Potpomognuta oplodnja vol. 7

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Panda.
    15. Prosinac 2021. 21:14

Anči 💕

Panda.

Mrvica72 Prvi put čujem za Inofolic i svakako ću si zapisati. Ovo ostalo sam si uzela već pa bi trebalo biti dovoljno i nadam se učinkovito. Hvala na savjetu. 😊
    Anči napisala sam da je vitamin D na 26 bio krajem prošlog mjeseca. S obzirom da je postupak uskoro, sumnjam da će se uspjeti dignuti. Nema veze ako i ne vidiš sve. Divim ti se kako uspiješ sve popratiti. Ja jedva uspijem išta pohvatati jer je jako puno postova i ako ne pratim svaki dan, izgubim se. 😅

Ja sam imam još jednu ampulu i onda ga idem vadit za tjedan dana..moj je bio 17 🥴 bas me zanima kolko ga je diglo..

Valjda ti se barem nešto podiglo. Baš i mene zanima koliko se brzo digne s ampulama pa obvezno javi kad napraviš nalaz. Meni je isto još jedna ostala, ali neću još vaditi. Mislim uzeti još jedno pakiranje. Vidjet ću kako će završiti prvi postupak. 😁

🙋‍♀️'88 - PCOS, 🙋‍♂️'91 - OAT
    KBC Split
    12/2021 - ICSI stimulirani ➡️ 2🥚, ET 2 dvodnevna ❌
    4/2022 - ICSI stimulirani ➡️ 15🥚- 3
    6/2022 - FET🐧❌
    7/2022 - FET 🐧❌
    10/2022 FET 🐧 - biokemijska ❌
    Repromed
    06/2023 - ICSI ➡️ 9 🥚, ET 1 morula, 🐧🐧
    Beta 12.dnt 134, 14.dnt 343; stiže nam 💗

Anemona
    15. Prosinac 2021. 21:34

Anči 💕

Panda.

Mrvica72 Prvi put čujem za Inofolic i svakako ću si zapisati. Ovo ostalo sam si uzela već pa bi trebalo biti dovoljno i nadam se učinkovito. Hvala na savjetu. 😊
    Anči napisala sam da je vitamin D na 26 bio krajem prošlog mjeseca. S obzirom da je postupak uskoro, sumnjam da će se uspjeti dignuti. Nema veze ako i ne vidiš sve. Divim ti se kako uspiješ sve popratiti. Ja jedva uspijem išta pohvatati jer je jako puno postova i ako ne pratim svaki dan, izgubim se. 😅

Ja sam imam još jednu ampulu i onda ga idem vadit za tjedan dana..moj je bio 17 🥴 bas me zanima kolko ga je diglo..

Samo da te upozorim, ako nisi ranije pročitala kad sam pisala. 10 dana prije vađenja krvi prestaneš sa uzimanjem da ti ne pokaže krivi rezultat

💑 86'/84'(hipo-hashi, amh28, necroso, TESE)
    1.IVF 10.mj (rekovelle + orgalutran/ovitrelle)
    11/21 aspiracija: 12, 3 🐧💗💗💗
    11/21-histero
    02/22 FET 💗 prirodni+ovitrelle, 💔
    06/23 FET 💗💗 prirodni 💔
    "Misli dobro, pa će dobro i biti" 🙏

Anči 💕
    15. Prosinac 2021. 21:36

Anemona da da, znam to 😁 taman za Božić pijem zadnji i onda poslje nove godine kad dobijem mengu idem vadit hormone pa ću odma i to 😁
    Panda javljam naravno 😁

