Luna drzim fige za ove tri!! ☘️☘️❤️
Catlady Za prvi postupak nisam nikome nista na poslu rekla, izasla bi ranije kad sam trebala na uzv, a za aspiraciju sam trazila slobodno. Drugi dan sam se vratila raditi. A za ovaj postupak sada cu morat rec sefici o cem se radi, jer su nam najavili vec i imali cijeli govor da tjedan dana u 2mj mole da se ne koristi go ili izlasci s posla. I sad racunam i naravno da bi to bilo tocno taj tjedan kad bi meni mogla bit aspiracija/transfer 😂 nisam imala u planu reci, ali mislim da njima nije ni u peti da pomisle da se radi o ovako necem pa si mislim bolje da zna da ih skinem s vrata.. i tak 😅
Cotton nadam se da će imati razumijevanja i da ti neće raditi probleme i scene radi toga!🤞🥰
🙋39g 🙋🏽♀️29g
BetaPlus
08/22 1.ICSI ➡️ 5🥚➡️1oplođena ➡️ ET 1 trodnevna 06.09.'22.➡️17.09.'22.➖💔
01/23 2.ICSI ➡️12🥚 ➡️3 oplođene ➡️ET 2 trodnevna 17.01.'23. ➡️28.01.'23. ➕ 1.Beta 243 | 2.Beta 497 ➡️6+1tt 💓 NIPT☑️ Amnio☑️ Stiže nam 💙 22.09.'23. nam je stigao P!💙
Evo me,
nisam stigla prije da vam se javim. Zamrznuli su jednu blastocistu visoke kvalitete, tri su u ranoj fazi blastociste, njih pustaju do sutra da se razviju. Ostali su stali sa razvijanjem.
Malo me je pogodilo, ali uzdam se u Boga da ce ove tri uspjeti da se izbore.
Samo ne znam sta se desilo od prekljuce, kad se svih 10 razvijalo.
Luna93
Cestitam na zamrznutom pingivincicu, a ostaloj ekipi zelim super napredak🤞🪄
Zao mi je da se sve nisu super razvile, ali nazalost moramo biti hrabre i prihvacati takve razvoje situacije.
Mene je jako strah za mojih 7 al kaj sad mogu🙏😊
Drzi se saljem ti puno pozitive💞
🙎♂️39 👸30
👸maca royal, omega3,6,9; vitamin D 20 000 2×tjedno, mulitivitamin sa probiotikom
Moji hormoni super.
09.01.22: Bemafola 150 I.E/0,25ml 7× Ganirelix Astro 0,25mg/0,5ml 3×
Prednisolon Nycomed 5mg
18.01 Aspiracija
Dijagnoza OAT Sindrom Terapija za🙍♂️ProfertilMan,Tribulis,crna maca,omega
Klinika Wunschbaby dr.Feichtinger 1130 Wien
Dr.Michale Feichtinger
Oh. Ne znam uopce kako zapoceti, u kojem smjeru krenuti…. Citam forum neka 2 tjedna vec, pokusavam prikupiti informacije, educirati se, vidjeti koje su opcije…. Krajem 2022 docekao nas hladan tus, muz radio spermiogram-dijagnoza oligoasthenozoospermija, ja AMH2.7pmol/L.. Nismo dugo pokusavali, od ljeta 2022 tek ali meni je postalo sumnjivo jer smo pratili ovulaciju LH trakicama, imali ciljane odnose i ..corak. Vec a temelju ovih nepotpunih nalaza receno nam je da ne mozemo prirodnim putem zaceti tj sanse su vrlo vrlo male. Ja, naravno, necu odustati, statisticki uvijek postoje iznimke i nadam se da bi upravo mi mogli biti onih 0.0001%… U svakom slucaju. ceka nas neki oblik MPO, i uskoro jos dodatne analize i pregledi prije postupka.
