Potpomognuta oplodnja vol. 6

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Garawa¤
    04. Studeni 2021. 12:13

Arnoldica

Evoo mee. Sve je bilo super! Imamo jedno ❤️, druga GV je i dalje tu, narasla je, ali se i dalje ništa ne vidi, kaže gin da se možda malo nešto nazire, ali ne nadamo se previše. Glavno da nam je jedno ❤️ tu 🤗
    Idući pregled 19.11.

Predivno  ❤❤

1999 ♥️
    2006♥️
    Pokušaji za 3 sreću 🤞🤞
    5/22 IVF Sv.Duh ET dvodnevni, BETA 0
    8/22 IVF Sv.Duh - 25.8. ET 2x osmostanični 7.9. Beta 0

Asli 🌱
    04. Studeni 2021. 12:14

Arnoldica

Evoo mee. Sve je bilo super! Imamo jedno ❤️, druga GV je i dalje tu, narasla je, ali se i dalje ništa ne vidi, kaže gin da se možda malo nešto nazire, ali ne nadamo se previše. Glavno da nam je jedno ❤️ tu 🤗
    Idući pregled 19.11.

Čestitaaam na ❤️ 🥳 Super vijesti 😊😊

🙋🏻‍♀️ '92 ✔️ 🙋🏻‍♂️'81 teratozoo.
    3.god pokušavanja, temp. odnosi 9 - 12/20
    1. Ivf stimulirani 1/21 - 2 vraćena 3-dnevna, beta 0
    2. Ivf u prirodnom ciklusu 4/21 - Prazna js
    3. Ivf stimulirani 6/21 - 2 vraćena 5. dana
    12 dnt - beta 680, 14 dnt - beta 1722
    9+3 ❤️💔 + hematom i mirovanje u bolnici
    14 + 6 💙 mirovanje doma
    2/2022. 👶🏻💙

Rainbow_Hope 🌈
    04. Studeni 2021. 12:20

leptir5

Panda.

leptir5

Panda.

Panda.

Pozdrav! Ja sam se naručila baš nedavno i traže standardno papu, briseve, hormone, spermiogram, krvne pretrage na markere HPV B i C, HIV za oboje, Kg i Rh. Trebate uzeti uputnicu D1 za MPO od ginekologa i naručiti se mailom kod doktora kod kojeg želite ići. Eto ukratko što znam.

Nisam napisala odg leptir5 za KBC Split

hvala ti puno na odgovoru 😊mozes li mi rec ovo za markere i HIV kod koga trazum uputnicu?
    Kg i Rh di to uzimam?
    hvala jos jednom nova sam u svijetu MPO pa nista neznan 😅

Ja sam za te markere uzela od doktora opće prakse, kao i za kg i rh. Mislim da se može i od ginekologa. Pogotovo za spolne hormone koji se rade 2.-5. dana ciklusa: FSH, prolaktin, LH, TSH, estradiol, testosteron. Za prolaktin moraš biti budna najmanje 2 sata. Još treba vaditi AMH, feritin i vitamin D. Od ostale dokumentacije potreban je vjenčani list i preslike osobnih iskaznica. Valjda sam sve rekla.

super hvalaa ti punoo punoo si mi pomogla, al svakako ce mi doktor kod kojeg odem sam dat dalje uputnice za sto njemu bude trebalo jel?

MPO doktori daju preporuke što od pretraga napraviti, a primarni ginekolog daje uputnice; ginekolog može dati uputnice za sve vezano uz MPO, za partnera daje njegov doktor opće prakse

👩 1988 AMH 9,5 🧑 1982 Asthenozoospermia
    4/21 Missed ab
    10/21 ICSI ET 3-dnevni 💔, 12/2021 FET, 2/2022 FET 💔💔
    3/2022 ICSI u prirodnom ciklusu, ET 2-dnevni 💔
    4/2022 blagi stimulirani > AIH 💔
    5/2022 ICSI, ET 2 2-dnevna, 2 🐧🐧, 9 dpt +, beta 11 dpt: 237, 13 dpt: 686, 6+0 ❤️, Qualified ✅ 🩷, 2/2023 stiglo naše ☀️
    11/2024 FET 💔
    1/2025 + spontana trudnoća, Panorama ✅ 🩵

Rainbow_Hope 🌈
    04. Studeni 2021. 12:22

Panda.

