Potpomognuta oplodnja vol. 8

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Razumna
    07. Veljača 2023. 22:41

Johicaa

Razumnazasluzujes i te kako svoju srecu. Poznajem toliko zena koje se sekunde ne brinu za kilazu i bmi pa
    su dobile bebe bez problema iako imaju veci broj kilograma. Važno je da si zdrava i da se trudis i radis. Jeste u Ivf-u super biti sa sto zdravijom kilazom ali ide koliko ide. Ja sam se ubila u pojam dok sam bila u stimulaciji da se ne udebljam jer sam skinula kg, i rekla sam necu vise sekunde sebe onalovazavati kroz kilograme. Evo sto sam sebi nabila tak pritisak jos samo pritisak procesa.
    Treba stati i vidjeti sta cu prvo , hocu li psihologu ili treneru. Ja sam prvo treneru, a sad vise necu treneru nego cu psihologu.

Hvala ti draga 🥰 uz vaše postove čovjek se odmah bolje osjeća 💞 ja idem se bakćem i sa psihologom i treniram i krećem u ambulantu za debljinu a za sve to treba vremena a ja baš i nisam u cvijetu mladosti. 
    Oblakica male sredine su takve a ni u većim nije bolje. Ja sam prilično naivno izašla u "javnost" s mpo pričom i lupilo me po nosu. Ljudima je najvažnije tko je krivac za neplodnost 🤮.
    Za sljedeći postupak neću nikome reci ni riječi. Ma da ostanem trudna neću reći dok mi se ne bude vidjelo. 
    Lacky sutra idem na kontrolni uzv i ako sve bude ok onda je to. Danima smedarim i sad mi se čini da mi ide i svježa krv pa bi to moglo biti to.
    Stalno mi se u glavi vrti dr L sa svojom pričom da jednu jedinu ženu u svojoj karijeri nije htio liječiti jer je bila predebela... 
    Joj umjesto da se bojim da mi se ne ponovi spontani ja si razvijam ovakve psihoze u glavi, luda sam pa živim 

12/2020-Luči1️⃣ivf➡️ET 2 trodn👎❄️ 4 Morula
    7/21- FET 2xmorula, 1.beta:505, 2.beta 3030, 1.UVZ 🤰🏼2.UVZ 💗3.UVZ 💔😭
    2/22 FET 2xmorula👎
    3/2022-Lucinger-2️⃣ IVF➡️ET-2x trodn👎, 6x⛄
    5/22 - FET 2x trodnevni 👎
    6/22 - FET 2xtrodnevni 💥biokemijska 🥺
    10/22 - FET 2x trodnevni - Blighted Ovum 😭
    5/23-Sv. Duh-3️⃣ivf➡️ETx1 trodnevni 👎, 🥶🥶
    10/23-Sv. Duh-FET 2bc-Blighted Ovum 😭
    4/24-Sv. Duh - 4️⃣ Ivf - ET 1BC😮‍💨, 🥶🥶🥶
    7/24-fet 1BC, 11/24-fet 2 BC 😔😔😔
    2/25-Sv. Duh - 5️⃣ Ivf - 🥶🥶🥶🥶

Flowerson 🌸
    08. Veljača 2023. 08:15

malala, sjećam te se i ja...dobro je da ćete napravit kariograme pa da znaš na čemu ste i možeš bit mirnija. Nadam se da to nije razlog za 4 biokemijske i da ćeš u sljedećem postupku imati sretan ishod.
    Razumna, javi kako prođe uzv, nadam se da si se konačno očistila i da krećeš ❤️
    Jagoda, ja sam nakon spontanog svaki dan pila dvije šalice čaja od vrkute, ne znam jel pomoglo, al očistila se jesam, dobila normalnu menstruaciju 38.dan ciklusa i sad sam opet trudna. Ostajem vjerna tom čaju.

