Potpomognuta oplodnja vol. 7

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • inesss
    18. Ožujak 2022. 19:50

Curke kasnije procitam sve ,nisam stigla od posla,ja sam mislila da je sve u redu ,al meni nalazi bas losi,amh prenizak samo 9.39,a d vitamin 62 umjesto 75, tako da eto bas lose sve skupa,rekao je doktor da trebamo pozuriti jer nemam vremena,nadam se da cu naredni mjesec obaviti sve pretrage i krenuti nadam se da Ce bar drugi nalazi bit uredni da ne bude odgoden ivf,eto sad bar znam uzrok ,a ne stalno tvrdnje da je sve kako treba ,a nista nije dobro

12.5.+
    Dvojajcani blizanci

• inesss
    18. Ožujak 2022. 19:52

Tsh sam isto obavila on je 0,49,,drugo cu obavit preko socijalnog

12.5.+
    Dvojajcani blizanci

Razumna
    18. Ožujak 2022. 20:05

Pozdrav žene 🙋
    Evo konačno sam smogla snage da se javim jer svaki put kad se javim nađe se neka dežurna.... da se okomi na mene pa sam izgubila volju za javljanje.
    Dakle bila sam na jako jakoj stimulaciji, dobila sam 14 stanica ali samo ih je 8 bilo za oplodnju i to je biologica sve ručno oplodila nekim mikropostupkom oplodnje (kaže da ona voli sama odabrati spermi, a i to znači da nema šanse za jednojajčane blizance).
    Uglavnom sve su doživjele treći dan, neke su bile perspektivnije (4 od kojeg su mi 2 vraćene) a onda sam ja inzistirala da se sve smrznu taj dan jer ipak je maternica najbolji inkubator i nisam htjela reskirati i čekati 5 dan. Doktor se složio da je to ziheraski potez. Na kraju me sve izašlo 22 000kn jer sam trebala jako puno gonala.... Trenutno sam na bolovanju, ovaj put ozbiljno mirujem. Sretna sam što imam smrzlice za još 3 feta... 

12/2020-Luči1️⃣ivf➡️ET 2 trodn👎❄️ 4 Morula
    7/21- FET 2xmorula, 1.beta:505, 2.beta 3030, 1.UVZ 🤰🏼2.UVZ 💗3.UVZ 💔😭
    2/22 FET 2xmorula👎
    3/2022-Lucinger-2️⃣ IVF➡️ET-2x trodn👎, 6x⛄
    5/22 - FET 2x trodnevni 👎
    6/22 - FET 2xtrodnevni 💥biokemijska 🥺
    10/22 - FET 2x trodnevni - Blighted Ovum 😭
    5/23-Sv. Duh-3️⃣ivf➡️ETx1 trodnevni 👎, 🥶🥶
    10/23-Sv. Duh-FET 2bc-Blighted Ovum 😭
    4/24-Sv. Duh - 4️⃣ Ivf - ET 1BC😮‍💨, 🥶🥶🥶
    7/24-fet 1BC, 11/24-fet 2 BC 😔😔😔
    2/25-Sv. Duh - 5️⃣ Ivf - 🥶🥶🥶🥶

Stela_M
    18. Ožujak 2022. 20:09

Capi_3

Cure zadnja menstruacija 23.20., aspiracija je bila 9.03. Transfer nije odrađen zbog velikog broja folikula, bit ce iduci ciklus. Nekih problema nakon aspiracije nisam imala (pila Dostinex). E sad, dobila sam od veceri aspiracije narednih 14 dana Duphastone piti svakih 8 h. Po procjeni vas iskusnih oce meni menstruacija doci prije ili kasnije (trebala bih 28.3). Imam PCOS i dug ciklus. Jer danas imam nekakve smeđkaste tragove kada se obrisem (sinoc sam imala nekakv polu-odnos sa muzem 🤣 doslovno me taknuo, dosli gosti pa propalo 😅).

A sve je to individualno teško je to tako odrediti pogotovo ako nemaš redovite cikluse ja sam nekada dobila 2 dana nakon prestanka Duphastona a nekada tek nakon 10 dana tako da budi strpljiva doći će 🙈

👩36 pcos, hipo, hashi, IR, Amh 37,3 PAI 4G/5G, MTHFR
    🧔33 asthenonecrozo.. ➡️ normo
    1 IVF (Petrova) 16 🥚- et 2 blaste👎
    2 IVF (Ivf pol) 15 🥚 - 8 🐧
    10/22 FET 1 🐧 beta 12
    02/23 histero
    03/23 FET 1 🐧 beta 8
    04/23 FET 2 🐧 + heparin i prolutex 11 dpt beta 246, 13 dpt beta 642, 15 dpt beta 1667 ➡️ 09.6 uzv ❤️❤️➡️uzv 23.6 ❤💔

