Potpomognuta oplodnja vol. 6

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    SeniRemmus
    03. Studeni 2021. 08:50

Sen2021 samo da se ubacim dok Vuky ne odgovori - ja sam s istim tim mutacijama (MTHFR heterozigot i PAI1 4G/4G homozigot), 3 biokemijske i obiteljskom anamnezom (tata imao plućnu emboliju i duboku vensku trombizu) dobila preporuku za korištenje Clexana i evo još uvijek se pikam. Hematolozi mi ga baš nisu htjeli dati no ipak su napisali preporuku, neki ginekolozi isto kažu da je to više palcebo u mom slučaju i da nije bitan kod blage trombofilije, no dr.Grbavac ga je uveo bez dileme 👍🏻 Dosta su podijeljena mišljenja oko toga pa je nažalost kako kod kojeg doktora naletiš, ali meni je drago da ga uzimam 🤗

Ja 1991., PCO, trombofilija
    MM 1992., teški OAT
    1.IVF/ICSI + FET 🐧🐧 ✅

• Sen2021
    03. Studeni 2021. 09:01

SeniRemmus

Sen2021samo da se ubacim dok Vukyne odgovori - ja sam s istim tim mutacijama (MTHFR heterozigot i PAI1 4G/4G homozigot), 3 biokemijske i obiteljskom anamnezom (tata imao plućnu emboliju i duboku vensku trombizu) dobila preporuku za korištenje Clexana i evo još uvijek se pikam. Hematolozi mi ga baš nisu htjeli dati no ipak su napisali preporuku, neki ginekolozi isto kažu da je to više palcebo u mom slučaju i da nije bitan kod blage trombofilije, no dr.Grbavac ga je uveo bez dileme 👍🏻 Dosta su podijeljena mišljenja oko toga pa je nažalost kako kod kojeg doktora naletiš, ali meni je drago da ga uzimam 🤗

Meni hematolog bez dileme dao clexan i ukoliko dode do trudnoce da pratimo Xa aktivnost i D dimer, ginekolog rekao ne, clexan tek nakon 2-3 pobacaja😔😔😔 ne znam sta da radim jer u ovom mjesecu planiram ako sve bude u redu krenutu sa novim postupkom, hvala mnogo sto si se javila🥰🥰

• mayra
    03. Studeni 2021. 09:08

vuky

Cure, rekla sam javiti pa evo me… prva beta u petak 51.2 UI/L 11dt 1 trodnevnog embrija, danas 15dt 389! Narucena sam na pregled za 2 tjedna! Trudna sam, jos ne vjerujem da je to istina, uopce mi ne ulazi u glavu!
    Sretna sam ali jako oprezna!
    Od simptoma - izgleda da je Ruškin simptom bio simptom! Pao mi je imunitet ocito! Kisem i nos mi je zastopan! Od danas osjetim cice! Drugo sve ko da cu dobiti a u nekim trenucima bi pomislila evo- dosla je! I umornija sam … bas osjetno! Uglavnom, idem pomalo i nadam se da bude ok!
    Ja sam toliko od transfera u speedu i zaposlena da vam ne mogu opisati… i evo od danas i na tečaju do subote! Kad ulovim vremena cu sve malo lijepse i bolje opisati! E da, mozak mi je OMG… 😣😨

Cestitam 😊❤

👩 31 god. - nalazi svi uredni
    🧔 33 god. - asthenozoospermia
    KBC Osijek
    10.2021. - Prvi IVF postupak( klomifen) ➡️punkcija ➡️ nezrele js
    11./2021. IVF - prirodni ciklus ➡️ punkcije nije bilo - ovulacija prosla
    12.2021. IVF - klomifen
    01.2022. IVF- Gonal, orgalutran 🙏

