Potpomognuta oplodnja vol. 7

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Panda.
    20. Siječanj 2022. 20:17

Rainbow_Hope u mislima sam valjda pisala odg, ali nije poslalo. Malo sam izgubljena danas očito. 🤭
    Želim da idući mjesec bude tvoj mjesec. 🤞
    Strpljenje je ovdje očito vještina koju moramo usvojiti htjele ne htjele. Usput čestitam na promaknuću i neka ti sad krenu promaknuća u svim poljima života. 🥰

🙋‍♀️'88 - PCOS, 🙋‍♂️'91 - OAT
    KBC Split
    12/2021 - ICSI stimulirani ➡️ 2🥚, ET 2 dvodnevna ❌
    4/2022 - ICSI stimulirani ➡️ 15🥚- 3
    6/2022 - FET🐧❌
    7/2022 - FET 🐧❌
    10/2022 FET 🐧 - biokemijska ❌
    Repromed
    06/2023 - ICSI ➡️ 9 🥚, ET 1 morula, 🐧🐧
    Beta 12.dnt 134, 14.dnt 343; stiže nam 💗

• Slavica83
    20. Siječanj 2022. 20:23

Monkica24 🍀

Slavica83

Divna, e to je to, 6 tjedan i počinje… Ja se tješim da je to znak da je sve ok, jedini znak koji imamo između pregleda.
    Monkica, ja mislim da je do kraja 12 tjedna 1.tromjesečje, od 13. drugo, ali to nije stručno mišljenje, nego interpretacija interneta. Navodno je bolje u 13. tjednu već sa simptomima. Ti nisi imala mučnine? Ja imam mučninu, ali traje cijeli dan, lakše mi je ako jedem, ali je i dalje prisutna. Umorna sam strašno, sad sam spavala jedno 3 sata popodne nakon kaj sam skuhala ručak. Napuhana i konstipirana 🤪 od tud taj osjećaj bolesti.
    Mrvica, nadam se da te ipak neće cijelu trudnoću pratiti mučnine. Korona je nadam se bez nekih većih simptoma. Pretpostavljam ako kuhaš da si ok.

Ja sam kao gore opisano. Prestala me je jedino pratiti velika anksioznost oko bebe, jer pretpostavljam da svi ti simptomi znače da je sve ok. Moram uvesti svakodnevne šetnje u rutinu, jer sam sad već predugo doma od posla, a to mi je bila jedina fizička aktivnost u danu. A baš sad su počele kiše 🤦

Ja sam možda imala 3 puta mučnine, ali bez povraćanja. Moji jedini simptomi su bili pospanost, umor i zatvor. Iskreno očekivala sam veće spektakle, ali nije da se bunim, nek i dalje bude sve lako 😍 Hvala za info, na netu nalazim više oprečnih informacija, da prvo tromjesečje traje do 12, pa negdje čak i do 15 tt, pa mi nije jasno. A kako redovno pratim svoj poremećeni TSH bitno mi je znati u kojem se tromjesečju nalazim jer se referentne vrijednosti razlikuju u svakom, ovisno u kojem se nalaziš. Ja sam sad na nekoj granici, točnije 12+1, pa da se smjestim 😂

Onda si još tjedan dana od prilike u prvom. Ja isto čekam da se dokopam drugog tromjesečja, ali ja još imam 3 tjedna. Do tada sam se pomirila svaki dan s ovim mučninama. Nema povraćanja, ali baš ono neugodan osjećaj i to tako cijeli dan... Isto derem po vlaknima ko luda, lanene sjemenke, voće, povrće, ali i dalje problem s probavom 🤦 
    Onda uzimaš neku terapiju za štitnjaču? Meni je doktor rekao isto da je nalaz TSH na granici i da ponovno izvadim, ali nemam pojma kako bi trebao biti u 1.tromjesečju. Meni je malo ispod 3 (2.97), a sad čekam sljedeći pregled da vidim jel to ok. 

