Potpomognuta oplodnja vol. 6

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Drninja
    19. Kolovoz 2021. 09:27

Asli 🌼

Drninja

Jutro!
    Imam pitanje i zanima me da li je netko imao istu situaciju jer se ni meni nikad nije dogodilo.
    Trudna sam 8 tj. poslije IVF.
    Koristim utrogedtan 3×2 vaginalno.
    Prije nekoliko dana sam prokrvarila i javila se soc. gin. mi promijenio utrogestan na oralno dok ne stane krvarenje i mirovanje.
    Prilicno sam pospana i smušena od oralne primjene.
    Jutros u 6h sam popila lijek, zaspala. Probudila se u 7 i ponovno popila jos 1 tabletu i onda se sjetila da sam vec popila.
    U uputstvu pise da se lijek ne smije uzimati duplo, ja sam uzela samo 1 vise..
    Da li netko ima iskustva?

Ne znam za tu jednu tabletu više koju si popila, ali mislim da ti ne može biti ništa.
    Inače, kad piješ Utrogestan oralno jako uspavljuje, barem mene. Nakon svakog uzimanja sam odspavala po sat i pol, znalo mi je biti i muka ako uzimam na prazan želudac.

Tako je i meni, pospana sam i mucno mi je.
    Brine me sto u uputama pise max 600 mg dnevno podijeljeno u doze
    Nadam se da nece stetiti bebici
    Zaista mi se to vaginalno nije nikad dogodilo

• vickivale
    19. Kolovoz 2021. 09:46

D nemoj se brinuti zbog viška utrogestana, eventualno iduću dozu uzmi sat vremena kasnije. Žene a i ja uzimaju uz utrice i duphaston (oba progesterona) tako da bez brige. 
    Što se tiče spontanih pobačaja uz ekspektativni stav ginekologa ( čekanje da samo krene, jel) nažalost i tu imam iskustva. Ja sam bila trudna 6 tjedana i čekala da krene cca 10 dana. Naravno da sam ludila, ali na kraju shvatiš da je bolje da samo ode ako ima ikakve šanse. Istina kiretaza je super, zaspis i gotovo ali potencijalne komplikacije ( koje jesu rijetke) su upala maternice, prejaka kiretaza i posljedično Ashermanov sindrom, pa i ruptura maternice. I s tabletama ( misoprostol/mifepriston) imam iskustva, vjerujte radije prirodno ako može... Znam da je igra živaca ali vjerujte svom tijelu! 

Dvojajcane blizanke 🍒

petra30
    19. Kolovoz 2021. 09:47

Avocado, Beba cure drzite se❤️❤️... 

Ja-33- papa,brisevi, hormoni✓
    Mm-37- normo✓
    Radimo na bebi 3 godine.
    HSG-jajovodi prohodni-ciljani odnosi.
    IVF-10 mj.-Petrova-ovaleap-cetrotide-ovitrelle-14🥚
    16.10- transfer jedne blastice-biokemijska❌
    Ostalo 6 🐧❤️
    Fet-veljaca -transfer blastice-25.02-1. beta 351❤️2-770❤️ 6+2❤️
    5-12tt hematom+mirovanje
    12tt hematoma nema,nipt uredan-curica💖

⭐ Miss_Ivy ⭐
    19. Kolovoz 2021. 09:48

Beba jebemu, bas mi je žao ... Odi svakako svome ginekologu, a mozda mozes i privatno...
    Avocado žao mi je što tvoja agonija toliko dugo traje, kao da nije dovoljno to što nije uspijelo... Drži se!
    Arnoldica eh, drzim fige za betu sutra, makar je test snješko! Ako nista drugo imas smrzlice, sigurna sam da je jedan od njih tvoja beba 
    Anchy piši me za 10 mj FET. Znači, ako će nekome trebati informacija (a nadam se da neće), U Petrovoj je potrebno nakon preboljenja Covid-19 pričekati 2 menst. ciklusa. 
    Da li mogu ići na konzultacije i zabilježiti se za stimulirani npr u IVF-u , ako me tek čeka FET i ako imam smrzliće?