Barby1986
    18. Ožujak 2022. 20:10

Petra30 😘😘😘😘😘
    Antoneta može ti to bit implantacija, sve je to "u terminu" implantacije
    Anemona ❤️❤️
    Rainbow_Hope meni bi doktor svaki put odmahnuo rukom na prl od npr 650, iako sam imala jednu biokemijsku na Dostinexu (kojeg sam dobila zbog ohss-a). Pa se zato pitam bi li imala drugačiji rezultat. Onda me posla vadit i odmahnuo rukom, da za takve vrijednosti (iako povišene) ništa ne znači. 
    Sretno PUPICE naša 😘😘😘😘 Da se čvrsto primi i ne pušta ❤️ Nek si guštala u krumpirićima 🤤🤤🤤
    Belaaa hvala na preporuci za temu 🥰🥰 Jako mi je žao što ti je tako ispalo kod ginića. Neke stvarno treba vući za uši!! Sretno kod Bačića
    Nikitta 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 također, imam istančan njuh, al kad sam na utrićima, to je level pro. Stvarno se rugam da sam ko pas tragač. Još sam po diplomi forenzičar, stvarno bi mogla iskoristit njuh u te svrhe 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 Vidim peticija dobro ide, baš mi je drago 💪🏼💪🏼❤️
    Tina0409 za ET se samo opusti. Taj dan (znači sutra) malo odmaraj, a onda dalje radi sve normalno (samo nemoj teško dizati). I naoružaj se strpljenjem, jer će ti 2 tjedna čekanja bit ajme... Aj prvi tjedan još nekako prođe, al drugi nikako 🙈
    Avocado a sve je moguće od Estrofema 🤦🏼‍♀️😬 
    Ribic žao mi je što Elonva nije polučila dobre rezultate 😔 Ali još ništa nije izgubljeno, vidjet ćeš kroz ciklus kako će se razvijati dalje. Svakako držim fige 🤞🏻🤞🏻🤞🏻🤞🏻
    Sani88 beta ti je dobra. Al za progesteron bi se trebala čuti s doktorom, ne sa sestrama. On je taj koji odlučuje. Žao mi je šta ćeš biti na iglama do ponedjeljka 😓😓😓😓
    Iman ahaaa, ja sam shvatila da sada ideš s ovom mengom u fet... Onda sam ja malo požurila, ali se nadam da ćemo se narednih mjeseci pratiti ❤️❤️
    Divna drago mi je da ti je bolje po pitanju mučnina, neka tako i ostane 💪🏼💪🏼 Uh, isto ti je bilo veselo ovi tjedan 😔 Pomalo draga 😘
    Anči draga, odmaraj. Nisi bila na kavi, nego na aspiraciji, pomalo. Bit će vrimena za sve drugo 😘😘😘😘😘
    Malala i ti pomalo 🤗 Ne triba bit mumija, al polako 😊
    Panda super za OGTT, jedna briga manje 💪🏼💪🏼 
    Takica Sretno PUPO 🍀🍀 Nek se čvrsto primi
    Angeleyes kažu da je fibrica dobar znak. Svakako ti polako... Nisam popratila hoćeš raditi test ili čekamo betu?

7 years #ttc 👰🏼🤵 04/2016
    🙋🏻‍♀️'86. PCOS (amh 75,50 pmol) 🙋🏻‍♂️ '89. ----> IDIOPATSKA NEPLODNOST
    4/16 spontana trudnoća - blighted ovum - kiretaža u 9 tt 💔
    2017/2018 klomifenski ciklusi uz štoperice kod soc.gin.
    2019 3 x IUI
    05/2020 1.stimulirani IVF --> 2 trodnevna, beta ❌
    08/2020 2.stimulirani IVF --> ET 2 blastociste, biokemijska 💔
    11/2020 1. FET --> beta ❌
    03/2021 3. stimulirani IVF --> beta ❌
    06/2021 2.FET --> beta ❌
    02/2022 3.FET --> beta ❌
    04/2022 4.FET --> beta