Rainbow_Hope

Panda.

Hvala Leia i Miss Ivy na dobrodošlici i lijepim željama.
    Teško mi je sad pohvatati sve cure i koja je u kojoj fazi s obzirom da sam nova.
    Nadam se da ću uspjeti pomalo upoznati sve na forumu.
    Veseli me pročitati puno pozitivnih priča i to me nekako tješi s obzirom da tek ulazim u MPO vode.
    Čitala sam o IVF u prirodnom ciklusu i nekako sam sklona započeti s tim pa me zanima što mislite s obzirom na dijagnozu? Ne znam je li to gubitak vremena s obzirom da sam čitala o niskom postotku uspješnosti.

Bok, Panda, dobrodošla! Ja sam isto kao ti htjela započeti s prirodnjakom, ali su mi dva MPO-ovca rekla da je bolje početi odmah sa stimuliranima zbog nižeg AMH. Iako, ima dosta cura kojima su prirodnjaci uspješni, ovdje ništa nije crno-bijelo…
    Rainbow Hope onda je najbolje prepustiti odluku stručnjacima. Grozim se tih bockanja i ne znam kako ću to izvesti. Ali za viši cilj sve se može pretrpiti.

Panda stvarno se ne trebaš bojati bockanja, nije ništa strašno, gore je iščekivanje rezultata 🙈

👩 1988 AMH 9,5 🧑 1982 Asthenozoospermia
    4/21 Missed ab
    10/21 ICSI ET 3-dnevni 💔, 12/2021 FET, 2/2022 FET 💔💔
    3/2022 ICSI u prirodnom ciklusu, ET 2-dnevni 💔
    4/2022 blagi stimulirani > AIH 💔
    5/2022 ICSI, ET 2 2-dnevna, 2 🐧🐧, 9 dpt +, beta 11 dpt: 237, 13 dpt: 686, 6+0 ❤️, Qualified ✅ 🩷, 2/2023 stiglo naše ☀️
    11/2024 FET 💔
    1/2025 + spontana trudnoća, Panorama ✅ 🩵

Panda.
    04. Studeni 2021. 12:24

leptir5

Panda.

leptir5

Panda.

Panda.

Pozdrav! Ja sam se naručila baš nedavno i traže standardno papu, briseve, hormone, spermiogram, krvne pretrage na markere HPV B i C, HIV za oboje, Kg i Rh. Trebate uzeti uputnicu D1 za MPO od ginekologa i naručiti se mailom kod doktora kod kojeg želite ići. Eto ukratko što znam.

hvala ti puno na odgovoru 😊mozes li mi rec ovo za markere i HIV kod koga trazum uputnicu?
    Kg i Rh di to uzimam?

Ja sam za te markere uzela od doktora opće prakse, kao i za kg i rh. Mislim da se može i od ginekologa. Pogotovo za spolne hormone koji se rade 2.-5. dana ciklusa: FSH, prolaktin, LH, TSH, estradiol, testosteron. Za prolaktin moraš biti budna najmanje 2 sata. Još treba vaditi AMH, feritin i vitamin D. Od ostale dokumentacije potreban je vjenčani list i preslike osobnih iskaznica. Valjda sam sve rekla.

super hvalaa ti punoo punoo si mi pomogla, al svakako ce mi doktor kod kojeg odem sam dat dalje uputnice za sto njemu bude trebalo jel?

