Potpomognuta oplodnja vol. 7

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    ❤️J_0209_b😺
    10. Veljača 2022. 12:48

Suncicaa

❤️J_b😺

Pozdrav, curke.,žene, mamasite.
    Ječ ima koja da čeka Vinogradsku, da podjeli sa mnom svoju frustraciju oko stalnog odgađanja postupka. Znači, trebala sam još u prvom mjesecu ić na stimulirani ciklus. Oni nikako da presele odjel.
    I onda mi vele. Nemoj bit pod stresom. Popizdit cu na kraju i sterat ih u krasni..

P. S. Baš je lijepo vidjet nove trudnice..Čestitam svima na plusicima, betama..
    J_b razumijem tvoju frustraciju u potpunosti i sama sam u dodatnom stresu zbog toga. Ja sam trebala u 12mj u stimulirani ali kak mi je menga trebala doci krajem mjeseca rekli su u prvom. Da sam znala da ce se ovo tako oduziti otisla bi negdje drugdje pogotovo jer je meni vrijeme dragocjeno. Prije par dana otkrila sam da imam cistu na jajniku 4cm i sad ne znam da li uopce mogu u postupak ili moram na operaciju 😭, a obzirom na moj niski amh bojim se operacije, sta ce mi poslije ostat kad je vec sada tako niski 😌 😢

I ja sam trebala još ranije u potupak, al su mi istekli nalazi, i ajde napravi sve ponovo.. Pa me odgodili u 12.mj, kažu kreću u 1.mj tek.. Zvala u prvom mjesecu svaki tjedan provjerit jesu li gotovi s radovima.
    Imam osjecaj ko kad stojis u krivom redu za blagajnu pa svi dolaze na red.. Samo u ovom slučaju dobivaju bebu, a ja konstatno stojim na mjestu.. Glupa usporedba, al eto, najlakše mi je tak objasnit.
    Jednom prilikom prije drugog postupka, mi je dr. Kuna radio ultrazvuk, i rekao da ako nema cista, da mogu u postupak, u suprotnom ne.. Pa pretpostavljam dok se cista ne riješi, te neće stavljat u postupak 😭😢

👩34hipo/hashimoto
    🧔36 oligozoospermia
    11/2019 zamrznuti spermiji zbog Hodgkin limfoma
    01/2021 Vinogradska, gonal f 200iu, cetrotide, ovitrelle, 4🥚, 2 zrele, 5.2 transfer 2 dvonevne, ❌🐧, ❌beta
    06/2021 gonal f 225iu(5 dana), gonal 200 u nastavku, cetrotide, ovitrelle, 3🥚, 1 zrela, transfer 8.stanični A1, beta 22.3, ❌🐧
    06/2022 pergoveris 225/cetrotide/ovitrelle, 11🥚, 9 oplođeno, 4🐧, rani hiper, ❌ ET, FET 7.mj - ❌ Beta

• mm11
    10. Veljača 2022. 12:52

Sani88

mm11

Sani88

mm11

Curee, Recite mi jel netko imao slicnu situaciju ili zna nesto o tome?
    Danas sam otisla na ultrazvuk 3.dan ciklusa, ovaj mjesec idem prvi puta na inseminaciju. Nepijem nista osim euriroxa i folne. Kad je doktor napravio ultrazvuk kaze da imam 41 folikul upravo, te me pitao da li imam policisticne jajnike. Rekla sam mu da neznam, ali da ja svaki mjesec napravim par onih LH testova i da mi pokazu smajlic na dan kad je ovulacija i ako ti testici dobro rade da onda imam ovulaciju. Rekao mi je da rade i da onda vjerojatno nemam policisticne.

Posto inace on nije pricljiv covjek neznam jel to problem sada? Samo mi je rekao da dodem opet na ultrazvuk za tjedan dana.
    Dal je to razlog sto ja i suprug vec skoro 2g ne mozemo dobiti dijete, dal je netko imao slican problem? Jel ima neki naziv za to hiper neko stanje da googlam o tome?

Ako ste dosli do inseminacije, trebali ste odradit prije hormonsku obradu, a i u potpisu vidim hormoni OK, koliki ti je amh, lh, fsh? Na osnovu njih i stanja na UZVu dr bi trebao znati da li imas pcos, a ne tebe pitat, kako kaze Sunny. A sto se tice hipera u njega mozes upasti samo u stimuliranom ciklusu ne u AIHu. A 41 antralac bome znaci i ogromne sanse za uspjeh 🤞🤗. Isto endo i jest najtanji u vrijeme M (tada se ljusti), zatim raste/zadebljava..

