Potpomognuta oplodnja vol. 7

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    petra30
    24. Ožujak 2022. 10:54

dreamer ❤

Jutro cure. Meni se bliži prvi postupak kroz tjedan dana, ovisno kad dođe menga🙈 Imam par pitanja 🙃 Dr u Petrovoj rekla da kad počnem sa lijekovima da moram prestati vježbati 🤷‍♀️ S obzirom da mi idemo na FET kasnije, dal nakon aspiracije mogu nazad početi vježbati do transfera?
    I još jedno pitanje, vidjela sam da je jedna cura neki dan pitala vezano za suplemente da li moram što prekinuti uzimati ili sve normalno nastavljam? (Nisam uspjela popratiti ako je tko odgovorio)
    Hvala na odgovorima i sretno svima ❤🥰

Ej, kaj se tiče suplemenata imas na prvim stranicama popis onih koji su ti bitni za fet, druge tj. one koje piješ za kvalitetu jajnih stanica mozeš izbaciti poslje aspiracije. Kaj se tiče vjezbanja, savjetujem da budes 100% sigurna da se sve "vratilo" na mjesto poslije aspiracije. I da prije ne kreces s vježbanjem. Evo bas smo ovih dana, nazalost ,imali primjera i blagog i jakog hipera. To je bas podmuklo,a nije ni malo bezopasno. Tak da poslije aspiracije samo pomalo, neće vjezbanje nikuda pobjeci🙃. Ja sam isto bila hrabra i vratila se raditi pa sam ipak isla prisilno doma i u krevet 🙈.
    Sretno🤞🍀❤️!

Ja-33- papa,brisevi, hormoni✓
    Mm-37- normo✓
    Radimo na bebi 3 godine.
    HSG-jajovodi prohodni-ciljani odnosi.
    IVF-10 mj.-Petrova-ovaleap-cetrotide-ovitrelle-14🥚
    16.10- transfer jedne blastice-biokemijska❌
    Ostalo 6 🐧❤️
    Fet-veljaca -transfer blastice-25.02-1. beta 351❤️2-770❤️ 6+2❤️
    5-12tt hematom+mirovanje
    12tt hematoma nema,nipt uredan-curica💖

dreamer ❤
    24. Ožujak 2022. 11:14

petra30

dreamer ❤

Jutro cure. Meni se bliži prvi postupak kroz tjedan dana, ovisno kad dođe menga🙈 Imam par pitanja 🙃 Dr u Petrovoj rekla da kad počnem sa lijekovima da moram prestati vježbati 🤷‍♀️ S obzirom da mi idemo na FET kasnije, dal nakon aspiracije mogu nazad početi vježbati do transfera?
    I još jedno pitanje, vidjela sam da je jedna cura neki dan pitala vezano za suplemente da li moram što prekinuti uzimati ili sve normalno nastavljam? (Nisam uspjela popratiti ako je tko odgovorio)
    Hvala na odgovorima i sretno svima ❤🥰

Ej, kaj se tiče suplemenata imas na prvim stranicama popis onih koji su ti bitni za fet, druge tj. one koje piješ za kvalitetu jajnih stanica mozeš izbaciti poslje aspiracije. Kaj se tiče vjezbanja, savjetujem da budes 100% sigurna da se sve "vratilo" na mjesto poslije aspiracije. I da prije ne kreces s vježbanjem. Evo bas smo ovih dana, nazalost ,imali primjera i blagog i jakog hipera. To je bas podmuklo,a nije ni malo bezopasno. Tak da poslije aspiracije samo pomalo, neće vjezbanje nikuda pobjeci🙃. Ja sam isto bila hrabra i vratila se raditi pa sam ipak isla prisilno doma i u krevet 🙈.
    Sretno🤞🍀❤️!