KBC Ri, ♀️91' - subklinicka hipotireoza, ♂️ 84' - teška oligoastenozoospermia
    11, 12/2021 2 prirodna ICSI ➡️ ❌
    04/2022 1. stimulirani IVF ➡️ Bemfola 150 | Decapeptyl 2x ➡️ 19 🥚| OHSS ➡️ 5 ❄️
    10/2022 1. FET (prirodni) ➡️ 1 ❄️| 8+0 missed ab 💔
    01/2023 2. FET (prirodni) ➡️ 1 ❄️| 21dpt B 10546; 7+1 💓 Qualified 360 ✅ Girl A 🌸 Born on 02.10.2023 💕

• Pmak
    08. Veljača 2023. 08:37

Pozdrav, svima i želim svima sreću u kojoj god se fazi nalazile.
    Na forumu sam bila aktivna krajem 2020.i početkom 2021., krajem 2021. sam, u svojoj 41. iz prvog postupka IVF rodila curicu. Imam i starijeg sina - spontana trudnoća.
    Kako smo  u tom jednom postupku na VV, dobili 3 blastice, od kojih su vraćene dvije a jedna je pohranjena, polako se psihički pripremam za FET poslije ljeta. Tad ću imati 43 i postupk plaćam.
    Vidim da se javlja pitanje težine, pa, eto, nažalost, tu imam iskustva. Dakle, desilo se da sam u postupak (koji nisam ranije planirala) primljena sa uistinu prekomjernom težinom, recimo - teška kategorija. Kako zbog godina nije bilo vremena da sa postupkom malo pričekam, a bio je i upitno hoću li stići ispucati sve postupke na teret HZZO zbog godina - odluka dr Pavan Jukič je bila da krećemo s prvim postuopkom  - uz napomenu, da je pitanje hoću li zbog mase uopće reagirati na max dozu Menopura.  U postupku se nisam udebljala, a niti u trudnoći, završila sam je sa +0kg, odnosno, nakon poroda sa -8kg (u prvoj trudnoći sam dobila +8 i odmah nakon poroda bila na +0).
    Uglavnom, pratila sam jelovnik VV od1800 kcal za gestacijski dijabetes koji sam imala (uz korekciju - jer mi je hrane npr. za doručak bilo naprosto previše). Dosta sam bila zabrinuta vezano za porod i težinu, jer, eto, nisam željela na carski rez samo zato što sam starija i deblja (slabije su kontrakcije maternice u slučaju debljine zbog sloja sala na trbuhu). Također, carski rez teže zarasta na debljima. UZV preko trbušne stjenke su također lošije kvalitete, nisu toliko oštri. Pa sam se brinula zbog veličine bebe, zbog potencijalnog zadržavanja vode, potencijalnog visokog tlaka, teškog poroda jer nisam u formi, teškog oporavka, teških babinja..
    Sve bezveze, porod je bio super, kao i oporavak - značajno bolji nego kad sam 8.godina mlađa i 25kg lakša rodila sina.
    No, definitivno smatram da sam imala sreće i  FET ne namjeravam ponoviti na način da opet startam (pre) debela.
    Zeljela bih naglasiti,da ja tijekom trudnoće nisam uspjela smršaviti, kako se spontano događa mnogim debljim trudnicama, no liječnci su bili zadovoljni što ostajem na istoj težini - a od polovice trudnoće su se tome počeli i čuditi. Znači, nitko me nije maltretirao vezano za debljinu, no činjenice su tu - lakše, bolje i zdravije je bez tog viška.

