Drage žene, ja sam prvi put tu. Ako ovo nije prava tema molim vas usmjerite me.
Već sam očajna.
Nakon 5 spontanih od čega 3 zastoja srca ploda sam inzistirala na kariotipizaciji ploda i došao nam je nalaz auneplodija kromosoma x (turner). Pri testiranju nas dvoje došao je nalaz da postoji šansa 6 % da djete ima auneplodiju kromosoma x. Jel moguće da je svaki put to uz tako mal postotak? Poslana sam na human reprodukciju sada.
U svakoj trudnoći je poduzeto sve, u zadnjoj sam dobla heparin koji sam sama kupila jer mi bolnica u trudnoći prije nije htjela dati odmah iako imam nalaz internist gdje piše da moram dobiti.
Od dijagnoza imam:
Mutaciji na PAI-1 i MTFR homozigot
polyarthargiu
Sumnja na kolagenozu
problemi s jetrom (imunološki)
Je li netko imao sličnu situaciju s turnerom, koje su opcije sada? Ne bi htjela zatrudnjivati do besvjesti i živiti više u neizvjesnosti hoću li na sljedećem uzv ponovno vidjeti otkucaje ili ne ili saznati kasnije u trudnoći da djete ima turner.
Koje su opcije, čitam da Hrvatska nema testiranje prije implatacije, jel moguće uopće dobiti uputnicu za van u našem slučaju?
Imam curicu staru 8 godina i pretpostavljam da će sad morati proći testiranje da vidimo jel ima taj sindrom 😭😭😭.
Pozdrav..dobrodošla...nemam iskustva s takvim stvarima..samo ti mogu rec da si jedna hrabra lavica...u kojoj si klinici? Svakako se savjetuj s MPO stručnjacima i sigurna sam da ce ti oni znat rec sta i kako dalje...mozes si sredit potpis da te lakse pratimo (godine, dijagnoze, pokušaji)..sretno dalje i od srca ti zelim da sto prije dodes do cilja 🤞🤞❤️
👩 1996 god.Sve ok,AMH 28
🧑 1995. godAzoospermia - nepoznat uzrok
KBC Osijek
6/21 TESE, dobiveni spermiji
9/21 postupak Gonal 150 IU, Orgalutran 0,25, Ovitrelle , 13.09 aspiracija : 9🥚 ➡️ 3 oplođene, nema 🐧 ➡️ 16.09 transfer 2 prekrasna embrija, beta 0,2 ❌
03/22 postupak rekovelle 9,66, orgalutran 0,25, ovitrelle , 16.03 aspiracija 10 🥚 ➡️ 6 oplođenih, nema 🐧 , 21.03 transfer - 2 blastice 🤞🏻 ❌
⏯️
Pozdrav drage žene, čitam vas vec dugo, odlučih se javiti, cure s teme poslije embriotransfera me uputiše i na ovu temu 🙂. Ukratko, mm i ja pokušavamo već 3-4 g.( kod nas je to i dulje jer smo pola g samk skupa zbog njrgovog posla) doći do trudnoće, uspjeli smo do jedne biokemijske i ništa.
Uglavnom, nakon svih pretraga ušli smo u postupak u 6/2021,
29.6.je bio transfer dvije blastice. 13. dan nakon beta je 25,06. Onda je krenula menga i nakon 4 dana, 17.dpt beta 56. Ja u čudu, nis mi je jasno mislim jasno mi je da nije dobro, ali eto… Po svemu što sam iščitala to je biokemijska, sad ispraćam betu, al koje mučenje vadit stalno a znas da nije ok. Već sam u glavi u drugom postupku, nema nažalost smrzlića ali mi ne pada tesko drugi postupak jer ovaj je sto se stimulacije tiče išao školski (rast folikula, endometrij, dobili smo 10 j.s.)
Malo o nama: ja 38, mm 42 ( malo nas je odvuklo što smo samo pola g.skupa, pa smo mislili dogodit ce se ali sto je tu je).
Ja imam ok AMH, 22 pmol/L, endometrioticne ciste na oba jajnika manje od 3 cm koje mi ne rade nikakve probleme ( ja svr nesto naopako, kao imam endometriozu koja ne boli, Hashimoto a hormoni uredni pod minimalnom terapijom i 59 kg). Ciste kazu ne treba dirati zbog rezervi (oko 2cm), hormoni svi ostali super. Ovo nam je prvi postupak (u Petrovoj smo) i bas mi je razočaranje ova beta jer je cijeli postupak bio ok- baš sam se nadala…
Uglavnom htjela sam čuti od vas kakva je politika u Petrovoj sto se tice sljedeceg postupka nakon stimuliranog, kad se može najranije?
