hej cure... nije me bilo neko vrijeme... vidim da ima dobrih vijesti i cestitam svima ❤️😘 a na zalost i onih losih 😔 i iskreno mi je zao zbog svih losih vijesti... kod mene je muz imao koronu, a ja sam si uzela malo odmora da u glavi poslozim sve oko operacije...
kak ste mi?
👱♀️ 31, duboka zdjelicna endometrioza
🧔30, sve ok
hej cure… nije me bilo neko vrijeme… vidim da ima dobrih vijesti i cestitam svima ❤️😘 a na zalost i onih losih 😔 i iskreno mi je zao zbog svih losih vijesti… kod mene je muz imao koronu, a ja sam si uzela malo odmora da u glavi poslozim sve oko operacije…
kak ste mi?
Heej 🥰 jesi ti već imala operaciju ili? Kako je muz? Nadam se da nije imao neke jače nuspojave...
👩 1996 god.Sve ok,AMH 28
🧑 1995. godAzoospermia - nepoznat uzrok
KBC Osijek
6/21 TESE, dobiveni spermiji
9/21 postupak Gonal 150 IU, Orgalutran 0,25, Ovitrelle , 13.09 aspiracija : 9🥚 ➡️ 3 oplođene, nema 🐧 ➡️ 16.09 transfer 2 prekrasna embrija, beta 0,2 ❌
03/22 postupak rekovelle 9,66, orgalutran 0,25, ovitrelle , 16.03 aspiracija 10 🥚 ➡️ 6 oplođenih, nema 🐧 , 21.03 transfer - 2 blastice 🤞🏻 ❌
⏯️
MTHFR i trudnoća
Nažalost većina se testirala na ove mutacije u procesu nesupješnih trudnoća. Ovo je skoro pa jedini način da saznate da li imate MTHFR jer on nije uključen u redovne preglede i obrade osim konkretne sumnje za poremećaj zgrušavanja krvi bilo obiteljskom anamnezom ili nakon vieštruskih spontanih pobačaja. Uzimanje mehtylfolata je jedan od ključnih stavki u prekoncepcijskom planu. Nažalost doktori u regiji nisu dobro upoznati sa problemom MTHFR, a ukoliko i jesu0 ,informacije o ovom poremećaju su vrlo šture . Najveća greška koja se događa u Hrvatskoj jest kada se i pokaže da imate MTHFR mutaciju, dobijete točno 5 mg folne kiseline tj. Folacin i vrlo često uz to preporuku za cijankobalmin tj. oblik B12 vitamina koji je štetan.
Nažalost vraćamo se na početak priče, kada postoji MTHFR mutacija, folna kiselina se ne pretvara u svoj aktivan oblik – methylfolate. Folna kiselina je sama po sebi ništa, beskorisna, bez MTHFR enzima da je pretvori u aktivan oblik methylfolate ta folna kiselina apsolutno nema nikakve koristi dok postoje čak i istraživanja koja kažu da je jako štetna. To je priča o MTHFR genu i enzimu. A vi ste upravo izašli iz ordinacije svog doktora sa receptom za 5 mg folne kiseline! Ne folata!
Prekoncepcijska obrada MTHFR mutacija uključuje i uzimanje 100 mg Andola/Aspirina a u nekim slučajevima se prepisuju inekcije heparina tokom cijele trudnoće.
👩🏻89' AMH 6.3 👱94'MM 👌
20.07.2013 🧒🏻Leon
VV '21 4🐧
1/ET 09.2021 B➖
FET 11.2021 B➖(biokemijska)
23.09.2022.👧🏼Julia
25.09.2023 👧🏼 Kali
❤💫NA KRAJU CE SVE BITI DOBRO AKO NIJE DOBRO ZNACI DA NIJE KRAJ
MTHFR i trudnoća
Nažalost većina se testirala na ove mutacije u procesu nesupješnih trudnoća. Ovo je skoro pa jedini način da saznate da li imate MTHFR jer on nije uključen u redovne preglede i obrade osim konkretne sumnje za poremećaj zgrušavanja krvi bilo obiteljskom anamnezom ili nakon vieštruskih spontanih pobačaja.Uzimanje mehtylfolata je jedan od ključnih stavki u prekoncepcijskom planu. Nažalost doktori u regiji nisu dobro upoznati sa problemom MTHFR, a ukoliko i jesu0 ,informacije o ovom poremećaju su vrlo šture . Najveća greška koja se događa u Hrvatskoj jest kada se i pokaže da imate MTHFR mutaciju, dobijete točno 5 mg folne kiseline tj. Folacin i vrlo često uz to preporuku za cijankobalmin tj. oblik B12 vitamina koji je štetan.
Nažalost vraćamo se na početak priče, kada postoji MTHFR mutacija, folna kiselina se ne pretvara u svoj aktivan oblik – methylfolate. Folna kiselina je sama po sebi ništa, beskorisna, bez MTHFR enzima da je pretvori u aktivan oblik methylfolate ta folna kiselina apsolutno nema nikakve koristi dok postoje čak i istraživanja koja kažu da je jako štetna. To je priča o MTHFR genu i enzimu. A vi ste upravo izašli iz ordinacije svog doktora sa receptom za 5 mg folne kiseline! Ne folata!
Prekoncepcijska obrada MTHFR mutacija uključuje i uzimanje 100 mg Andola/Aspirina a u nekim slučajevima se prepisuju inekcije heparina tokom cijele trudnoće.Protokoli uzimanja suplemenata
Za MTHFR mutacije postoje razni protokoli koji se mogu naći nastraniciuključuju dobre oblike vitamina i minerala te preporuke za doziranje istih, stranica je vrlo opširna i postoje i forumi na kojima možete naći konkretne odgovore na svoja pitanja.