OK, prozvakali smo to zadnja 3 tjedna, i sad, evo skupih nekog okvirnog znanja o postupku, ne osjecam se vise kao pala s Marsa. Vecina cura ovjde vec je u postupku i zna kako izgleda proces od sakupljanja nalaza, preko sutanja hormonima, prvog ciklusa aspiracije pa sve do ET. Ja nekako imam okvirnu sliku… Ne plasim se nicega sto me ceka, medutim ima jedan veliki za*eb u nasoj trenutnoj situaciji- muz od 9.mj radi u Briselu a ja sam na relaciji Brisel-Zagreb, (prijevljena u RH jos uvijek) s tim da sam vise u Briselu nego u Zg. I evidentno je da cemo preseliti u Brisel na duze od rujna 2023. jer se upravo otvorila prilika za to…. I ja sad vise nisam pametna da li da ista zapocinjem u Zagrebu jer pojma nemam je li bi ulovila i jedan ET do ljeta racnajuci da cemo konacne nalaze imati oko Uskrsa i tek tada moci na prve konzultacije na humanu repordukciju…A onda, ako se odjavim iz RH, onda opet sve iz pocetaka u Briselu… Ajme, muka… Iscitavanjem poruka vidjela sam da jedna od nas ovdje takoder zivi u Briselu pa ako procita poruku, molila bih da mi se javi. Pokusavam shvatiti kako zdravstvo tu funkconira ali vise sam pogubljena nego sto mi se slaze mozaik u glavi… Toliko za sada, sretno svim curama, puno srece zelim svima💕
Pozdrav, nisam iz Brussels, ali sam bila tamo na postupku, mi imamo problem sa kromosomima, tj.ja i imam približno nizak AMH kao i ti. Sve nalaze sam vadila kod nas i prvi dio postupka (uzv) sam radila kod nas. Tamo samo punkciju i transfer. Probaj kontaktirati kliniku UZ Brussel i objasni situaciju pa vidi što će ti savjetovati.
💔💔💔💔
28.06.23. ❤️
Cotton,
Hvala. 😘
Perjezuto,
Drzim fige da se sve oplode. 🤞🏼
Bice tu dovoljno materijala, ni moj nije bas mogao puno, valjda mu je presija. Pa su nam objasnili da nije bilo dovoljno, da bi odmah trazili novi uzorak.
Embriolog baci pogled i isti sekund znaju da li je dovoljno dato.
Sani,
Sad mi je jasno. Hvala ti sto se uvijek trudis da mi objasnis. 😘
———
Da li je neka od vas koristila Dostinex, nakon aspiracije?
👩🏻29👦🏻43
Ciklusi 28/29
👩🏻 AMH 3,28 ng/mL / 23,43 pmol/L
TSH 2,55
Vitamin D 38.3 ng/mL
👦🏻 asthenoteratozoospermia, brisevi uretre ✅
ICSI- 01.23. Gonal, Femara; Cerotide;Ovitrelle
Punkcija 17🥚, 3 blastociste ❄️
Oh. Ne znam uopce kako zapoceti, u kojem smjeru krenuti…. Citam forum neka 2 tjedna vec, pokusavam prikupiti informacije, educirati se, vidjeti koje su opcije…. Krajem 2022 docekao nas hladan tus, muz radio spermiogram-dijagnoza oligoasthenozoospermija, ja AMH2.7pmol/L.. Nismo dugo pokusavali, od ljeta 2022 tek ali meni je postalo sumnjivo jer smo pratili ovulaciju LH trakicama, imali ciljane odnose i ..corak. Vec a temelju ovih nepotpunih nalaza receno nam je da ne mozemo prirodnim putem zaceti tj sanse su vrlo vrlo male. Ja, naravno, necu odustati, statisticki uvijek postoje iznimke i nadam se da bi upravo mi mogli biti onih 0.0001%… U svakom slucaju. ceka nas neki oblik MPO, i uskoro jos dodatne analize i pregledi prije postupka.