Nema na čemu. Najbolje ti je otići kod ginekologa i tamo digni uputnice, napravi papu i briseve da ne lutaš na sve strane. Ukoliko ne može sve dati, odeš do dr. opće prakse. Odi na web stranice KBC Split i tamo pišu upute za sve parove koji idu u postupak MPO. S obzirom da se na 1. termin čeka oko mjesec dana, stigneš sve obaviti do prvog pregleda. Sritno! 

🙋‍♀️'88 - PCOS, 🙋‍♂️'91 - OAT
    KBC Split
    12/2021 - ICSI stimulirani ➡️ 2🥚, ET 2 dvodnevna ❌
    4/2022 - ICSI stimulirani ➡️ 15🥚- 3
    6/2022 - FET🐧❌
    7/2022 - FET 🐧❌
    10/2022 FET 🐧 - biokemijska ❌
    Repromed
    06/2023 - ICSI ➡️ 9 🥚, ET 1 morula, 🐧🐧
    Beta 12.dnt 134, 14.dnt 343; stiže nam 💗

Panda.
    04. Studeni 2021. 12:29

Rainbow_Hope

Panda.

Rainbow_Hope

Panda.

Hvala Leia i Miss Ivy na dobrodošlici i lijepim željama.
    Teško mi je sad pohvatati sve cure i koja je u kojoj fazi s obzirom da sam nova.
    Nadam se da ću uspjeti pomalo upoznati sve na forumu.
    Veseli me pročitati puno pozitivnih priča i to me nekako tješi s obzirom da tek ulazim u MPO vode.
    Čitala sam o IVF u prirodnom ciklusu i nekako sam sklona započeti s tim pa me zanima što mislite s obzirom na dijagnozu? Ne znam je li to gubitak vremena s obzirom da sam čitala o niskom postotku uspješnosti.

Bok, Panda, dobrodošla! Ja sam isto kao ti htjela započeti s prirodnjakom, ali su mi dva MPO-ovca rekla da je bolje početi odmah sa stimuliranima zbog nižeg AMH. Iako, ima dosta cura kojima su prirodnjaci uspješni, ovdje ništa nije crno-bijelo…
    Rainbow Hope onda je najbolje prepustiti odluku stručnjacima. Grozim se tih bockanja i ne znam kako ću to izvesti. Ali za viši cilj sve se može pretrpiti.
    Pandastvarno se ne trebaš bojati bockanja, nije ništa strašno, gore je iščekivanje rezultata 🙈

Rainbow to se definitivno slažem. Stalno je neko iščekivanje, odbrojavanje i često ponavljanje. Još ne razumijem masu tih kratica i oznaka lijekova i sl. Sigurno ću nakon 1. postupka znati više. Sad mi je to još sve apstraktno. Nastojim se makar pripremiti na ono što me čeka pa kako bude. 

KBC Split
    6/2022 - FET🐧❌
    7/2022 - FET 🐧❌
    Repromed

Anči 💕
    04. Studeni 2021. 12:58

Cure grlim vas sve 🤗❤️
    Ma situacija je bila kod njega od početka postupka bas 🤮 to mu se stalno nabacivalo na nos..i bili su komentari da sta nam to treba, sta nam treba djeca, ni prvi ni zadnji koji nemaju djecu itd...ali ajde sutio je i gurao..i sve sta je izostajao nije htio ni godisnji nego su mu posali ne plaćeno..i sad kad je bio na bolovanju zbog ove gripice kad se vratio radit dobio otkaz jer eto puno izostaje i jer ce opet izostajat..ma ja sam sretna da se toga riješio..jadan je stalno bio zivcan i bas mu je bilo tesko..puno je sad opušteniji, a ima vec neke ponude ali ce jos malo razmislit sta i kako će...hvala Bogu evo i sad radi i nis nam ne fali...

