Potpomognuta oplodnja vol. 6

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Stela_M
    10. Kolovoz 2021. 12:55

iris_iris

AuroraB

Iris_Iris, mislim da je situacija kod dr-Škvorca slična kao i u poliklinici IVF. Možeš pokušati u Petrovoj, tamo se obično čeka na postupak cca dva mjeseca nakon prvih konzultacija, ali se konzultacije čekaju po mjesec, mjesec i pol. Najbolje da pošalješ upit mailom napredbcef@kbc-zagreb.hr, dobiti ćeš odgovor kroz dan dva.
    Što se cijepljenja tiče, ja ću ga izbjegavati koliko god dugo je moguće. Također ne želim ni da se suprug cijepi prije postupka. Cijepiti ćemo se nakon postupka, ako će biti potrebno. Čitala sam uputstva na cjepivima, pa uglavnom ide ovako: "Ako ste trudni ili dojite, mislite da biste mogli biti trudni, ili planirate imati dijete, obratite se liječniku ili ljekarniku za savjet prije nego što primite ovo cjepivo." Enough Said. Sljedeće, najnovija istraživanja američkih znanstvenika su pokazala da protein šiljka iz COVID cjepiva (Pfizer i Moderna) može putovati s mjesta primjene injekcije i akumulirati se u organima i tkivima, uključujući jetru, slezenu, koštanu srž, nadbubrežnoj žijezdi, a u najvišim koncentracijama u jajnicima. I za kraj, IVF sestra je rekla da oni morajupreporučiti cjepljenje prema uputama Svjetske zdrastvene organizacije, a na nama je da odlučimo da li ćemo se cjepiti.

Hvala ti Aurora! Mi razmišljamo da se on cijepi jer bi trebao zbog posla, a ja neću dok smo u postupcima. Razmišlja o Astri i Johnsonu. Vidjet ćemo, svakako hvala na ovim info.
    A što se Petrove tiče, a joj, nisam znala da je tolika ludnica tamo iako sam pretpostavljala da je velika gužva. Vidim da si ti tamo i da si se vratila poslije Poliklinike IVF. Kako ti je bilo u IVF-u, kod koga si bila? Kod koga si u Petrovoj?

Obzirom da sam i ja u Petrovoj samo ću ti reći naoružaj se živcima i strpljenjem jer su užasne gužve, ja sam na prave konzultacije čekala mj dana jer moraš doći iza menge, ja sam kod profesorice Šprem koja je stručna ali je žena ledena kraljica nema s njom priče nešto puno jer je previše žena i nema se tamo dr vremena posvetiti svakom pacijentu, naravno svi hvale Vrčića ipak je čovjek najveći stručnjak tamo ali je on krcat jedino ako imaš neku vezu da se uguraš kod njega uglavnom su liječnici dobri kod koga god da ideš nećeš pogriješiti 😀 na prvi postupak sam dosta čekala jer sam morala obaviti i laparoskopiju ali ako dođeš sa svim nalazima ide postupak brzo 😊

👩36 pcos, hipo, hashi, IR, Amh 37,3 PAI 4G/5G, MTHFR
    🧔33 asthenonecrozo.. ➡️ normo
    1 IVF (Petrova) 16 🥚- et 2 blaste👎
    2 IVF (Ivf pol) 15 🥚 - 8 🐧
    10/22 FET 1 🐧 beta 12
    02/23 histero
    03/23 FET 1 🐧 beta 8
    04/23 FET 2 🐧 + heparin i prolutex 11 dpt beta 246, 13 dpt beta 642, 15 dpt beta 1667 ➡️ 09.6 uzv ❤️❤️➡️uzv 23.6 ❤💔