Amh 46
    Lh 6,9
    Fsh 2,4
    To bi onda znacilo da nemam policisticne?

Po nalazima imas PCOS, AMH je u gornjoj granici a LH skoro 3put veci od FSH, plus antralci, tocno skolski PCOS, mislim da trebas inzistirat na ti dr pogleda nalaze, Boze me sacuvaj da ih ni ne pogleda, mada razumijem tek si krenula u ovo i nebi zaista ni trebala se ti time zamarat, ali meni recimo sad nakon 3 ivf-a da netko ne pogleda nalaze bi se istog trena okrenula i otisla od njeg.
    Rainbow a joj, zao mi je, je malo potanak za taj dc, ali ako se pravilno zadebljava ako je trolinijski jos nista nije izgubljeno, drzim fige za iduci UZV 🤞

Eto rijesena misterija, definitivno onda imam policisticne.. nadam se da ce biti rjesivo preko vto ostati trudna sa time

🙋🏻‍♀️31 🙎🏻‍♂️38 👩‍❤️‍💋‍👨2012 💍 2017
    radimo na bebi od 07/20
    Blagi PCOS
    Zadnja menga 02.08.22.
    Inseminacija 28.02.22.✅
    Trudnoća 12.03. +
    Termin 21.11.22.
    Trudnoća 16 tjedana! ❤

Barby1986
    10. Veljača 2022. 13:04

Petra30 & Miss_Ivy imaš oni komadić plastike koji trebaš skinit i onda samo jednu po jednu odvrtiš... Stvarno nije komplicirano 🙈🙈 Slavica83 hahahahhahahahahahahahaha a šta me nasmija 
    Aries85 ma nema ništa, prava dosada u trbuhu... 🥱🥱
    Antoneta uuuuu jesi nestrpljiva 🤗🤗 Što transferiraš, blastice? 
    Sunny hvala draga 🥰🥰
    Ma2013 glavobolja je sigurno od svega pomalo, šta si rekla... Al utrići i nuspojave 🙄🙄
    Anemona to definitivno, al znaš kad si navikao tako zujat po planinama, nije lako ostat "doli" 🤣🤣 Daj Bože da ne budem smjela planinarit cijelu ovu godinu 💪🏼💪🏼
    Znači nedjelja piškenje? 🤭🤭
    Mm11 sve su ti lijepo objasnile Sunny & Sani88. Ja imam pcos, nalazi su mi uredni, ali su na uzv policistični tako kao i tvoji. Nema veze to što su ti lh trakice pozitivne, meni bi bila potvrđena ovulacija i uzv, pa do trudnoće nije dolazilo. Ne znači ako imaš ovulacije da nemaš pcos. Doktor bi trebao biti malo stručniji, iskreno. 
    Rainbow_Hope nema veze što malo "kasni" endometrij, zadebljat će se on do utorka 💪🏼 Meni je 10dc bio 7mm, pa sam 14dc imala FET i bio je endo odličan
    Nikitta super da si bar malo bolje spavala ❤️❤️ baby steps 🙈

7 years #ttc 👰🏼🤵 04/2016
    🙋🏻‍♀️'86. PCOS (amh 75,50 pmol) 🙋🏻‍♂️ '89. ----> IDIOPATSKA NEPLODNOST
    4/16 spontana trudnoća - blighted ovum - kiretaža u 9 tt 💔
    2017/2018 klomifenski ciklusi uz štoperice kod soc.gin.
    2019 3 x IUI
    05/2020 1.stimulirani IVF --> 2 trodnevna, beta ❌
    08/2020 2.stimulirani IVF --> ET 2 blastociste, biokemijska 💔
    11/2020 1. FET --> beta ❌
    03/2021 3. stimulirani IVF --> beta ❌
    06/2021 2.FET --> beta ❌
    02/2022 3.FET --> beta ❌
    04/2022 4.FET --> beta

Suncicaa
    10. Veljača 2022. 13:06

❤️J_b😺

Suncicaa

❤️J_b😺

Ječ ima koja da čeka Vinogradsku, da podjeli sa mnom svoju frustraciju oko stalnog odgađanja postupka. Znači, trebala sam još u prvom mjesecu ić na stimulirani ciklus. Oni nikako da presele odjel.
    I onda mi vele. Nemoj bit pod stresom. Popizdit cu na kraju i sterat ih u krasni..

