Potpomognuta oplodnja vol. 7

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Mrvica722
    24. Ožujak 2022. 15:59

IvKa

Cure koje ste se javile iz Splita, hvala. Kod mene je situacija takva da pokusavamo 2ipo god. Najprije ureaplazma koju sam rijesila, pa su mi otkrili polip kojeg sam operirala. Nakon toga sam kroz 2-3 mjeseca ostala trudna, ali nazalost zavrsilo je spontanim, missed ab. I nakon toga, vec pola godine, ne dolazi do trudnoce. A posto je vec dosta vremena proslo razmisljam o potpomognutoj. Narucila sam se privatno kod dr. Marusic na konzultacije, ali termin mi je tek za mjesec dana. Pa bih htjela do tada sto vise informacija skupit, i cuti iskustva cura i preporuke kome se obratiti

Osobno sam u cita kod poljaka, za dr Mrpića sam čula dosta dobre stvari bila sam tamo i na pregledu čovik je temeljit al ja ne volim čekat pa sam isla privatno. 

• Mrvica722
    24. Ožujak 2022. 16:07

Ančiiii-srećice mila samo cu ti rec živjele infekcije 🥳🥳 ja nikad gora u zadnjem postupku pa vidii♥️ pazi sa brusnicom, pij minimalno 8 čaša vode i ispiškit ćeš to, nemoj trpit piškenje,bit ce to kao grom 🥰
    Cure sa super betama čestitam čitam unazad stranice kako sam u provatnom životu sjebana zbog bolesti u obitelji. ♥️
    Ja sam dobro sutra idem na pregled 💙 
    Idem vas čitat dalje

Anči 💕
    24. Ožujak 2022. 16:36

Mrvica722

Ančiiii-srećice mila samo cu ti rec živjele infekcije 🥳🥳 ja nikad gora u zadnjem postupku pa vidii♥️ pazi sa brusnicom, pij minimalno 8 čaša vode i ispiškit ćeš to, nemoj trpit piškenje,bit ce to kao grom 🥰
    Cure sa super betama čestitam čitam unazad stranice kako sam u provatnom životu sjebana zbog bolesti u obitelji. ♥️
    Ja sam dobro sutra idem na pregled 💙
    Idem vas čitat dalje

Zbog čega? 🤔
    Danas mi je i ginekologica rekla, a i jučer na hitnoj, da smijem to..i da i trudnicama preporuča sok od brusnice ili čaj od brusnice ali ne onaj neki kupovni jer taj mix moze izazvat kontrakcije, nego samo čisti...ili jest brusnice 🤷🏽‍♀️

👩 1996 god.Sve ok,AMH 28
    🧑 1995. godAzoospermia - nepoznat uzrok
    KBC Osijek
    6/21 TESE, dobiveni spermiji
    9/21 postupak Gonal 150 IU, Orgalutran 0,25, Ovitrelle , 13.09 aspiracija : 9🥚 ➡️ 3 oplođene, nema 🐧 ➡️ 16.09 transfer 2 prekrasna embrija, beta 0,2 ❌
    03/22 postupak rekovelle 9,66, orgalutran 0,25, ovitrelle , 16.03 aspiracija 10 🥚 ➡️ 6 oplođenih, nema 🐧 , 21.03 transfer - 2 blastice 🤞🏻 ❌
    ⏯️

• mashkica
    24. Ožujak 2022. 17:33

Curee, pregled divno prosao🥰 danas 11+4, veliki smo 5,55 cm i imamo pimpek😂 iako je dosta rano,ali bas se jasno vidi u medjunozju. Kaže potvrdit ćemo sljedeći put, ali 99,9% je dječak. Svi parametri super. Mpo doktor kaže da sam sto se njega tiče zavrsila sa pregledima kod njega i ivf posla, da sad već mogu preci kod drugog ginekologa ako zelim. Ali sad mi zao se rastati s njim🙈 
    Utrogestan mi je smanjio na 2x2 još 10 dana i onda da ukinem skroz slobodno. 