• Mag.nolia
    10. Kolovoz 2021. 13:00

iris_iris

AuroraB

Iris_Iris, mislim da je situacija kod dr-Škvorca slična kao i u poliklinici IVF. Možeš pokušati u Petrovoj, tamo se obično čeka na postupak cca dva mjeseca nakon prvih konzultacija, ali se konzultacije čekaju po mjesec, mjesec i pol. Najbolje da pošalješ upit mailom napredbcef@kbc-zagreb.hr, dobiti ćeš odgovor kroz dan dva.
    Što se cijepljenja tiče, ja ću ga izbjegavati koliko god dugo je moguće. Također ne želim ni da se suprug cijepi prije postupka. Cijepiti ćemo se nakon postupka, ako će biti potrebno. Čitala sam uputstva na cjepivima, pa uglavnom ide ovako: "Ako ste trudni ili dojite, mislite da biste mogli biti trudni, ili planirate imati dijete, obratite se liječniku ili ljekarniku za savjet prije nego što primite ovo cjepivo." Enough Said. Sljedeće, najnovija istraživanja američkih znanstvenika su pokazala da protein šiljka iz COVID cjepiva (Pfizer i Moderna) može putovati s mjesta primjene injekcije i akumulirati se u organima i tkivima, uključujući jetru, slezenu, koštanu srž, nadbubrežnoj žijezdi, a u najvišim koncentracijama u jajnicima. I za kraj, IVF sestra je rekla da oni morajupreporučiti cjepljenje prema uputama Svjetske zdrastvene organizacije, a na nama je da odlučimo da li ćemo se cjepiti.

Hvala ti Aurora! Mi razmišljamo da se on cijepi jer bi trebao zbog posla, a ja neću dok smo u postupcima. Razmišlja o Astri i Johnsonu. Vidjet ćemo, svakako hvala na ovim info.
    A što se Petrove tiče, a joj, nisam znala da je tolika ludnica tamo iako sam pretpostavljala da je velika gužva. Vidim da si ti tamo i da si se vratila poslije Poliklinike IVF. Kako ti je bilo u IVF-u, kod koga si bila? Kod koga si u Petrovoj?

Hej, nama su savjetovali ne cjepivo dok pokusavamo, pogotovo zbog M, jer imamo i muski problem (oasperm) i neke autoimune bolesti i oni jednostavno ne znaju kako ce utjecati na svaki organizam, netko ne osjeti, a nekome bude okidač za pogorsanje stanja autominuih oboljenja. Iako mi i bez toga savjeta nismo uopce razmisljali o cjepivu. I eto dogodila se spontana trudnoća pa sada pogotovo ne želim. Posebno jer ovako laicki ne kužim čemu ako i svi doktori tvrde da ne štiti i vec se govori o trecoj dozi🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️

AuroraB
    10. Kolovoz 2021. 13:13

Iris vratila sam se u Petrovu nakon IVF-a jer sam imala jako veliko povjerenje u svoju doktoricu, imam ga i danas, međutim kad sve skupa zbrojim i oduzmem, a ponajviše svoje neke pehove u dosadašnjim postupcima, nemam više vremena za jedan tako veliki sistem kao što je u Petrovoj... Trebaju mi brže reakcije na sam tijek postupka, instantna komunikacija i stalan doktor na kojeg se mogu osloniti, a ne da u suzama tumaram hodnicima i tražim objašnjenja na neke događaje u postupku (iako se slično dogodilo i u IVF-u da sad nejdem u detalje), a to se može dobiti samo u privatnoj poliklinici. Prvi puta sam bila kod dr. Maričića, a sada sam kod dr. G. jer sam tako tražila. 

👩‍🦰36, AMH 11.3, LH 4.7, FSH 5.6 🧔 39 normo
    3x neuspješna IVF-a bez🐧 (Ovaleap, Rekovelle, Menopur) , od toga 1x izvanmaternična. 4x uspješan i 3🐧
    37 god., spontana trudnoća, 18tt, curica ♡

Lita.1234
    10. Kolovoz 2021. 13:26

Cure sto mogu napraviti da povecam uspjesnost Feta, vise ni sama ne znam sto da probam.. pijem sve zivo sa prve dvije stranice forum, svi nalazi su mi dobri, i zeljezo i folna i feritin, i d i svasta.. pojma nemam vise sto da ukljucim. Pa brate mi da je makar biokemijska, pa samo da vidim da se pocelo primati, nego beta O.. vidjela sam neki post od neke cure cini mi se iz njemacke da je pila nesto za nakon transfera, moram malo prouciti sto je to.. evo vise nemam ideje. Nije se meni problem boriti ali vise ne znam ni protiv cega se borim, sva sam se pogubila. Cini mi se da je jendostavno losa kvaliteta jajnih stanica i da tu prica zavrsava. 

