Potpomognuta oplodnja vol. 8

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    piahvar
    08. Veljača 2023. 18:54

Sani88 🙏🍀🤰💕

piahvar

Curke molim pomoc.Prosl8 ponedjeljak (prije 9 dana) mi je radena aspiracija (9 jajnih stanica).6 dan aspiracije sam dobila menstruaciju.Idem na Fet radi opasnosti od Ohss kojeg sam na srecu izbjegla.Kad su zenama nakon aspiracije dopusteni odnosi?Nisam pitala svog ginekologa…negdje pise 7 dana negdje 15 dana zabrana odnosa pa ne znam jel mozda tko zna preciznije.Hvala

Zabrana odnosa nakon aspiracije je zbog toga da nebi došlo do infekcije, i dovoljno je suzdržavati se tek par dana dok ne prestanu bolovi. Obzirom da nema ETa a ni rizika ohss-a možete imati odnose čim se ti budeš isjecala bolje 🤗.

Hvala ti🥰

• MIIINIITI
    08. Veljača 2023. 19:12

Pozdrav lavice,
    Pratim Vas već neko vrijeme i do sada mi je puno pomoglo, a sada sam se evo odlučila priključiti s pitanjem. Naime nakon prirodne trudnoć i spontanog nikako ne mogu ostati trudna stoga smo se odlučili potražiti pomoć. Obavili smo apsolutno sve pretrage i sve je uredno s jedne i s druge strane izuzev mog Hashimota (sada tsh 2) nakon godinu dana borbe. 27.01 obavili smo inseminaciju danas je 12 dan točno te sam ujutro išla izvaditi betu <2.30 IU/l , javila sam se u polikliniku i rekli su da je vrijednost mala, ali nije 0 i neka ponovim za 2 dana i nastavim s terapijom Duphastone 10mg 2x1. Moje pitanje glasi postoji li nada da će za dva dana beta biti normalne vrijednosti odnosno veća od 5 ili da ovo smatram kao ostatak štoperice? Unaprijed hvala na odgovoru.

👩( 26 )Amh 13.13 pmol/L, hashimoto
    🧔 ( 27 ) Normo
    2021. Missed ab. 12+1 tt prirodna trudnoća
    2023. Poliklinika IVF Femara 2,5 x Menopur 3 amp 25.01 ovitrelle
    27.01 IUI | 08.02 betaHCG <2,30 IU/l

Flowerson 🌸
    08. Veljača 2023. 19:25

Tikvice, nadam se da ce beta bit četveroznamenkasta 😄 radim,nisam na bo, za sad uspjevam mada zna bit kritično s buđenjem. Spavam ko medvjed po 9, 10 sati i jos budem umorna 🤭 kod tebe su sve dobri znakovi, jao, steta što nećeš radit test 😄 
    Linda, to su slatke muke mada vjerujem da je teško. Ja sam bila dijete koje je vrištalo cijelu noć i nikom u zgradi nije dalo spavat od bolnih grčeva, a onda bih prespavala cijeli dan 😄 i to prođe u nekom trenutku, znam da su susjedi bili presretni 😂 samo ti uživaj sa svojim bebicama ❤️

KBC Ri, ♀️91' - subklinicka hipotireoza, ♂️ 84' - teška oligoastenozoospermia
    11, 12/2021 2 prirodna ICSI ➡️ ❌
    04/2022 1. stimulirani IVF ➡️ Bemfola 150 | Decapeptyl 2x ➡️ 19 🥚| OHSS ➡️ 5 ❄️
    10/2022 1. FET (prirodni) ➡️ 1 ❄️| 8+0 missed ab 💔
    01/2023 2. FET (prirodni) ➡️ 1 ❄️| 21dpt B 10546; 7+1 💓 Qualified 360 ✅ Girl A 🌸 Born on 02.10.2023 💕

• Linda86
    08. Veljača 2023. 19:40

Flowerson 🌸

Tikvice, nadam se da ce beta bit četveroznamenkasta 😄 radim,nisam na bo, za sad uspjevam mada zna bit kritično s buđenjem. Spavam ko medvjed po 9, 10 sati i jos budem umorna 🤭 kod tebe su sve dobri znakovi, jao, steta što nećeš radit test 😄
    Linda, to su slatke muke mada vjerujem da je teško. Ja sam bila dijete koje je vrištalo cijelu noć i nikom u zgradi nije dalo spavat od bolnih grčeva, a onda bih prespavala cijeli dan 😄 i to prođe u nekom trenutku, znam da su susjedi bili presretni 😂 samo ti uživaj sa svojim bebicama ❤️

