Potpomognuta oplodnja vol. 7

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    DOMLeon🤰🏽⏳💙❤❤
    24. Studeni 2021. 16:28

Andela111

Domleon….mnogo mi je drago da sam pomogla….znas kada sam i sama krenula u sve ovo, isto sve sam verovala….ali obzirom da ne volim ziveti u zabludama…. vrlo brzo sam povezala jedan i jedan…i znam da nismo svi isti….ja sam izabral a ovaj put. Na zalost da, ne pomaze…. ja sam shvatila da sam savrseno zdrava…. a da je to jednostavno tako i da mi samo strucnjaci mogu pomoci. Nema na čemu….puno mi znači da mogu pomoći….da kazem , da sprecim mozda , da neko ne prolazi ovo sto mi prolazimo sa informacijama koje zivot znace.

Ma najgode je od svega toga sto mi same izvlacimo zakljucke iz svojih neuspjeha jer to jos nije toliko razradena tema pa puno puta i strucnjaci neznaju tj konkretno terapije za stimulaciju daju u nadi da ce bit ok al nisu sigurni.
    Znas kako je meni moja doktorica rekla : i za vas i za mene je ovo kao igra lutrija.treba tu jos puno istrazivanja medicine da bi mi dogurali do te tocke kad bi svaka oplodnja bila uspjesna.Ja ne volim rijec umjetna oplodnja al znas kako je jedna curka rekla sve osim bebe je tu umjetno.ja kazem kako to mislis? Kaze ona pa koliki su nam jajnici od toh injekcija stavljas utric da bi proizvodio (umjetni)progesteron...i onda sam se zamislila al ok ja to osobno ne zovem umjetna vec potpomognuta al kako ona kaze sta tu ima prirodnog osim bebice koja dode.ovi teski lijekovi su sve samo ne prirodni.a mi na zalost bez toga ne mozemo.

👩🏻89' AMH 6.3 👱94'MM 👌
    20.07.2013 🧒🏻Leon
    VV '21 4🐧
    1/ET 09.2021 B➖
    FET 11.2021 B➖(biokemijska)
    23.09.2022.👧🏼Julia
    25.09.2023 👧🏼 Kali
    ❤💫NA KRAJU CE SVE BITI DOBRO AKO NIJE DOBRO ZNACI DA NIJE KRAJ

DOMLeon🤰🏽⏳💙❤❤
    24. Studeni 2021. 16:32

🍀🐧DOMLeon💊💉🔬♥️

Andela111

Domleon….mnogo mi je drago da sam pomogla….znas kada sam i sama krenula u sve ovo, isto sve sam verovala….ali obzirom da ne volim ziveti u zabludama…. vrlo brzo sam povezala jedan i jedan…i znam da nismo svi isti….ja sam izabral a ovaj put. Na zalost da, ne pomaze…. ja sam shvatila da sam savrseno zdrava…. a da je to jednostavno tako i da mi samo strucnjaci mogu pomoci. Nema na čemu….puno mi znači da mogu pomoći….da kazem , da sprecim mozda , da neko ne prolazi ovo sto mi prolazimo sa informacijama koje zivot znace.

Ma najgode je od svega toga sto mi same izvlacimo zakljucke iz svojih neuspjeha jer to jos nije toliko razradena tema pa puno puta i strucnjaci neznaju tj konkretno terapije za stimulaciju daju u nadi da ce bit ok al nisu sigurni.
    Znas kako je meni moja doktorica rekla : i za vas i za mene je ovo kao igra lutrija.treba tu jos puno istrazivanja medicine da bi mi dogurali do te tocke kad bi svaka oplodnja bila uspjesna.Ja ne volim rijec umjetna oplodnja al znas kako je jedna curka rekla sve osim bebe je tu umjetno.ja kazem kako to mislis? Kaze ona pa koliki su nam jajnici od toh injekcija stavljas utric da bi proizvodio (umjetni)progesteron…i onda sam se zamislila al ok ja to osobno ne zovem umjetna vec potpomognuta al kako ona kaze sta tu ima prirodnog osim bebice koja dode.ovi teski lijekovi su sve samo ne prirodni.a mi na zalost bez toga ne mozemo.

