Potpomognuta oplodnja vol. 7

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Arnoldica
    24. Studeni 2021. 18:13

Amelie

Arnoldica ja sam MTHFR heterozigot i 4PAI/PAI homozigot.

Ja sam vadila krv za MTHFR i ovo mi je na nalazu: Heterozigot (CT) za C677T i homozigot (AA) za A1298C
    Rekao mi je dr da samo trebam uzimati aktivnu folnu. Jel to ok? Za ovo se baš ne razumijem.

🧑29g PCOSlike, AMH 29.5, blaga trombo
    🧒34g, šetajući spermio. oligoastheno... --> normo
    1. 9/19 ICSI Rekovelle ❎
    2. 7/20 ICSI Rekovelle- biokem.❎
    3. 1/21 IVF- Rekovelle, 6🥚 ❎
    Histeroskopija ✅, NK stanice +++ pa normalno
    4. 6/21 IVF Gonal 200/150, 10 🥚, oplođeno 8, 2x trodnevna❎
    6 blastica 🐧
    1. FET 8/21 2🐧❎
    2. FET 10/21 2🐧 missed ab blizanačka 8tj 🌞🌞
    3. FET 3/22 2🐧 biokem. ❎
    11/22 spontana trudnoća, 8/23 rodio se mali 💙

Amelie
    24. Studeni 2021. 18:39

Arnoldica

Amelie

Ja sam vadila krv za MTHFR i ovo mi je na nalazu: Heterozigot (CT) za C677T i homozigot (AA) za A1298C
    Rekao mi je dr da samo trebam uzimati aktivnu folnu. Jel to ok? Za ovo se baš ne razumijem.

Mislim da ti je dobro savjetovao.. ti tesko da mozes metabolizirati obicnu folnu pa ti treba već prerađeni oblik (aktivna). I ja sam za MTHFR heterozigot C677T. Nije to uopće toliko rijetko. Ali kako sam ja heterozigot (imam jednu zdravu kopiju gena, drugu mutiranu) onda ja kao smijem običnu folnu i pijem je. Provjeravala sam homocistein koji se nakuplja kad se folna ne moze preraditi u tijelu i sve je bilo ok.

Pokušavamo od 09/2019.
    2x missed ab 8 i 6tj (2020)
    09/21- beta 245❤️
    0.4 ml heparin 💉➡️ 25.tj. 0.6 ml
    05/2022 👶🌸💓

Arnoldica
    24. Studeni 2021. 18:41

Amelie

Arnoldica

Amelie

Mislim da ti je dobro savjetovao.. ti tesko da mozes metabolizirati obicnu folnu pa ti treba već prerađeni oblik (aktivna). I ja sam za MTHFR heterozigot C677T. Nije to uopće toliko rijetko. Ali kako sam ja heterozigot (imam jednu zdravu kopiju gena, drugu mutiranu) onda ja kao smijem običnu folnu i pijem je. Provjeravala sam homocistein koji se nakuplja kad se folna ne moze preraditi u tijelu i sve je bilo ok.

Za to sam i bila uzimala Folat umjesto folne. A ovo homozigot (AA) to je u biti normalan nalaz ako sam dobro shvatila?

1. 9/19 ICSI Rekovelle ❎
    6 blastica 🐧
    1. FET 8/21 2🐧❎
    3. FET 3/22 2🐧 biokem. ❎

M_G💕
    24. Studeni 2021. 18:46

Arnoldica jako mi je drago da si se javila i da je na kraju bilo podnosljivo, da te nije jako boljelo. 🥰
    Ne mogu se sjetit tko je pitao za akupunkturu...ja ne znam gdje rade ti ljudi, dobila sam samo preporuku ovako, al mislim da mozes uguglat, izbacit ce sigurno gdje rade.
    Sani ja sam bila na pergoverisu, da...meni je on bio super, u smislu jednostavan za apliciranje, nije nista boljelo, osjecala sam se bas dobro...moja dr je inzistirala na tome do kraja zbog neceg sto je ona govorila samo kao hipo-hipo. Objasnila je, al ja zbilja nisam to bas razumijela 🤭 ima veze s hormonima i njihovim vrijednostima. 
    Obzirom na moj AMH i endometriozu, ona je bila zadovoljna brojem folikula, 6 ih je bilo na kraju tako da sam ja zakljucila da sam dobro reagirala na taj lijek