Uzivamo u svakom trenutku, neprocjenjivo je, dugo smo ih cekali, i prije MPO odluke. ❤️ Najteze mi je sto im se ne mogu objema posvetiti istovremeno kada me trebaju, a gle cuda, vecinom istovremeno hoce jesti, maziti se, zaspati na rukama itd. Meni susjedi kazu da ih ne cuju, makar znam da mi malo lazu iz ljubavi (tu su jos od vremena moje bake i djede i znaju me otkako sam se rodila) 🙈 🥰

'86., AMH 8 pmol/L, FSH 13; '83., savrsen
    1. IVF stimulirani u 10/21. ➡️ 4 js, ET 2x3dn; beta hcg 14dnt 42.8; 16dnt 196; 18dnt 695; 20dnt 1933; 22dnt 3648 ➡️ smedarenje, bolovi, hitni gin. prijem 6+1: UZ- ektopicna (beta 21210), lpsc salpingektomija, nema 🐧
    2. IVF stimulirani u 3/22. ➡️ 6 oplodenih, ET 2x3dn ➡️prokrvarila 12dnt, nema 🐧
    Prirodna trudnoca, jednojajcane blizanke rodene s 35+4/7tt u 12/2022❤️❤️

Panda.
    08. Veljača 2023. 19:47

Linda baš mi je drago da si nam se malo javila i ti. Vjerujem da je iscrpljujuće sve skupa, ali sve te faze će proći. 🥰
    Stela napokon da si i ti riješila tu histero. Valjda si sad sve otklonila što smeta. Brzo ćeš ti po svoje 🐧😘
    Kacusha nisam shvatila ovaj dio za kariogram. Jel došao nalaz ili? Ne znam jesam li sve dobro pročitala. Nadam se da si na tragu svih mogućih uzroka. 
    Ps kad smo kod kariograma, naši su napokon gotovi i uredni su. 👌
    Malala ja te se isto sjećam. Stvarno se nadam da ćeš i ti napokon dočekati svoj dobitni postupak. 🤞🤗
    Razumna super vijesti. Neka ovaj bude dobitan!! 🤞🍀🥰
    Tikvice 😘❤️
    ...
    Pratim vas sve. Manje pišem, ali tu sam. ❤️ Već sam zaboravila što sam htjela sve napisati. 🤭

🙋‍♀️'88 - PCOS, 🙋‍♂️'91 - OAT
    KBC Split
    12/2021 - ICSI stimulirani ➡️ 2🥚, ET 2 dvodnevna ❌
    4/2022 - ICSI stimulirani ➡️ 15🥚- 3
    6/2022 - FET🐧❌
    7/2022 - FET 🐧❌
    10/2022 FET 🐧 - biokemijska ❌
    Repromed
    06/2023 - ICSI ➡️ 9 🥚, ET 1 morula, 🐧🐧
    Beta 12.dnt 134, 14.dnt 343; stiže nam 💗

Panda.
    08. Veljača 2023. 19:49

I zaboravila Lucky neka se prime obe i sretnoooo!!! ❤️😘🍀🤞

🙋‍♀️'88 - PCOS, 🙋‍♂️'91 - OAT
    KBC Split
    12/2021 - ICSI stimulirani ➡️ 2🥚, ET 2 dvodnevna ❌
    4/2022 - ICSI stimulirani ➡️ 15🥚- 3
    6/2022 - FET🐧❌
    7/2022 - FET 🐧❌
    10/2022 FET 🐧 - biokemijska ❌
    Repromed
    06/2023 - ICSI ➡️ 9 🥚, ET 1 morula, 🐧🐧
    Beta 12.dnt 134, 14.dnt 343; stiže nam 💗

Z-MARTA
    08. Veljača 2023. 19:52

Danas primila još jedan Cetrotide, sada nadam se posljednji Gonal, a sutra bih trebala dobiti štopericu iako mi malo to nije jasno s obzirom da je maloprije iz mene istekla obilna prozirna sluz. Nadam se da nisu zakasnili, znat ću sutra. 

