Pozdrav žene 🙋
Evo konačno sam smogla snage da se javim jer svaki put kad se javim nađe se neka dežurna…. da se okomi na mene pa sam izgubila volju za javljanje.
Dakle bila sam na jako jakoj stimulaciji, dobila sam 14 stanica ali samo ih je 8 bilo za oplodnju i to je biologica sve ručno oplodila nekim mikropostupkom oplodnje (kaže da ona voli sama odabrati spermi, a i to znači da nema šanse za jednojajčane blizance).
Uglavnom sve su doživjele treći dan, neke su bile perspektivnije (4 od kojeg su mi 2 vraćene) a onda sam ja inzistirala da se sve smrznu taj dan jer ipak je maternica najbolji inkubator i nisam htjela reskirati i čekati 5 dan. Doktor se složio da je to ziheraski potez. Na kraju me sve izašlo 22 000kn jer sam trebala jako puno gonala…. Trenutno sam na bolovanju, ovaj put ozbiljno mirujem. Sretna sam što imam smrzlice za još 3 feta…
Bas mi je drago za super rezultate..samo ne znam dali znaš da jednojajčani blizanci nastaju kad se oplođena stanica podjeli na dva dijela tako da još uvijek imas sanse za jejdnojajčane (ne znam jel na tvoju sreću ili to bas zelis izbjec) 🙈
Super da si odlučila mirovat, ali ipak lagane setnje ti mogu samo pomoć zbog bolje cirkulacije…kad bi trebala bit beta? Sretno 🤞🏻🤞🏻🤞🏻🤞🏻
Pa biologica mi je rekla da jednojajčani nastanu kad kad jednu stanicu oplode 2 spermija pa se zbog toga ona podjeli. Ma totalno mi je nebitno. Mene samo zanima dijete, ali ako ih bude više još bolje 😃
Kada 2 spermija oplode stanicu, onda se automatski odbacuje, jer nije genetski ispravna, ima viška kromosoma. Ispravna stanica ima točno određene parove kromosoma i mora ih biti 23 puta 2, pola od jajne pola od spermija. Vjerojatno nisi dobro razumila biologice, jer ne bi ti sigurno to rekla
7 years #ttc 👰🏼🤵 04/2016
🙋🏻♀️'86. PCOS (amh 75,50 pmol) 🙋🏻♂️ '89. ----> IDIOPATSKA NEPLODNOST
4/16 spontana trudnoća - blighted ovum - kiretaža u 9 tt 💔
2017/2018 klomifenski ciklusi uz štoperice kod soc.gin.
2019 3 x IUI
05/2020 1.stimulirani IVF --> 2 trodnevna, beta ❌
08/2020 2.stimulirani IVF --> ET 2 blastociste, biokemijska 💔
11/2020 1. FET --> beta ❌
03/2021 3. stimulirani IVF --> beta ❌
06/2021 2.FET --> beta ❌
02/2022 3.FET --> beta ❌
04/2022 4.FET --> beta
Pozdrav žene 🙋
Evo konačno sam smogla snage da se javim jer svaki put kad se javim nađe se neka dežurna…. da se okomi na mene pa sam izgubila volju za javljanje.
Dakle bila sam na jako jakoj stimulaciji, dobila sam 14 stanica ali samo ih je 8 bilo za oplodnju i to je biologica sve ručno oplodila nekim mikropostupkom oplodnje (kaže da ona voli sama odabrati spermi, a i to znači da nema šanse za jednojajčane blizance).