👩‍🦰 32 endometrioza jajnika, AMH 7.7, FSH 1.6 IU/L, LH 0.5 IU/L.👨‍🦱 44 Normo
    IVF Petrova 6.10. menopur 150, gonal 150; 11.10. pergoveris 200, 20.10. aspiracija 6 oocita, 23.10. ET dva trodnevna, beta 13dnt 517, 16dnt 1853 🤩🤩🤩 15.11. UZV 5+5 GV+ŽV 🥰 6.12. UZV 8+5 imamo 💜 i veliki smo 2.2cm

• ribic
    24. Studeni 2021. 18:50

I meni je prvo put prebaceno s gonala na pergoveris jer su stali rast folikuli, a to se dogodi kad fali ja mislim lh u stimulaciji. A pergoveris ga ima i tak je i bilo - onda se pokrenuli.

💁‍♀️ 33 god (AMH 9.2)
    👦🏻 36 god (normo)
    Pokušavamo od 12/2019
    Vinogradska
    2 AIH (Femara) ❌
    4/2021 IVF stimuliran, ET jedan trodnevni (blighted ovum)
    9/2021 IVF u prirodnom ciklusu, (odustali, stali rasti folikuli)
    Poliklinika IVF
    10/2021 IVF stimulirani, ET dva trodnevna (biokemijska)
    3/2022 IVF stimulirani, ET dva trodnevna, 7+1 ❤️❤️, mini anomaly, Panorama, anomaly ✅ dvojajčane curke rođene 28.11.2022. 👨‍👩‍👧‍👧

Amelie
    24. Studeni 2021. 19:13

Arnoldica

Amelie

Arnoldica

Amelie

Za to sam i bila uzimala Folat umjesto folne. A ovo homozigot (AA) to je u biti normalan nalaz ako sam dobro shvatila?

Ne, nije normalan.. bar ne prema ovome sto sam nasla na netu. U nalazu bi ti pisalo divlji tip da je ok. Ali ne brini.. dovoljno je kaj piješ aktivnu folnu. 

Pokušavamo od 09/2019.
    2x missed ab 8 i 6tj (2020)
    09/21- beta 245❤️
    0.4 ml heparin 💉➡️ 25.tj. 0.6 ml
    05/2022 👶🌸💓

Aries85🐏
    24. Studeni 2021. 19:27

Amelie

Arnoldica

Amelie

Arnoldica

Amelie

Ne, nije normalan.. bar ne prema ovome sto sam nasla na netu. U nalazu bi ti pisalo divlji tip da je ok. Ali ne brini.. dovoljno je kaj piješ aktivnu folnu.

ljudići,obavezan je b 12 uz aktivni folat...nemojte se zeznuti ko ja...oni su u simbiozi,ne znače nista jedan bez drugog-to vam doktori bas  ne znaju objasnit...mthfr heterozigot znaci naslijedeni mutirani gen od jednog od roditelja..(homozogot od oba).gen koji aktivira istoimeni enzim koji pretvara folnu kiselinu(koja je inace umjetno stvorena)- u njen aktivni oblik da bi bila iskoristiva u tijelu...inace bude deficit-koji se ne moze vidjet iz krvi(jer se radi o tome da je ona ajmo reci nepravilno skladistena u tijelu) i onda vam doktori daju onaj jaki oblik a to je folacin od cak 5mg a vama taj enzim mutiran i ne pretvara dobro i onda se ona samo gomila u tijelu i zacepljuje mozdane sinapse...to je kao da imas kljucanicu s krivim kljucem- ne pase...ja sam naravno morala proći defekt neuralne cijevi kod sboje bebice u 20.tj da bi sve ovo saznala :(((( Maja Glišić-mi sve objasnila...doktorirala sam ovo nazalost

👩🏻 39.Hashimoto👨🏻36.sve ok
    Poliklinika Beta +
    1.ivf.stimulirani:15js,6 blastica 2019.