Čitam vas i pratim, želim svakoj što si i same želite i hvala što postoji ovaj forum…
Sorry na podužem postu💗
Pozdrav i dobrodošla 🤗 mozes si sredit potpis da te lakse pratimo (godine, dijagnoze, pokušaji) ☺️ zao mi je zbog neuspijeha..sigurno ce ti se javit neka od cura pa objasnit kako to ide u Petrovoj..sretno u ostvarenju cilja 🤞❤️
👩 1996 god.Sve ok,AMH 28
KBC Osijek
9/21 postupak Gonal 150 IU, Orgalutran 0,25, Ovitrelle , 13.09 aspiracija : 9🥚 ➡️ 3 oplođene, nema 🐧 ➡️ 16.09 transfer 2 prekrasna embrija, beta 0,2 ❌
03/22 postupak rekovelle 9,66, orgalutran 0,25, ovitrelle , 16.03 aspiracija 10 🥚 ➡️ 6 oplođenih, nema 🐧 , 21.03 transfer - 2 blastice 🤞🏻 ❌
⏯️
Winky kako si ti? Kesi odlučila kad piškiš test 🤭🤭
👩 1996 god.Sve ok,AMH 28
KBC Osijek
⏯️
Cure, čestitke na lijepim vijestima!!!! 🥳🥳🥳🥳🥳🥳
Ima i blizanaca. 😍😍😍😍 Baš vesele vijesti. 💪💪
Ja sam danas loše jer ovaj mj sam trebala ponovno u postupak, sa stimulacijom i nadala sam se i transferu, ali menga uopće nije došla. Moja dr kaže da još čekam. Dani idu, u klinici su otišli na go, ja sam koma. Dosta mi je tog čekanja. U 6 mj napravila sam 2 inseminacije. Znam da to sporo ide, treba biti strpljiv, ali pokušavamo i nadamo se već 2 godine i dosta mi je razočaranja svaki mjesec. Žao mi je što unosim svoj pesimizam među ove vesele i lijepe vijesti. Nemam kome drugom reći.
Nažalost čekanje je nesto sto prevladava u ovim nasim situacijama...samo se ti nama izjadaj znas da je tu ekipa koja najbolje razumije kroz sta prolazis...mene je ubijalo čekanje nalaza, npr kariogram smo čekali 2 mj 🥴 gledaj na to kao da imas mjesec vise da nabildas stanice i pripremis tijelo za bebu...jel vam onda u planu sljedeći mjesec ili u devetom? Drzi se i saljem zagljaj ❤️
👩 1996 god.Sve ok,AMH 28
KBC Osijek
⏯️
Draga Nadalina, stvarno nemam dovoljno znanja i iskustva o vasem slucaju, mislim da vam treba jesan dobar genetičar za savjetovanje i da vas uputi sto dalje. Vjerojatno vanka imaju vece mogucnosti sta se tice testiranja samih zametaka, kod nas je to sve dosta ograničeno zakonima. Stvarno mi je zao zbog navedene situacije i nadam se da cete dobiti dobar i kvalitetan savjet sto i kako dalje. Drzite se!
🙋🏻♀️ 29 godina
🙋🏻 Mm 30 godina
Oboje pijemo suplemente,ja vitamin D,Omega 3, Solgar Prenatal, on Cink,Selen,vitamin E,astaxantan
1.Beta 827, 2.Beta 1960, termin za uzv 10.6.
6+0 imamo srce ❤️
Termin 4.2.2022. 🥰
url=https://lilypie.com]
Draga Sofi, mislim da ce biti neko nase dalmatinsko ime, ja navijam za Luce (ne Lucija nego bas ova verzija) jer ima prekrasno značenje (svjetlost) i pristaje nasem dalmatinskom podrucju 🥰
🙋🏻♀️ 29 godina
🙋🏻 Mm 30 godina
Oboje pijemo suplemente,ja vitamin D,Omega 3, Solgar Prenatal, on Cink,Selen,vitamin E,astaxantan
6+0 imamo srce ❤️
Termin 4.2.2022. 🥰
Josipab čestitam na zdravoj curici 😊🥰
👩35, PCO like, blaga tromb.
🧔34, azoospermia - visok FSH, TESE postupak dr. H
poliklinika Repromed
1. ICSI (dugi protokol - sprej Suprecur, Puregon 225IU/150 IU, Brevactid) - 2 blastice
7/21 ET 1 🌻 - vanmaterična 💔
1/22 FET 1 🐧 (prirodni + booster), 28.01. PUPO 🍀, BETA 10dnt 259, 12dnt 741, 💉 heparin
10/22 stigla naša sreća 👣 mala M 👧
2. ICSI (isti protokol) - 1 blastica
4/25 FET 1 🐧 ❌
sunnysparkle7@gmail.com
Pozdrav drage žene, čitam vas vec dugo, odlučih se javiti, cure s teme poslije embriotransfera me uputiše i na ovu temu 🙂. Ukratko, mm i ja pokušavamo već 3-4 g.( kod nas je to i dulje jer smo pola g samk skupa zbog njrgovog posla) doći do trudnoće, uspjeli smo do jedne biokemijske i ništa.