2021, 4 mj. 1. stimulirani ivf ❌
    Prirodna trudnoca- biokemijska
    2021/7 mj 2. stimulirani ivf❌
    2021/9 mj FET- ❌ biokemijska
    2021/12 mj 3. stimulirani ivf
    Podobnik 💉🔛 punktirano 17🥚🥚, 11 zrelih idu na oplodnju 🤞🤞
    9 oplodeno 🥰🤞

peggy95
    10. Kolovoz 2021. 13:43

Lita.1234

Cure sto mogu napraviti da povecam uspjesnost Feta, vise ni sama ne znam sto da probam.. pijem sve zivo sa prve dvije stranice forum, svi nalazi su mi dobri, i zeljezo i folna i feritin, i d i svasta.. pojma nemam vise sto da ukljucim. Pa brate mi da je makar biokemijska, pa samo da vidim da se pocelo primati, nego beta O.. vidjela sam neki post od neke cure cini mi se iz njemacke da je pila nesto za nakon transfera, moram malo prouciti sto je to.. evo vise nemam ideje. Nije se meni problem boriti ali vise ne znam ni protiv cega se borim, sva sam se pogubila. Cini mi se da je jendostavno losa kvaliteta jajnih stanica i da tu prica zavrsava.

Tople čarape nakon transfera i jedi ananas. Probaj tako :) vidjela sam neki dan to na netu

🙋🏻29god / 🙋🏼‍♀️27god / Pokušavamo od 2./2018.
    Ja: AMH 76.6
    Muž: 6./2021. Oligozoospermia
    Missed ab. 7tt 3./2020. 💔 (prirodna trudnoća)
    AIH 05/21 ❌
    IVF klomifen,oplođene 2 JS 07/21 svježi trodnevni ET ❌
    28.7. punkcija - 15 jajnih stanica,od toga 13 oplođeno-4 blastociste
    2.8. - 2 vraćena, 2 🐧🐧
    11.08. - beta 6,4 biokemijska 💔
    FET 🐧🐧- 21.12.
    31.12.'21 beta 127 ❤️ srce imamo 12.1.'22❤️
    💙Dečkić💙
    KBC Osijek

• T_Ivy
    10. Kolovoz 2021. 13:57

Lita ne znam da li si ti radila NK cells analizu. Ovde u Nemačkoj ne daju steroide kao tamo kao pomoc implantaciji, nego lek Granocyte (to je injekcija) koji se inače daje pacijentima sa hemoterapijom da im se malo supresuje imuni sistem. Ja verujem da je meni pomogao, bez obzira naravno na konacni loš ishod, do potpune implantacije je došlo, sto prethodno nisam imala ni sa savršenim blasticama. Jedino sto je taj lek bas skup i ne znam da li ima da se nabavi u Hrvatskoj ali možda mozes da pitaš 

👩44, low AMH 🤵44, azo
    2015-2022 biospsija testisa nista, 14x IVF/ICSI donor semena, 2x missed ab, ostalo 0
    2022 microTESE, top rezulta (3 slamke), IVF/ICSI donorka j.s., 3 odlicne blastociste, transfer 2xBC; 1. BETA 13dpt 440, 2. BETA 17 dpt 4,520; UZ 6w1d 2x❤️

GPgirl
    10. Kolovoz 2021. 14:14

AuroraB

Irisvratila sam se u Petrovu nakon IVF-a jer sam imala jako veliko povjerenje u svoju doktoricu, imam ga i danas, međutim kad sve skupa zbrojim i oduzmem, a ponajviše svoje neke pehove u dosadašnjim postupcima, nemam više vremena za jedan tako veliki sistem kao što je u Petrovoj… Trebaju mi brže reakcije na sam tijek postupka, instantna komunikacija i stalan doktor na kojeg se mogu osloniti, a ne da u suzama tumaram hodnicima i tražim objašnjenja na neke događaje u postupku (iako se slično dogodilo i u IVF-u da sad nejdem u detalje), a to se može dobiti samo u privatnoj poliklinici. Prvi puta sam bila kod dr. Maričića, a sada sam kod dr. G. jer sam tako tražila.