Eto kad dodes do te faze da jednostavno bez pomoci nemozes tad shvatis koliko je ovo sve surovo i kakav smo teski put birale al ja osobno ne zalim a smatram da ne zali ni jedna zena ovdje i da na kraju kad dode beba sve boli produ i sve se lakse "zaboravi"❤

👩🏻89' AMH 6.3 👱94'MM 👌
    20.07.2013 🧒🏻Leon
    VV '21 4🐧
    1/ET 09.2021 B➖
    23.09.2022.👧🏼Julia
    25.09.2023 👧🏼 Kali

DOMLeon🤰🏽⏳💙❤❤
    24. Studeni 2021. 16:34

Andela111

Ja ti stvarno zelim svu srecu na tvom putu i nekako me nije nada ostavila da sve koje se ovako borimo da to na lraju bude i nagradeno 🤰👶stvarno u to vjerujem 🙏🤞❤😘

👩🏻89' AMH 6.3 👱94'MM 👌
    20.07.2013 🧒🏻Leon
    VV '21 4🐧
    1/ET 09.2021 B➖
    23.09.2022.👧🏼Julia
    25.09.2023 👧🏼 Kali

Kacusha
    24. Studeni 2021. 16:44

Din_don

Kacusha🍁🍂

Din_don

Škvorc iskustva, dal zna netko nešto?

Ja sam imala 5 transfera, ok su svi. Samo kad ne ide, nije bas da salje dalje na pretrage. Zato idemo dalje 😊
    Kacusha jel mi još možeš reći kakva ti je bila reakcija na Gonal, a kakva na Ovaleap? Koliko je bilo folikula?

Gonal 5 stanica, Ovaleap 9 stanica. Ali mislim da to ovisi o ciklusu. Sretno 😘😍

👱‍♀️39g, 👨‍🦰31g, 👩‍❤️‍💋‍👨2g,
    👱‍♀️AMH 7,78 pmol/l, NK ++, ANA poz, PAI 4g/4g, MTHFR mut
    👨‍🦰 Oligo-normo
    8 transfera, 12 embrija (7blasto, 3 morule, 2-3dnv)1 izvanmaternična. Poliklinika Škvorc, Podobnik, IVF. 🌈
    12mj 2022. posvojenje Emili 💜

Arnoldica
    24. Studeni 2021. 16:45

Cure evo da se javim da sam dobro. Nisam pratila ovih dana jer mi je trebalo malo vremena nakon svega ovoga. Bila sam u ponedjeljak po prvu tabletu i danas sam ujutro došla u bolnicu i evo maloprije došla doma. Danas sam još dvije tablete dobila i očistilo se sve. Jedino mi se miom dosta povećao u trudnoći pa ću morat vidjeti s ginićem što s tim. Sad mirovanje da stane krvarenje i za 2 tjedna kontrola. Iskreno sam mislila da če biti puno bolnije, stvarno je prošlo sve ok.

🧑29g PCOSlike, AMH 29.5, blaga trombo
    🧒34g, šetajući spermio. oligoastheno... --> normo
    1. 9/19 ICSI Rekovelle ❎
    2. 7/20 ICSI Rekovelle- biokem.❎
    3. 1/21 IVF- Rekovelle, 6🥚 ❎
    Histeroskopija ✅, NK stanice +++ pa normalno
    4. 6/21 IVF Gonal 200/150, 10 🥚, oplođeno 8, 2x trodnevna❎
    6 blastica 🐧
    1. FET 8/21 2🐧❎
    2. FET 10/21 2🐧 missed ab blizanačka 8tj 🌞🌞
    3. FET 3/22 2🐧 biokem. ❎
    11/22 spontana trudnoća, 8/23 rodio se mali 💙

Amelie
    24. Studeni 2021. 16:47

Arnoldica

Cure evo da se javim da sam dobro. Nisam pratila ovih dana jer mi je trebalo malo vremena nakon svega ovoga. Bila sam u ponedjeljak po prvu tabletu i danas sam ujutro došla u bolnicu i evo maloprije došla doma. Danas sam još dvije tablete dobila i očistilo se sve. Jedino mi se miom dosta povećao u trudnoći pa ću morat vidjeti s ginićem što s tim. Sad mirovanje da stane krvarenje i za 2 tjedna kontrola. Iskreno sam mislila da če biti puno bolnije, stvarno je prošlo sve ok.