Hvala ti na odgovoru 🥰 Da, Naravno da nebi odmah krenula, nego pošto idemo na soluciju zamrzavanja radi mogućeg hipera. Pa čisto da mi vrijeme u tih mjesec,dva do transfera brže prođe 😁 A za suplemente budem provjerila koje ne moram dalje piti. Doktorica je rekla kao da ja pijem sve (nezna da se mi i dodatno boostamo), a muž nakon aspiracije može prestati. 

👧 33, pcos like, 👦 39, oligoasthenozoospermia
    04/22 1.ICSI Petrova: Rekovelle, Cetrotide, Decapeptyl x2 💉 ; ~ 6❄❤
    1.FET ➡️ 06/22 ❄ 1 blastica ~ beta 0
    2.FET ➡️ 07/22 ❄ 1 blastica ~ beta 0
    3.FET ➡️ 04/23❄❄2 blastice~ beta 0
    4. FET ➡️ 09/23 ❄️❄️2 blastice~ 1.beta 84,6 2.beta 29.3 😪
    05/24 2.ICSI pol. Škvorc: Ovaleap,Orgalutran, Ovitrelle~5 bc ❄️❤️
    1. ET ➡️ 1 blastica ~ beta 0
    2. FET➡️10/24 ❄️1 blastica ~ beta 0
    3. FET➡️02/25 ❄️ 1 blastica ~ beta 0
    4. FET➡️03/25 ❄️❄️ 2 blastice ~ beta 0

Leptirek
    24. Ožujak 2022. 11:15

💜Medenko

Leptirek

💜Medenko

Lijepim i visokim betama čestitam od💜..Anchydrži se..šta je to za tebe..sve smo mi hrabre jer moramo i želimo 🤞🏼..hoćemo i znamo❣️Belaaaznam taj grozan osjećak kad se toliko toga nakupi i imaš osjećaj da će se preliti kao jedan ogroman vodopad koji nikad neće stati..Svim drugim curama sa lošim vijestima..nije lako i nikada neće ni biti ali znam da imate hrabrosti,volje i srca za dalje do cilja🙏🏽Leptireksitno brojimo do starta🙈

Daa, još malo 😊 uzbuđena sam i nestrpljiva. Ti si isto na VV? Jesu tebi rekli da zoveš 1DC? Što ako ova stigne navečer, a po njihovom bi u tom slučaju trebala doći u subotu? Pretpostavljam da ih navečer ne mogu dobiti na telefon 😅

Jutro🙋🏽‍♀️..upravo to..već sam izludila muža sa pitanjima šta ako dođe u sub.popodne a treba obaviti i covid i naručiti se a ned se ne radi a pon je onda već 3 dan i sve naknap🤦🏽‍♀️..to je tako kad dugo čekaš pa se baš potrefi kako ne treba..nadam se da nam neće🙏🏽..Jesam na V.V. kod Dr.P.J.🙃

😂😂 E tak sam i ja svoga izludila... Ajde bar nisam jedina s tisucu upitnika... Ali evo meni došla ranije, pa ću zvati sada.
    I ja sam kod te doktorice 😊

👩‍❤️‍👨33/33
    Ja AMH 8.7 pmol/L
    On sve ok
    3/22 IVF 4.4. aspiracija: 3 js ➡️ 3 oplođene ➡️ 9.4. transfer 1 blastice ☺️, 1 🐧, 13. dnt beta 2296, 16. dnt beta 8099

• IvKa
    24. Ožujak 2022. 11:23

Cure koje ste se javile iz Splita, hvala. Kod mene je situacija takva da pokusavamo 2ipo god. Najprije ureaplazma koju sam rijesila, pa su mi otkrili polip kojeg sam operirala. Nakon toga sam kroz 2-3 mjeseca ostala trudna, ali nazalost zavrsilo je spontanim, missed ab. I nakon toga, vec pola godine, ne dolazi do trudnoce. A posto je vec dosta vremena proslo razmisljam o potpomognutoj. Narucila sam se privatno kod dr. Marusic na konzultacije, ali termin mi je tek za mjesec dana. Pa bih htjela do tada sto vise informacija skupit, i cuti iskustva cura i preporuke kome se obratiti 

Pokusavamo od 9/2019
    1/2020 ureaplazma
    4/2021 histeroskopija polipa
    8/2021 trudnoca
    9/2021 missed ab.