OK, prozvakali smo to zadnja 3 tjedna, i sad, evo skupih nekog okvirnog znanja o postupku, ne osjecam se vise kao pala s Marsa. Vecina cura ovjde vec je u postupku i zna kako izgleda proces od sakupljanja nalaza, preko sutanja hormonima, prvog ciklusa aspiracije pa sve do ET. Ja nekako imam okvirnu sliku… Ne plasim se nicega sto me ceka, medutim ima jedan veliki za*eb u nasoj trenutnoj situaciji- muz od 9.mj radi u Briselu a ja sam na relaciji Brisel-Zagreb, (prijevljena u RH jos uvijek) s tim da sam vise u Briselu nego u Zg. I evidentno je da cemo preseliti u Brisel na duze od rujna 2023. jer se upravo otvorila prilika za to…. I ja sad vise nisam pametna da li da ista zapocinjem u Zagrebu jer pojma nemam je li bi ulovila i jedan ET do ljeta racnajuci da cemo konacne nalaze imati oko Uskrsa i tek tada moci na prve konzultacije na humanu repordukciju…A onda, ako se odjavim iz RH, onda opet sve iz pocetaka u Briselu… Ajme, muka… Iscitavanjem poruka vidjela sam da jedna od nas ovdje takoder zivi u Briselu pa ako procita poruku, molila bih da mi se javi. Pokusavam shvatiti kako zdravstvo tu funkconira ali vise sam pogubljena nego sto mi se slaze mozaik u glavi… Toliko za sada, sretno svim curama, puno srece zelim svima💕
KukurbitaPepo dobrodošla nam i još prije ‘ošla 🤗
Imamo identičnu dijagnozu, ja amh 2.7 pmol, muž oligo…
I meni je bio hladan tuš, ali prihvatila sam i idemo dalje.
Jel bi išla privatno negdje ili u neku bolnicu? Ako ides privatno mislim da ti je izvedivo da postupak obavljas ovdje u hrv i dolazis po potrebi.
I svakako prije postupka, moras raditi na boostanju svojih jajnih stanica. 🤗
👩🏻 87. (AMH 2.7, vitamin D 133, hashimoto)
🧔🏻♂️85. (oligoasthenonecrozoospermia⏩️normozoospermia)
1️⃣02/2023▶️dr.Vrčić ▶️Gonal 150, Pergoveris 150, Orgalutran ⏩️ 4 x🥚▶️3x🐧🐧🐧▶️5.3. ET 1x🐧, ▶️beta❌▶️2x🐧🐧▶️4.5. FET 1x🐧▶️beta❌▶️2.6. FET 1x🐧▶️beta 12.dpt 1278▶️14.dpt 3066▶️uzv 7+1 💗It’s a boy 👶🏻💙
Luna ali činjenica jeste da se ne može znati kako će se embriji razvijati, embriolog može samo ocijeniti njihov izgled i ništa drugo, za dodatne analize se radi PGD. Mogu ti reći svoj primjer u 3.postupku, na 5i dan smo imali 2 odlične blastice i 6 komada sa lošim ocjenama i fragmentirane, embriolog ih pušta do 6og dana i nijedna nije preživjela. Ti sada ne možeš ništa napraviti osim navijati da se ipak izbore 🙏.
KukurbitaPepo dobrodošla 🤗. Ako vam je jedina opcija preko hzzo-a istina je da nigdje nećete stići prije 5-6mj na listu, osim možda na VV, SD.. Ali ako imate priliku za ići privatno, u postupak možete već idući ciklus. Za zdravstvo u Briselu nemam pojma kako funkcionira, možda se javi netko tko je tamo. Znaš li koliko imaš antralaca? Sa tvojim amh bi trebali što prije u postupak. I savjet, naručite se čim prije na konzultacije, dovoljni su i ti nalazi koje imate zs prvu, i nek vas stave na listu, a do postupka vi stignete obaviti ostalo što treba.
Perjezuto baš se nasmijah na tvoju prijetnju mužu, to je sigurno komično izgledalo 😅. A 7 je lijep broj, nek se sve oplode 🤞
