Potpomognuta oplodnja vol. 7

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • šesnica
    11. Studeni 2021. 19:48

Rebeka ja ti samo prenosimo što su oni meni rekli. Ovaj tokom  dana ne lezim toliko. Ali ja stavljam jedan u 6h ujutro,navijem alarm i onda se vratim u krevet spavati 🤣, drugi oko 15h i navečer prije spavanja. Tako da praktički ja to odlezim. 
    Meni su rekli isto strogo mirovanje , baš ono. Priznam,jesam, držala sam se toga ful prvi put( nisam znala za drugacije) slušala sam što mi je rečeno. Drugi put su mi rekli da ne moram tako mirovati jer je FET,prirodno smo išli, a ovaj put opet su rekli da mirujem samo dok sam napuhana,tako sam i napravila, jer mi je i pasalo lezanje, zbog bolova. Onda sam tu muža angažirala da mi svaki dan masira noge radi cirkulacije. Kasnije kad se to smirilo sam krenula s kavama 😊Ali isto fizički ništa nisam radila. Ništa teško nisam dizala a i nisam radila. Ne znam. To ti je sad rekla kazala. Svakom je drugačije,svatko dobije neke druge upute, svaki doktor očito drugačije radi 🤣

• RebekaB
    11. Studeni 2021. 20:02

šesnica

Rebekaja ti samo prenosimo što su oni meni rekli. Ovaj tokom dana ne lezim toliko. Ali ja stavljam jedan u 6h ujutro,navijem alarm i onda se vratim u krevet spavati 🤣, drugi oko 15h i navečer prije spavanja. Tako da praktički ja to odlezim.
    Meni su rekli isto strogo mirovanje , baš ono. Priznam,jesam, držala sam se toga ful prvi put( nisam znala za drugacije) slušala sam što mi je rečeno. Drugi put su mi rekli da ne moram tako mirovati jer je FET,prirodno smo išli, a ovaj put opet su rekli da mirujem samo dok sam napuhana,tako sam i napravila, jer mi je i pasalo lezanje, zbog bolova. Onda sam tu muža angažirala da mi svaki dan masira noge radi cirkulacije. Kasnije kad se to smirilo sam krenula s kavama 😊Ali isto fizički ništa nisam radila. Ništa teško nisam dizala a i nisam radila. Ne znam. To ti je sad rekla kazala. Svakom je drugačije,svatko dobije neke druge upute, svaki doktor očito drugačije radi 🤣

Upravo tako. Ja sam napuhana ko bacva al mi je gore kad lezim. Pa se prevrcem i onda odustanem pa setam po kuci. Ugl. Isla sam akupunkturu na masazu. Odveze me muz al opet ne cucim doma. Sve lagano a opet je neki moving. I evo danas koristim termofor za noge jer su mi stalno hladna stopala. Kao danas/sutra bi trebala biti implantacija a meni sve ko da sam do danas imala simptome a danas sam jos najbolje.. 

👱‍♀️ 84- AMH 4.5 👦 80 sve ok. Pokusavamo 2g.
    (Split) ~1x ivf polu stimulirani/femara od 2-6d/menopur + ovaleap i orgalutran. 2 folikula. 15.5. punkcija 1js
    -transfer 18.5.
    31.5. Test negativan ❌
    Novi postupak 10/21 dr.Lucinger 🤞
    -Gonal 300/Cetrotide
    -6js/3 oplodene, jedna odustala
    -8.11 treci dan 2vracene -8stanicne ❌
    Novi postupak 7/22 Petrova.. pergoveris 150iu/gonal 150iu + orgalutran/ovulacija prije punkcije.

GPgirl
    11. Studeni 2021. 20:04

Cure imam pitanje. Kako sam mijenjala kliniku dobila sam presjek embriologa. Za prva 3 postupka pise za muza normo (kao sta je i bio svaki spermiogram do sada), a za zadnji pise astheno..sta oni prije svakog ivfa rade spermogram opet ili sta? Zbunjena sam skroz😶 Jos mi je embriologica na zadnjem rekla “da su njegovi odmah navalili i obavili posao”

ja 40 - nizak AMH, 🧬V Leiden i PAI; muz 47 sve ok (IVF 5+ godina)
    KBC Ri - 2 x stimulirani IVF, 2 x prirodni IVF - ❌
    Podobnik - 1 x ICSI - ❌
    IVF poliklinika - 5 x stimulirani IVF, 1x FET: 4x ❌ 1x 💗
    07/24 - 8 stimulirani IVF - beta x3 ✅ Nifty Pro ✅ cekamo nasu djevojcicu💗 TP 17.04.2025
    od pocetka cuvanje trudnoce jer dosta skraceni cerviks zbog konizacije (AIS)
    Terapija: Cyclogest 2x, Clexane 0,4, Euthyrox 25 (+ moja standarna terapija)