👩 1996 god.Sve ok,AMH 28
    🧑 1995. godAzoospermia - nepoznat uzrok
    KBC Osijek
    6/21 TESE, dobiveni spermiji
    9/21 postupak Gonal 150 IU, Orgalutran 0,25, Ovitrelle , 13.09 aspiracija : 9🥚 ➡️ 3 oplođene, nema 🐧 ➡️ 16.09 transfer 2 prekrasna embrija, beta 0,2 ❌
    03/22 postupak rekovelle 9,66, orgalutran 0,25, ovitrelle , 16.03 aspiracija 10 🥚 ➡️ 6 oplođenih, nema 🐧 , 21.03 transfer - 2 blastice 🤞🏻 ❌
    ⏯️

annboleyn
    15. Prosinac 2021. 21:45

Sunny_

Cure dosli su mi nalazi trombofilije. Može objašnjenje ko kuzi.
    Factor V Leiden - allelle 1:wild type, allele 2: wild type, genotyp: NORMAL
    MTHFR C677T mutation - allele 1: wild type, allele 2: mutant, genotyp: HETEROZYGOTE
    Prothrombin G20210A mutation - allele 1: wild type, 2: mutant, genotip: HETEROZYGOTE
    PAI-1 675 4G/5G polymorphism - allele 1: 5G, allele 2: 4G, genotip: HETEROZYGOTE
    CBS 844ins68 mutation - allele 1: wild type, allele 2: mutant, genotip: HETEROZYGOTE

Ako ja ovo dobro kužim onda mi je sve pozitivno (heterozigot) osim factor v leidena. Sta vi mislite jel ovaj nalaz indikacija za neku terapiju ili? Hvala ❤

Draga Sunny, ne znam je l ti neko vec odgovorio. Od svih pobrojanih mutacija, samo se mutacija faktora II, odnosno protrombina smatra “pravom” trombofilijom (mutacija gena za faktor V je takodje prava trombofilija ali je kod tebe normalan nalaz za njega). Buduci da je samo jedan gen (alel) mutiran to je nesto bolja opcija nego da si homozigot mutirani ali svejedno mislim da ce biti potrebna terapija u trudnoci/od transfera.
    Mutacije (po jednog gena kod tebe) za MTHFR i PAI-1 su lake i ceste mutacije, i ja ih imam. MTHFR je enzim koji konvertira folat iz hrane u aktivni oblik pa bi zbog toga kod ove mutacije imalo smisla uzimati aktivni oblik folata, mada se sve naucne studije u vezi prevencije defekta neuralne cijevi odnose na folnu kiselinu, a ne aktivni folat.
    Ovaj zadnji nalaz iskreno do sad nisam imala priliku da vidim ali malo sam istrazila i ne djeluje da ima znacajnu ulogu ili da povecava rizik od tromboze 🤷‍♀️

👩🏻‍🦰 39, 🧔🏻36
    Ja: amh 1,53 ng/ml (ponovljeni nakon 2 sedmice 0,6) fsh 12,9, mthfr i pai mutacije, hipertenzija
    MM: odstranjen testis zbog tumora, nakon operacije radioth., oligozoospermia
    Kariogrami: uredni
    Trudimo se od 2.2018.
    6.2018. missed ab 8GN, kiretaza 💔
    02/2022 💔 12GN
    1.IVF 6/22 Femara, Gonal F (2175), Cetrotide, Ovitrelle, 3🥚, 1🐧 bez tranfera (los PGT-A)
    2.IVF 01/24: Femara, Menopur 300 (16 dana), Cetrotide, 2xDecapeptyl, 7 🥚, 5 oplodjenih, 2 🐧 FET 30.03., dolazi curica ❤️

Rainbow_Hope 🌈
    15. Prosinac 2021. 22:01

Anemona držim ti fige od srca 🤞❤️
    Sani ma neću sad uzimati do FET-a, vidjela sam upravo odluku HZZO-a od danas da produljuju svim ugovornim ustanovama sve ugovore do kraja 2022., tako da se nadam da se ipak otvorila šansa za FET krajem siječnja.
    Natjerala sam mm-a da ide ponovit spermiogram pa ćemo ovisno o tome vidjeti za njega. Kako su moji nalazi danas stigli savršeni, nikad nisam valjda imala tak dobre, ne odustajemo od božićnog čuda u kućnoj radinosti 💪
    Anči, Panda meni Oleovit stvarno odlično diže vitamin D, po 20 u mjesec dana, ali u dozi od 15 kapi dnevno. Anči jel se inhaliraš? Ili na inhalator ili nad zdjelu s kamilicom? To je dušu dalo za takve probleme, mene uvijek spasi