🙋 39, AMH 64, 🤵 32 👍
    03.2019. ektopijska trudnoća, lijevi 🥚 vod ex.
    zdjelična endometrioza
    04.2020. s.p. u 6tt
    2021. početak MPO
    03.mj. slabo stim.ciklus, 3🥚, transfer 2 3dnevna, 0🐧❌
    5.mj.puna stimulacija, 22🥚, 11 🐧5d
    7.mj. 1️⃣ FET 1🐧❌
    30.9. 2️⃣FET 2🐧, beta 11.10. 2.41 ❌
    3.12. 3️⃣FET 2🐧, 6dpt +
    7dpt b70, 10dpt b199 🙏 12dpt 434 🙏 14dpt 1252, 1uzv 6+2 4mm ❤️, 2uzv 8+3 1.8 cm, 3uzv 5.2 cm❤️ 🤗🙏
    29.8.'22 rodila se Elena 😊

⭐ Miss_Ivy ⭐
    20. Siječanj 2022. 20:30

Slavica mučnina, podrigivanje, glaaaaad. Muž mi se već ruga da nisam prase nego veprić 🤣🤣 trbušina napuhnuta, ne znam jel od žderanja, trudnoće ili zatvora. I nema veze, kad mi nije muka, samo se brinem 😀
    Nove cure dobrodošle ❤️

👩 40 👨 39
    *11/21 MPO Petrova, 22.08.2022.💙
    *02/24 Just happened, 03.11.2024.🩷

• Slavica83
    20. Siječanj 2022. 20:35

⭐ Miss_Ivy ⭐

Slavica mučnina, podrigivanje, glaaaaad. Muž mi se već ruga da nisam prase nego veprić 🤣🤣 trbušina napuhnuta, ne znam jel od žderanja, trudnoće ili zatvora. I nema veze, kad mi nije muka, samo se brinem 😀
    Nove cure dobrodošle ❤️

Hahaha, isto ko i meni znači 😅 jedino ja ne stignem osjećati glad jer stalno jedem 😂

🙋 39, AMH 64, 🤵 32 👍
    zdjelična endometrioza
    04.2020. s.p. u 6tt
    2021. početak MPO
    7.mj. 1️⃣ FET 1🐧❌
    3.12. 3️⃣FET 2🐧, 6dpt +
    7dpt b70, 10dpt b199 🙏 12dpt 434 🙏 14dpt 1252, 1uzv 6+2 4mm ❤️, 2uzv 8+3 1.8 cm, 3uzv 5.2 cm❤️ 🤗🙏

• Mrvica722
    20. Siječanj 2022. 20:53

Slavica83

Monkica24 🍀

Slavica83

Divna, e to je to, 6 tjedan i počinje… Ja se tješim da je to znak da je sve ok, jedini znak koji imamo između pregleda.
    Monkica, ja mislim da je do kraja 12 tjedna 1.tromjesečje, od 13. drugo, ali to nije stručno mišljenje, nego interpretacija interneta. Navodno je bolje u 13. tjednu već sa simptomima. Ti nisi imala mučnine? Ja imam mučninu, ali traje cijeli dan, lakše mi je ako jedem, ali je i dalje prisutna. Umorna sam strašno, sad sam spavala jedno 3 sata popodne nakon kaj sam skuhala ručak. Napuhana i konstipirana 🤪 od tud taj osjećaj bolesti.
    Mrvica, nadam se da te ipak neće cijelu trudnoću pratiti mučnine. Korona je nadam se bez nekih većih simptoma. Pretpostavljam ako kuhaš da si ok.

Ja sam kao gore opisano. Prestala me je jedino pratiti velika anksioznost oko bebe, jer pretpostavljam da svi ti simptomi znače da je sve ok. Moram uvesti svakodnevne šetnje u rutinu, jer sam sad već predugo doma od posla, a to mi je bila jedina fizička aktivnost u danu. A baš sad su počele kiše 🤦

Ja sam možda imala 3 puta mučnine, ali bez povraćanja. Moji jedini simptomi su bili pospanost, umor i zatvor. Iskreno očekivala sam veće spektakle, ali nije da se bunim, nek i dalje bude sve lako 😍 Hvala za info, na netu nalazim više oprečnih informacija, da prvo tromjesečje traje do 12, pa negdje čak i do 15 tt, pa mi nije jasno. A kako redovno pratim svoj poremećeni TSH bitno mi je znati u kojem se tromjesečju nalazim jer se referentne vrijednosti razlikuju u svakom, ovisno u kojem se nalaziš. Ja sam sad na nekoj granici, točnije 12+1, pa da se smjestim 😂