Uglavnom sve su doživjele treći dan, neke su bile perspektivnije (4 od kojeg su mi 2 vraćene) a onda sam ja inzistirala da se sve smrznu taj dan jer ipak je maternica najbolji inkubator i nisam htjela reskirati i čekati 5 dan. Doktor se složio da je to ziheraski potez. Na kraju me sve izašlo 22 000kn jer sam trebala jako puno gonala…. Trenutno sam na bolovanju, ovaj put ozbiljno mirujem. Sretna sam što imam smrzlice za još 3 feta…
Bas mi je drago za super rezultate..samo ne znam dali znaš da jednojajčani blizanci nastaju kad se oplođena stanica podjeli na dva dijela tako da još uvijek imas sanse za jejdnojajčane (ne znam jel na tvoju sreću ili to bas zelis izbjec) 🙈
Super da si odlučila mirovat, ali ipak lagane setnje ti mogu samo pomoć zbog bolje cirkulacije…kad bi trebala bit beta? Sretno 🤞🏻🤞🏻🤞🏻🤞🏻
Pa biologica mi je rekla da jednojajčani nastanu kad kad jednu stanicu oplode 2 spermija pa se zbog toga ona podjeli. Ma totalno mi je nebitno. Mene samo zanima dijete, ali ako ih bude više još bolje 😃
Kada 2 spermija oplode stanicu, onda se automatski odbacuje, jer nije genetski ispravna, ima viška kromosoma. Ispravna stanica ima točno određene parove kromosoma i mora ih biti 23 puta 2, pola od jajne pola od spermija. Vjerojatno nisi dobro razumila biologice, jer ne bi ti sigurno to rekla
Imaš pravo. Skroz sam pomiješala lončiće, tj spermice 😂 meni je naplacen obični ivf (piše na računu) a gonale sam uzimala 300 jedinica dnevno.
I imam produženi ciklus... Ma samo da bude uspjesno pa neka je i duplo skuplje samo da dobijem bebu.
12/2020-Luči1️⃣ivf➡️ET 2 trodn👎❄️ 4 Morula
7/21- FET 2xmorula, 1.beta:505, 2.beta 3030, 1.UVZ 🤰🏼2.UVZ 💗3.UVZ 💔😭
2/22 FET 2xmorula👎
3/2022-Lucinger-2️⃣ IVF➡️ET-2x trodn👎, 6x⛄
5/22 - FET 2x trodnevni 👎
6/22 - FET 2xtrodnevni 💥biokemijska 🥺
10/22 - FET 2x trodnevni - Blighted Ovum 😭
5/23-Sv. Duh-3️⃣ivf➡️ETx1 trodnevni 👎, 🥶🥶
10/23-Sv. Duh-FET 2bc-Blighted Ovum 😭
4/24-Sv. Duh - 4️⃣ Ivf - ET 1BC😮💨, 🥶🥶🥶
7/24-fet 1BC, 11/24-fet 2 BC 😔😔😔
2/25-Sv. Duh - 5️⃣ Ivf - 🥶🥶🥶🥶
Pozdrav žene 🙋
Imaš pravo. Skroz sam pomiješala lončiće, tj spermice 😂 meni je naplacen obični ivf (piše na računu) a gonale sam uzimala 300 jedinica dnevno.
I imam produženi ciklus… Ma samo da bude uspjesno pa neka je i duplo skuplje samo da dobijem bebu.
Istina, sretno pupice 🤞🤞🤞 da se mrve prime 🙈
👩36 pcos, hipo, hashi, IR, Amh 37,3 PAI 4G/5G, MTHFR
🧔33 asthenonecrozo.. ➡️ normo
1 IVF (Petrova) 16 🥚- et 2 blaste👎
2 IVF (Ivf pol) 15 🥚 - 8 🐧
10/22 FET 1 🐧 beta 12
02/23 histero
03/23 FET 1 🐧 beta 8
04/23 FET 2 🐧 + heparin i prolutex 11 dpt beta 246, 13 dpt beta 642, 15 dpt beta 1667 ➡️ 09.6 uzv ❤️❤️➡️uzv 23.6 ❤💔
Hvala 🥰
Mislim da je isti dan na punkciji bila i Lacky
Ako Lacki ima lijepu kovrdavu smeđu kosu i naočale.
