Oh. Ne znam uopce kako zapoceti, u kojem smjeru krenuti.... Citam forum neka 2 tjedna vec, pokusavam prikupiti informacije, educirati se, vidjeti koje su opcije.... Krajem 2022 docekao nas hladan tus, muz radio spermiogram-dijagnoza oligoasthenozoospermija, ja AMH2.7pmol/L.. Nismo dugo pokusavali, od ljeta 2022 tek ali meni je postalo sumnjivo jer smo pratili ovulaciju LH trakicama, imali ciljane odnose i ..corak. Vec a temelju ovih nepotpunih nalaza receno nam je da ne mozemo prirodnim putem zaceti tj sanse su vrlo vrlo male. Ja, naravno, necu odustati, statisticki uvijek postoje iznimke i nadam se da bi upravo mi mogli biti onih 0.0001%... U svakom slucaju. ceka nas neki oblik MPO, i uskoro jos dodatne analize i pregledi prije postupka.
OK, prozvakali smo to zadnja 3 tjedna, i sad, evo skupih nekog okvirnog znanja o postupku, ne osjecam se vise kao pala s Marsa. Vecina cura ovjde vec je u postupku i zna kako izgleda proces od sakupljanja nalaza, preko sutanja hormonima, prvog ciklusa aspiracije pa sve do ET. Ja nekako imam okvirnu sliku... Ne plasim se nicega sto me ceka, medutim ima jedan veliki za*eb u nasoj trenutnoj situaciji- muz od 9.mj radi u Briselu a ja sam na relaciji Brisel-Zagreb, (prijevljena u RH jos uvijek) s tim da sam vise u Briselu nego u Zg. I evidentno je da cemo preseliti u Brisel na duze od rujna 2023. jer se upravo otvorila prilika za to.... I ja sad vise nisam pametna da li da ista zapocinjem u Zagrebu jer pojma nemam je li bi ulovila i jedan ET do ljeta racnajuci da cemo konacne nalaze imati oko Uskrsa i tek tada moci na prve konzultacije na humanu repordukciju...A onda, ako se odjavim iz RH, onda opet sve iz pocetaka u Briselu... Ajme, muka... Iscitavanjem poruka vidjela sam da jedna od nas ovdje takoder zivi u Briselu pa ako procita poruku, molila bih da mi se javi. Pokusavam shvatiti kako zdravstvo tu funkconira ali vise sam pogubljena nego sto mi se slaze mozaik u glavi... Toliko za sada, sretno svim curama, puno srece zelim svima 💕
Treba sad skuziti na kojoj strani sam stala 😂😂
Vidim da ima dobrih vijesti tako da saljem cestitke 😘😘 i drzim fige za et curama koje se spremaju ( nemojte mi zamjeriti sto ne imenujem al treba pohvatati sedam stranica 😂)
Sani to mi sve stima, jedino je vitamin D bio nizak al to sam rijesila sa DLux 3000 sprejem
MalaG pricuvaj jos malo 😊 moram do ljekarne pa sam tamo mislila pitati sto mi oni preporucaju
👩🦰29g pcos
👱37g oligoastenozoospermia
1.12.2022. prva aspiracija
5🥚/ 2 oplođena/ ET nista
Sljedeći postupak 3/2023
MalaG ooo nasljednice, o PUPICE nek se prime (a hoće) i držim te za riječ 😂😂😘😘🤞🤞
Tikvice heej draga, super da si se javila i da dobro napreduje novi postupak 😘
Eva držim 🤞 do neba da sve izađe na dobro 😘
Lightblue umrla sam od smijeha na muža 😂😂 Legenda haha. Želim vam od ❤️ da trudnoća bude uredna i da sva tri srčeka nastave hrabro kucati 😘
Ana26 neka i tebi bude sve u redu 😘🤞
Alstromenia super da je sve u redu i da su bebice u redu. Ne znam je li ima pravila kada raditi 4d uzv. Svakako je što kasnije sve bolje i jasnije vidljivo. I ovisi o uzv a i o doktoru koji ga radi... Evo super savjeti od perzejuto. Ja sam koristila samo bademovo ulje čisto i pomiješala bi s par kapi ulja od divlje ruže. Nisam nigdje popucala a samo mi je trbuh narastao i ogroman je. Mislim da je svih 13 kg išlo u trbuh jer se drugdje nisam nešto proširila 😁
Kachusa držim 🤞 za dobre nalaze i za dobitni FET 😍. Pozdravi mami i malenoj 😘
Luna držim 🤞 da još koja opstane 😍
.