👩 1988 AMH 9,5 🧑 1982 Asthenozoospermia
    4/21 Missed ab
    10/21 ICSI ET 3-dnevni 💔, 12/2021 FET, 2/2022 FET 💔💔
    3/2022 ICSI u prirodnom ciklusu, ET 2-dnevni 💔
    4/2022 blagi stimulirani > AIH 💔
    5/2022 ICSI, ET 2 2-dnevna, 2 🐧🐧, 9 dpt +, beta 11 dpt: 237, 13 dpt: 686, 6+0 ❤️, Qualified ✅ 🩷, 2/2023 stiglo naše ☀️
    11/2024 FET 💔
    1/2025 + spontana trudnoća, Panorama ✅ 🩵

Joka95
    15. Prosinac 2021. 22:04

Upratila sam da je leky (nadam se da nisam nick falila haha) imala pluscinu ko kuca na testu! Zabljesnulo me. Jos mi se crveni pred ocima🙈🙈🙈🤭🤭🤭🤭 Drzim fige za savrsenu betu kao sto i izgleda test! 😍😍 
    Miss Ivy sve zvuci savrseno! Nadam se da ces i srceko uskoro vidjeti kako treperi❤❤❤❤ 
    Maslacak drago mi je da ste ti i Judita super! Bogu hvala! Nadam se da ste doma vec🤞🤞❤ 
    Ja jos sitno brojim!🤞🤭 uzbudena sam pomalo i nadam se uspjehu ovaj put.🙏 Da nam svima 2022 donese u narucju najljepsi poklon koji svi iscekujemo zeljno godinama🥰❤ 
    O cijepljenju,podrzavam svakoga. Osobno sam se cijepila zbog covid potvrde da mogu radit i u postupke ic. Ali gledajuc pacijente i sama dozivljela covid,hvala Bogu da sam se cijepila jer ko zna kako bi mi bilo da nisam. I ovako me je sastavilo i jos imam zaduhu. Nije svakome isto. Neko ne osjeti simptom,a nekoga rasturi i cijepljen i necijepljen. Nije svacije tijelo isto. 
    A za djecu, ne mogu uvest obvezno cjepivo za djecu za covid kad nisu uveli ni cjepiva u pedijatrijskoj populaciji kao obvezna. To je sve sto imam rec za taj dio i mislim da je dovoljno.
    Anci zbog slajma flavamed sirup 3x5 ml pij i sto vise tekucine. Nadam se da ce sve ic dobro sad🤞❤

Cuvajte se❤

👩‍🦰 - 30, AMH 5.5 ,endometrioza l.jajnika,MTHFR 🧬
    👦 -43, zdrav ko dren
    Poliklinika CITO - 2021./2022. 4 postupka, 3ET ❌️❌️❌️
    Kbc Split :
    1.04/23- ET 1 🍀- biokemijska trudnoća 💔
    2.ET 3/24 - beta 👎,2 ❄️❄️
    1/25- 1.FET beta 👎
    Vjeruj, i sve što treba doći, doći će ... 🩷

Anči 💕
    15. Prosinac 2021. 22:05

Rainbow_Hope

Anemona držim ti fige od srca 🤞❤️
    Sani ma neću sad uzimati do FET-a, vidjela sam upravo odluku HZZO-a od danas da produljuju svim ugovornim ustanovama sve ugovore do kraja 2022., tako da se nadam da se ipak otvorila šansa za FET krajem siječnja.
    Natjerala sam mm-a da ide ponovit spermiogram pa ćemo ovisno o tome vidjeti za njega. Kako su moji nalazi danas stigli savršeni, nikad nisam valjda imala tak dobre, ne odustajemo od božićnog čuda u kućnoj radinosti 💪
    Anči, Pandameni Oleovit stvarno odlično diže vitamin D, po 20 u mjesec dana, ali u dozi od 15 kapi dnevno. Anči jel se inhaliraš? Ili na inhalator ili nad zdjelu s kamilicom? To je dušu dalo za takve probleme, mene uvijek spasi

Ja uzimala Oleovit po 5 kapi dnevno i nije se podigao ni za 1 🤷🏽‍♀️ 
    Inhalirađ se po starinski 😂 iznad zdjele s kamilicom i sa soli...i to mi najbolje pomogne..