Ja sam kod dr M. Sada si me zabrinula😔

ja 40 - nizak AMH, 🧬V Leiden i PAI; muz 47 sve ok (IVF 5+ godina)
    KBC Ri - 2 x stimulirani IVF, 2 x prirodni IVF - ❌
    Podobnik - 1 x ICSI - ❌
    IVF poliklinika - 5 x stimulirani IVF, 1x FET: 4x ❌ 1x 💗
    07/24 - 8 stimulirani IVF - beta x3 ✅ Nifty Pro ✅ cekamo nasu djevojcicu💗 TP 17.04.2025
    od pocetka cuvanje trudnoce jer dosta skraceni cerviks zbog konizacije (AIS)
    Terapija: Cyclogest 2x, Clexane 0,4, Euthyrox 25 (+ moja standarna terapija)

GPgirl
    10. Kolovoz 2021. 14:33

AuroraB

ja sam pitala doslovno 10 dr za cijepljenje. 5 je reklo da, a 5 ne. Pa ti budi pametan. Sto se tice uputstva na cijepivu to pise na preko 90% lijekova jer se na trudnicama ne vrse istrazivanja. Rijetko koji lijek (pa cak i kapi obicne za oci neke) spada u A kategoriju, odnosno da je 100% siguran za trudnice. Ja osobno sam imala problem kada sam pitala za lijekove koje pijem ako smijem i u Ri su mi rekli da oni to ne mogu reci jer ne mogu znati sve i da pitam dr opce prakse🙄

ja 40 - nizak AMH, 🧬V Leiden i PAI; muz 47 sve ok (IVF 5+ godina)
    KBC Ri - 2 x stimulirani IVF, 2 x prirodni IVF - ❌
    Podobnik - 1 x ICSI - ❌
    IVF poliklinika - 5 x stimulirani IVF, 1x FET: 4x ❌ 1x 💗
    07/24 - 8 stimulirani IVF - beta x3 ✅ Nifty Pro ✅ cekamo nasu djevojcicu💗 TP 17.04.2025
    od pocetka cuvanje trudnoce jer dosta skraceni cerviks zbog konizacije (AIS)
    Terapija: Cyclogest 2x, Clexane 0,4, Euthyrox 25 (+ moja standarna terapija)

nika0302
    10. Kolovoz 2021. 15:05

Hej cure,sretno svima 🍀🍀🍀

https://ibb.co/T4BmMCh
     može pomoć oko nalaza?

👱‍♀️28god AMH 30,4👦29god , oligoasthenozoospermia
    BetaPlus
    11/2019 ICSI- 1trodnevni⛔
    11/2020 ICSI- 1 trodnevni ⛔
    2/2021 FET blastica ⛔ biokemijska
    4/2021 FET blastica ⛔
    Pol.Škvorc
    11/2021 ICSI 10js, 7 oplođeno, 15.11. vraćena 2 trodnevna
    30.7.2022. stigla naša curica Vita 💗

Kacusha
    10. Kolovoz 2021. 15:05

T_Ivy

Lita ne znam da li si ti radila NK cells analizu. Ovde u Nemačkoj ne daju steroide kao tamo kao pomoc implantaciji, nego lek Granocyte (to je injekcija) koji se inače daje pacijentima sa hemoterapijom da im se malo supresuje imuni sistem. Ja verujem da je meni pomogao, bez obzira naravno na konacni loš ishod, do potpune implantacije je došlo, sto prethodno nisam imala ni sa savršenim blasticama. Jedino sto je taj lek bas skup i ne znam da li ima da se nabavi u Hrvatskoj ali možda mozes da pitaš

Ivy koliko si imala plusica uz cd56? Ja imam 2 i uopce ne znam koliko je to los nalaz? Doktor je rekao samo nije zabrinjavajuce 😐 pitati cu za tu injekciju. 

👱‍♀️39g, 👨‍🦰31g, 👩‍❤️‍💋‍👨2g,
    👱‍♀️AMH 7,78 pmol/l, NK ++, ANA poz, PAI 4g/4g, MTHFR mut
    👨‍🦰 Oligo-normo
    8 transfera, 12 embrija (7blasto, 3 morule, 2-3dnv)1 izvanmaternična. Poliklinika Škvorc, Podobnik, IVF. 🌈
    12mj 2022. posvojenje Emili 💜

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.