Brzinski sam preletila objave.
Sretno svima u postupku, pupicama.. Mislim na vas.
Moje vi koje čekate FET, i na vas mislim, iako ne čitam i ne pratim puno zadnjih dana.
Naa prate na CTG, sve je isto., Korinica je danas 2900g procijenjena, malo slabiji CTG pa ponavljamo u petak, ali inače sve dobro.. Ja sam super, osim šta ne mogu sama zavezati cipele 😂 jedino je ovo iščekivanje sada već malo stresno.
Puno 😘 svima, neću vas posebno nabrajati, javim se još i pratim koliko mogu 🤞🤞🤞😘😘😘
31 👩❤️👨 33 TTC od 1.2019.
🙋🏼♀️1. 2020. vanmaternična (salpingectomia desno) -PCOS, AMH 72.40 Od 1.2022 : INOVO/INOFOLIC, koenzim q10 nano, Siofor, Folat 800mcg, vit D tekući 2500 IU
👱🏼♂️ astenozoospermia (>10%)
🏥KBC Split - 4/22 1. ISCI Gonal 125,cetrotide, Decapeptyl. Aspirano 11, 8 oplođenih, 14.5. ET 1 blastice ( 1 🐧) B 12 DNT 798,B 17DNT 7500 ➡️ 2.UZV 17.6.❤️ 7+4
Panorama ✔️stiže nam Korina❤️
[/url
Cure koje ste vec bile ili odete uskoro na aspiraciju sta ste rekle ili planirate reci na poslu? I jeste li uzimale bolovanje do bete?
Moram priznati da mene to malo muci jer mi je glupo sam napisati e od sutra sam na bolovanju i ne znam kad cu se vratiti 😕
Za prvu aspiraciju sam lagala da me ukocilo i onda me sef zove da pita kak sam i gdje me ukocilo a ja sve nesto muljam jer nikad nisam bila ukocena i ne znam sta se opce daje za to 😂😂
👩🦰29g pcos
👱37g oligoastenozoospermia
1.12.2022. prva aspiracija
5🥚/ 2 oplođena/ ET nista
Sljedeći postupak 3/2023
Mimizmimi pusti ti to jedna više puno znači 😊 odlično da su se sve oplodile navijam 🤞🤞🤭
MalaG sve su ti cure rekle veliko no no za kuglanje ipak si ti sada pupo 😊🤭❤️
Luna to se nažalost zove prirodna selekcija, kao sto ti je i Sani rekla, ja u prvom postupku od 16 jajčeka nisam ništa imala za zamrznuti, jedna ti je sigurna a vjerujem da će se i ove tri lijepo do kraja razviti 🤞😊 teško je reći kolike su šanse nama laicima to najbolje zna embriolog ali ako su već u nekom predstadiju blastice pa valja će se izboriti 🤞
Catlady sve je stvar kakav ti je šef i koliko želiš svoju privatnost izlagati, ja kažem kada idem u postupak i nikada nisam imala problem na poslu, a i inače nemam problem pričati o mpo pa samim time ne želim muljati, živim u manjoj sredini gdje me radne kolege vide mimo posla pa mi nema smisla lagati😊 ali uvijek možeš reći da moraš na manji op zahvat vezan uz ginekologiju 🤣
Jlo pa lijepo je mala mrcina narasla još malo I druškate se ❤️❤️❤️
👩36 pcos, hipo, hashi, IR, Amh 37,3 PAI 4G/5G, MTHFR
🧔33 asthenonecrozo.. ➡️ normo
1 IVF (Petrova) 16 🥚- et 2 blaste👎
2 IVF (Ivf pol) 15 🥚 - 8 🐧
10/22 FET 1 🐧 beta 12
02/23 histero
03/23 FET 1 🐧 beta 8
04/23 FET 2 🐧 + heparin i prolutex 11 dpt beta 246, 13 dpt beta 642, 15 dpt beta 1667 ➡️ 09.6 uzv ❤️❤️➡️uzv 23.6 ❤💔
Mimizmimi pusti ti to jedna više puno znači 😊 odlično da su se sve oplodile navijam 🤞🤞🤭
MalaG sve su ti cure rekle veliko no no za kuglanje ipak si ti sada pupo 😊🤭❤️
Luna to se nažalost zove prirodna selekcija, kao sto ti je i Sani rekla, ja u prvom postupku od 16 jajčeka nisam ništa imala za zamrznuti, jedna ti je sigurna a vjerujem da će se i ove tri lijepo do kraja razviti 🤞😊 teško je reći kolike su šanse nama laicima to najbolje zna embriolog ali ako su već u nekom predstadiju blastice pa valja će se izboriti 🤞