👩 1996 god.Sve ok,AMH 28
    KBC Osijek
    9/21 postupak Gonal 150 IU, Orgalutran 0,25, Ovitrelle , 13.09 aspiracija : 9🥚 ➡️ 3 oplođene, nema 🐧 ➡️ 16.09 transfer 2 prekrasna embrija, beta 0,2 ❌
    03/22 postupak rekovelle 9,66, orgalutran 0,25, ovitrelle , 16.03 aspiracija 10 🥚 ➡️ 6 oplođenih, nema 🐧 , 21.03 transfer - 2 blastice 🤞🏻 ❌
    ⏯️

Anči 💕
    15. Prosinac 2021. 22:08

Joka upisijem i idem kupit sutra 👌 hvala ❤️ ma iskreno nadam se da ce se sad sve izredat i da cu s mirom čekat treći mjesec 🤞 stalno se pitam kako bi mi bilo da ne pijem sve ove vitamine i sve i svasta..još gore bi me pokosilo, sigurno 🙄
    Kad ti krećeš 😍🤭

👩 1996 god.Sve ok,AMH 28
    KBC Osijek
    ⏯️

Joka95
    15. Prosinac 2021. 22:16

Anči 💕

Joka upisijem i idem kupit sutra 👌 hvala ❤️ ma iskreno nadam se da ce se sad sve izredat i da cu s mirom čekat treći mjesec 🤞 stalno se pitam kako bi mi bilo da ne pijem sve ove vitamine i sve i svasta..još gore bi me pokosilo, sigurno 🙄
    Kad ti krećeš 😍🤭

Vjerujem ti. Ja se isto sopam vitaminima. Blago nama sto ih imamo sad. 🙈🤭 
    Evo cekam mengu,trebala bi 21.12 doci pa cemo vidjeti. Opet idemo isti protokol klomifen i letrazol tako da cu vjv uzv 7i dan ko i zadnji put. Nadam se samo barem jednom  embrijicu savrsenom🙏🤞❤

👩‍🦰 - 30, AMH 5.5 ,endometrioza l.jajnika,MTHFR 🧬
    👦 -43, zdrav ko dren
    Poliklinika CITO - 2021./2022. 4 postupka, 3ET ❌️❌️❌️
    Kbc Split :
    1.04/23- ET 1 🍀- biokemijska trudnoća 💔
    2.ET 3/24 - beta 👎,2 ❄️❄️
    1/25- 1.FET beta 👎
    Vjeruj, i sve što treba doći, doći će ... 🩷

michelle
    15. Prosinac 2021. 22:19

Curke pomagajte plizz, danas mi je 10.dnt (5dnevni), imam uzasne menstrualne bolove, ne mogu se pomaknit, i slabost me hvata, ziga mi desni jajnik puno i cijela desna strana me boli do ledja. Danas mi je beta 37.9 
    Smijem li popiti neku tabletu, jesu li ovi jaki bolovi zabrinjavajuci, pogotovi jer sve vuce na desnu stranu

👧35 🧑34 -oboje ✔
    AIH 10/21- ⛔
    1. IVF- 11/21
    - 9js, 7 opl., 6❄, transfer 05.12., 1 blast 5.dan; beta 10dpt- 37.9 ⛔ biokem.
    ➡️FET 18.02.- dvije blaste 🐧🐧- beta 10dnt- 49, beta 12dnt- 27 ⛔ biokemijska
    ➡️ FET 21.04. 2 blaste 🐧🐧, beta 11dnt- 895, beta 13dnt- 3000, eta 17dnt- 22460 😍
    1.UZV- 17.05. 🙏- imamo 💓🥰
    2. UZV- 14.06. 🙏- qualified 180- stize djecak 💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.