On - sve kako treba Ja: u 09/20 navršenih 40. g., u 09/21 navršenih 41.g.
    spontana trudnoća 2014.
    AMH 11,3, LH 3,7, FSH 8,2, TSH 1,36 DHEAS 4,1, D-vit 50, hypotir., IR
    1. 03/21 MPO Vuk Vrhovac

• Pmak
    08. Veljača 2023. 08:59

Ono što je meni jako pomoglo - bio je Gynositol. (pila sa i Inofolic prije toga, ok je, ali Gynositol mi je bio značajno bolji). 2 vrećice dnevno - uravnotežuje razinu izulina i glukoze, nemaš napade glasi zbog nepravilne fluktuacije inzulina i glukoze pa da zato što ti je loše ili tin se spava - smažeš pecivo ili krafnu. U pravilu, koliko sam shvatila, sve mi pretile imamo IR. Gynositol mogu piti i one koje IR nemaju - to je dodatak prehrani, često ga vežu uz pomoć kod policističnih jajnika ali i dizanja kvalitete j.s. Dr. Pavan Jukić mi je preporučila da ga pijem kroz cijelu trudnoću - kao i mnogi drugi doktori koji su me pregledavali. Ako je financijski prevelik teret 2 vrećice/dan, sasvim je ok 1 vrećica dnevno.
    Vodi računa da hranu koju jedeš, da ima GI max 45 ili 50. Tabice glikemijskog indeksa su prisutne on line. Ako je obrok većinom proteinski - mora, ali mora biti popražććen sa hrpom zeljnjave Salata/kupus, raštika/blitva - jer sami proteini jako dižu inzulin). 5 dana u tjednu pokušaj se pridržavati nekih standarada (moj je da sad na posao u termosici nosim skuhanu zobenu kašu s malo narendane jabuke) - nakon 5 dana se zbog ovakvog "gableca" neusporedivo lakše penjem stepenicama noseći bebu. Jedan dan je "cheat day" a jedan vraćanje na stari režim - znači, opšušeno, al malo pripaziš za razliku od cheat day. I pokušaš tako 3 tjedna. oliko treba za promjenu navika i kemiju u mozgu. Sto se bolje osjećaš to si pokretnija. Što si pokretnija - to si motiviranija. Ne važi se, ne mjeri BMI, samo djeluj. Poklekneš jedan dan, tru dana - nema veze. Bilo pa prošlo, nastajaš dalje. Sretn

On - sve kako treba Ja: u 09/20 navršenih 40. g., u 09/21 navršenih 41.g.
    spontana trudnoća 2014.
    AMH 11,3, LH 3,7, FSH 8,2, TSH 1,36 DHEAS 4,1, D-vit 50, hypotir., IR
    1. 03/21 MPO Vuk Vrhovac

• Oblakica22
    08. Veljača 2023. 09:19

Pmak

Pozdrav, svima i želim svima sreću u kojoj god se fazi nalazile.
    Na forumu sam bila aktivna krajem 2020.i početkom 2021., krajem 2021. sam, u svojoj 41. iz prvog postupka IVF rodila curicu. Imam i starijeg sina - spontana trudnoća.
    Kako smo u tom jednom postupku na VV, dobili 3 blastice, od kojih su vraćene dvije a jedna je pohranjena, polako se psihički pripremam za FET poslije ljeta. Tad ću imati 43 i postupk plaćam.
    Vidim da se javlja pitanje težine, pa, eto, nažalost, tu imam iskustva. Dakle, desilo se da sam u postupak (koji nisam ranije planirala) primljena sa uistinu prekomjernom težinom, recimo - teška kategorija. Kako zbog godina nije bilo vremena da sa postupkom malo pričekam, a bio je i upitno hoću li stići ispucati sve postupke na teret HZZO zbog godina - odluka dr Pavan Jukič je bila da krećemo s prvim postuopkom - uz napomenu, da je pitanje hoću li zbog mase uopće reagirati na max dozu Menopura. U postupku se nisam udebljala, a niti u trudnoći, završila sam je sa +0kg, odnosno, nakon poroda sa -8kg (u prvoj trudnoći sam dobila +8 i odmah nakon poroda bila na +0).
    Uglavnom, pratila sam jelovnik VV od1800 kcal za gestacijski dijabetes koji sam imala (uz korekciju - jer mi je hrane npr. za doručak bilo naprosto previše). Dosta sam bila zabrinuta vezano za porod i težinu, jer, eto, nisam željela na carski rez samo zato što sam starija i deblja (slabije su kontrakcije maternice u slučaju debljine zbog sloja sala na trbuhu). Također, carski rez teže zarasta na debljima. UZV preko trbušne stjenke su također lošije kvalitete, nisu toliko oštri. Pa sam se brinula zbog veličine bebe, zbog potencijalnog zadržavanja vode, potencijalnog visokog tlaka, teškog poroda jer nisam u formi, teškog oporavka, teških babinja..
    Sve bezveze, porod je bio super, kao i oporavak - značajno bolji nego kad sam 8.godina mlađa i 25kg lakša rodila sina.
    No, definitivno smatram da sam imala sreće i FET ne namjeravam ponoviti na način da opet startam (pre) debela.
    Zeljela bih naglasiti,da ja tijekom trudnoće nisam uspjela smršaviti, kako se spontano događa mnogim debljim trudnicama, no liječnci su bili zadovoljni što ostajem na istoj težini - a od polovice trudnoće su se tome počeli i čuditi. Znači, nitko me nije maltretirao vezano za debljinu, no činjenice su tu - lakše, bolje i zdravije je bez tog viška.