Fet :2.mj 2020,1 blastice- ✖️

Fet:11.mj2020 ~2blastice ✔️Beta 493 pa 1183,1 bebica🥳
    3.mj 2021.medikam.u 20.tt💔
    Fet 1 bl.u 10.mj 2021 ✖️
    Fet 2 blastice 28.1 -beta➕10.dnt 716,12.dnt 1535 🙏
    21.2 imamo ❤️ 8.4 mini anomaly -ok🙏 Qualified test pokazao,stize nam curka Mila🌸🙏

Aries85🐏
    24. Studeni 2021. 19:33

🍀🐧DOMLeon💊💉🔬♥️

Andela111

Domleon….mnogo mi je drago da sam pomogla….znas kada sam i sama krenula u sve ovo, isto sve sam verovala….ali obzirom da ne volim ziveti u zabludama…. vrlo brzo sam povezala jedan i jedan…i znam da nismo svi isti….ja sam izabral a ovaj put. Na zalost da, ne pomaze…. ja sam shvatila da sam savrseno zdrava…. a da je to jednostavno tako i da mi samo strucnjaci mogu pomoci. Nema na čemu….puno mi znači da mogu pomoći….da kazem , da sprecim mozda , da neko ne prolazi ovo sto mi prolazimo sa informacijama koje zivot znace.

Ja ti stvarno zelim svu srecu na tvom putu i nekako me nije nada ostavila da sve koje se ovako borimo da to na lraju bude i nagradeno 🤰👶stvarno u to vjerujem 🙏🤞❤😘

Svaka cast ,bas si nam digla moral <3

Poliklinika Beta +

Fet 1 bl.u 10.mj 2021 ✖️
    21.2 imamo ❤️ 8.4 mini anomaly -ok🙏 Qualified test pokazao,stize nam curka Mila🌸🙏

Aries85🐏
    24. Studeni 2021. 19:35

Arnoldica

Cure evo da se javim da sam dobro. Nisam pratila ovih dana jer mi je trebalo malo vremena nakon svega ovoga. Bila sam u ponedjeljak po prvu tabletu i danas sam ujutro došla u bolnicu i evo maloprije došla doma. Danas sam još dvije tablete dobila i očistilo se sve. Jedino mi se miom dosta povećao u trudnoći pa ću morat vidjeti s ginićem što s tim. Sad mirovanje da stane krvarenje i za 2 tjedna kontrola. Iskreno sam mislila da če biti puno bolnije, stvarno je prošlo sve ok.

Arnoldica drago mi je da je sve prošlo ok i da je to iza tebe sad...oporavi se brzo,ojačaj krv i kad budes spremna nastavi:) svi smo tu i podrzavamo se<3

Poliklinika Beta +

Fet 1 bl.u 10.mj 2021 ✖️

Arnoldica
    24. Studeni 2021. 19:38

Aries85

Amelie

Arnoldica

Amelie

Arnoldica

Amelie

ljudići,obavezan je b 12 uz aktivni folat…nemojte se zeznuti ko ja…oni su u simbiozi,ne znače nista jedan bez drugog-to vam doktori bas ne znaju objasnit…mthfr heterozigot znaci naslijedeni mutirani gen od jednog od roditelja..(homozogot od oba).gen koji aktivira istoimeni enzim koji pretvara folnu kiselinu(koja je inace umjetno stvorena)- u njen aktivni oblik da bi bila iskoristiva u tijelu…inace bude deficit-koji se ne moze vidjet iz krvi(jer se radi o tome da je ona ajmo reci nepravilno skladistena u tijelu) i onda vam doktori daju onaj jaki oblik a to je folacin od cak 5mg a vama taj enzim mutiran i ne pretvara dobro i onda se ona samo gomila u tijelu i zacepljuje mozdane sinapse…to je kao da imas kljucanicu s krivim kljucem- ne pase…ja sam naravno morala proći defekt neuralne cijevi kod sboje bebice u 20.tj da bi sve ovo saznala :(((( Maja Glišić-mi sve objasnila…doktorirala sam ovo nazalost

E hvala ti, to nisam znala. A ova moja dva nalaza su u biti vezana samo uz uzimanje te aktivne folne i b12 naravno?

1. 9/19 ICSI Rekovelle ❎
    6 blastica 🐧
    1. FET 8/21 2🐧❎
    3. FET 3/22 2🐧 biokem. ❎

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.