Potpomognuta oplodnja vol. 7

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    eles
    24. Studeni 2021. 17:14

[ul]
    Bok, zenice!Uletila sam na ovu temu jer imam par pitanja:)Radimo na bebi 4 mj i nista, vidim da nemam sluzi kod ovulacije zadnjih pola godine.Sada sam zvala ginekologicu te me je obzirom na godine poslala na obradu.Zanima me:1. gdje je najbolja obrada, drzavna bolnica, gdje se puno ne ceka, koje su pocetni koraci?2. gdje je privatno najbolje obaviti spermiogram (moze li se donesti od doma u pooodnevnim satima)?P.s. dok cekam sve to budem si uzela ulje nocurka:)Hvala![/ul]
    [ul]
     [/ul]

JA 37g, hipo/Hashimoto, AMH 3.8
    MM48, oligoastenozoospermija

Betty
    24. Studeni 2021. 17:19

Arnoldica

Cure evo da se javim da sam dobro. Nisam pratila ovih dana jer mi je trebalo malo vremena nakon svega ovoga. Bila sam u ponedjeljak po prvu tabletu i danas sam ujutro došla u bolnicu i evo maloprije došla doma. Danas sam još dvije tablete dobila i očistilo se sve. Jedino mi se miom dosta povećao u trudnoći pa ću morat vidjeti s ginićem što s tim. Sad mirovanje da stane krvarenje i za 2 tjedna kontrola. Iskreno sam mislila da če biti puno bolnije, stvarno je prošlo sve ok.

Ovo kao da sam ja napisala prije 2g...8tt,tablete,bez većih bolova...miom..koliki je miom?moj je bio dosta narastao..skoro 9cm...ali splasnuo je poslije,kad su se hormoni smirili..

25.9.2019 transfer...
    2 blastice zamrznute
    9.10.2019beta 703.9
    12.10.2019 beta 2710
    5.11.2019blighted ovum
    30.10.2021 Fet
    8.11.2021. +
    11.11.2021 beta 281.6
    13.11.2021 beta 705
    19.11.2021 beta 6154
    30.12.2021 😢

⭐ Miss_Ivy ⭐
    24. Studeni 2021. 17:19

Arnoldica drago mi je da si ok ❤️
    Andela 27.11. Transfer! Živjela ti meni 🥂
    Cure, encian cikla od sutra u konzumu 12.99 kn. Navali narode dok ima 😀😘

👩 40 👨 39
    *11/21 MPO Petrova, 22.08.2022.💙
    *02/24 Just happened, 03.11.2024.🩷

Rainbow_Hope 🌈
    24. Studeni 2021. 17:37

Arnoldica

Amelie

Arnoldica

Cure evo da se javim da sam dobro. Nisam pratila ovih dana jer mi je trebalo malo vremena nakon svega ovoga. Bila sam u ponedjeljak po prvu tabletu i danas sam ujutro došla u bolnicu i evo maloprije došla doma. Danas sam još dvije tablete dobila i očistilo se sve. Jedino mi se miom dosta povećao u trudnoći pa ću morat vidjeti s ginićem što s tim. Sad mirovanje da stane krvarenje i za 2 tjedna kontrola. Iskreno sam mislila da če biti puno bolnije, stvarno je prošlo sve ok.

Savjetovali su ti tabletu? Gdje si isla? Drago mi je da je bilo relativno bezbolno i da je to iza tebe..

Da, rekli su da je puno bolje s tabletom jer ostavlja manje posljedice za maternicu. Evo stvarno je bilo ok, kao malo jača menga. Ja sam se baš bojala tih bolova, ali je dobro prošlo. Jedino što sam cijeli dan slušala plač beba jer su odjel pored pa mi to baš za psihu nije bilo nešto. Ono dođeš sav jadan zbog spontanog i onda slušaš bebice, ali ajde do kraja dana kad je već sve bilo gotovo mi je već postalo simpa 😂
    Bila sam u OB Pula.

Drago mi je da je sve barem u tom dijelu dobro prošlo, a ovo za bebice dok prolaziš kroz pobačaj je i meni baš bilo teško... 
    Drži se i dalje 😘

👩 1988 AMH 9,5 🧑 1982 Asthenozoospermia
    4/21 Missed ab
    10/21 ICSI ET 3-dnevni 💔, 12/2021 FET, 2/2022 FET 💔💔
    3/2022 ICSI u prirodnom ciklusu, ET 2-dnevni 💔
    4/2022 blagi stimulirani > AIH 💔
    5/2022 ICSI, ET 2 2-dnevna, 2 🐧🐧, 9 dpt +, beta 11 dpt: 237, 13 dpt: 686, 6+0 ❤️, Qualified ✅ 🩷, 2/2023 stiglo naše ☀️
    11/2024 FET 💔
    1/2025 + spontana trudnoća, Panorama ✅ 🩵

Arnoldica
    24. Studeni 2021. 17:52

Amelie

Arnoldica

Amelie

Arnoldica

Savjetovali su ti tabletu? Gdje si isla? Drago mi je da je bilo relativno bezbolno i da je to iza tebe..

Da, rekli su da je puno bolje s tabletom jer ostavlja manje posljedice za maternicu. Evo stvarno je bilo ok, kao malo jača menga. Ja sam se baš bojala tih bolova, ali je dobro prošlo. Jedino što sam cijeli dan slušala plač beba jer su odjel pored pa mi to baš za psihu nije bilo nešto. Ono dođeš sav jadan zbog spontanog i onda slušaš bebice, ali ajde do kraja dana kad je već sve bilo gotovo mi je već postalo simpa 😂
    Bila sam u OB Pula.