🙋🏻‍♀️ 33 godine bez desnog jajovoda, na lijevom jajniku endometriom 28mm,

🙋🏻‍♂️ 33 sve ok

1.trudnoća nažalost vanmaterična, operisana 03/21 (uklonjen desni jajovod) i sa lijevog jajnika endometriom koji se vratio za dva mjeseca
    08/21 prve konsultacije za IVF
    09/21 pocetak postupka IVF
    Gonal 300, cetrotide, decapeptyl
    7 ❄️
    22.11.21 FET dvije blaste, biokemijska
    20.01.22 FET dvije blaste, 5dpt +,
    Beta 11dpt 247, 13 dpt 740 ☀️

Anči 💕
    24. Ožujak 2022. 17:35

mashkica

Curee, pregled divno prosao🥰 danas 11+4, veliki smo 5,55 cm i imamo pimpek😂 iako je dosta rano,ali bas se jasno vidi u medjunozju. Kaže potvrdit ćemo sljedeći put, ali 99,9% je dječak. Svi parametri super. Mpo doktor kaže da sam sto se njega tiče zavrsila sa pregledima kod njega i ivf posla, da sad već mogu preci kod drugog ginekologa ako zelim. Ali sad mi zao se rastati s njim🙈

Čestitam na pišulincu 💙

👩 1996 god.Sve ok,AMH 28
    🧑 1995. godAzoospermia - nepoznat uzrok
    KBC Osijek
    6/21 TESE, dobiveni spermiji
    9/21 postupak Gonal 150 IU, Orgalutran 0,25, Ovitrelle , 13.09 aspiracija : 9🥚 ➡️ 3 oplođene, nema 🐧 ➡️ 16.09 transfer 2 prekrasna embrija, beta 0,2 ❌
    03/22 postupak rekovelle 9,66, orgalutran 0,25, ovitrelle , 16.03 aspiracija 10 🥚 ➡️ 6 oplođenih, nema 🐧 , 21.03 transfer - 2 blastice 🤞🏻 ❌
    ⏯️

💜Medenko
    24. Ožujak 2022. 17:38

eles

Drage i hrabre ženice, sve sam se nadala javiti dok ću biti u postupku, za savjete i tako to…
    Uglavnom, vučem se od prosinca na VV kod dr. PJ…
    Nađen mi je endocerviklani polip, pa smo imali koronu te loš spermiogram sa 2.7 mil spermića, meni AMH 3.8.
    Rekla doka da čekamo dva mj i da ponovimo nalaze al da ćemo mi vjerojatno na IVF.
    Ja se naručila na histeroskopiju privatno, dala novaca za dva pregleda da bi mi rekli da je taj polip na cerviksu zapravo na mom carskom rezu te da se ne smije operirat zbog perforacije! Što mi to nije vidjela i mogla reći dr.PJ? Nije mi dala ni preporuku da u međuvremenu napravimo one marker,e krvne grupe i rh…rekla da se naruči muž andrologu al nije napisala to u povijest bolesti…tako da doktorica muža nema na temelju čega dati mu uputnicu, tu gubimo isto dva mj. Čemu androlog ak idemo na IVF, ima toliko spermija…sve mi je krenulo naopako i nikako…
    Ugl, jos moram i hematologa obaviti…ma koma, razočarana sam:/
    Koje su sve opcije oplodnje sa niskim AMH?
    Za idući put imam spisak pitanja i svega za doktoricu…

Eles točno znam kako ti je😏..ja sam tamo od 10/20 i tek sada idem u prvi ivf 3/22..ne volim govoriti niti misliti o nikome ništa negativno dok se ne dokaže ali da sam izgubila puno vremena i razočarala se jesam🙊..Razgovarala sam sa suprugom o svemu pa smo odlučili nakon što završi prvi postupak odlučiti da li mjenjati V.V. ili ne..