👩 40 👨 39
    *11/21 MPO Petrova, 22.08.2022.💙
    *02/24 Just happened, 03.11.2024.🩷

Hope33
    19. Kolovoz 2021. 09:53

sara_a

Tweety88🐞

Lorena, Miss Ivy, Lindsay
    Sara odlicno da je beba super, neka tako i nastavi 🤩
    Sretno svima🍀🤞🏻

Hvala, sad mi je lakše skroz. Neznam kako sam se psihički nosila sama sa sobom do 12.-tog tjedna uz te hematome i smeđarenja. Ali evo preživila sam.. ❤️

Odlicno, sad valjda krecu boljiii danii

https://lmtf.lilypie.com/zJKHp1.png

SeniRemmus
    19. Kolovoz 2021. 10:11

Drninja ne brini zbog viška progesterona, ja sam cijelu trudnocu na 800mg dnevno vaginalno (Cyclogest 2x400 mg), s tim da sam uzimala do 12.tjedna i Duphastone 3 x 1 dnevno, i još imam 2 posteljice koje isto stvaraju progesteron. Sve bude ok, samo pripazi ubuduće na propisanu terapiju 
    Beba, Avocado, jako mi je žao, nadam se da će čim prije završiti ovaj ružan dio 

Ja 1991., PCO, trombofilija
    MM 1992., teški OAT
    1.IVF/ICSI + FET 🐧🐧 ✅

• Drninja
    19. Kolovoz 2021. 10:23

SeniRemmus

Drninjane brini zbog viška progesterona, ja sam cijelu trudnocu na 800mg dnevno vaginalno (Cyclogest 2x400 mg), s tim da sam uzimala do 12.tjedna i Duphastone 3 x 1 dnevno, i još imam 2 posteljice koje isto stvaraju progesteron. Sve bude ok, samo pripazi ubuduće na propisanu terapijuBeba, Avocado, jako mi je žao, nadam se da će čim prije završiti ovaj ružan dio

Hvala, sad sam malo mirnija! Naznam kako mi se to uopce dogodilo. Ovo mi je 2 Ivf postupak, stalno sam koristila vaginalno i nikad nisam ni kasnije ni ranije stavljala, a pogotovo nisam pogrijesila dozu
    Ovih dana nisam sva svoja od kako pijem utrice i nije mi jasno kako mi se dogodila takva greska

• Upitnica_st
    19. Kolovoz 2021. 10:57

Ma ne brini, nije to tolika greška. I meni se dogodilo od pospanosti 😂 veći je problem ako prekočiš (i to sam! Sva 3 lijeka) ali nije kraj svijeta. Vidiš po mom potpisu 😊

33👩‍❤️‍👨32

iris_iris
    19. Kolovoz 2021. 10:59

Upitnica_st

Ma ne brini, nije to tolika greška. I meni se dogodilo od pospanosti 😂 veći je problem ako prekočiš (i to sam! Sva 3 lijeka) ali nije kraj svijeta. Vidiš po mom potpisu 😊

Hej upitnica, ako smijem pitati - koliki je to "niži" amh? Vidim da si u stimuliranom imala 11js, 8 blastica, wow. 

MOI:35g., endometrioza?/dermoid?, naznake adenomioze, nizak AMH
    MM: blaga asthenozoo
    MPO od 7/20
    10xIVF + 1xprekinut postupak zbog loše reakcije
    6xET - beta 0,
    3xneg. aspiracija,
    1xIVF>IUI popucali folikuli - beta 0
    iris676.iris@gmail.com

Anči 💕
    19. Kolovoz 2021. 12:14

Miss_Ivy ajde brzo ce to doć 😊 mozda najbolje da nazoves Ivf pa da ih pitas..to ti je najsigurnije..
    Arnoldica zao mi je 🙁

👩 1996 god.Sve ok,AMH 28
    🧑 1995. godAzoospermia - nepoznat uzrok
    KBC Osijek
    6/21 TESE, dobiveni spermiji
    9/21 postupak Gonal 150 IU, Orgalutran 0,25, Ovitrelle , 13.09 aspiracija : 9🥚 ➡️ 3 oplođene, nema 🐧 ➡️ 16.09 transfer 2 prekrasna embrija, beta 0,2 ❌
    03/22 postupak rekovelle 9,66, orgalutran 0,25, ovitrelle , 16.03 aspiracija 10 🥚 ➡️ 6 oplođenih, nema 🐧 , 21.03 transfer - 2 blastice 🤞🏻 ❌
    ⏯️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.