Dobra vecer
Zanima me ako je ovdje koja cura radila kariogram
Naime mome decku je na 5 kromosomu pronadena neka balansirana inverzija inace je sve ostalo uredu..
Pa du nam lredlozili ifv,ima tko iskustva?
Hej, jedino sto znam je da to znaci da su mu neki kromosomi na krivim mjestima tj zamjenjeni tako nesto. To sam nesto strano istrazivala tj strane clanke pa ne znam jel sam sve shvatila kak treba😅 uglavnom tamo onda pod normalno idu na pgd i nalaze normalne embrije jer su nazalost kod te dijagnoze cesci pobacaji. Odite svakako na konzultacije i vidite kako bi oni to rijesili ali svakako za sve postoji rjesenje. Nisam puno pomogla znam 😕 sretno ❤️
Ja: 24, AMH 17,9 Hashimoto
MM: 24, normoozospermia
🔜 Petrova 1. IVF 4/22
tina.ceh276@gmail.com
I danas mi je endometrij (znaci 3.dan ciklusa) 5,4mm
Dal se on povecava mozda sa danima ciklusa ili je takav kakav je? Da uvedem prehranu sa ciklom i ostalim glupostima do iduce ovulacije ako ce ovako ostati da probam to povecati 😂
Endometrij je skroz ok za 3 dan ciklusa. Raste on kako ciklus odmiče, bez brige. Na uzv se to poprati, ako ne bude sam se debljao, uvijek možeš si pomoći nekim suplementima. Ali za 3 dc je ovo ful okej. Kod kojeg si liječnika, odnosno u kojoj ustanovi? Jel to prvi postupak?
Ajde super, ovo je lijepo cuti za endometrij da ce rasti
Prvi puta idem na inseminaciju da, ako ne uspije onda iduci mjesec na potpomognutu
Kod dr.Sijanovica u KBC Osijek
Imam osjecaj da cu postati medicinsko čudo ali do trudnoce svejedno ne dolazi
Bila si danas? Možda smo se i srele 🙃
👰♀️ 35g (endometrioza, adenomioza, amh 8pmol/l, neprohodna tuba, maternica RVF, lpsc. i hysc. 2016.g.)
🤵♂️31g (oligoastenozoospermija)
1. IVF Zg - 2017.g., dobili smo našeg princa 🤴
03/21 spontana trudnoća, 05/21 missed ab
2. IVF Os - 2021.g. , 🐧🐧🐧🐧 blastice
01/22 stimulirani FET 18.01. 2 blastice, beta 6.6
02/22 prirodnjak FET 15.02. 1 blastica, beta 0
03/22 prirodnjak FET 11.03. 1 blastica, beta 0
❣ za dalje - tko zna.. nismo sigurni hoćemo li opet u ivf
Barby1986 ❤️Sani88 jedino ako mi bude kasnila 7 dana budem betu izvadila. 🤗 Ja testove ne radim, ne kupujem, posvađana s njima do zauvijek. 🤓 Seks je bio dan nakon ovulacije, nemam jajovod na toj strani, šanse su nikakve, ali ajde dobro 0.01 %. Da je O bila na jajniku gdje imam jajovod, još bih pomislila da sam trudna. Imam sve moguće simptome, imala sam probadanja 8 dpo, napadaje gladi, mučnine, cice bolne, mokraća mi ima čudan miris, da ne nabrajam dalje, jer mi je glupo, it’s all just PMS. Samo bih voljela da više dođe, jer me fakat rasteže, a to ne volim. 😂
Petra ti si komedija😂❤️ Pa gdje baš sok od grejpa, tko to pije? 🙈
I ja sam se vodila time kod tebe, prohodan jajovod, O potvrdjena ( propustila sam da je ovaj put na "pogresnoj" strani), M kasni, ja navijam 😁🤗… No dobro, ocito ce trebat vremena da to dodje sve na svoje kod tebe 😘
Kacusha ja imam istu mutaciju za PAI, isli smo jedan postupak sa andolom, ovaj iduci sa heparinom, za nekakvu terapiju sigurno jesi kandidat, mozda da trazis misljenje hematologa..🙂
Evo prijateljica mi je hematolog i ona kaze da je PAI mutacija nebitna u trombofiliji? 😠 Aspirin sam uzimala i prije, cekam jos nalaze koagulacije
Ja imam iste mutacije kao i ti za PAI-1, a MTHFR sam heterozigot za C677T. Na heparinu sam od pozitivne bete. Hematologica mi je isto tako rekla da me ne bi stavila na terapiju, ali kako ga je MPO dr. prepisao ona nije htjela ukidati.Sad mi je nedavno hematologica povećala
dozu prema onome što je kontrola krvi pokazala. Pa sad ti budi pametan. A zašto onda uopće PAI je u testovima za trombofiliju ako je nebitan. Idu mi svi oni na živce evo😑🤯🙈
Pokušavamo od 09/2019.