12/2020-Luči1️⃣ivf➡️ET 2 trodn👎❄️ 4 Morula
7/21- FET 2xmorula, 1.beta:505, 2.beta 3030, 1.UVZ 🤰🏼2.UVZ 💗3.UVZ 💔😭
2/22 FET 2xmorula👎
3/2022-Lucinger-2️⃣ IVF➡️ET-2x trodn👎, 6x⛄
5/22 - FET 2x trodnevni 👎
6/22 - FET 2xtrodnevni 💥biokemijska 🥺
10/22 - FET 2x trodnevni - Blighted Ovum 😭
5/23-Sv. Duh-3️⃣ivf➡️ETx1 trodnevni 👎, 🥶🥶
10/23-Sv. Duh-FET 2bc-Blighted Ovum 😭
4/24-Sv. Duh - 4️⃣ Ivf - ET 1BC😮💨, 🥶🥶🥶
7/24-fet 1BC, 11/24-fet 2 BC 😔😔😔
2/25-Sv. Duh - 5️⃣ Ivf - 🥶🥶🥶🥶
Angeleyes kažu da je fibrica dobar znak. Svakako ti polako… Nisam popratila hoćeš raditi test ili čekamo betu?
A ne znam hoću li se testirati, svakako ako se nije primilo onda će doći vještica za 5-6 dana... tako da ćemo svejedno doznati prije ili kasnije. Nadamo se da je neki pozitivan znak 🙏🏻🤷🏼♀️
33 god. 🙋🏻♀️
41 god. 🙋🏻
👶🏻 David - 05.12.2022. 🩵
E btw, zaboravila sam napisati da sam bila jutros na scratchingu... Pa sad čekamo mengu i krećem u FET. A sutra uz krvarenje penjem feratu 💪🏼💪🏼💪🏼💪🏼 Iskorištavam do transfera koliko mogu 🤣🤣
7 years #ttc 👰🏼🤵 04/2016
🙋🏻♀️'86. PCOS (amh 75,50 pmol) 🙋🏻♂️ '89. ----> IDIOPATSKA NEPLODNOST
4/16 spontana trudnoća - blighted ovum - kiretaža u 9 tt 💔
2017/2018 klomifenski ciklusi uz štoperice kod soc.gin.
2019 3 x IUI
05/2020 1.stimulirani IVF --> 2 trodnevna, beta ❌
08/2020 2.stimulirani IVF --> ET 2 blastociste, biokemijska 💔
11/2020 1. FET --> beta ❌
03/2021 3. stimulirani IVF --> beta ❌
06/2021 2.FET --> beta ❌
02/2022 3.FET --> beta ❌
04/2022 4.FET --> beta
Barby 🥳🥳🥳🥳 uskoro krećeš 🤞❤❤
Avocado kako si? Jel popustila glava? ❤
10/22 FET 1 🐧 beta 12
02/23 histero
03/23 FET 1 🐧 beta 8
04/23 FET 2 🐧 + heparin i prolutex 11 dpt beta 246, 13 dpt beta 642, 15 dpt beta 1667 ➡️ 09.6 uzv ❤️❤️➡️uzv 23.6 ❤💔
Hej cure evo mene kod doktora sam cekela 2 sata da me primi🤦 bila uzasna guzva ali ok bitno da sam dosla na red 🙏uglavnom on bi mi radio to u Kninu ako bude ima neki instrument sta mu treba za zahvat zva je gore ujutro ce mu javiti jer bi mi radio lataraskopiju i hiteroskopiju samo bi čirnio da vidi jeli ok unutra jer ovako mu na uvz endiometrij i maternica pare lijepi .
Jajnik definitivno treba spustiti na mjesto on ce ih i tokom propuhivati i tako napravit ce sve sta treba 🤷 U Kninu bi nesto manje platila jer cu dosta preko hzzo
A u Citi isto mi smanjio puno cifru nego sta se inače plača ima je obzira na sve sta sam prošla .
Javila sam se iza njegovoj tajnici sada cekat Ponediljak i u svoga po sve sta treba izvaditi a dosta toga imam.
Briseve trebam napraviti itd...