J_b razumijem tvoju frustraciju u potpunosti i sama sam u dodatnom stresu zbog toga. Ja sam trebala u 12mj u stimulirani ali kak mi je menga trebala doci krajem mjeseca rekli su u prvom. Da sam znala da ce se ovo tako oduziti otisla bi negdje drugdje pogotovo jer je meni vrijeme dragocjeno. Prije par dana otkrila sam da imam cistu na jajniku 4cm i sad ne znam da li uopce mogu u postupak ili moram na operaciju 😭, a obzirom na moj niski amh bojim se operacije, sta ce mi poslije ostat kad je vec sada tako niski 😌 😢

I ja sam trebala još ranije u potupak, al su mi istekli nalazi, i ajde napravi sve ponovo.. Pa me odgodili u 12.mj, kažu kreću u 1.mj tek.. Zvala u prvom mjesecu svaki tjedan provjerit jesu li gotovi s radovima.
    Imam osjecaj ko kad stojis u krivom redu za blagajnu pa svi dolaze na red.. Samo u ovom slučaju dobivaju bebu, a ja konstatno stojim na mjestu.. Glupa usporedba, al eto, najlakše mi je tak objasnit.
    Jednom prilikom prije drugog postupka, mi je dr. Kuna radio ultrazvuk, i rekao da ako nema cista, da mogu u postupak, u suprotnom ne.. Pa pretpostavljam dok se cista ne riješi, te neće stavljat u postupak 😭😢

Najgore je sto oni sami ne znaju tocno kad ce pocet radit. Sta su tebi rekli zadnje? Obzirom da mi je bio 12.dan ciklusa, dr je rekao da ponovim uzv 5 do 7 dan da vidimo tocno kakva je cista..molim se da ode sama nekim cudom🙏😔

👩43, endo, AMH 2,7 pmol/L, 39, oat
    KBCSM 1.ivf 9/21 ❌
    10/21 prc, ovulirala, 5/22 prc, ovulirala
    2. ivf 6/22 3🥚, freeze all, FET 2🐧 7/22❌
    FET🐧10/22❌
    Sv Duh 2/23, pergoveris, gonal, negativna aspiracija
    3/23 prc, femara, 3🥚, ET 2 dvodnevna❌
    4/23 prc, nije bila dobra stanica
    Repromed/Hilarus
    9/23 pergoveris, gonal, 2🥚 ET morule❌
    11/23 pergoveris, gonal, 5🥚, ET 2 morule, beta 12dnt 54, 14dnt 35
    5/24 7🥚, 2 bc❄️
    1/25 fet beta 11dnt 257, 13dnt 376, 15 dnt 776, missed ab, 8 tt 💔

• mm11
    10. Veljača 2022. 13:07

Barby1986

Petra30 & Miss_Ivyimaš oni komadić plastike koji trebaš skinit i onda samo jednu po jednu odvrtiš… Stvarno nije komplicirano 🙈🙈 Slavica83 hahahahhahahahahahahahaha a šta me nasmija
    Aries85 ma nema ništa, prava dosada u trbuhu… 🥱🥱
    Sunny hvala draga 🥰🥰
    Ma2013 glavobolja je sigurno od svega pomalo, šta si rekla… Al utrići i nuspojave 🙄🙄
    Anemona to definitivno, al znaš kad si navikao tako zujat po planinama, nije lako ostat "doli" 🤣🤣 Daj Bože da ne budem smjela planinarit cijelu ovu godinu 💪🏼💪🏼
    Mm11 sve su ti lijepo objasnile Sunny & Sani88. Ja imam pcos, nalazi su mi uredni, ali su na uzv policistični tako kao i tvoji. Nema veze to što su ti lh trakice pozitivne, meni bi bila potvrđena ovulacija i uzv, pa do trudnoće nije dolazilo. Ne znači ako imaš ovulacije da nemaš pcos. Doktor bi trebao biti malo stručniji, iskreno.
    Rainbow_Hope nema veze što malo "kasni" endometrij, zadebljat će se on do utorka 💪🏼 Meni je 10dc bio 7mm, pa sam 14dc imala FET i bio je endo odličan

Reci mi isto imas tako puno folikula na ultrazvuku? Da li je to kod vas razlog sto do trudnoce jos nije doslo?

radimo na bebi od 07/20
    Blagi PCOS
    Zadnja menga 02.08.22.
    Inseminacija 28.02.22.✅
    Trudnoća 12.03. +
    Termin 21.11.22.
    Trudnoća 16 tjedana! ❤

Barby1986
    10. Veljača 2022. 13:30

mm11

Barby1986

Petra30 & Miss_Ivyimaš oni komadić plastike koji trebaš skinit i onda samo jednu po jednu odvrtiš… Stvarno nije komplicirano 🙈🙈 Slavica83 hahahahhahahahahahahahaha a šta me nasmija
    Sunny hvala draga 🥰🥰
    Ma2013 glavobolja je sigurno od svega pomalo, šta si rekla… Al utrići i nuspojave 🙄🙄

Reci mi isto imas tako puno folikula na ultrazvuku? Da li je to kod vas razlog sto do trudnoce jos nije doslo?