• inesss
    18. Ožujak 2022. 20:12

Sani88 🙏🍀🤰

Capi_3

Cure zadnja menstruacija 23.20., aspiracija je bila 9.03. Transfer nije odrađen zbog velikog broja folikula, bit ce iduci ciklus. Nekih problema nakon aspiracije nisam imala (pila Dostinex). E sad, dobila sam od veceri aspiracije narednih 14 dana Duphastone piti svakih 8 h. Po procjeni vas iskusnih oce meni menstruacija doci prije ili kasnije (trebala bih 28.3). Imam PCOS i dug ciklus. Jer danas imam nekakve smeđkaste tragove kada se obrisem (sinoc sam imala nekakv polu-odnos sa muzem 🤣 doslovno me taknuo, dosli gosti pa propalo 😅).
    Capi ne zamjeri, al sad sam se bas nasmijala na tu vasu situaciju, pokusavam zamislit vi pologoli a gosti (khm nepozvani 🤭) ispred vrata cekaju 🤭. Koliko znam duphastone je progesteron i trosis ga jer ce ti on izimitirati luteinsku fazu, a trebala bi dobit 2-3 dana nakon sto ih prestanes pit, jer ovaj ciklus ti je cijeli stimuliran hormonima od pocetka, nema veze sa tvojim normalnim prirodnim ciklusom.
    Iness Amh ti jest nizak ali nije prenizak, ima dosta cura i sa nizim i ostvarenom trudnocom, i isto tako on ti nije pokazatelj stvarne rezerve js nego antralni folikuli, koje vidis na UZV 2,3 dc. Isto tako gleda se kompletna hormonska slika, ovako sam amh nista ne govori. Vitamin D isto nije u totalnom deficitu, ali svakako trazi recept za Dvital ampule od dr. Nema razloga da ti otkazu IVF, i to nikakvog razloga 😊, ne brini unaprijed

Hvala draga,zeli ga specijalist ubrzati nego se nadam da Ce brisevi i ostalo bit ok da krenemo u postupak,d vitamin sam vec pocela danas pijem i folate

12.5.+
    Dvojajcani blizanci

Anči 💕
    18. Ožujak 2022. 20:16

Razumna

Pozdrav žene 🙋
    Evo konačno sam smogla snage da se javim jer svaki put kad se javim nađe se neka dežurna…. da se okomi na mene pa sam izgubila volju za javljanje.
    Dakle bila sam na jako jakoj stimulaciji, dobila sam 14 stanica ali samo ih je 8 bilo za oplodnju i to je biologica sve ručno oplodila nekim mikropostupkom oplodnje (kaže da ona voli sama odabrati spermi, a i to znači da nema šanse za jednojajčane blizance).
    Uglavnom sve su doživjele treći dan, neke su bile perspektivnije (4 od kojeg su mi 2 vraćene) a onda sam ja inzistirala da se sve smrznu taj dan jer ipak je maternica najbolji inkubator i nisam htjela reskirati i čekati 5 dan. Doktor se složio da je to ziheraski potez. Na kraju me sve izašlo 22 000kn jer sam trebala jako puno gonala…. Trenutno sam na bolovanju, ovaj put ozbiljno mirujem. Sretna sam što imam smrzlice za još 3 feta…

Bas mi je drago za super rezultate..samo ne znam dali znaš da jednojajčani blizanci nastaju kad se oplođena stanica podjeli na dva dijela tako da još uvijek imas sanse za jejdnojajčane (ne znam jel na tvoju sreću ili to bas zelis izbjec) 🙈
    Super da si odlučila mirovat, ali ipak lagane setnje ti mogu samo pomoć zbog bolje cirkulacije...kad bi trebala bit beta? Sretno 🤞🏻🤞🏻🤞🏻🤞🏻

👩 1996 god.Sve ok,AMH 28
    🧑 1995. godAzoospermia - nepoznat uzrok
    KBC Osijek
    6/21 TESE, dobiveni spermiji
    9/21 postupak Gonal 150 IU, Orgalutran 0,25, Ovitrelle , 13.09 aspiracija : 9🥚 ➡️ 3 oplođene, nema 🐧 ➡️ 16.09 transfer 2 prekrasna embrija, beta 0,2 ❌
    03/22 postupak rekovelle 9,66, orgalutran 0,25, ovitrelle , 16.03 aspiracija 10 🥚 ➡️ 6 oplođenih, nema 🐧 , 21.03 transfer - 2 blastice 🤞🏻 ❌
    ⏯️

Razumna
    18. Ožujak 2022. 20:23

Anči 💕

Razumna

Pozdrav žene 🙋
    Evo konačno sam smogla snage da se javim jer svaki put kad se javim nađe se neka dežurna…. da se okomi na mene pa sam izgubila volju za javljanje.
    Uglavnom sve su doživjele treći dan, neke su bile perspektivnije (4 od kojeg su mi 2 vraćene) a onda sam ja inzistirala da se sve smrznu taj dan jer ipak je maternica najbolji inkubator i nisam htjela reskirati i čekati 5 dan. Doktor se složio da je to ziheraski potez. Na kraju me sve izašlo 22 000kn jer sam trebala jako puno gonala…. Trenutno sam na bolovanju, ovaj put ozbiljno mirujem. Sretna sam što imam smrzlice za još 3 feta…