Onda si još tjedan dana od prilike u prvom. Ja isto čekam da se dokopam drugog tromjesečja, ali ja još imam 3 tjedna. Do tada sam se pomirila svaki dan s ovim mučninama. Nema povraćanja, ali baš ono neugodan osjećaj i to tako cijeli dan… Isto derem po vlaknima ko luda, lanene sjemenke, voće, povrće, ali i dalje problem s probavom 🤦
    Onda uzimaš neku terapiju za štitnjaču? Meni je doktor rekao isto da je nalaz TSH na granici i da ponovno izvadim, ali nemam pojma kako bi trebao biti u 1.tromjesečju. Meni je malo ispod 3 (2.97), a sad čekam sljedeći pregled da vidim jel to ok.

Smanji lanene sjemenke zbog estrogena 

• Slavica83
    20. Siječanj 2022. 20:55

Mrvica722

Slavica83

Monkica24 🍀

Slavica83

Onda si još tjedan dana od prilike u prvom. Ja isto čekam da se dokopam drugog tromjesečja, ali ja još imam 3 tjedna. Do tada sam se pomirila svaki dan s ovim mučninama. Nema povraćanja, ali baš ono neugodan osjećaj i to tako cijeli dan… Isto derem po vlaknima ko luda, lanene sjemenke, voće, povrće, ali i dalje problem s probavom 🤦

Smanji lanene sjemenke zbog estrogena

Hvala puno na savjetu, nisam nigdje pročitala da može biti problem. Koliko se smije uzimati dnevno/tjedno? 

🙋 39, AMH 64, 🤵 32 👍
    zdjelična endometrioza
    04.2020. s.p. u 6tt
    2021. početak MPO
    7.mj. 1️⃣ FET 1🐧❌
    3.12. 3️⃣FET 2🐧, 6dpt +

• Hani
    20. Siječanj 2022. 20:58

Večer😊
    Domleon, stiže mala Leonora, znači🎉 Čestitam!
    Nymeria, sjecam te se od prije. Što ima kod tebe?
    Mashkice, sretno!
    Obavljen transfer kod mene. Vracena dva trodnevna. Jedan je dobar, svi ostali loši, fragmentirani. A baš sam se potajno nadala kojem smrzliću pošto je oplodnja dobro prošla😏 Sestre govore Sretno, a ja plačem na onom stolu😩 Umorna sam više. Nemaju smisla stimulirani kod mene, bacit cu se na inseminacije i prirodnjake ubuduce, pa ako se potrefi normalan zametak. Odustajem i od dodataka i bezglutenske, nista to nema smisla. 
    Jedina mi je nada to da je prosli put kad sam imala jednu dobru 1/11 upalilo, pa se eto malo nadam. Dovoljna je jedna, jel tako😎
    Netko je pitao što ne čekamo blastice- nikad nisam došla do njih. 
    Terapija svaki put ista, bemfola 225 i cetrotide. 
    Sorry, cure, danas sam malo potonula, al sutra već prebacujem u drugu brzinu, obecajem. Popustili su mi  bolovi od aspiracije pa mi je bar fizički lakše.
    A što se tiče onog upoznavanja, pa valjda sve dolazimo na Nikittinu promociju knjige, zar ne?😊 

Monkica24 🍀
    20. Siječanj 2022. 21:02

Slavica83

Monkica24 🍀

Slavica83

Ja sam kao gore opisano. Prestala me je jedino pratiti velika anksioznost oko bebe, jer pretpostavljam da svi ti simptomi znače da je sve ok. Moram uvesti svakodnevne šetnje u rutinu, jer sam sad već predugo doma od posla, a to mi je bila jedina fizička aktivnost u danu. A baš sad su počele kiše