Ah opet bolnica opet 😔 ali sta se mora mora se🙏
Ja38g moj43g ,sa 35g prva trudnoca spontani kiretraza pataloski sve ok trombofilija ok 3g pokusavanja sa37g krecemo u ivf2019do2020/6neuspijeli Kbc Split njemu sve ok meni, amh 7,14pa 2,61pa 3,61pijem trave Ramize ostvarena prva trudnoca 8/20 sve ok 1,2uzv 3uzv na plodu anomalije ☹️ 3.11Zg pregled dok Hafner za fetalnu medicinu,7.11 prekid trudnoce radi veliki malformacija izgubili nasu bebicu💔😪🙏Desila se prirodna trud.. nakon sveg i mola kiretaža💔,11/24 ,42.g zadnji pok.mpo 😞
Barby 🥳🥳🥳🥳 uskoro krećeš 🤞❤❤
Avocado kako si? Jel popustila glava? ❤
Joj je, nije skroz, ali sam puno bolje… ❤
Popij dok još možeš nešto za bolove još i ovo ludo vrijeme ne doprinosi glavobolji, nadam se da će brzo proći 🤞❤❤
10/22 FET 1 🐧 beta 12
02/23 histero
03/23 FET 1 🐧 beta 8
Sani naravno da kao i sve cure navijam da sve bude u redu, ali s druge strane sam ljuta što se ne može doći do doktora i što se neke stvari prepuštaju slučaju nakon toliko muke i truda. Po meni to nisu stvari za rješavati sa sestrama na hodniku, a eto na to nas svedu i to nije ok. Mogu samo reći kakvo je bilo moje iskustvo u inozemstvu. Utrogestan sam počela i prije transfera ako se ne varam. Na dan transfera je vađen progesteron i rečeno mi je da će mi javiti telefonom ako je prenizak da podignem nesto u ljekarni sto ce ga jos boostati. Nastavila svaki dan sa 800mcg utrogestana i na dan vađenja bete u HR su ponovno tražili da vadim sve hormone (progesteron, LH, estradiol). U Petrovoj su se čudom čudili zašto i čemu, i nakon što sam ponavljala betu za dva dana opet su to sve tražili i ovi naši se opet čude🤯🤯 Srećom bili su ok hormoni, nisam nikad saznala što bih dobila da nisu bili, ali očito ih nisu tražili bezveze koliko god ekipi nije jasno..🙄
Draga Amelie, nemam sto dodati tvom postu, sve to isto nervira i mene i u potpunosti se slazem da nije uredu sto nemamo nikakvu komunikaciju sa doktorima, ali takvo je stanje po bolnicama, ne samo u Petrovoj koliko vidim i citam, svugdje se to kao na traci odradjuje. A progesteron nigdje ne provjeravaju, mozda cak rijetki privatnici da tome pridaju vaznost 🤷♀️. Daleko smo mi od Belgije, Ceske i dr zemalja sto se tice javnog zdravstva 🤦♀️.I svi mi koristimo utrogestan 3/5 dana prije transfera, ovisno koliko je star zametak.
Da, jasno mi je.. samo se pitam možemo li mi kao pacijentice išta napraviti da se neke stvari ipak promijene.. nekad, nadam se u bliskoj budućnosti.. Iako ovo oko hormona me stvarno čudi da ti naši liječnici ne pridaju tome važnost. Pa svi se educiraju oko toga vani.. svi moraju slijediti nekakve iste smjernice, zadovoljiti nekakve standarde kvalitete.. posebno u državnim bolnicama. A možda si ja samo mantram da se svi vode ili bar nastoje voditi istim načelima kvalitete..🙄
Kakvo je sad stanje kod tebe? Jel isto ili se što smanjilo krvarenje? Estrofem ne piješ?
Pokušavamo od 09/2019.
2x missed ab 8 i 6tj (2020)
09/21- beta 245❤️
0.4 ml heparin 💉➡️ 25.tj. 0.6 ml
05/2022 👶🌸💓
Sortiraj odgovore
Najstariji