GPgirl
    03. Studeni 2021. 09:14

Sen2021

SeniRemmus

Sen2021samo da se ubacim dok Vukyne odgovori - ja sam s istim tim mutacijama (MTHFR heterozigot i PAI1 4G/4G homozigot), 3 biokemijske i obiteljskom anamnezom (tata imao plućnu emboliju i duboku vensku trombizu) dobila preporuku za korištenje Clexana i evo još uvijek se pikam. Hematolozi mi ga baš nisu htjeli dati no ipak su napisali preporuku, neki ginekolozi isto kažu da je to više palcebo u mom slučaju i da nije bitan kod blage trombofilije, no dr.Grbavac ga je uveo bez dileme 👍🏻 Dosta su podijeljena mišljenja oko toga pa je nažalost kako kod kojeg doktora naletiš, ali meni je drago da ga uzimam 🤗

Meni hematolog bez dileme dao clexan i ukoliko dode do trudnoce da pratimo Xa aktivnost i D dimer, ginekolog rekao ne, clexan tek nakon 2-3 pobacaja😔😔😔 ne znam sta da radim jer u ovom mjesecu planiram ako sve bude u redu krenutu sa novim postupkom, hvala mnogo sto si se javila🥰🥰

ja imam trombofiliju - V Leiden i Pai. Hematolog rekao obavezna terapija nakon poroda, a sta se tice postupka i trudnoce da mora MPO dr to odluciti 🤷‍♀️

ja 40 - nizak AMH, 🧬V Leiden i PAI; muz 47 sve ok (IVF 5+ godina)
    KBC Ri - 2 x stimulirani IVF, 2 x prirodni IVF - ❌
    Podobnik - 1 x ICSI - ❌
    IVF poliklinika - 5 x stimulirani IVF, 1x FET: 4x ❌ 1x 💗
    07/24 - 8 stimulirani IVF - beta x3 ✅ Nifty Pro ✅ cekamo nasu djevojcicu💗 TP 17.04.2025
    od pocetka cuvanje trudnoce jer dosta skraceni cerviks zbog konizacije (AIS)
    Terapija: Cyclogest 2x, Clexane 0,4, Euthyrox 25 (+ moja standarna terapija)

• ribic
    03. Studeni 2021. 09:14

Hvala curke! U 10h sam i javim se poslije kad uspijem😘

💁‍♀️ 33 god (AMH 9.2)
    👦🏻 36 god (normo)
    Pokušavamo od 12/2019
    Vinogradska
    2 AIH (Femara) ❌
    4/2021 IVF stimuliran, ET jedan trodnevni (blighted ovum)
    9/2021 IVF u prirodnom ciklusu, (odustali, stali rasti folikuli)
    Poliklinika IVF
    10/2021 IVF stimulirani, ET dva trodnevna (biokemijska)
    3/2022 IVF stimulirani, ET dva trodnevna, 7+1 ❤️❤️, mini anomaly, Panorama, anomaly ✅ dvojajčane curke rođene 28.11.2022. 👨‍👩‍👧‍👧

⭐ Miss_Ivy ⭐
    03. Studeni 2021. 09:24

Vuky čestitam!
     Ribic sretnoooooo!
    --------------
    Ja ipak idem u prirodni FET. Zvala sam sestre sad i rekla im da me glava strašno boli. Oko 3 sam se digla piti tabletu protiv bolova, nije mi to normalno baš. Što nas može zeznuti u prirodnom, da ne bude FET-a?. Molim vas ako se nađe netko tko zna o tome nešto da me informira. Jer teško da će mi dr to objasniti. Ako ne bude ovulacije, nema ni FETa?