Catlady sve je stvar kakav ti je šef i koliko želiš svoju privatnost izlagati, ja kažem kada idem u postupak i nikada nisam imala problem na poslu, a i inače nemam problem pričati o mpo pa samim time ne želim muljati, živim u manjoj sredini gdje me radne kolege vide mimo posla pa mi nema smisla lagati😊 ali uvijek možeš reći da moraš na manji op zahvat vezan uz ginekologiju 🤣
Jlo pa lijepo je mala mrcina narasla još malo I druškate se ❤️❤️❤️
Hvala puno svima vama na objasnjenju i ohrabrenju. ❤️
👩🏻29👦🏻43
Ciklusi 28/29
👩🏻 AMH 3,28 ng/mL / 23,43 pmol/L
TSH 2,55
Vitamin D 38.3 ng/mL
👦🏻 asthenoteratozoospermia, brisevi uretre ✅
ICSI- 01.23. Gonal, Femara; Cerotide;Ovitrelle
Punkcija 17🥚, 3 blastociste ❄️
MalaGooo nasljednice, o PUPICE nek se prime (a hoće) i držim te za riječ 😂😂😘😘🤞🤞
Tikviceheej draga, super da si se javila i da dobro napreduje novi postupak 😘
Evadržim 🤞 do neba da sve izađe na dobro 😘
Lightblueumrla sam od smijeha na muža 😂😂 Legenda haha. Želim vam od ❤️ da trudnoća bude uredna i da sva tri srčeka nastave hrabro kucati 😘
Ana26neka i tebi bude sve u redu 😘🤞
Alstromeniasuper da je sve u redu i da su bebice u redu. Ne znam je li ima pravila kada raditi 4d uzv. Svakako je što kasnije sve bolje i jasnije vidljivo. I ovisi o uzv a i o doktoru koji ga radi… Evo super savjeti odperzejuto.Ja sam koristila samo bademovo ulje čisto i pomiješala bi s par kapi ulja od divlje ruže. Nisam nigdje popucala a samo mi je trbuh narastao i ogroman je. Mislim da je svih 13 kg išlo u trbuh jer se drugdje nisam nešto proširila 😁
Kachusadržim 🤞 za dobre nalaze i za dobitni FET 😍. Pozdravi mami i malenoj 😘
Luna držim 🤞 da još koja opstane 😍
.
Brzinski sam preletila objave.
Sretno svima u postupku, pupicama.. Mislim na vas.
Moje vi koje čekate FET, i na vas mislim, iako ne čitam i ne pratim puno zadnjih dana.
Naa prate na CTG, sve je isto., Korinica je danas 2900g procijenjena, malo slabiji CTG pa ponavljamo u petak, ali inače sve dobro.. Ja sam super, osim šta ne mogu sama zavezati cipele 😂 jedino je ovo iščekivanje sada već malo stresno.
Puno 😘 svima, neću vas posebno nabrajati, javim se još i pratim koliko mogu 🤞🤞🤞😘😘😘
Zelim ti lagan porod. 😘
👩🏻29👦🏻43
Ciklusi 28/29
👩🏻 AMH 3,28 ng/mL / 23,43 pmol/L
TSH 2,55
Vitamin D 38.3 ng/mL
👦🏻 asthenoteratozoospermia, brisevi uretre ✅
ICSI- 01.23. Gonal, Femara; Cerotide;Ovitrelle
Punkcija 17🥚, 3 blastociste ❄️
Cure koje ste vec bile ili odete uskoro na aspiraciju sta ste rekle ili planirate reci na poslu? I jeste li uzimale bolovanje do bete?
Moram priznati da mene to malo muci jer mi je glupo sam napisati e od sutra sam na bolovanju i ne znam kad cu se vratiti 😕
Za prvu aspiraciju sam lagala da me ukocilo i onda me sef zove da pita kak sam i gdje me ukocilo a ja sve nesto muljam jer nikad nisam bila ukocena i ne znam sta se opce daje za to 😂😂
Evo upravo sam se vratila s aspiracije obavezno bolovanje ili godisnji, ja sam uzela bolovanje 7 dana i rekla idem na operaciju...do vadnja bete cu raditi tako i tako ne poslu uzivam
🙎♂️39 👸30
👸maca royal, omega3,6,9; vitamin D 20 000 2×tjedno, mulitivitamin sa probiotikom
Moji hormoni super.