🧘🏻‍♀️35

(izbalansiran TSH 1.5, prohodni jajovodi, AMH 0.64)

👨🏻‍💻41

( oligoasthenozoospermia)
    IVF: 28.1.23. Gonal, Femara, Cetrotide, Ovitrelle/11.2. aspiracija 4JS/16.2. transfer 2blastociste/27.2. Beta

Kacusha
    08. Veljača 2023. 20:39

Sani88 🙏🍀🤰💕

Kacusha

Jutro cure, evo stigao nalaz. Uz NK stanice za koje znam, ovaj put su pronađene i plazma stanice sto upucuje na upalu. Trebam uzimati Doksiciklin 2 tjedna. 👍 Ali jucer smo se culi i s Os zbog kariograma, nesto kod muza steka. Mozda je to napokon odgovor, međutim biologica je na bolovanju i sadcekamp nju 😂 Svakako idemo u FET nadam se u 3mj,vidjet cemo sta kaze Škvorc.
    Stigle smo kuci pa je 💖 na mjestu.
    Sretno curke, po pitanju kila probajte bar svaki dan setnja od sat vremena. Ja vjezbam ali bas zato jer se tad psihicki dobro osjecam. Puse 😘😍

Nadam se da je i kod tebe baš ta upala bila uzrok koji će sada biti riješen 🙏🤞🤗. Drago mi je da je i Emili sada doma 🤗. Da li si dobila nalaze kariograma, koji je problem?

Nismo jos dobili jer je geneticarka na bolovanju. Navodno krajem mjeseca 😂

👱‍♀️39g, 👨‍🦰31g, 👩‍❤️‍💋‍👨2g,
    👱‍♀️AMH 7,78 pmol/l, NK ++, ANA poz, PAI 4g/4g, MTHFR mut
    👨‍🦰 Oligo-normo
    8 transfera, 12 embrija (7blasto, 3 morule, 2-3dnv)1 izvanmaternična. Poliklinika Škvorc, Podobnik, IVF. 🌈
    12mj 2022. posvojenje Emili 💜

Silmarilion
    08. Veljača 2023. 21:02

Sani88 🙏🍀🤰💕

Angiee

Hvala svima! 🤗

Inače pijem euthyrox 37.5, prije 2 mjeseca mi je TSH bio 3, a sad na ovom nalazu od hormona 17?! 😱
    Nikad mi nije bia toliko velik, nezz oce to predstavljat problem veliki.

Sto se tice nalaza, imam ove na koje me dr posla (spolni hormoni, vit D, AMH, TSH i muzev spermiogram).

Za postupak traže da je tsh ispod 2, neki toleriraju i 2,5, sve iznad može ometati samj postupak. To kod tebe ne da je visok nego je alarmantan, čak mi liči na grešku labosa. Kako god, sigurno ćeš morati ponavljati taj nalaz, ali sa dobrom terapijom on se brzo dovede u red. Sve smo mi nestrpljive da idemo čim prije u postupak ali pametnije je prvo sve dovesti ured, jer puno je faktora koji se moraju poklopiti da bi uspjelo, a najmanje što mi možemo napraviti je utjecati tamo gdje već možemo.

Nisam vadila na nuklearnoj vec na centralnom labu skupa sa svim hormonima, pa cu u petak ujutro ponoviti TSH baš na nuklearnoj, ali isto mislim da ce mi biti malo viši jer ova brojka od 17 je bas zapanjujuca. 

31/35
    Novalac, Koenzim Q10 300mg, Euthyrox 75/100
    Profertil za M - OAT
    06/23 IVF-ICSI ➡️ ET 1 trodnevni 8st ❌ beta 0.2
    07/23 FET - prekinut ciklus
    08/23 FET - prekinut ciklus
    09/23 FET - 1❄️beta 03.10. 🤞🏼

Z-MARTA
    08. Veljača 2023. 21:10

Hvala ti Sani,već su mi se počeli tamni oblaci navlačiti na raspoloženje. 
    Sto se tiče Angie, sa stitnom žlijezdom već imam malo vise iskustva. Nejasna mi je i ta doza Eutiroksa koju piješ, kakva je to doza, prvi put čujem da neko pije 37,5. Ja sam pila dozu od 25, pa od 50, pa od 75, al nikad od 37,5. Kako poloviš tablete? 
    Koliki su ti FT3 i FT4? 
    Ako piješ Eutiroks, trebalo bi da ti TSH pada, možda na 1,7 a nikako da raste na 17. 
    Ako je TSH 17, onda gledaj antitijela. 

🧘🏻‍♀️35

(izbalansiran TSH 1.5, prohodni jajovodi, AMH 0.64)

👨🏻‍💻41

( oligoasthenozoospermia)
    IVF: 28.1.23. Gonal, Femara, Cetrotide, Ovitrelle/11.2. aspiracija 4JS/16.2. transfer 2blastociste/27.2. Beta

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.