2x missed ab 8 i 6tj (2020)
09/21- beta 245❤️
0.4 ml heparin 💉➡️ 25.tj. 0.6 ml
05/2022 👶🌸💓
Barby1986 ❤️Sani88 jedino ako mi bude kasnila 7 dana budem betu izvadila. 🤗 Ja testove ne radim, ne kupujem, posvađana s njima do zauvijek. 🤓 Seks je bio dan nakon ovulacije, nemam jajovod na toj strani, šanse su nikakve, ali ajde dobro 0.01 %. Da je O bila na jajniku gdje imam jajovod, još bih pomislila da sam trudna. Imam sve moguće simptome, imala sam probadanja 8 dpo, napadaje gladi, mučnine, cice bolne, mokraća mi ima čudan miris, da ne nabrajam dalje, jer mi je glupo, it’s all just PMS. Samo bih voljela da više dođe, jer me fakat rasteže, a to ne volim. 😂
I ja sam se vodila time kod tebe, prohodan jajovod, O potvrdjena ( propustila sam da je ovaj put na "pogresnoj" strani), M kasni, ja navijam 😁🤗… No dobro, ocito ce trebat vremena da to dodje sve na svoje kod tebe 😘
Kacusha ja imam istu mutaciju za PAI, isli smo jedan postupak sa andolom, ovaj iduci sa heparinom, za nekakvu terapiju sigurno jesi kandidat, mozda da trazis misljenje hematologa..🙂
Evo prijateljica mi je hematolog i ona kaze da je PAI mutacija nebitna u trombofiliji? 😠 Aspirin sam uzimala i prije, cekam jos nalaze koagulacije
Doduse meni mpo nije dala heparin, jer mi nebi odobrila komisija, onda sam trazila misljenje hematologa i on mi rekao da ova mutacija nije opasna, ali obzirom na povijest bolesti mi ipak dao preporuku, i rekao da ne moze odmoc a moze pomoc pa makar kao placebo, meni dovoljno da ga bez straha koristim 🤷♀️. A pogotovo frendica bi ti sigurno rekla realno koliko utjece , pitaj jos i mpo.
Evo nas dvije imamo identične mutacije.. samo ja imam dva spontana iza sebe pa je zato meni komisija odobrila?! Ma kaos.
Pokušavamo od 09/2019.
09/21- beta 245❤️
05/2022 👶🌸💓
Doduse meni mpo nije dala heparin, jer mi nebi odobrila komisija, onda sam trazila misljenje hematologa i on mi rekao da ova mutacija nije opasna, ali obzirom na povijest bolesti mi ipak dao preporuku, i rekao da ne moze odmoc a moze pomoc pa makar kao placebo, meni dovoljno da ga bez straha koristim 🤷♀️. A pogotovo frendica bi ti sigurno rekla realno koliko utjece , pitaj jos i mpo.
Evo nas dvije imamo identične mutacije.. samo ja imam dva spontana iza sebe pa je zato meni komisija odobrila?! Ma kaos.
Meni je rekla privat ginekologica nakon pobačaja na moju običnu mutaciju PAI heterozigot da ima iskustava žena koje bi imale opetovane pobačaje jer su svi na to odmahivali rukom, a kad bi im uvela običan Andol, iznijele bi trudnoću do kraja. Kad smo krenuli u postupak, moja MPO doktorica se složila s tim i rekla da samo uzimam Andol, vjerojatno i zbog prethodnog pobačaja. Ali brate mili, koliko mi pobačaja moramo imati da bi se nešto poduzelo! Treba biti dosadan i pitati i tražiti, nema druge.
👩 1988 AMH 9,5 🧑 1982 Asthenozoospermia
4/21 Missed ab
10/21 ICSI ET 3-dnevni 💔, 12/2021 FET, 2/2022 FET 💔💔
3/2022 ICSI u prirodnom ciklusu, ET 2-dnevni 💔
4/2022 blagi stimulirani > AIH 💔
5/2022 ICSI, ET 2 2-dnevna, 2 🐧🐧, 9 dpt +, beta 11 dpt: 237, 13 dpt: 686, 6+0 ❤️, Qualified ✅ 🩷, 2/2023 stiglo naše ☀️
11/2024 FET 💔
1/2025 + spontana trudnoća, Panorama ✅ 🩵
Nikitta, Petra, Anči, Sani88, Bary, Slavica, Kachusa, Sunny, Anemona, Kira hvala još jednom na feedbacku i podršci, stvarno ste krasne, ljubim vas sve po redu (a i ostale, posebno trudnice i pupice). Sad ću piti litru cikle dnevno i jesti tri koluta ananasa. 💪 I kažem, doktorica nije bila ništa posebno uzbuđena, rekla je da je endo lijep, i nije da sam u bilo kojem trenutku pomislila da se neće zadebljati za par dana, ali mi je to odgađanje baš zakompliciralo život zbog specifične situacije na poslu pa me nanerviralo jer sam očekivala da pod tabletama ne bude iznenađenja. Ali eto, kao i sve tu, per aspera ad astra 💫 Još se paralelno borimo s onom beštijom 🦀, pa pazi da ne pobereš prije transfera koronu, pa nesanica, pa me sve skupa pod hormonima izludi, a na poslu ludnica ko nikad. Sve znate 💩