👩 1996 god.Sve ok,AMH 28
    🧑 1995. godAzoospermia - nepoznat uzrok
    KBC Osijek
    6/21 TESE, dobiveni spermiji
    9/21 postupak Gonal 150 IU, Orgalutran 0,25, Ovitrelle , 13.09 aspiracija : 9🥚 ➡️ 3 oplođene, nema 🐧 ➡️ 16.09 transfer 2 prekrasna embrija, beta 0,2 ❌
    03/22 postupak rekovelle 9,66, orgalutran 0,25, ovitrelle , 16.03 aspiracija 10 🥚 ➡️ 6 oplođenih, nema 🐧 , 21.03 transfer - 2 blastice 🤞🏻 ❌
    ⏯️

Anemona
    04. Studeni 2021. 12:58

Arnoldica divno, držim 🤞🙏 za 💕
    Anči, žao mi je zbog muža, za ne povjerovati. Možda ga čeka nešto još bolje, samo pozitivno 💪
    Kacusha, drži se, šaljem 😘🤗
    Ribic, to sam i ja čula za gazu, vidjet ću u subotu kako je 🙈🙈🙈 a tebi držim 🤞
    Tess88, predivno 💙❤😍
    Juricka, 🤞🙏
    Garawa, neka bude sretno i uspješno 🤞🙏
    Panda, dobrodošla i što prije otišla 😁 i mene je bio užasan strah od igli, ali nekako sam uspjela. Svaka mi je bila kao prva, ali evo izbockala sam se 21x 🙈

💑 86'/84'(hipo-hashi, amh28, necroso, TESE)
    1.IVF 10.mj (rekovelle + orgalutran/ovitrelle)
    11/21 aspiracija: 12, 3 🐧💗💗💗
    11/21-histero
    02/22 FET 💗 prirodni+ovitrelle, 💔
    06/23 FET 💗💗 prirodni 💔
    "Misli dobro, pa će dobro i biti" 🙏

Anči 💕
    04. Studeni 2021. 13:00

Arnoldica čestitaaam 🥰❤️
    Nove cure dobro došle i što prije otišle na neke vedrije teme 🤗  bockanje stvarno nije ništa strasno..to je najlaksi dio ovog svega meni bio 😂 najgore dolazi poslje bockanja, a to je čekanje 🙄

👩 1996 god.Sve ok,AMH 28
    🧑 1995. godAzoospermia - nepoznat uzrok
    KBC Osijek
    6/21 TESE, dobiveni spermiji
    9/21 postupak Gonal 150 IU, Orgalutran 0,25, Ovitrelle , 13.09 aspiracija : 9🥚 ➡️ 3 oplođene, nema 🐧 ➡️ 16.09 transfer 2 prekrasna embrija, beta 0,2 ❌
    03/22 postupak rekovelle 9,66, orgalutran 0,25, ovitrelle , 16.03 aspiracija 10 🥚 ➡️ 6 oplođenih, nema 🐧 , 21.03 transfer - 2 blastice 🤞🏻 ❌
    ⏯️

Panda.
    04. Studeni 2021. 13:03

leptir5

Panda.

leptir5

Panda.

leptir5

Panda.

Panda.

Kg i Rh di to uzimam?

Nema na čemu. Najbolje ti je otići kod ginekologa i tamo digni uputnice, napravi papu i briseve da ne lutaš na sve strane. Ukoliko ne može sve dati, odeš do dr. opće prakse. Odi na web stranice KBC Split i tamo pišu upute za sve parove koji idu u postupak MPO. S obzirom da se na 1. termin čeka oko mjesec dana, stigneš sve obaviti do prvog pregleda. Sritno!

papu i briseve iden radit iduci tjedan jer mi je gin na godišnjem… pustija mi je uputnicu za hormone 2-5 i za progesteron…to idem sutra vadit i muz spermio pa sam misla kad vec idem da obavim jos sta imam…

Leptir5 sritno s prikupljanjem nalaza i nadam se da će sve biti ok. Javi ako bude još kakvih nedoumica i kad se naručiš za MPO. 

KBC Split
    6/2022 - FET🐧❌
    7/2022 - FET 🐧❌
    Repromed

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.