Afrodita06
    24. Ožujak 2022. 11:24

Može pitanje,
    Da li je nužno prestati s matičnom mliječi prije postupka?
    Vidjela sam na početku u opisima da piše prestati tri tjedna ranije ali nije mi baš jasno zašto....
    Pa ako itko zna....

💃 '86. god. - AMH 6,2 pmol/l (08/21. AMH 7 pmol/l, 02/22. AMH 4 pmol/l) 🕺'84. god. ✔️
    02/22 IUI - beta 0, 9
    05/22 IUI - beta 0,1
    09/22 - 1. ivf (Decapeptyl, Gonal F, Ovitrelle)-> 5🥚-> 4 oplođene -> ET 2 blastice, 🐧🐧-> 1. Beta 11dnt - 267,3 -> 1.uzv 6+2 💓💓
    mini anomaly ✔️ amniocinteza ✔️ anomaly scan ✔️

afrodita060606@gmail.com

Stela_M
    24. Ožujak 2022. 11:31

Afrodita06

Može pitanje,
    Vidjela sam na početku u opisima da piše prestati tri tjedna ranije ali nije mi baš jasno zašto….
    Pa ako itko zna….

Zato što matična mliječ bilda imunitet a za postupak nije dobro da je imunutet u ful snazi jer može on kao sam odbaciti embrije mnoge žene dobiju kortikosteroide za rušenje imuniteta da bi tijelo bolje prihvatilo embrij zato ti nema smisla bildati jako imunitet 🤭

👩36 pcos, hipo, hashi, IR, Amh 37,3 PAI 4G/5G, MTHFR
    🧔33 asthenonecrozo.. ➡️ normo
    1 IVF (Petrova) 16 🥚- et 2 blaste👎
    2 IVF (Ivf pol) 15 🥚 - 8 🐧
    10/22 FET 1 🐧 beta 12
    02/23 histero
    03/23 FET 1 🐧 beta 8
    04/23 FET 2 🐧 + heparin i prolutex 11 dpt beta 246, 13 dpt beta 642, 15 dpt beta 1667 ➡️ 09.6 uzv ❤️❤️➡️uzv 23.6 ❤💔

Stela_M
    24. Ožujak 2022. 11:32

Anchy sunce nadam se da odmaraš držim 🤞🤞 da bolovi i upala što prije prođu sad će se mrve primiti jer se imunitet bori s upalom ne stigne misliti na mrve 🤗🤗🤭🤞🙏❤❤

10/22 FET 1 🐧 beta 12
    02/23 histero
    03/23 FET 1 🐧 beta 8
    04/23 FET 2 🐧 + heparin i prolutex 11 dpt beta 246, 13 dpt beta 642, 15 dpt beta 1667 ➡️ 09.6 uzv ❤️❤️➡️uzv 23.6 ❤💔

Afrodita06
    24. Ožujak 2022. 11:34

Stela_M

Afrodita06

Može pitanje,
    Vidjela sam na početku u opisima da piše prestati tri tjedna ranije ali nije mi baš jasno zašto….
    Pa ako itko zna….

Zato što matična mliječ bilda imunitet a za postupak nije dobro da je imunutet u ful snazi jer može on kao sam odbaciti embrije mnoge žene dobiju kortikosteroide za rušenje imuniteta da bi tijelo bolje prihvatilo embrij zato ti nema smisla bildati jako imunitet 🤭

Hvala na pojašnjenju.
    Očito ja svašta još moram naučiti 😀

💃 '86. god. - AMH 6,2 pmol/l (08/21. AMH 7 pmol/l, 02/22. AMH 4 pmol/l) 🕺'84. god. ✔️
    02/22 IUI - beta 0, 9
    05/22 IUI - beta 0,1
    09/22 - 1. ivf (Decapeptyl, Gonal F, Ovitrelle)-> 5🥚-> 4 oplođene -> ET 2 blastice, 🐧🐧-> 1. Beta 11dnt - 267,3 -> 1.uzv 6+2 💓💓
    mini anomaly ✔️ amniocinteza ✔️ anomaly scan ✔️

afrodita060606@gmail.com

Stela_M
    24. Ožujak 2022. 11:35

Afrodita06

Stela_M

Afrodita06

Može pitanje,
    Pa ako itko zna….