Savjetovali su ti tabletu? Gdje si isla? Drago mi je da je bilo relativno bezbolno i da je to iza tebe..

Pokušavamo od 09/2019.
    2x missed ab 8 i 6tj (2020)
    09/21- beta 245❤️
    0.4 ml heparin 💉➡️ 25.tj. 0.6 ml
    05/2022 👶🌸💓

DOMLeon🤰🏽⏳💙❤❤
    24. Studeni 2021. 16:48

Arnoldica

Bogu hvala da je sve proslo ok.Sad se puno odmaraj i nadam se dabce i taj miom nekako nestat otic 🤞🤞🤞🤞🤞🙏🙏🙏🙏❤

👩🏻89' AMH 6.3 👱94'MM 👌
    20.07.2013 🧒🏻Leon
    VV '21 4🐧
    1/ET 09.2021 B➖
    23.09.2022.👧🏼Julia
    25.09.2023 👧🏼 Kali

Arnoldica
    24. Studeni 2021. 16:55

Amelie

Arnoldica

Savjetovali su ti tabletu? Gdje si isla? Drago mi je da je bilo relativno bezbolno i da je to iza tebe..

Da, rekli su da je puno bolje s tabletom jer ostavlja manje posljedice za maternicu. Evo stvarno je bilo ok, kao malo jača menga. Ja sam se baš bojala tih bolova, ali je dobro prošlo. Jedino što sam cijeli dan slušala plač beba jer su odjel pored pa mi to baš za psihu nije bilo nešto. Ono dođeš sav jadan zbog spontanog i onda slušaš bebice, ali ajde do kraja dana kad je već sve bilo gotovo mi je već postalo simpa 😂
    Bila sam u OB Pula.

1. 9/19 ICSI Rekovelle ❎
    6 blastica 🐧
    1. FET 8/21 2🐧❎
    3. FET 3/22 2🐧 biokem. ❎

Arnoldica
    24. Studeni 2021. 16:57

Sad vrtim stranice unatrag i vidim da i Libo ima tužne vijesti 😔 jel se ona javila šta kasnije kako joj je prošlo? Baš ste se raspisale u ovih par dana, trebam sad to proći sve 😅
    I hvala svima na podršci ❤️

1. 9/19 ICSI Rekovelle ❎
    6 blastica 🐧
    1. FET 8/21 2🐧❎
    3. FET 3/22 2🐧 biokem. ❎

Amelie
    24. Studeni 2021. 17:01

Arnoldica

Amelie

Arnoldica

Da, rekli su da je puno bolje s tabletom jer ostavlja manje posljedice za maternicu. Evo stvarno je bilo ok, kao malo jača menga. Ja sam se baš bojala tih bolova, ali je dobro prošlo. Jedino što sam cijeli dan slušala plač beba jer su odjel pored pa mi to baš za psihu nije bilo nešto. Ono dođeš sav jadan zbog spontanog i onda slušaš bebice, ali ajde do kraja dana kad je već sve bilo gotovo mi je već postalo simpa 😂
    Bila sam u OB Pula.

Drago mi je da si išla na tabletu i da nije jako boljelo! A ovo za bebe.. da, kužim.. nažalost često je to tako i nitko ne razmišlja kak to utječe na psihu žena. Sretno dalje s oporavkom i da spremna kreneš u nove pobjede!😘

Pokušavamo od 09/2019.
    2x missed ab 8 i 6tj (2020)
    09/21- beta 245❤️
    0.4 ml heparin 💉➡️ 25.tj. 0.6 ml
    05/2022 👶🌸💓

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.