Ono što nikako nije preporučljivo jest uzimati folnu kiselinu i cijanokoblamin kao loše oblike B9 i B12 vitamina. Uzmite dobre oblike B9 i B12 vitaminai ne dopustite da vas itko uvjeri da je folna kiselina ono što trebate.Trebate methylfolate – aktivan oblik folne kiseline tj vitamina B9bilo da imate MTHFR mutaciju ili ne.
Evo cure sa MTHFR ako vam pomaze ovo. 🤗
👩🏻89' AMH 6.3 👱94'MM 👌
20.07.2013 🧒🏻Leon
VV '21 4🐧
1/ET 09.2021 B➖
FET 11.2021 B➖(biokemijska)
23.09.2022.👧🏼Julia
25.09.2023 👧🏼 Kali
❤💫NA KRAJU CE SVE BITI DOBRO AKO NIJE DOBRO ZNACI DA NIJE KRAJ
I meni je prvo put prebaceno s gonala na pergoveris jer su stali rast folikuli, a to se dogodi kad fali ja mislim lh u stimulaciji. A pergoveris ga ima i tak je i bilo - onda se pokrenuli.
Može malo pojašnjenje u vezi ovog prestanka rasta folikula? Da li se odustalo od postupka?
hej cure… nije me bilo neko vrijeme… vidim da ima dobrih vijesti i cestitam svima ❤️😘 a na zalost i onih losih 😔 i iskreno mi je zao zbog svih losih vijesti… kod mene je muz imao koronu, a ja sam si uzela malo odmora da u glavi poslozim sve oko operacije…
kak ste mi?
Heej 🥰 jesi ti već imala operaciju ili? Kako je muz? Nadam se da nije imao neke jače nuspojave…
ma nije mu bilo strasno, 4 dana temp 38, 39 i onda je izgubio miris... al ono, ponasao se ko najveca princezica, ja u boravku, on izlazi iz sobe, stoji sav stisnut na vratima i govori da je mokar, ja reko pa presvuci majicu... ali nista, morala sam ja doci i uzet majicu iz ormara 🙄 dobro da ga nisam presvlacila...
operacija je 24.1....do tad sam na visannama, uzasne nuspojave, razdrazljivost i depresija, a inace sam pozitivna i sretna... al sam i onaj freak koji obozava bozic, pa me sad to veseli 🙈
kak ste ti i muz? jel idete na edukacije? u kojoj ste fazi s time?
👱♀️ 31, duboka zdjelicna endometrioza
🧔30, sve ok
Nika_0302, super test! Nek tamni🤞🤞❤
Arnoldica, drago mi je cuti te. Bogu hvala da je sve dobro proslo❤
Andela 💪🤞❤🙏😊
Ostale cure nadam se da ste dobro❤❤❤
Pusa svima💋
👩🦰 - 30, AMH 5.5 ,endometrioza l.jajnika,MTHFR 🧬
👦 -43, zdrav ko dren
Poliklinika CITO - 2021./2022. 4 postupka, 3ET ❌️❌️❌️
Kbc Split :
1.04/23- ET 1 🍀- biokemijska trudnoća 💔
2.ET 3/24 - beta 👎,2 ❄️❄️
1/25- 1.FET beta 👎
Vjeruj, i sve što treba doći, doći će ... 🩷
Eloise klasično muško 😂
Moj muz je nedavno dobio otkaz zbog izostanaka zbog postupka 🤦🏽♀️ ali sad radi ovako malo privatno i trazi si nesto...zbog toga smo odustali od edukacije trenutno jer jednostavno sa dne stignemo to sve organizirat..predali smo sve papire u centar pa čekamo da nas zovu na razgovor...i idemo online u 1 mj na edukacije...i sad smo malo u renovacijama i tako...
Ja sam dobro..lagano nervozno iako imam još tri mjeseca fore 🙈 sad su mi stigli svi vitaminčići i svasta nesto i idem jako da se pripremim kako treba 💪
Ajooj brzo će taj prvi mjesec..i kad onda mozes u postupak? I ja obožavam Božić 😍🙈 već sam krenula ukrašavat 😂
👩 1996 god.Sve ok,AMH 28
KBC Osijek
9/21 postupak Gonal 150 IU, Orgalutran 0,25, Ovitrelle , 13.09 aspiracija : 9🥚 ➡️ 3 oplođene, nema 🐧 ➡️ 16.09 transfer 2 prekrasna embrija, beta 0,2 ❌
03/22 postupak rekovelle 9,66, orgalutran 0,25, ovitrelle , 16.03 aspiracija 10 🥚 ➡️ 6 oplođenih, nema 🐧 , 21.03 transfer - 2 blastice 🤞🏻 ❌
⏯️
Ma2013 brojim dane do sljedeceg pregleda 😩 proletim forum jer me ove lose vijesti bas zabrinu i samo se lose osjecam onda i mislim da ce mi se najgore dogodit 😩 za sad relativno dobro podnosim trudnocu jedino mi se stalno spava 😀❤️
sanjass322@gmail.com
Sani88 on je od kad zivimo sami nabio 15 kg 😂 dobro kuham očito 😅
Pa eto to je i kod mene sad tih 5 kg od stimulacije.i sto sam papala jer sam "trudna" pa moram 😂
ok nemam ni inače idealnu tezinu al ovo se bas vidi..pogotovo u faci..uzaas..kao da sam se udebljala 10 kg, a ne 5...a dobro imam sad fore 3 mj i to je taman da na normalan način skinem tih 10-15 kg..
I ja sam visoka čak 1,60 😂 tako da vidi mi se svaki gram, a ne svaka kila 🤦🏽♀️😂
👩 1996 god.Sve ok,AMH 28
KBC Osijek
⏯️
Sortiraj odgovore
Najstariji