Uglavnom, nakon svih pretraga ušli smo u postupak u 6/2021,
29.6.je bio transfer dvije blastice. 13. dan nakon beta je 25,06. Onda je krenula menga i nakon 4 dana, 17.dpt beta 56. Ja u čudu, nis mi je jasno mislim jasno mi je da nije dobro, ali eto… Po svemu što sam iščitala to je biokemijska, sad ispraćam betu, al koje mučenje vadit stalno a znas da nije ok. Već sam u glavi u drugom postupku, nema nažalost smrzlića ali mi ne pada tesko drugi postupak jer ovaj je sto se stimulacije tiče išao školski (rast folikula, endometrij, dobili smo 10 j.s.)
Malo o nama: ja 38, mm 42 ( malo nas je odvuklo što smo samo pola g.skupa, pa smo mislili dogodit ce se ali sto je tu je).
Ja imam ok AMH, 22 pmol/L, endometrioticne ciste na oba jajnika manje od 3 cm koje mi ne rade nikakve probleme ( ja svr nesto naopako, kao imam endometriozu koja ne boli, Hashimoto a hormoni uredni pod minimalnom terapijom i 59 kg). Ciste kazu ne treba dirati zbog rezervi (oko 2cm), hormoni svi ostali super. Ovo nam je prvi postupak (u Petrovoj smo) i bas mi je razočaranje ova beta jer je cijeli postupak bio ok- baš sam se nadala…
Uglavnom htjela sam čuti od vas kakva je politika u Petrovoj sto se tice sljedeceg postupka nakon stimuliranog, kad se može najranije?
Čitam vas i pratim, želim svakoj što si i same želite i hvala što postoji ovaj forum…
Sorry na podužem postu💗
Pozdrav i dobrodošla 🤗 mozes si sredit potpis da te lakse pratimo (godine, dijagnoze, pokušaji) ☺️ zao mi je zbog neuspijeha..sigurno ce ti se javit neka od cura pa objasnit kako to ide u Petrovoj..sretno u ostvarenju cilja 🤞❤️
Hvala Anchy, evo sredih potpis...Sretno svima i čestitke curama koje su napredovale dalje od pozitivne bete😊
👩 38 🧔42
2017. spontana trudnoća, biokemijska na kraju
👩 Endometriomi na oba jajnika (<3cm), bez smetnji, miom 2.4 cm intramularno, ne dira unutrašnjist maternice, Hashimoto od 2008., TSH pod terapijom 1.7, AMH 22pmol/l, ostali također uredni
🧔 Normozoospermija 2/2021, u postupku 6/2021 rekli nesto lošiji pa radili ICSI
1. IVF st. 6/2021, 12 js, 10 zrelih i oplođenih, 2 dosle do 🌻🌻, transfer obje, 13 dpt beta 25.06, 17dpt beta 56
Jeli se netko čuo s MTB i Bobo?
Volila bi samo znati da su dobro…
🙋🏻♀️ 29 godina
🙋🏻 Mm 30 godina
6+0 imamo srce ❤️
Termin 4.2.2022. 🥰
Cure, nisam se javljala par dana, kod mene su jako loše vijesti. Još uvijek sam u šoku. Počela sam krvariti i išla na hitnu i na kraju spontani pobačaj. Bojala sam se tableta pa sam tražila da idem na kiretažu,ali su me doktori uspjeli odgovoriti i na kraju sam pristala na tablete. Uspjela sam se očistiti od prve 2 tablete, sve je izašlo. Bolilo me oko 1.5h kao jaki menstrualni bolovi, ali neusporedivo naspram ove boli i praznine.
Ne znam hoće me sad dr slati da kakve pretrage , budući da sam već imala 1 spontani. Najviše se bojim da nije nešto genetski i da se opet ne ponovi. Ne znam hoće li mi dr htjeti dati uputnice za kariogram i ostale pretrage ili moram imati 3 spontana.
Malo ću se maknuti s foruma dok se ne oporavim i ne krenem dalje u borbu. Baš kako su cure rekle, ovo je pravi maraton.
Svima želim svu sreću i što više urednih trudnoća. ❤️
👱♀️ 31 Hashimoto, hipotireoza, AMH 35.5
👨💼 31 OAT
4/2020 prirodna trudnoća, missed ab. u 8 tj. ❌
02/2021- VV, (5 j.s.,5 blastocista)
3/21 ET 1 blastice - ❌
4/21 FET 🐧🐧 blastice, u 12.tj spontani 💔 ❌
1/22 ET 2 dvodnevna-❌
10/22 ET 2 blastice ❌ 4🐧
12/22 FET 6+3 imamo ❤️
9/2023 BABY BOY 💙
Sortiraj odgovore