Ne znam razlog zbog kojeg ne dolazi do trudnoće. Da znam, fokusirala bi se na taj "razlog". I doktor je mislio da će me se brzo "riješit", pa se i dalje družimo i pokušavam uvijek nešto drugo. Mislila sam da je do kvalitete stanica, ali uzimam suplemente i rezultati su uvijek isti (vidiš u potpisu). Uvijek je bolje imati viši amh i više folikula, jer imaš više vremena za pokušavanje i u postupcima imaš više smrzlića

7 years #ttc 👰🏼🤵 04/2016
    2019 3 x IUI
    06/2021 2.FET --> beta ❌
    02/2022 3.FET --> beta ❌
    04/2022 4.FET --> beta

❤️J_0209_b😺
    10. Veljača 2022. 13:31

Suncicaa

❤️J_b😺

Suncicaa

❤️J_b😺

Najgore je sto oni sami ne znaju tocno kad ce pocet radit. Sta su tebi rekli zadnje? Obzirom da mi je bio 12.dan ciklusa, dr je rekao da ponovim uzv 5 do 7 dan da vidimo tocno kakva je cista..molim se da ode sama nekim cudom🙏😔

Danas sam zvala.. Sva sretna jer su se javili..  Kad ono niš. 
    Inače sam zvala ginekologiju, jer se na humanoj nitko nije javljao.. Rekli su mi možda 3.mj..😢
    Nadam se da ces se brzo riješit te ciste 🙏

👩34hipo/hashimoto
    🧔36 oligozoospermia
    11/2019 zamrznuti spermiji zbog Hodgkin limfoma
    01/2021 Vinogradska, gonal f 200iu, cetrotide, ovitrelle, 4🥚, 2 zrele, 5.2 transfer 2 dvonevne, ❌🐧, ❌beta
    06/2021 gonal f 225iu(5 dana), gonal 200 u nastavku, cetrotide, ovitrelle, 3🥚, 1 zrela, transfer 8.stanični A1, beta 22.3, ❌🐧
    06/2022 pergoveris 225/cetrotide/ovitrelle, 11🥚, 9 oplođeno, 4🐧, rani hiper, ❌ ET, FET 7.mj - ❌ Beta

Barby1986
    10. Veljača 2022. 13:32

Nikitta dobro mogu razumijeti koliko je frustrirajuće to malo po malo. Ali, ženo ti si zmaj. Trebaš biti jako ponosna na sebe.    

7 years #ttc 👰🏼🤵 04/2016
    2019 3 x IUI
    06/2021 2.FET --> beta ❌
    02/2022 3.FET --> beta ❌
    04/2022 4.FET --> beta

• mm11
    10. Veljača 2022. 13:40

Barby1986

mm11

Barby1986

Sunny hvala draga 🥰🥰

Ne znam razlog zbog kojeg ne dolazi do trudnoće. Da znam, fokusirala bi se na taj "razlog". I doktor je mislio da će me se brzo "riješit", pa se i dalje družimo i pokušavam uvijek nešto drugo. Mislila sam da je do kvalitete stanica, ali uzimam suplemente i rezultati su uvijek isti (vidiš u potpisu). Uvijek je bolje imati viši amh i više folikula, jer imaš više vremena za pokušavanje i u postupcima imaš više smrzlića

Dezim fige za 21.02. ♥️

radimo na bebi od 07/20
    Blagi PCOS
    Zadnja menga 02.08.22.
    Inseminacija 28.02.22.✅
    Trudnoća 12.03. +
    Termin 21.11.22.
    Trudnoća 16 tjedana! ❤

Barby1986
    10. Veljača 2022. 13:44

mm11 hvala ti 

7 years #ttc 👰🏼🤵 04/2016
    2019 3 x IUI
    06/2021 2.FET --> beta ❌
    02/2022 3.FET --> beta ❌
    04/2022 4.FET --> beta

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.