Opcija nam je i ići privatno,ja sam za to da što prije krenemo u postupak preko HZZO ili privatno...Moj socijalni ginekolog je katastrofa živa,jedva sam 10 minuta vremena dobila za konzultacije i komentiranje nalaza koje se svelo na " u oboje je problem" ...Iako,zbog AMH,i sama sam došla do tog zaključka. Je li itko išao u postupak privatno u RH? Koliko to sve okvirno košta , npr ICSI koji nam je preporučen , od nultog dana pa do ET,ne računajući nalaze koje ću preko HZZO napraviti ( barem veliku većinu)? Neki red veličine bar...Zbune me cjenici koje imaju te privatne poliklinike na webu jer je tamo sve navedeno po stavkama,a šta ja znam što će mi od tamo navedenog sve trebati kad nikad nisam prošla kroz niti jedan ciklus pa nemam ideju kako proces izgleda🤷🏼♀️ Pitala sam za okvirnu cijenu po postupku jednu privatnu polikliniku pa su mi šiknuli samo cjenik. 🥴🤔Razumijem ja da nema univerzalne cijene jer ovisi sve o pojedincu i problemu ,ali valjda neki okvir postoji😁
Perjezuto držim 🤞🤞 za dobar party u labosu 😊🤗 btw nemoj gledati to na taj način ti si zdrava a on nije, a što da je obrnuto, kao što je meni recimo, morate jedno drugom biti podrška stisnuti zube i zajedno se boriti druge nema, a od tog uzorka koliko je uspio dati ma mora biti sedam tvrdoglavih i snažnih plivača 😊🤭🤗❤️ btw sve nas je strah imale 2 js ili 12 jer nitko ne zna što nas čeka nakon tih prokletih pet dana 😏🤷♀️
P.s. kako si mu zaprijetila bit će tu i više plivača 🤣😁
MalaG 🤗❤️❤️
Luna koristila sam ja Dostinex 5 dana zbog povećanih jajnika i nešto slobodne tekućine i kada ga piješ ne smiješ voziti auto dosta baca na spavanje 🤣
KakurbitaPepo koliko su cure pričale ono od 20 000 pa do 35 000 kn ovisno o dijagnozi itd ali ajmo reci da je neka cijena tu otprilike 🤷♀️😏
👩36 pcos, hipo, hashi, IR, Amh 37,3 PAI 4G/5G, MTHFR
🧔33 asthenonecrozo.. ➡️ normo
1 IVF (Petrova) 16 🥚- et 2 blaste👎
2 IVF (Ivf pol) 15 🥚 - 8 🐧
10/22 FET 1 🐧 beta 12
02/23 histero
03/23 FET 1 🐧 beta 8
04/23 FET 2 🐧 + heparin i prolutex 11 dpt beta 246, 13 dpt beta 642, 15 dpt beta 1667 ➡️ 09.6 uzv ❤️❤️➡️uzv 23.6 ❤💔
Sani kako si mi? 🤗❤️❤️
Panda ako nas čitaš tu i tamo javi se 🤗❤️❤️
Maslačak nadam se da je bebolina ozdravila 🤗❤️❤️
Lelloo fališ 🤗❤️❤️
👩36 pcos, hipo, hashi, IR, Amh 37,3 PAI 4G/5G, MTHFR
🧔33 asthenonecrozo.. ➡️ normo
1 IVF (Petrova) 16 🥚- et 2 blaste👎
2 IVF (Ivf pol) 15 🥚 - 8 🐧
10/22 FET 1 🐧 beta 12
02/23 histero
03/23 FET 1 🐧 beta 8
04/23 FET 2 🐧 + heparin i prolutex 11 dpt beta 246, 13 dpt beta 642, 15 dpt beta 1667 ➡️ 09.6 uzv ❤️❤️➡️uzv 23.6 ❤💔
Perjezuto držim 🤞🤞 za dobar party u labosu 😊🤗 btw nemoj gledati to na taj način ti si zdrava a on nije, a što da je obrnuto, kao što je meni recimo, morate jedno drugom biti podrška stisnuti zube i zajedno se boriti druge nema, a od tog uzorka koliko je uspio dati ma mora biti sedam tvrdoglavih i snažnih plivača 😊🤭🤗❤️ btw sve nas je strah imale 2 js ili 12 jer nitko ne zna što nas čeka nakon tih prokletih pet dana 😏🤷♀️
P.s. kako si mu zaprijetila bit će tu i više plivača 🤣😁
MalaG 🤗❤️❤️
Luna koristila sam ja Dostinex 5 dana zbog povećanih jajnika i nešto slobodne tekućine i kada ga piješ ne smiješ voziti auto dosta baca na spavanje 🤣
KakurbitaPepo koliko su cure pričale ono od 20 000 pa do 35 000 kn ovisno o dijagnozi itd ali ajmo reci da je neka cijena tu otprilike 🤷♀️😏
Meni su prepisali 8 dana da ih pijem.
Poslednja tri dana uzimam ga uvece, ali budem ujutru pospana.
👩🏻29👦🏻43
Ciklusi 28/29
👩🏻 AMH 3,28 ng/mL / 23,43 pmol/L
TSH 2,55
Vitamin D 38.3 ng/mL
👦🏻 asthenoteratozoospermia, brisevi uretre ✅
ICSI- 01.23. Gonal, Femara; Cerotide;Ovitrelle
Punkcija 17🥚, 3 blastociste ❄️
Sortiraj odgovore
Najstariji