Ne uzimam nikakvu terapiju, jer je meni tsh nizak, a ft4 i ft3 su dobri. U prvom tromj. ref. vrijednosti su ti od 0.1. - 2.5 miu/l. Meni je skroz na donjoj granici, 0.1.  A idući tjedan vadim opet pa ne znam kak da računam (od 0.2 do 3 su ref vrijednosti)

ja-38 g., AMH 10.1; inzulin. rez.; on-39 g. dg. oligoasthenozoosp;
    14.2. prirodnjak; 22.2. ❌ ovulacija
    06.3. 1. stim. - Rekovelle, Menopur, Cetrotide; 18.3. asp. (4 js); 21.3. ET -1 trodnevni; ❌
    02.6. - prirodnjak; 06.6 neg. asp. ❌
    04.9.21 - 2. stim.: Bemfola, Cetrotide; AMH 15.6; asp. 17.9.- 5 js; 🐧🐧🐧 🐧- ET 22.9 1 blastica-❌
    13.11. FET 🐧; b- 96,9; b-259,2; b-677; 21.12. UZV 7+6 imamo 💙 Baby Viktor 19.07.22.

Panda.
    20. Siječanj 2022. 21:07

Hani kao što i sama kažeš jedna je dovoljna. Ti si već prošla toliko postupaka i virujem da si umorna. Ko ne bi bio. Ali jednom je uspilo i znači da je moguće. Viruj u to i druge nema.😉 Ja sam poprilično nova u MPO vodama, ali znam da sam baš bila razočarana kad sam dobila samo 2 dobre jajne stanice. A ovdje čitam po 5, 7, 10... Ali nekako se potajno nadam da su upravo te 2 dobitne, pa makar i 1. Nada mora tinjati. 😅

🙋‍♀️'88 - PCOS, 🙋‍♂️'91 - OAT
    KBC Split
    12/2021 - ICSI stimulirani ➡️ 2🥚, ET 2 dvodnevna ❌
    4/2022 - ICSI stimulirani ➡️ 15🥚- 3
    6/2022 - FET🐧❌
    7/2022 - FET 🐧❌
    10/2022 FET 🐧 - biokemijska ❌
    Repromed
    06/2023 - ICSI ➡️ 9 🥚, ET 1 morula, 🐧🐧
    Beta 12.dnt 134, 14.dnt 343; stiže nam 💗

Anči 💕
    20. Siječanj 2022. 21:09

Hani

Večer😊
    Domleon, stiže mala Leonora, znači🎉 Čestitam!
    Nymeria, sjecam te se od prije. Što ima kod tebe?
    Mashkice, sretno!
    Obavljen transfer kod mene. Vracena dva trodnevna. Jedan je dobar, svi ostali loši, fragmentirani. A baš sam se potajno nadala kojem smrzliću pošto je oplodnja dobro prošla😏 Sestre govore Sretno, a ja plačem na onom stolu😩 Umorna sam više. Nemaju smisla stimulirani kod mene, bacit cu se na inseminacije i prirodnjake ubuduce, pa ako se potrefi normalan zametak. Odustajem i od dodataka i bezglutenske, nista to nema smisla.
    Jedina mi je nada to da je prosli put kad sam imala jednu dobru 1/11 upalilo, pa se eto malo nadam. Dovoljna je jedna, jel tako😎
    Netko je pitao što ne čekamo blastice- nikad nisam došla do njih.
    Terapija svaki put ista, bemfola 225 i cetrotide.
    Sorry, cure, danas sam malo potonula, al sutra već prebacujem u drugu brzinu, obecajem. Popustili su mi bolovi od aspiracije pa mi je bar fizički lakše.
    A što se tiče onog upoznavanja, pa valjda sve dolazimo na Nikittinu promociju knjige, zar ne?😊

Kad je beta? 
    Drzim fige da ti daljnji postupci ne trebaju 🤞🥰

👩 1996 god.Sve ok,AMH 28
    🧑 1995. godAzoospermia - nepoznat uzrok
    KBC Osijek
    6/21 TESE, dobiveni spermiji
    9/21 postupak Gonal 150 IU, Orgalutran 0,25, Ovitrelle , 13.09 aspiracija : 9🥚 ➡️ 3 oplođene, nema 🐧 ➡️ 16.09 transfer 2 prekrasna embrija, beta 0,2 ❌
    03/22 postupak rekovelle 9,66, orgalutran 0,25, ovitrelle , 16.03 aspiracija 10 🥚 ➡️ 6 oplođenih, nema 🐧 , 21.03 transfer - 2 blastice 🤞🏻 ❌
    ⏯️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.