Hvala na iskustvu ❤️

👰 94, PCOS, IR, povećana TT
    🤵92, uredu nalazi
    Glucophage 2000 mg
    Dodaci prehrani: aktivna folna, omega3, gynositol, krom
    pokušavamo 4 godine
    2019. tempirani odnos Klomifenom, test negativan
    Nakon toga do sada sve minusi.
    08/23 prirodna trudnoća, završila spontanim

Razumna
    08. Veljača 2023. 09:26

Pmak

Ono što je meni jako pomoglo - bio je Gynositol. (pila sa i Inofolic prije toga, ok je, ali Gynositol mi je bio značajno bolji). 2 vrećice dnevno - uravnotežuje razinu izulina i glukoze, nemaš napade glasi zbog nepravilne fluktuacije inzulina i glukoze pa da zato što ti je loše ili tin se spava - smažeš pecivo ili krafnu. U pravilu, koliko sam shvatila, sve mi pretile imamo IR. Gynositol mogu piti i one koje IR nemaju - to je dodatak prehrani, često ga vežu uz pomoć kod policističnih jajnika ali i dizanja kvalitete j.s. Dr. Pavan Jukić mi je preporučila da ga pijem  u mozgu. Sto se bolje osjećaš to si pokretnija. Što si pokretnija - to si motiviranija. Ne važi se, ne mjeri BMI, samo djeluj. Poklekneš jedan dan, tru dana - nema veze. Bilo pa prošlo, nastajaš dalje. Sretn

Draga, hvala ti na divnim postovima i utjesi 💚 
    Hrpa je primjera većih trudnica koje bez problema iznesu trudnoću i rode. Btw kolega od mog muža i njegova žena imaju 160kg svaki i bez problema su prirodno dobili dijete ali su i mladi od nas... 
    Ja sam se po prilično posvetila mršavljenju jer sam svega svjesna. Bila sam u klinici za debljinu na rebru i tamo mi je dr rekao da je moj problem možda prebrz metabolizam i da izbaci iz tijela hranu prije nego tijelo uzme što mu treba a mast i šećer se prve apsorbira. To mi je stvarno šok jer ja konstantno pokušavam ubrzati metabolizam što je po tome krivo. Također smatra da sam možda u crijevima alergična na neku vrstu hrane jer imam koprivnjacu... Nadam se da cu uskoro dobiti odgovore. 