SeniRemmus
    11. Studeni 2021. 20:11

Joka95 ako imaš MTHFR i povišenu folnucu krvi, trebaš piti aktivni (metilirani folat). Problem kod MTHFR mutacije je upravo u tome što ljudi s tom mutacijom nemaju dovoljnu aktivnost enzima koji biokemijski pretvara folnu kiselinu u iskoristiv oblik naziva aktivni ili metilirani folat, i baš zato trebamo piti aktivnu folnu kako bismo "zaobišle" taj korak metilacije. Ako ne dođe do metilacije, onda folna nije iskoristiva za tebe i bebu već se nakuplja u krvi bezveze i dolazi upravo do ovakvog nalaza - povišene folne koja nažalost nije iskorištena u organizmu. Ako si MTHFR homozigot, ta smanjena aktivnost enzima je još i izraženija nego kod heterozigota (ja sam heterozigot i nemam povišenu folnu, ali ti si možda homozigot pa ti je folna povišena). Prokomentiraj još s doktorom i uzimaj aktivnu folnu tj. metilfolat uvijek umjesto obične folne. Sretno 😘

Ja 1991., PCO, trombofilija
    MM 1992., teški OAT
    1.IVF/ICSI + FET 🐧🐧 ✅

GPgirl
    11. Studeni 2021. 20:14

Nikitta

Kompleksna operacija endometrioze IV. stadija koja je osim maternice, jajnika i jajovoda, zahvatila 12 cm debelog crijeva, i ušla duboko u mišiće i ligamente u zdjelici, je napokon iza mene. Ne mogu puno pisati koliko bih voljela, tek sam stigla s intenzivne nazad na odjel, ali mogu reći da nikad nisam bila sretnija što je 10. studeni 2021. došao i prošao. Na potpunu i točnu dijagnozu čekala sam 12 godina (prvi simptomi bolesti 2007., dvije loše operacije 2009. i 2013. u Hrvatskoj), umiranje od bolova, gubljenje poslova, propuštanje života i lutanje do 11/2019 kad sam dobila full dijagnozu u Austriji. Na konačno rješenje, kiruršku eksciziju endometrioze zadnjeg stadija, čekala sam zadnjih 15 mjeseci u kompletnoj agoniji. Operacija se odgodila 6x u Austriji, i na kraju sam se zbog nesreće glavnog kirurga, morala reogranizirati i naći novi liječnički tim. Zadovoljna sam svojim izborom. Prof. Horace Roman i njegov tim u Francuskoj učinili su sve da otklone bolest koja je bila posvuda. Novi živote, dobro mi došao. Endobitchiosis fuck off. 🤭 Odrezali su mi 12 cm debelog crijeva, ukonili 1 jajovod, s oba jajnika su makli endometriome, iz mišića i ligamenata u zdjelici također. Mislim da su makli i miom, a jedino nisu mogli izrezati adenomiozu na maternici, jer bi napravilo veće sranje. No, adeno je samo 2 mm, pa ću živjet s tim. Slijedi dug oporavak, bit ću još 14 dana u FR, pa ako bude sve ok, letimo nazad za ZG. 3-12 mjeseci full recovery. Obećala sam javiti kad bude, ispunila obećanje. 😘❤️

Cestiam na pocetku boljeg i kvalitetnijeg zivota❤️❤️❤️ i brz oporavak 🤞🤞🤞

ja 40 - nizak AMH, 🧬V Leiden i PAI; muz 47 sve ok (IVF 5+ godina)
    KBC Ri - 2 x stimulirani IVF, 2 x prirodni IVF - ❌
    Podobnik - 1 x ICSI - ❌
    IVF poliklinika - 5 x stimulirani IVF, 1x FET: 4x ❌ 1x 💗
    07/24 - 8 stimulirani IVF - beta x3 ✅ Nifty Pro ✅ cekamo nasu djevojcicu💗 TP 17.04.2025
    od pocetka cuvanje trudnoce jer dosta skraceni cerviks zbog konizacije (AIS)
    Terapija: Cyclogest 2x, Clexane 0,4, Euthyrox 25 (+ moja standarna terapija)

Angeleyes
    11. Studeni 2021. 20:14

Leky

zg123

Cure, molim Vas pomoć.
    1. put ovaj mjesec idem na IVF.
    U ponedjeljak sam dobila Gonal 225 j s kojim se pikam.
    Danas mi se baš vrti, s obzirom da inače mi se ne vrti, jel moguće da je to od Gonala?
    Jel se netko od Vas susreo sa time?
    Hvala na informacijama :)

Prvih par dana zna biti nuspojava dok se tijelo ne navikne, ja sam imala mucninu i vrtoglavicu, pa nakon toga proljev, pa krenu bolovi u jajnicima i napuhnutost kako jajnici rastu, uglavnom veselo :) sretno!

