Potpomognuta oplodnja vol. 7

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Anči 💕
    15. Prosinac 2021. 16:53

Leky

Anči 💕

Leky

Jutro, sretno svima danas!
    Prijavljujem betu ipak sutra, Muller testic je pozitivan pa se nadam i beti dobroj 🍀

Daj testic 😍

Opet guzva na poslu, valjda sam uspjela staviti slikicu
    https://ibb.co/D4cGb7H

Ajme 😍 divnoooo 🥳

👩 1996 god.Sve ok,AMH 28
    🧑 1995. godAzoospermia - nepoznat uzrok
    KBC Osijek
    6/21 TESE, dobiveni spermiji
    9/21 postupak Gonal 150 IU, Orgalutran 0,25, Ovitrelle , 13.09 aspiracija : 9🥚 ➡️ 3 oplođene, nema 🐧 ➡️ 16.09 transfer 2 prekrasna embrija, beta 0,2 ❌
    03/22 postupak rekovelle 9,66, orgalutran 0,25, ovitrelle , 16.03 aspiracija 10 🥚 ➡️ 6 oplođenih, nema 🐧 , 21.03 transfer - 2 blastice 🤞🏻 ❌
    ⏯️

⭐ Miss_Ivy ⭐
    15. Prosinac 2021. 16:58

Leky woooooow! To je nagrada za strpljivost  Divotaaaa! 

👩 40 👨 39
    *11/21 MPO Petrova, 22.08.2022.💙
    *02/24 Just happened, 03.11.2024.🩷

michelle
    15. Prosinac 2021. 17:00

Leky

Anči 💕

Leky

Prijavljujem betu ipak sutra, Muller testic je pozitivan pa se nadam i beti dobroj 🍀

Daj testic 😍

Predobrooo! 🥰🥰

👧35 🧑34 -oboje ✔
    AIH 10/21- ⛔
    1. IVF- 11/21
    - 9js, 7 opl., 6❄, transfer 05.12., 1 blast 5.dan; beta 10dpt- 37.9 ⛔ biokem.
    ➡️FET 18.02.- dvije blaste 🐧🐧- beta 10dnt- 49, beta 12dnt- 27 ⛔ biokemijska
    ➡️ FET 21.04. 2 blaste 🐧🐧, beta 11dnt- 895, beta 13dnt- 3000, eta 17dnt- 22460 😍
    1.UZV- 17.05. 🙏- imamo 💓🥰
    2. UZV- 14.06. 🙏- qualified 180- stize djecak 💙

Anemona
    15. Prosinac 2021. 17:05

Amelie

Anemona

Tko je pitao za kariogram, suprug ga je radio, kao i kariotip. Uredan nalaz i sve ok. Nama se objasnili da se on radi da se vidi jesi li nositelj nekih nasljednih bolesti. A jednom je netko napisao, ako nalaz nije uredan, ne možeš ništa napraviti da to popraviš ili promijeniš. Možda u tom slučaju preporuče da odustaneš od postupka 🤷

Hej, prvo da ti kazem za slova koja se mogu srediti ako si skines adblocker i u njemu otvaras forum, spaas!
    Drugo kariotip i kariogram su praktički isto da sad ne kompliciram s detaljima. A jesu ga i tebi radili ili samo mužu? Jer nema smisla baš da tebi nisu a njemu jesu.
    I zadnje što sam htjela napisati je da sam ja hodajući trudni primjer kako se s kromosomskom anomalijom koja dovodi do učestalih spontanih pobačaja može nešto napraviti. Odnosno par može nastaviti pokušavati prirodno i dalje i biti suočen s velikom vjerojatnošću ponavljanih spontanih te potencijalno i rođenja bolesnog djeteta gdje će težina kliničke slike varirati od toga o kojoj se točno kromosomkoj promjeni radi, a genetičar bi vam trebao reći koja vam je šansa dobiti zdravu bebu u svakoj prirodnoj trudnoći. Druga opcija je ići na PGD na koji se još uvijek mora ići vani, ali je pokriven velikim dijelom preko HZZO-a kad se radi o ovakvim problemima (pokriveno pod temom PGD na forumu da se opet ne ponavljam). Mi smo izabrali ovo drugo. ;)