🙋🏽‍♀️-41.g. 🙋‍♂️-43.g.
    jajovodi✂️,
    Prvi postupak ivf-2023-stigla najveća ljubav ikada❤️‍🔥
    Borba za drugu bebu💜🙏🏽✨
    11/24 fet..🧡🙏🏽💫..čekanje🫣..7tj.spontani 💔
    2/25 novi postupak🫶🏽,3mj/25-6❄️Fet🌟❌
    5/25⏳🙏🏽

• mashkica
    24. Ožujak 2022. 17:40

Hvala Anci❤️

🙋🏻‍♀️ 33 godine bez desnog jajovoda, na lijevom jajniku endometriom 28mm,

🙋🏻‍♂️ 33 sve ok

1.trudnoća nažalost vanmaterična, operisana 03/21 (uklonjen desni jajovod) i sa lijevog jajnika endometriom koji se vratio za dva mjeseca
    08/21 prve konsultacije za IVF
    09/21 pocetak postupka IVF
    Gonal 300, cetrotide, decapeptyl
    7 ❄️
    22.11.21 FET dvije blaste, biokemijska
    20.01.22 FET dvije blaste, 5dpt +,
    Beta 11dpt 247, 13 dpt 740 ☀️

petra30
    24. Ožujak 2022. 17:48

Angeleyes

Cure, mene bole jajnici povremeno, ali posebno lijevi osjećam jučer i danas. I jutros se nasmijala nešto, stvorila dole pritisak i sad me pogotovo taj lijevi jajnik boli, kao pred kraj stimulacije kad nam i hodanje smeta. Imam li razloga za brigu obzirom da je i trudnoća sada tu..? Sutra bi zvala doktoricu, sada mogu samo na hitnu ako se ne smiri…

Ej, kod mene ti je bilo isto... No ultrazvuk je pokazao da je sve na mjestu ,samo mi se jedan jajnik naslonio na maternicu pa sam ga jace osjetila. Proslo je kroz par dana. Tak da ne mora biti nista loše. U svakom slucaju ako te bude bas jako boljelo javi se na hitnu.❤️ Bude to sve dobro❤️...

Ja-33- papa,brisevi, hormoni✓
    Mm-37- normo✓
    Radimo na bebi 3 godine.
    HSG-jajovodi prohodni-ciljani odnosi.
    IVF-10 mj.-Petrova-ovaleap-cetrotide-ovitrelle-14🥚
    16.10- transfer jedne blastice-biokemijska❌
    Ostalo 6 🐧❤️
    Fet-veljaca -transfer blastice-25.02-1. beta 351❤️2-770❤️ 6+2❤️
    5-12tt hematom+mirovanje
    12tt hematoma nema,nipt uredan-curica💖

petra30
    24. Ožujak 2022. 17:49

mashkica

Čestitam od srca💙💙💙💙! 

Ja-33- papa,brisevi, hormoni✓
    Mm-37- normo✓
    Radimo na bebi 3 godine.
    HSG-jajovodi prohodni-ciljani odnosi.
    IVF-10 mj.-Petrova-ovaleap-cetrotide-ovitrelle-14🥚
    16.10- transfer jedne blastice-biokemijska❌
    Ostalo 6 🐧❤️
    Fet-veljaca -transfer blastice-25.02-1. beta 351❤️2-770❤️ 6+2❤️
    5-12tt hematom+mirovanje
    12tt hematoma nema,nipt uredan-curica💖

💜Medenko
    24. Ožujak 2022. 17:49

mashkica

Čestitam✨🤩💙

🙋🏽‍♀️-41.g. 🙋‍♂️-43.g.
    jajovodi✂️,
    Prvi postupak ivf-2023-stigla najveća ljubav ikada❤️‍🔥
    Borba za drugu bebu💜🙏🏽✨
    11/24 fet..🧡🙏🏽💫..čekanje🫣..7tj.spontani 💔
    2/25 novi postupak🫶🏽,3mj/25-6❄️Fet🌟❌
    5/25⏳🙏🏽

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.