👩 40 👨 39
    *11/21 MPO Petrova, 22.08.2022.💙
    *02/24 Just happened, 03.11.2024.🩷

• Sen2021
    03. Studeni 2021. 09:26

GPgirl

Sen2021

SeniRemmus

ja imam trombofiliju - V Leiden i Pai. Hematolog rekao obavezna terapija nakon poroda, a sta se tice postupka i trudnoce da mora MPO dr to odluciti 🤷‍♀️

Hvala ti mnogo😍meni je nakon svega doktor rekao da ja i suprug uradimo nalaz kariotip i predlazu genetsko ispitivanje embrija, mada su embriji bili odlicne kvalitete osmostanicni i kazu da su imali velika ocekivanja od njih🤔

Marita_07
    03. Studeni 2021. 09:36

GPgirl

Sen2021

SeniRemmus

Meni su rekli da se uvodi terapija kad se potvrdi trudnoca.Inace sam pai 4g/4g,i visokorizicni FV Leiden.Svaki doktor ima neko svoje misljenje o trombofiliji.Ali svakako s ovim mutacijama je bitno uzimat terapiju ako ste imali spontani.

👩‍🏫 38.g., niski Amh 2.1 pmol/L,LH 4.1,visok FSH 10, (low responder), dobiveni zametci odlicne kvalitete
    👨‍💼 43.g., sve uredno.
    7 IVF stimulirana postupka (polik. IVF), 2 missed ab 💔💔 (medikam.prekid).
    7./21. trombofilija,PAI 4G/4G,FV Leiden
    3/24.napravljena histeroskopija, sve u redu.
    3/24. kariogrami supružnika,sve u redu.
    6./24 prekid ET,zametak prestao s razvojem. 1💔
    4./25 aspiracija 4 oocite, 1 js oplođena i zrela, no ima više pronukleusa te je izostao normalan razvoj zametka.

• RebekaB
    03. Studeni 2021. 09:48

Da prijavim.. zadnji dan terapije + stoperica veceras. Punkcija u petak. Piknut ce ih 6 iako mu izgledaju dobro 4,5. E sad, dali uzeti anesteziju ili odgrmiti sa normabelom i ketonalom i negdje sam procitala za gel na noktima.. dali se gel mora skunuti? I zasto ako je to stvarno tako.. hvalaaaaa

👱‍♀️ 84- AMH 4.5 👦 80 sve ok. Pokusavamo 2g.
    (Split) ~1x ivf polu stimulirani/femara od 2-6d/menopur + ovaleap i orgalutran. 2 folikula. 15.5. punkcija 1js
    -transfer 18.5.
    31.5. Test negativan ❌
    Novi postupak 10/21 dr.Lucinger 🤞
    -Gonal 300/Cetrotide
    -6js/3 oplodene, jedna odustala
    -8.11 treci dan 2vracene -8stanicne ❌
    Novi postupak 7/22 Petrova.. pergoveris 150iu/gonal 150iu + orgalutran/ovulacija prije punkcije.

Asli 🌱
    03. Studeni 2021. 09:51

M_G💕

Cure, jel za vadit betu trebam uputnicu, jel? 🤔 I mogu vadit krv u Petrovoj dolje? Ne znam jel koja od vas vadila tamo, to mi je nekako najblize i najzgodnije.

Možeš betu vaditi u Petrovoj dolje u laboratoriju, treba ti uputnica od ginekologice za vađenje bete ili ako imaš i dalje onu D1 mislim da se možeš javiti na šalter gore pa te oni interno pošalju dolje u lab na vađenje. Uzmeš broj dolje u laboratoriju i čekaš.. Meni su nalazi uvijek došli oko pola 11 ujutro.
    Anči ja sam dobro stvarno, super se osjećam napokon i uživam u tome 🤭 Kako si ti? Jel i dalje traje edukacija?

🙋🏻‍♀️ '92 ✔️ 🙋🏻‍♂️'81 teratozoo.
    3.god pokušavanja, temp. odnosi 9 - 12/20
    1. Ivf stimulirani 1/21 - 2 vraćena 3-dnevna, beta 0
    2. Ivf u prirodnom ciklusu 4/21 - Prazna js
    3. Ivf stimulirani 6/21 - 2 vraćena 5. dana
    12 dnt - beta 680, 14 dnt - beta 1722
    9+3 ❤️💔 + hematom i mirovanje u bolnici
    14 + 6 💙 mirovanje doma
    2/2022. 👶🏻💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani