Potpomognuta oplodnja vol. 7

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Sen2021
    15. Prosinac 2021. 17:21

Sunny_

Cure dosli su mi nalazi trombofilije. Može objašnjenje ko kuzi.
    Factor V Leiden - allelle 1:wild type, allele 2: wild type, genotyp: NORMAL
    MTHFR C677T mutation - allele 1: wild type, allele 2: mutant, genotyp: HETEROZYGOTE
    Prothrombin G20210A mutation - allele 1: wild type, 2: mutant, genotip: HETEROZYGOTE
    PAI-1 675 4G/5G polymorphism - allele 1: 5G, allele 2: 4G, genotip: HETEROZYGOTE
    CBS 844ins68 mutation - allele 1: wild type, allele 2: mutant, genotip: HETEROZYGOTE

Ako ja ovo dobro kužim onda mi je sve pozitivno (heterozigot) osim factor v leidena. Sta vi mislite jel ovaj nalaz indikacija za neku terapiju ili? Hvala ❤

Ja imam PAI1heterozigot i MTHFR heterozigot, hematolog preporucio clexan dan prije transfera i dalje a na klinici rekli da je dovoljno aspirin 100, mislim da su oko toga misljenja dosta podjeljenja.

• Din_don
    15. Prosinac 2021. 17:26

Arnoldica koju količinu matične mliječni od Radosevica si koristila, koliko dnevno?
    Na stranici piše Ženskim osobama koje ne mogu zatrudniti preporuča se 160 grama matične mliječi mjesečno, a cijena kompleta od 105 grama je 960 kuna. Pa zato pitam 😬

Anemona
    15. Prosinac 2021. 17:26

Rainbow_Hope

Anemona

E da, ja sam pogriješila što nisam uzimala vit C sa željezom, tako da mi se feritin nije povećao nego još pao na 27 😞🤦 još čekam nalaz za vit D, nakon 3mj uzimanja ampula, nadam se da se barem on povećao 🤞
    Jesi imala kakve nuspojave od tardyferona (bolove, zatvor i sl)?

Apsolutno nikakve, odlično ga podnosim, ali uzmem probiotik svaku večer. Popila sam zasad jednu kutiju u 7. mj., jednu u 9. i pola sam popila prije feta pa sam jučer nastavila, vadila danas sve nalaze i feritin 45 (početni u srpnju bio 11), željezo 23, tako da ipak diže. S tim da pazim da ga uzmem uz obrok u kojem nema mliječnih proizvoda, jaja i kave.
    I ostali hormoni su mi došli apsolutno savršeni, nikad bolji, tak da očito fali samo malo sreće.

Odlično, znači da pomaže 🙂
    Meni su rekli barem 2h željezo odvojeno od mliječnih proizvoda, sad ću si spremiti i odvojeno od kave i jaja. Hvala ti, držim ti fige da ti sljedeći fet bude dobitan 😇💞🙏🤞

💑 86'/84'(hipo-hashi, amh28, necroso, TESE)
    1.IVF 10.mj (rekovelle + orgalutran/ovitrelle)
    11/21 aspiracija: 12, 3 🐧💗💗💗
    11/21-histero
    02/22 FET 💗 prirodni+ovitrelle, 💔
    06/23 FET 💗💗 prirodni 💔
    "Misli dobro, pa će dobro i biti" 🙏

• Sanjarka
    15. Prosinac 2021. 17:57

Leky

Anči 💕

Leky

Jutro, sretno svima danas!
    Prijavljujem betu ipak sutra, Muller testic je pozitivan pa se nadam i beti dobroj 🍀

Daj testic 😍

Opet guzva na poslu, valjda sam uspjela staviti slikicu
    https://ibb.co/D4cGb7H

Ajmeeeee😍😍😍😍😍😍😍 
    Ovo bode oči!!!! Prekrasno!!!! Čestitam 🥰🥰🥰🥰🥰

👱‍♀️ 30 ( PCOS, AMH 28,5, FSH 7,9, LH 15,2, TSH 5,05 visok i otkriven zbog postupka, pocela piti 0,50 eutyroxa )
    🧒 34 oligoteratozoospermia, oligozoospermia
    Petrova Zagreb
    1. 10/21 IVF - Rekovelle, Cetrotide, Ovitrelle, 10🥚, 7 zrelih 🥚, oplođeno 3, na kraju 2 🐧 blastica
    FET 12/21 - 2 blastice🙏🙏💕💕🤞🤞

GPgirl
    15. Prosinac 2021. 17:57

Sen2021

Sunny_

Cure dosli su mi nalazi trombofilije. Može objašnjenje ko kuzi.
    Factor V Leiden - allelle 1:wild type, allele 2: wild type, genotyp: NORMAL
    MTHFR C677T mutation - allele 1: wild type, allele 2: mutant, genotyp: HETEROZYGOTE
    Prothrombin G20210A mutation - allele 1: wild type, 2: mutant, genotip: HETEROZYGOTE
    PAI-1 675 4G/5G polymorphism - allele 1: 5G, allele 2: 4G, genotip: HETEROZYGOTE
    CBS 844ins68 mutation - allele 1: wild type, allele 2: mutant, genotip: HETEROZYGOTE

Ako ja ovo dobro kužim onda mi je sve pozitivno (heterozigot) osim factor v leidena. Sta vi mislite jel ovaj nalaz indikacija za neku terapiju ili? Hvala ❤

Ja imam PAI1heterozigot i MTHFR heterozigot, hematolog preporucio clexan dan prije transfera i dalje a na klinici rekli da je dovoljno aspirin 100, mislim da su oko toga misljenja dosta podjeljenja.

ja imam V Leiden i PAI. Hematolog rekao 7 tjedana nakon poroda, a da MPO dr odlucuje ako se ide na heparin u postupku. Ja idem tako da krecem sa heparinom od sutra🥰 

ja 40 - nizak AMH, 🧬V Leiden i PAI; muz 47 sve ok (IVF 5+ godina)
    KBC Ri - 2 x stimulirani IVF, 2 x prirodni IVF - ❌
    Podobnik - 1 x ICSI - ❌
    IVF poliklinika - 5 x stimulirani IVF, 1x FET: 4x ❌ 1x 💗
    07/24 - 8 stimulirani IVF - beta x3 ✅ Nifty Pro ✅ cekamo nasu djevojcicu💗 TP 17.04.2025
    od pocetka cuvanje trudnoce jer dosta skraceni cerviks zbog konizacije (AIS)
    Terapija: Cyclogest 2x, Clexane 0,4, Euthyrox 25 (+ moja standarna terapija)

Rainbow_Hope 🌈
    15. Prosinac 2021. 17:58

Anemona

Rainbow_Hope

Anemona

E da, ja sam pogriješila što nisam uzimala vit C sa željezom, tako da mi se feritin nije povećao nego još pao na 27 😞🤦 još čekam nalaz za vit D, nakon 3mj uzimanja ampula, nadam se da se barem on povećao 🤞
    Jesi imala kakve nuspojave od tardyferona (bolove, zatvor i sl)?

Apsolutno nikakve, odlično ga podnosim, ali uzmem probiotik svaku večer. Popila sam zasad jednu kutiju u 7. mj., jednu u 9. i pola sam popila prije feta pa sam jučer nastavila, vadila danas sve nalaze i feritin 45 (početni u srpnju bio 11), željezo 23, tako da ipak diže. S tim da pazim da ga uzmem uz obrok u kojem nema mliječnih proizvoda, jaja i kave.
    I ostali hormoni su mi došli apsolutno savršeni, nikad bolji, tak da očito fali samo malo sreće.

Odlično, znači da pomaže 🙂
    Meni su rekli barem 2h željezo odvojeno od mliječnih proizvoda, sad ću si spremiti i odvojeno od kave i jaja. Hvala ti, držim ti fige da ti sljedeći fet bude dobitan 😇💞🙏🤞

I ja tebi, jel znaš kad ideš?🤞 Ovo piše u uputama od Tardyferona, uključuje i crni čaj ako piješ. Ali važno je uzeti uz obrok jer inače teško padne na želudac. 

👩 1988 AMH 9,5 🧑 1982 Asthenozoospermia
    4/21 Missed ab
    10/21 ICSI ET 3-dnevni 💔, 12/2021 FET, 2/2022 FET 💔💔
    3/2022 ICSI u prirodnom ciklusu, ET 2-dnevni 💔
    4/2022 blagi stimulirani > AIH 💔
    5/2022 ICSI, ET 2 2-dnevna, 2 🐧🐧, 9 dpt +, beta 11 dpt: 237, 13 dpt: 686, 6+0 ❤️, Qualified ✅ 🩷, 2/2023 stiglo naše ☀️
    11/2024 FET 💔
    1/2025 + spontana trudnoća, Panorama ✅ 🩵

• Mariaa_94
    15. Prosinac 2021. 18:09

belinda09

Leky predivna crta😍
    Marija_92 meni je nalaz u tim jedinicama ali mi je referentna vrijednost manje od 34 a ne od 5

Zato mi i je neobicno, ne znam sta da mislim..u svakom slucaju je poviseno ali nije ekstremno. Ko ce sad docekat doktoricu da kaze sta misli 🙄

On: normoo
    Ja: AMH 16.8 pmoI/l
    Postupak nakon terapije Letrozola 🙏

• Mariaa_94
    15. Prosinac 2021. 18:16

TSH: 3.12 mIJ/L (0.35-4.9)
    FT3: 4.89 pmoI/l (2.43-6.01)
    FT4: 10.45 pmoI/l  (9.00-19.00)
    Anti-TPO: 45.88 kIJ/L (<=5.61)

Eto tocno tako pise, ovo u zagradama su ref. vrijednosti tocno kako mi na nalazu pise

• Mariaa_94
    15. Prosinac 2021. 18:17

Inace mi tsh varira od 3 do 3.66 za sad najvise

Leky
    15. Prosinac 2021. 18:26

Hvala svima, isto zelim svima ❤
    Maria ti si pitala za Hashimoto negdje prije jelda? Ja sam vadila prosli tjedan ATG 175 IU/ml, a interval je do 115 normalan, ali ovo kod tebe je neka druga mjerna jedinica, probaj je izguglati, pijes sta od terapije?

Ja 32, M 33 / KbcRi
    Zenska neplodnost povezana sa muskim cimbenicima (teratozoospermia), endometrioza, adenomioza, Hashimoto, povisen prolaktin, niski AMH
    11/2021 stimulirani postupak (Decapeptyl, Gonal, Ovitrelle), 1 🥚, beta + ❤
    Mini anomaly, kombinirani probir, Anomaly scan ✅
    01.08. nasa princeza Elena 👶❤

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.