Drago mi je da si išla na tabletu i da nije jako boljelo! A ovo za bebe.. da, kužim.. nažalost često je to tako i nitko ne razmišlja kak to utječe na psihu žena. Sretno dalje s oporavkom i da spremna kreneš u nove pobjede!😘

Jel ti sad koristiš heparin zbog dva spontana ili baš ima neki razlog? Ja bi baš napravila neke dodatne pretrage zbog ovog spontanog jer me strah da se ne ponovi 

🧑29g PCOSlike, AMH 29.5, blaga trombo
    🧒34g, šetajući spermio. oligoastheno... --> normo
    1. 9/19 ICSI Rekovelle ❎
    2. 7/20 ICSI Rekovelle- biokem.❎
    3. 1/21 IVF- Rekovelle, 6🥚 ❎
    Histeroskopija ✅, NK stanice +++ pa normalno
    4. 6/21 IVF Gonal 200/150, 10 🥚, oplođeno 8, 2x trodnevna❎
    6 blastica 🐧
    1. FET 8/21 2🐧❎
    2. FET 10/21 2🐧 missed ab blizanačka 8tj 🌞🌞
    3. FET 3/22 2🐧 biokem. ❎
    11/22 spontana trudnoća, 8/23 rodio se mali 💙

• Din_don
    24. Studeni 2021. 17:52

Kacusha🍁🍂

Din_don

Kacusha🍁🍂

Din_don

Škvorc iskustva, dal zna netko nešto?

Ja sam imala 5 transfera, ok su svi. Samo kad ne ide, nije bas da salje dalje na pretrage. Zato idemo dalje 😊
    Kacusha jel mi još možeš reći kakva ti je bila reakcija na Gonal, a kakva na Ovaleap? Koliko je bilo folikula?

Gonal 5 stanica, Ovaleap 9 stanica. Ali mislim da to ovisi o ciklusu. Sretno 😘😍

Hvala!! 

Arnoldica
    24. Studeni 2021. 17:53

Betty

Arnoldica

Ovo kao da sam ja napisala prije 2g…8tt,tablete,bez većih bolova…miom..koliki je miom?moj je bio dosta narastao..skoro 9cm…ali splasnuo je poslije,kad su se hormoni smirili..

Sad je oko 5cm, prije je bio manji, baš si trebam pogledati u papirima. Nadam se da će se i meni smanjiti 😕

🧑29g PCOSlike, AMH 29.5, blaga trombo
    🧒34g, šetajući spermio. oligoastheno... --> normo
    1. 9/19 ICSI Rekovelle ❎
    2. 7/20 ICSI Rekovelle- biokem.❎
    3. 1/21 IVF- Rekovelle, 6🥚 ❎
    Histeroskopija ✅, NK stanice +++ pa normalno
    4. 6/21 IVF Gonal 200/150, 10 🥚, oplođeno 8, 2x trodnevna❎
    6 blastica 🐧
    1. FET 8/21 2🐧❎
    2. FET 10/21 2🐧 missed ab blizanačka 8tj 🌞🌞
    3. FET 3/22 2🐧 biokem. ❎
    11/22 spontana trudnoća, 8/23 rodio se mali 💙

Anči 💕
    24. Studeni 2021. 17:56

Arnoldica

Drago mi je da si se javila i da je proslo kolko tolko bezbolno..pazi se i odmaraj..brz oporavak ❤️

👩 1996 god.Sve ok,AMH 28
    🧑 1995. godAzoospermia - nepoznat uzrok
    KBC Osijek
    6/21 TESE, dobiveni spermiji
    9/21 postupak Gonal 150 IU, Orgalutran 0,25, Ovitrelle , 13.09 aspiracija : 9🥚 ➡️ 3 oplođene, nema 🐧 ➡️ 16.09 transfer 2 prekrasna embrija, beta 0,2 ❌
    03/22 postupak rekovelle 9,66, orgalutran 0,25, ovitrelle , 16.03 aspiracija 10 🥚 ➡️ 6 oplođenih, nema 🐧 , 21.03 transfer - 2 blastice 🤞🏻 ❌
    ⏯️

Amelie
    24. Studeni 2021. 17:59

Arnoldica

Amelie

Arnoldica

Amelie

Arnoldica

Bila sam u OB Pula.

Drago mi je da si išla na tabletu i da nije jako boljelo! A ovo za bebe.. da, kužim.. nažalost često je to tako i nitko ne razmišlja kak to utječe na psihu žena. Sretno dalje s oporavkom i da spremna kreneš u nove pobjede!😘

Jel ti sad koristiš heparin zbog dva spontana ili baš ima neki razlog? Ja bi baš napravila neke dodatne pretrage zbog ovog spontanog jer me strah da se ne ponovi

Da, tutnuli su mi ga preventivno više iako je hematologica rekla da nije sigurna jel mi nužan. A meni drago da ga uzimam jer mi ocito ne moze škoditi.. jedino kaj imam malo cesce kontrole kod hematologa. Uzrok mojih spontanih je bio los kariotip kod supruga. To smo odgonetnuli brzo i isli smo van na PGD (analiza kromosoma embrija) i tako su probrali samo zdrave.. nadam se da nista novo nece iskrsnuti. Ostale pretrage koje sam radila su sve bile ok. 

Pokušavamo od 09/2019.
    2x missed ab 8 i 6tj (2020)
    09/21- beta 245❤️
    0.4 ml heparin 💉➡️ 25.tj. 0.6 ml
    05/2022 👶🌸💓

Amelie
    24. Studeni 2021. 18:03

Arnoldica ja sam MTHFR heterozigot i 4PAI/PAI homozigot.

Pokušavamo od 09/2019.
    2x missed ab 8 i 6tj (2020)
    09/21- beta 245❤️
    0.4 ml heparin 💉➡️ 25.tj. 0.6 ml
    05/2022 👶🌸💓

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.