Hvala na pojašnjenju.
    Očito ja svašta još moram naučiti 😀

Ma nema na čemu samo pripazi s tim boosterima za imunitet matična mliječ je super stvar ali prije postupka izbaci ju  ja sam ju mj dana prije izbacila, što god da te zanima slobodno pitaj 🤭

10/22 FET 1 🐧 beta 12
    02/23 histero
    03/23 FET 1 🐧 beta 8

• Linda86
    24. Ožujak 2022. 12:14

Pozdrav svima, nije me bilo neka dva mjeseca...😅 Uglavnom, imala sam ni ne znam sama više koliko stranica za procitati s obzirom da sam se bila makla od svega.
    Cestitke svim curama s dobrim vijestima (ako krenem nabrajati, sigurno cu nekoga izostaviti) i da sve bude u najboljem mogucem redu i dalje 🤞🏼
    Curama s losim vijestima... Nadam se da ce biti vise srece i da cemo se i mi ostvariti kao majke 🙏🏻
    Anchy, za tebe posebno navijam i drago mi je da ti je bolje. 🍀 Ne mogu vjerovati kako je ta doktorica postupila... Pa mladi doktori koji dodu raditi u hitnu znaju koje antibiotike smiju trudnice uzimati, a kamoli jedan ginekolog?! Svasta... 🙄
    Ja sam trebala krenuti s novim postupkom IVF-a  pocetkom 1/2022, ali se svasta zakompliciralo sa zdravljem tako da smo odgadali... Usla sam u postupak krajem 2 mj, skroz bezvoljna zbog svega i izludena s drugim zdravstvenim problemima. Uglavnom, kako je postupak krenuo, tako sam se malo dozvala sebi 😅 postupak je bio ok, 8 oocita, 7 zrelo, 6 oplodeno... Ali jajne stanice su lose kvalitete i imala sam transfer dva trodnevna (jednog osmostanicnog - dobrog, ne savrsenog kao sto je bio prosli put i jednog sedmostanicnog) i opet nemamo blastica, sve su se stale razvijati treci dan. 😢 Moram poraditi do slijedećeg postupka na kvaliteti jajnih stanica. Od simptoma koje ne prepisujem utrogestanu, imala sam treci na cetvrti dan i cetvrti na peti dan povremeno kao "skakljanje u maternici", blago neko bockanje, ali zadnja dva dana se osjecam kao da menstruacija ne dolazi samo zbog utrogestana; tako da mislim da nazalost nista od ovog postupka... Doduse zadnje dvije noci imam nesanicu, probudim se oko 3:30 i nikako zaspat, isto mi je bilo i s vanmaternicnom (beta je uredno bila rasla tada). uglavnom, beta je u četvrtak (14.dnt) 🙏🏻

'86., AMH 8 pmol/L, FSH 13; '83., savrsen
    1. IVF stimulirani u 10/21. ➡️ 4 js, ET 2x3dn; beta hcg 14dnt 42.8; 16dnt 196; 18dnt 695; 20dnt 1933; 22dnt 3648 ➡️ smedarenje, bolovi, hitni gin. prijem 6+1: UZ- ektopicna (beta 21210), lpsc salpingektomija, nema 🐧
    2. IVF stimulirani u 3/22. ➡️ 6 oplodenih, ET 2x3dn ➡️prokrvarila 12dnt, nema 🐧
    Prirodna trudnoca, jednojajcane blizanke rodene s 35+4/7tt u 12/2022❤️❤️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.