Meni je danas bio 2. Gonal. Jucer nista nisam osjecala, a danas samo lagani pritisak dole. Nista drugo, idemo dalje. Nadam se da nece bit jacih nuspojava... 
     I jos uvijek radim, kazem stranci da priceka i odem se ubost 🤷🏼‍♀️ Meni su po protokolu 4x Gonal, jel oni to produze ovisno o uzv ili sta? 

33 god. 🙋🏻‍♀️
    41 god. 🙋🏻
    👶🏻 David - 05.12.2022. 🩵

• šesnica
    11. Studeni 2021. 20:21

Nikitta

Kompleksna operacija endometrioze IV. stadija koja je osim maternice, jajnika i jajovoda, zahvatila 12 cm debelog crijeva, i ušla duboko u mišiće i ligamente u zdjelici, je napokon iza mene. Ne mogu puno pisati koliko bih voljela, tek sam stigla s intenzivne nazad na odjel, ali mogu reći da nikad nisam bila sretnija što je 10. studeni 2021. došao i prošao. Na potpunu i točnu dijagnozu čekala sam 12 godina (prvi simptomi bolesti 2007., dvije loše operacije 2009. i 2013. u Hrvatskoj), umiranje od bolova, gubljenje poslova, propuštanje života i lutanje do 11/2019 kad sam dobila full dijagnozu u Austriji. Na konačno rješenje, kiruršku eksciziju endometrioze zadnjeg stadija, čekala sam zadnjih 15 mjeseci u kompletnoj agoniji. Operacija se odgodila 6x u Austriji, i na kraju sam se zbog nesreće glavnog kirurga, morala reogranizirati i naći novi liječnički tim. Zadovoljna sam svojim izborom. Prof. Horace Roman i njegov tim u Francuskoj učinili su sve da otklone bolest koja je bila posvuda. Novi živote, dobro mi došao. Endobitchiosis fuck off. 🤭 Odrezali su mi 12 cm debelog crijeva, ukonili 1 jajovod, s oba jajnika su makli endometriome, iz mišića i ligamenata u zdjelici također. Mislim da su makli i miom, a jedino nisu mogli izrezati adenomiozu na maternici, jer bi napravilo veće sranje. No, adeno je samo 2 mm, pa ću živjet s tim. Slijedi dug oporavak, bit ću još 14 dana u FR, pa ako bude sve ok, letimo nazad za ZG. 3-12 mjeseci full recovery. Obećala sam javiti kad bude, ispunila obećanje. 😘❤️

Drago mi je da je prošlo sve kako je trebalo, da si ti dobro i da si zadovoljna sa svime. Želim ti puno sreće i brz oporavak. ❤

• Ludakopatka
    11. Studeni 2021. 20:22

Nikitta

Sretno od ♥️

10 godina borbe, 15 postupaka, 15 transfera, nikad FET, dvije prirodne vanmaternične trudnoće, jedna IVF biokemijska trudnoća. Mpo odustanak, tijelo je reklo svoje. Ipak na kraju dolazi sunce i postajem mama najljepšeg anđela na svijetu❤️
    Korisni info za posvojenje na str 1575 do 1577,i dodatno od 1581 do 1584 vol. 4

zg123
    11. Studeni 2021. 20:24

Leky, hvala ti na informaciji. Baš sam se danas prepala, al mi je sad lakše jer su to normalne reakcije

AuroraB
    11. Studeni 2021. 20:28

Pozdrav cure, da se na kratko javim; kod mene je sve ok, preboljela koronu, bebica je dobro... Ne mogu vjerovati da je tu već nova tema i toliko ispisanih stranica! Prelistala sam nekoliko stranica unazad...
    Nikitta ❤ Hvala dragom Bogu da je operacija iza tebe❤❤ Želim ti puno zdravlja i sreće nakon oporavka! ❤ Jajnici su dakle ostali... 🌻🍀👍 Nikad se ne zna...
    Leia, baš mi je žao što je tako ispalo... to ti je jednostavno bad luck, ima tako nekih žena u ovim vodama kojima se događaju baš neki eto "glupi" događaji u postupku, ali kad tad to dođe nq svoje😌

👩‍🦰36, AMH 11.3, LH 4.7, FSH 5.6 🧔 39 normo
    3x neuspješna IVF-a bez🐧 (Ovaleap, Rekovelle, Menopur) , od toga 1x izvanmaternična. 4x uspješan i 3🐧
    37 god., spontana trudnoća, 18tt, curica ♡

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.