09.01.22: Bemafola 150 I.E/0,25ml 7× Ganirelix Astro 0,25mg/0,5ml 3×
Prednisolon Nycomed 5mg
18.01 Aspiracija
Dijagnoza OAT Sindrom Terapija za🙍♂️ProfertilMan,Tribulis,crna maca,omega
Klinika Wunschbaby dr.Feichtinger 1130 Wien
Dr.Michale Feichtinger
Curke moje evo i mene,
Hvala svakoj od vas koja je danas mislila na mene💞
Proslo je! Od 11 folikula imala sam 7 jajanih stanica, spermogram je dosta losiji...kaj da vam kazem razocarana sam malo jer sam ja potpuno zdrava, a muz je smotan ko sajla kaze da je prosuo malo a embriolozi kazu da se nadaju da ce imati s cim raditi..
Kaze muz da sam ga opsovala kad su me doveli i prijetila da ce ga pazite sada "moji ljudi likvidrati"🤣🤣🤣🤣
Eto sad lezim, mogu na wc ne boli jako i tak cekamo sutra da vidimo kaj se desilo u labosu.
Mimizmimi kak si ti danas?
MalaG kaj ima kod tebe?
Pusa svima 💞🤞🪄
🙎♂️39 👸30
👸maca royal, omega3,6,9; vitamin D 20 000 2×tjedno, mulitivitamin sa probiotikom
Moji hormoni super.
09.01.22: Bemafola 150 I.E/0,25ml 7× Ganirelix Astro 0,25mg/0,5ml 3×
Prednisolon Nycomed 5mg
18.01 Aspiracija
Dijagnoza OAT Sindrom Terapija za🙍♂️ProfertilMan,Tribulis,crna maca,omega
Klinika Wunschbaby dr.Feichtinger 1130 Wien
Dr.Michale Feichtinger
Sani hvala ti na savjetu!🥰🤗
Bila sam svjesna činjenice da nakon trećeg dana spermiji preuzimaju ulogu, ali obzirom da je našima danas 4. Dan, cijeli dan o tome razmišljam.😂🤯
KukurbitaPepo dobro nam došla i što prije otišla na veselije teme. 🤗🤰🥰
Catlady nema problema. Mi smo ovdje do kraja mjeseca pa pričuvam.😉 Obzirom da mi nismo u Hrv, prilikom oba postupka smo ostajali ovdje oko mj dana. Prvi put sam kroz cijeli postupak bila na bolovanju, a trenutno ne radim. Obično cure uzmu bolovanje nakon aspiracije pa do testa na trudnoću ili vađenja bete, nekada kažu pravi razlog, a nekada ne. Sve ovisno o tome želite li da tko zna za MPO ili ne i o tome koliko su poslodavci razumni po tom pitanju.
JLo vidjet ćemo uskoro,hahah.😁 Drago mi je čuti da je sve dobro i neka se nastavi tako i do kraja! Ubrzo ćete upoznati Korinu i uživati sa njom.🥰🤗
Stela 🤗❤️❤️❤️
Perjezuto sad polako i odmarati! Super da te ne boli jako.🤗 Super je rezultat i držim fige da vam jave da ih je što više oplođenih!🤞🍀🥰❤️
Dobro sam, hvala ti! Laganini sve radim obzirom da moram smanjiti tempo. Pokušavam zaokupiti misli i da mi dani do testa brzo prođu, već sad vidim da će biti teže izdržati nego prošli put.😂 Jedino su mi curke osjetljive i bole, ali to sve pripisujem hormonima i utrogestanima.
🙋39g 🙋🏽♀️29g
BetaPlus
08/22 1.ICSI ➡️ 5🥚➡️1oplođena ➡️ ET 1 trodnevna 06.09.'22.➡️17.09.'22.➖💔
01/23 2.ICSI ➡️12🥚 ➡️3 oplođene ➡️ET 2 trodnevna 17.01.'23. ➡️28.01.'23. ➕ 1.Beta 243 | 2.Beta 497 ➡️6+1tt 💓 NIPT☑️ Amnio☑️ Stiže nam 💙 22.09.'23. nam je stigao P!💙
Sortiraj odgovore
Najstariji