Hvala ti na pojašnjenju. Rađeno je samo njemu jer je išao na tese, za mene nitko ništa nije spominjao 🤷

💑 86'/84'(hipo-hashi, amh28, necroso, TESE)
    1.IVF 10.mj (rekovelle + orgalutran/ovitrelle)
    11/21 aspiracija: 12, 3 🐧💗💗💗
    11/21-histero
    02/22 FET 💗 prirodni+ovitrelle, 💔
    06/23 FET 💗💗 prirodni 💔
    "Misli dobro, pa će dobro i biti" 🙏

Anemona
    15. Prosinac 2021. 17:11

Rainbow_Hope

Monkica24 🍀

Rainbow_Hope

Arnoldica

Rainbow_Hope

Arnoldica

Anchy ma znam da bude brzo prošlo, ali imam osjećaj da gubim mjesece bezveze… Vidjet ću još s mojim MPO jel baš mora tako kad mi dodju svi nalazi.
    Rainbow mi smo oboje pili, ali prije stimuliranog, ne FETA, uz ostale suplemente.

I je li bilo poboljšanja? Mislim, ostao nam je jedan 🐧 pa mislim da je pametno da se već sad počnemo pripremati za novu stimulaciju, a to još jedino nismo probali.

Pa tad, a to je bio ovaj zadnji stimulirani smo prvi put dosli dosli do smrzlica i to njih 6, do tada nikad niti jedan. E sad ne mogu reci da je to samo zbog maticne jer smo svasta jos osim nje pili.
    Ne znam jedino koliko je tebi dobro sad piti jer ti ona dize imunitet, a nije dobro imati jak imunitet za FET. Muzic moze sigurno krenuti piti. Mi smo uzeli od Radosevica, nju najvise hvale. Skupa je stvarno, ali kad se uzme paket od 3 bocice dodje jeftinije, a to ti je taman za 3mj

Ajde kad uloviš vremena napiši sve. Mi smo trenutno na sljedećoj shemi:
    MM Profertil 2 tablete dnevno; Q10 100 mg, mješavina orašastih, suhog voća i meda. Planira ponoviti spermiogram sljedeći tjedan da vidi na čemu je.
    Ja: Tardyferon (željezo) + vitamin C 500 mg, Novalac, Q10 200 mg, Andol 100, Vitamin D, Biokult probiotik, počela opet s vrkutom.
    Ne možemo u FET sljedeća dva ciklusa jer za blagdane ne rade, a još nisu potpisali ugovor s HZZO-om pa ni siječanj ne uzimaju. Glupo mi je dva mjeseca ne raditi na kvaliteti. 🤷

Rainbow - dobro ti Arnoldica kaže - za FET nije dobro previše dizati imunitet, kod mene je bila pretpostavka da mi maternica ne primi plod jer ga gleda kao strano tijelo, ono.. reakcija tj. obrana jakog imunološkog sustava. A stvarno sam ga dizala 6 mj. sigurno (doduše zato sam i došla do 4 blastice). I uveli su mi Decortin da mi se malo imunitet sruši, i zaista je došlo do implantacije!

Ma znam, ali ne uzimam sad previše, vitamin C moram uz željezo zbog apsorpcije, s tim da sam tijekom fet-a prestala uzimati sve osim Novalaca, vit D i andola

E da, ja sam pogriješila što nisam uzimala vit C sa željezom, tako da mi se feritin nije povećao nego još pao na 27 😞🤦 još čekam nalaz za vit D, nakon 3mj uzimanja ampula, nadam se da se barem on povećao 🤞
    Jesi imala kakve nuspojave od tardyferona (bolove, zatvor i sl)?