12/2020-Luči1️⃣ivf➡️ET 2 trodn👎❄️ 4 Morula
    7/21- FET 2xmorula, 1.beta:505, 2.beta 3030, 1.UVZ 🤰🏼2.UVZ 💗3.UVZ 💔😭
    2/22 FET 2xmorula👎
    3/2022-Lucinger-2️⃣ IVF➡️ET-2x trodn👎, 6x⛄
    5/22 - FET 2x trodnevni 👎
    6/22 - FET 2xtrodnevni 💥biokemijska 🥺
    10/22 - FET 2x trodnevni - Blighted Ovum 😭
    5/23-Sv. Duh-3️⃣ivf➡️ETx1 trodnevni 👎, 🥶🥶
    10/23-Sv. Duh-FET 2bc-Blighted Ovum 😭
    4/24-Sv. Duh - 4️⃣ Ivf - ET 1BC😮‍💨, 🥶🥶🥶
    7/24-fet 1BC, 11/24-fet 2 BC 😔😔😔
    2/25-Sv. Duh - 5️⃣ Ivf - 🥶🥶🥶🥶

anii208
    08. Veljača 2023. 10:14

Cure tko pije Gynositol, imate 25% popusta na web ljekarni Vaše zdravlje uz kod MKM25🤗
    Mislim na sve je popust al meni osobno je gynositol najzanimljiviji jer ispadne 255 kn kutija 🤗 
    Pa si pogledajte suplemente koje pijete🤗

👩🏻 87. (AMH 2.7, vitamin D 133, hashimoto)
    🧔🏻‍♂️85. (oligoasthenonecrozoospermia⏩️normozoospermia)
    1️⃣02/2023▶️dr.Vrčić ▶️Gonal 150, Pergoveris 150, Orgalutran ⏩️ 4 x🥚▶️3x🐧🐧🐧▶️5.3. ET 1x🐧, ▶️beta❌▶️2x🐧🐧▶️4.5. FET 1x🐧▶️beta❌▶️2.6. FET 1x🐧▶️beta 12.dpt 1278▶️14.dpt 3066▶️uzv 7+1 💗It’s a boy 👶🏻💙

bejbe2018
    08. Veljača 2023. 10:22

Razumna

Bebolina2207

Oblakica22

Bebolina2207

Oblakica22

Monolena

Oblakica22

Pozdrav drage ženice, mene zanimaju vaša iskustva sa većim BMI i potmopognutom oplodnjom? Kako gledaju na deblje žene u Petrovoj, VV? Pokušavam mršavit, ide pa ne ide.. više sam luda…molim vas savjete.
    Oblakica22, ja ti mogu reći da ako bi bila kod dr. Vrčića u Petrovoj, on bi te tražio da smršaviš prije postupka. Moj BMI je bio 25.6 kad sam došla kod njega, i tražio me da smršavim. Za ostale doktore tamo ne znam.

shvaćam, a eto moram se potrudit. Jel ima tko iskustva ko ja? Plan ginekologice su opet klomifeni na ljeto dok nešto smršavim…

Koliki ti je BMI kad želi da smršaviš?
    Flowerson jel to muž za postupak nosio od doma? Moj nosi od doma za spermiogram. Za postupak sam mislila da se ne može od kuće.

Moj Bmi je 41 🤯 znači pobijedila sam vas 🤪
    Mene sutra čeka kontrolni uvz prije postupka i umirem od straha da me ne odjebu.
    Stekla sam dojam da mlade žene tjeraju da smrsaju a starijima ističe vrijeme pa su i kriteriji labaviji.
    To je neki moj dojam. I btw ja sam prije ivf imala 31bmi. Bas sam rekla mužu da ja možda ni ne zaslužujem dijete kad ne mogu par mjeseci gladovati zbog njega 😔

Znam kako ti je. Ali ne bi trebala tako sebe mučiti s mislima. 😘  Ali dođu nama svakakve misli u ovom procesu. Mislim da je dovoljno teško i bez toga.
    Mislim da to nije presudno dok su tu i neki drugi problemi.