Bas mi je drago za super rezultate..samo ne znam dali znaš da jednojajčani blizanci nastaju kad se oplođena stanica podjeli na dva dijela tako da još uvijek imas sanse za jejdnojajčane (ne znam jel na tvoju sreću ili to bas zelis izbjec) 🙈
    Super da si odlučila mirovat, ali ipak lagane setnje ti mogu samo pomoć zbog bolje cirkulacije…kad bi trebala bit beta? Sretno 🤞🏻🤞🏻🤞🏻🤞🏻

Pa biologica mi je rekla da jednojajčani nastanu kad kad jednu stanicu oplode 2 spermija pa se zbog toga ona podjeli. Ma totalno mi je nebitno. Mene samo zanima dijete, ali ako ih bude više još bolje 😃

12/2020-Luči1️⃣ivf➡️ET 2 trodn👎❄️ 4 Morula
    7/21- FET 2xmorula, 1.beta:505, 2.beta 3030, 1.UVZ 🤰🏼2.UVZ 💗3.UVZ 💔😭
    2/22 FET 2xmorula👎
    3/2022-Lucinger-2️⃣ IVF➡️ET-2x trodn👎, 6x⛄
    5/22 - FET 2x trodnevni 👎
    6/22 - FET 2xtrodnevni 💥biokemijska 🥺
    10/22 - FET 2x trodnevni - Blighted Ovum 😭
    5/23-Sv. Duh-3️⃣ivf➡️ETx1 trodnevni 👎, 🥶🥶
    10/23-Sv. Duh-FET 2bc-Blighted Ovum 😭
    4/24-Sv. Duh - 4️⃣ Ivf - ET 1BC😮‍💨, 🥶🥶🥶
    7/24-fet 1BC, 11/24-fet 2 BC 😔😔😔
    2/25-Sv. Duh - 5️⃣ Ivf - 🥶🥶🥶🥶

Barby1986
    18. Ožujak 2022. 20:24

Razumna

Pozdrav žene 🙋

Pozdrav 👋🏼👋🏼👋🏼 
    Taj mikropostupak je icsi i često se radi u mpo iz više razloga. A jednojajčane svakako možeš dobiti, jer se jedna stanica podijeli na dvije. A kako su ti vratili 2 zametka, to mogu biti dvojajčani, a nek se jedan zametak još podijeli, eto i trojki u čas. 
    Mene je ivf + icsi, sa vraćena 2 zametka i smrznutih 6 (2 blastice i 4 trodnevna) izašao 20.000 kuna (imala sam dozu Gonala 225 i bockala sam se dugo)

7 years #ttc 👰🏼🤵 04/2016
    🙋🏻‍♀️'86. PCOS (amh 75,50 pmol) 🙋🏻‍♂️ '89. ----> IDIOPATSKA NEPLODNOST
    4/16 spontana trudnoća - blighted ovum - kiretaža u 9 tt 💔
    2017/2018 klomifenski ciklusi uz štoperice kod soc.gin.
    2019 3 x IUI
    05/2020 1.stimulirani IVF --> 2 trodnevna, beta ❌
    08/2020 2.stimulirani IVF --> ET 2 blastociste, biokemijska 💔
    11/2020 1. FET --> beta ❌
    03/2021 3. stimulirani IVF --> beta ❌
    06/2021 2.FET --> beta ❌
    02/2022 3.FET --> beta ❌
    04/2022 4.FET --> beta

Amelie
    18. Ožujak 2022. 20:24

Sani naravno da kao i sve cure navijam da sve bude u redu, ali s druge strane sam ljuta što se ne može doći do doktora i što se neke stvari prepuštaju slučaju nakon toliko muke i truda. Po meni to nisu stvari za rješavati sa sestrama na hodniku, a eto na to nas svedu i to nije ok. Mogu samo reći kakvo je bilo moje iskustvo u inozemstvu. Utrogestan sam počela i prije transfera ako se ne varam. Na dan transfera je vađen progesteron i rečeno mi je da će mi javiti telefonom ako je prenizak da podignem nesto u ljekarni sto ce ga jos boostati. Nastavila svaki dan sa 800mcg utrogestana i na dan vađenja bete u HR su ponovno tražili da vadim sve hormone (progesteron, LH, estradiol). U Petrovoj su se čudom čudili zašto i čemu, i nakon što sam ponavljala betu za dva dana opet su to sve tražili i ovi naši se opet čude🤯🤯 Srećom bili su ok hormoni, nisam nikad saznala što bih dobila da nisu bili, ali očito ih nisu tražili bezveze koliko god ekipi nije jasno..🙄

Pokušavamo od 09/2019.
    2x missed ab 8 i 6tj (2020)
    09/21- beta 245❤️
    0.4 ml heparin 💉➡️ 25.tj. 0.6 ml
    05/2022 👶🌸💓

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.