilion
    08. Veljača 2023. 17:29

Hvala svima! 🤗

Inače pijem euthyrox 37.5, prije 2 mjeseca mi je TSH bio 3, a sad na ovom nalazu od hormona 17?! 😱
    Nikad mi nije bia toliko velik, nezz oce to predstavljat problem veliki. 

Sto se tice nalaza, imam ove na koje me dr posla (spolni hormoni, vit D, AMH, TSH i muzev spermiogram). 

31/35
    Profertil za M - OAT

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.