KBC Split
    - poliklinika Šparac
    -Pfc Prag
    3 IVF stimulirana❌
    1 u prirodnom ciklusu❌
    Pfc Prag
    12/22: 9 opl. ,nema nijedne blastice za PGD
    06/23 transfer 4 .dan
    3.7. beta 1535
    27.02. 24. Stigao mali miš F🥰

Stela_M
    08. Veljača 2023. 10:32

malala

Pmak i Flowerson, tko mi vjeruje tko ne, kod mene smanjenje hrane i izbacivanje slatkog npr. ne radi nikakvu razliku, ja tako ništa ne mršavim. Valjda organizam tada sve što unesem sačuva. 🤷 Pokušavala bezbroj puta. Inače mislim da ne jedem puno, znam da je pogrešno ali nekad do 14-15 h ne pojedem ništa ili samo bananu. Ručam i to je to.

Najčešća greška je jesti jednom na dan jer si organizam stvara zalihe i tek onda ne možemo omršaviti jer mozak daje signal tijelu da će ostati "gladan" i stvaraju se zalihe, a da ne pričam o skoku inzulina kada imaš samo jedan obrok.. uvedi si doručak za početak jer ćeš onda imati manje skokove inzulina i neće se toliko kile lijepiti.. nije bzv ono više obroka na dan po manje samim time ubrzavaš svoj bazalni metabolizam, rad crijeva itd 

👩36 pcos, hipo, hashi, IR, Amh 37,3 PAI 4G/5G, MTHFR
    🧔33 asthenonecrozo.. ➡️ normo
    1 IVF (Petrova) 16 🥚- et 2 blaste👎
    2 IVF (Ivf pol) 15 🥚 - 8 🐧
    10/22 FET 1 🐧 beta 12
    02/23 histero
    03/23 FET 1 🐧 beta 8
    04/23 FET 2 🐧 + heparin i prolutex 11 dpt beta 246, 13 dpt beta 642, 15 dpt beta 1667 ➡️ 09.6 uzv ❤️❤️➡️uzv 23.6 ❤💔

Flowerson 🌸
    08. Veljača 2023. 10:43

malala

Pmak i Flowerson, tko mi vjeruje tko ne, kod mene smanjenje hrane i izbacivanje slatkog npr. ne radi nikakvu razliku, ja tako ništa ne mršavim. Valjda organizam tada sve što unesem sačuva. 🤷 Pokušavala bezbroj puta. Inače mislim da ne jedem puno, znam da je pogrešno ali nekad do 14-15 h ne pojedem ništa ili samo bananu. Ručam i to je to.

Ja kad sam zdravo mršavila, skinula sam 10 kila u godinu dana. Nakon toga nisam u 3 dana vratila te kile nazad, nego unutar zadnje 3 godine. Jedino ispravno mršavljenje je sporo...i razumijem te jer sam i ja bila takva. Ubijem se i namučim se i ono na vagi nikakav pomak ili pol kile u dva tjedna. Al to je sve u redu i umjesto fokusiranja na brojeve, treba se u glavi postavit da živiš zdravije i bolje pa rezultat nema šanse da izostane. Zdravija prehrana bez ikakvog izgladnjivanja i fizička aktvinost...ja ti garantiram da rezultat ne bi izostao. Samo je problem kad je fokus na vagi i/ili na izgladnjivanju. 

KBC Ri, ♀️91' - subklinicka hipotireoza, ♂️ 84' - teška oligoastenozoospermia
    11, 12/2021 2 prirodna ICSI ➡️ ❌
    04/2022 1. stimulirani IVF ➡️ Bemfola 150 | Decapeptyl 2x ➡️ 19 🥚| OHSS ➡️ 5 ❄️
    10/2022 1. FET (prirodni) ➡️ 1 ❄️| 8+0 missed ab 💔
    01/2023 2. FET (prirodni) ➡️ 1 ❄️| 21dpt B 10546; 7+1 💓 Qualified 360 ✅ Girl A 🌸 Born on 02.10.2023 💕

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.