11/21-histero
    06/23 FET 💗💗 prirodni 💔

Anemona
    15. Prosinac 2021. 17:13

🍀🐧DOMLeon💊💉🔬♥️

Meni su slova normalna opst i bez addblockera 🤔

Daaa, vratila se normalna slova 🎉🎉🎉

11/21-histero
    06/23 FET 💗💗 prirodni 💔

SeniRemmus
    15. Prosinac 2021. 17:15

Sunny protrombin II heterozigot je smatran malo težom mutacijom i indikacija je za injekcije heparina od dana transfera, ostale mutacije su smatrane blažima i indikacija su za aspirin 100 ili andol 100 od dana transfera. Mislim da bi ti na ove nalaze hematolog i/ili MPO mogao uvesti heparin, makar je to jako individualno i ovisi o stavu pojedinih doktora. Ja sam na heparinu zbog PAI1, MTHFR, 3 biokemijske i obiteljske anamneze, s tim da hematologica je smatrala da je heparin nepotreban radi tih mutacija no ipak na kraju ga preporučila, a MPO doktor je od početka rekao da obavezno uvodimo heparin 😘

Ja 1991., PCO, trombofilija
    MM 1992., teški OAT
    1.IVF/ICSI + FET 🐧🐧 ✅

Anemona
    15. Prosinac 2021. 17:16

malala

I meni opet normalan forum. 🥳🥳🥳🥳🥳🥳
    Anemona, slažem se s tobom!!!! U javnost dospiju samo "znanstvenici" koji pričaju kako paše vladi. Ostali su pljuvani, degradirani, itd..  Ali opet….svatko odlučuje za sebe i ja ne bih cijepljenje. I bojim se da će mi minirati postupak ako se ne cijepim. 😔
    Svejedno se treba testirati pred postupak i ako si cijepljen??? Jer meni moja gin jutros kako će mi davati tolike up za testiranja jer se ja ne želim cijepiti.

Vjerojatno to ovisi od doktora do doktora. Meni moja nikakve probleme ne pravi, niti prigovara i dobijem uputnice za testiranje koliko god puta treba. Isto mi je rekla i mpo dr. Nadam se da te neće kočiti zbog toga 😉

11/21-histero
    06/23 FET 💗💗 prirodni 💔

Rainbow_Hope 🌈
    15. Prosinac 2021. 17:20

Anemona

E da, ja sam pogriješila što nisam uzimala vit C sa željezom, tako da mi se feritin nije povećao nego još pao na 27 😞🤦 još čekam nalaz za vit D, nakon 3mj uzimanja ampula, nadam se da se barem on povećao 🤞
    Jesi imala kakve nuspojave od tardyferona (bolove, zatvor i sl)?

Apsolutno nikakve, odlično ga podnosim, ali uzmem probiotik svaku večer.  Popila sam zasad jednu kutiju u 7. mj., jednu u 9. i pola sam popila prije feta pa sam jučer nastavila, vadila danas sve nalaze i feritin 45 (početni u srpnju bio 11), željezo 23, tako da ipak diže. S tim da pazim da ga uzmem uz obrok u kojem nema mliječnih proizvoda, jaja i kave.
    I ostali hormoni su mi došli apsolutno savršeni, nikad bolji, tak da očito fali samo malo sreće.

👩 1988 AMH 9,5 🧑 1982 Asthenozoospermia
    4/21 Missed ab
    10/21 ICSI ET 3-dnevni 💔, 12/2021 FET, 2/2022 FET 💔💔
    3/2022 ICSI u prirodnom ciklusu, ET 2-dnevni 💔
    4/2022 blagi stimulirani > AIH 💔
    5/2022 ICSI, ET 2 2-dnevna, 2 🐧🐧, 9 dpt +, beta 11 dpt: 237, 13 dpt: 686, 6+0 ❤️, Qualified ✅ 🩷, 2/2023 stiglo naše ☀️
    11/2024 FET 💔
    1/2025 + spontana trudnoća, Panorama ✅ 🩵

Anemona
    15. Prosinac 2021. 17:20

Leky

Anči 💕

Leky

Daj testic 😍

Test za uokviriti 😍💪 neka tako i nastavi!

11/21-histero
    06/23 FET 💗💗 prirodni 💔

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.