Sretno svima sutra tko ima nešto 💪💫
👩 1988 AMH 9,5 🧑 1982 Asthenozoospermia
4/21 Missed ab
10/21 ICSI ET 3-dnevni 💔, 12/2021 FET, 2/2022 FET 💔💔
3/2022 ICSI u prirodnom ciklusu, ET 2-dnevni 💔
4/2022 blagi stimulirani > AIH 💔
5/2022 ICSI, ET 2 2-dnevna, 2 🐧🐧, 9 dpt +, beta 11 dpt: 237, 13 dpt: 686, 6+0 ❤️, Qualified ✅ 🩷, 2/2023 stiglo naše ☀️
11/2024 FET 💔
1/2025 + spontana trudnoća, Panorama ✅ 🩵
A propos trombofilija i heparina, ja takodje imam PAI mutaciju, heterozigot, imam “neku” MTHFR mutaciju (nemam trenutno kod sebe nalaz) i dodatno homozigot mutirani za faktor XIII, sve “slabe” mutacije ali sam u zadnjoj trudnoci po preporuci i ginekologa i hematologa uzimala Clexane 0,4, nazalost nije pomoglo ali ja smatram da je kod mene najvjerovatnije bila hromozomska greska ploda…
👩🏻🦰 39, 🧔🏻36
Ja: amh 1,53 ng/ml (ponovljeni nakon 2 sedmice 0,6) fsh 12,9, mthfr i pai mutacije, hipertenzija
MM: odstranjen testis zbog tumora, nakon operacije radioth., oligozoospermia
Kariogrami: uredni
Trudimo se od 2.2018.
6.2018. missed ab 8GN, kiretaza 💔
02/2022 💔 12GN
1.IVF 6/22 Femara, Gonal F (2175), Cetrotide, Ovitrelle, 3🥚, 1🐧 bez tranfera (los PGT-A)
2.IVF 01/24: Femara, Menopur 300 (16 dana), Cetrotide, 2xDecapeptyl, 7 🥚, 5 oplodjenih, 2 🐧 FET 30.03., dolazi curica ❤️
U mom slučaju su svi skoro sigurni, pa i ja da je kromosomski problem uzrokovao spontane, ali eto nek su me stavili na taj heparin, ako ne može škodit zašto da možda ne pomogne. Nadam se da ćete se sve uspjeti izboriti da ga dobijete.. meni to sve skupa zvuči kao da ni sami ne znaju kako djeluje majke mi! Samo budite tvrdoglave i gnjavite doktore!;)
Sani drago mi je da su ti ga ipak odlučili dati.
Rainbow zvučiš mi rastrgano na više strana.. koliko možeš pusti sad posao, stavljaj sebe na prvo mjesto i slušaj što ti intuicija govori. Ljuti te taj estrofem i slaba reakcija, a možda unatoč svemu ili baš zbog toga ovo bude dobitni ciklus.. pa makar i malo kasnije bio transfer. Ostani pozitivna!! I smirena kolko ide.. nije lako znam. Držim ti fige😘
Pokušavamo od 09/2019.
09/21- beta 245❤️
05/2022 👶🌸💓
Ribicpresladak pas 🥰
Saninisam uspila citat toliko nazad da skuzim šta se mužu dogodilo, ali želim brz oporavak 🤗
Rainbow sretno 😘
Anči, Asli, Amelie, Elle, Tweety, Miss_Ivy ❤
Cure za mi je šta ne stižem više sve pratit, sad sam čitala baš dugo, al nisam na kraju uspila popamtitza komentirat 🤣
Ako i ne pišem puno, navijam za sve vas 😍
Nek si se ti nama javila i nemoj divljati previše.. čuvaj snagu;)) 🤗😘
Pokušavamo od 09/2019.
09/21- beta 245❤️
05/2022 👶🌸💓
Cure hvala vam na iskustvima 😊 ja bih isto probala s heparinom pa mozda je to bas ta karika koja nedostaje. Vidjet cu sta kaze Alebic 💪 Rainbow kad je opet uzv? Maslacak bome bebica je skoro tu ❤️ amelie mozda je kod mene problem sto nisam imala pobacaj... Ali ne kuzim ako jedna terapija moze to rijesiti u cemu je problem. Na jednoj stranici sam bas nasla da ta mutacija uzrokuje trombe i fetalni zastoj. Meni je to dosta. Bitno da si dosla do cilja. 🌈 Jel te injekcije peku? 😁
Sretno danas 🍀
👱♀️39g, 👨🦰31g, 👩❤️💋👨2g,
👱♀️AMH 7,78 pmol/l, NK ++, ANA poz, PAI 4g/4g, MTHFR mut
👨🦰 Oligo-normo
8 transfera, 12 embrija (7blasto, 3 morule, 2-3dnv)1 izvanmaternična. Poliklinika Škvorc, Podobnik, IVF. 🌈
12mj 2022. posvojenje Emili 💜
Sortiraj odgovore
Najstariji