Potpomognuta oplodnja vol. 6

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Monkica24 🍀
    22. Listopad 2021. 19:32

koka007

Drage cure, imam pitanje, pa ako se tko susreo s tim…
    Mama mi se lijeci od raka dojke. Bila sam jucer na uzv dojki kod doktorice koja imace i mamu pregledava i spomenula sam joj da idem na ivf.
    Rekla je da se nada da mi nece trebati vise od 3 postupka jer da su to ogromne hormonalne stimulacije i da se moram jako strogo i cesto kontrolirati jer ima nekoliko pacijentica koje imaju pozitivnu ob.anamnezu na ca dojke, isle su na ivf i vise od pola ih je oboljelo od karcinoma dojke nakon sto su rodile. Tu ne misli odmah mjesec dana nakon, nego ono , u nekom vremenskom razdoblju.

Bas sam sad nekako u strahu, krecem u 11.mj u blagi stimulirani (klomifen) u betaplusu, navela sam i tamo i u ivf.poliklinici za mamu ali oni su samo odmahnuli rukom. A dr kod koje radim uzv bas bas vjerujem.

Jel ima netko slicnu situaciju?

Ja imam mamu i baku koje su imale CA dojke, i iza sebe imam 2 stimulirana i jedan prirodni postupak. Od doktora nitko nije oko tog radio dramu, ali ja se itekako bojim da i mene to ne zadesi... pogotovo što od tih hormona imam par ''kvržica'' u dojkama koje sam odmah išla provjeriti (i inače radim UZV 2x godišnje), ali doktor kaže da je sve uredu, da je to odgovor na stimulacije i hormone. Probala sam malo istraživati na netu što kaže struka vezano za to, i kao i sve drugo nema jasne povezanosti da ti hormorni utječu na povećan rizik od raka dojke... Da sumiram, bit će nam valjda kako nam grah padne

ja-38 g., AMH 10.1; inzulin. rez.; on-39 g. dg. oligoasthenozoosp;
    14.2. prirodnjak; 22.2. ❌ ovulacija
    06.3. 1. stim. - Rekovelle, Menopur, Cetrotide; 18.3. asp. (4 js); 21.3. ET -1 trodnevni; ❌
    02.6. - prirodnjak; 06.6 neg. asp. ❌
    04.9.21 - 2. stim.: Bemfola, Cetrotide; AMH 15.6; asp. 17.9.- 5 js; 🐧🐧🐧 🐧- ET 22.9 1 blastica-❌
    13.11. FET 🐧; b- 96,9; b-259,2; b-677; 21.12. UZV 7+6 imamo 💙 Baby Viktor 19.07.22.

Lita.1234
    22. Listopad 2021. 19:47

Pa ja cu popizdit sa tom ivf pol i DR MARICICEM!!! Eto. Jos jednom cujem neku glupost od njih dodje mi da im pozovem sve novine tamo. Pa meni je ti strasno. Ma njemu je sve ok. Ja sto god sam mu rekla on sam oma ok je to. Svi doktori su mi rekli nemoj sa e coli u postupak, on je rekao ma kakva e coli moze se, necemo odgadat transfer. Daj molim te odi u ljekarnu i reci da ti daju dodati progesteron, ili jos bolje odi na hitnu i izmisli nesto i reci da ti je mpo doktor rekao da ti hitno moraju dat progesteron. Eto to bi ja napravila. 

2021, 4 mj. 1. stimulirani ivf ❌
    Prirodna trudnoca- biokemijska
    2021/7 mj 2. stimulirani ivf❌
    2021/9 mj FET- ❌ biokemijska
    2021/12 mj 3. stimulirani ivf
    Podobnik 💉🔛 punktirano 17🥚🥚, 11 zrelih idu na oplodnju 🤞🤞
    9 oplodeno 🥰🤞

Lita.1234
    22. Listopad 2021. 19:55

Ja znam da ti od dodatnog progesterona ne moze biti nista. On cuva trudnocu. Ako si ti na granici, po meni bi ga malo podic bilo pametno. Nije ovo tvoja prirodna trudnoca, to bi bil odruga stvar, onda bi tvoje tijelo samo dizalo progesteron, ovako sumnjam. Bez tableta i dovoljne doze tableta ivf trudnoce propadaju. Necu te strasiti niti mi je namjera, ali ja bi to provjerila sa nekim jos 100 posto i da bides mirna. ❤️ Drzi se 
    Nebi lista i granicne vrijednosti bile bzvz. 

Arnoldica, postoji i ima dosta slucajeva da su ANA pozitivne a da nemas simptoma i autoimune bolesti da.citala sam da cini mi se koliko se sjecam 40 % pozitivnih (mozda sam malo pretjerala) nikada ne bude bolesno. 

9 oplodeno 🥰🤞

Lita.1234
    22. Listopad 2021. 19:58

Ovaj drugi dio poruke se odnosio na Avocado. Ali zasto sumnjas na to?

9 oplodeno 🥰🤞

AuroraB
    22. Listopad 2021. 20:04

ribic

Curke, imam situaciju s Rekovelle. Dobila sam pen od 72 mikrograma (za 6 dana po 12mg). I stavili smo na 12, uboli me, doslo do 0, izvadili (sve klasika kao Gonal). Al kad gledamo tekucinu u penu nije pala sa 72 na 60. I sad nemamo pojma kaj se desilo. Nikad to prije nismo gledali nego uvijek sam da je 0 i to je to (kad smo Gonale).

Vjerojatno jer ima više tekućine/ lijeka unutra pa zato nije palo... Budeš vidjela sutra koliko se bude pomaknulo. Ne mogu se sad sjetiti što je točno bilo nama, ali isto neki problem, nikad razjašnjen, nedostajala je jedna doza na kraju. Moguće da smo prvi put istisnuli 2x jer smo vraćali brojač na početak nakon istiskivanja zraka i uopće nismo znali što i koliko je otišlo... S drugim penovima nikad nikakvi problemi. 

👩‍🦰36, AMH 11.3, LH 4.7, FSH 5.6 🧔 39 normo
    3x neuspješna IVF-a bez🐧 (Ovaleap, Rekovelle, Menopur) , od toga 1x izvanmaternična. 4x uspješan i 3🐧
    37 god., spontana trudnoća, 18tt, curica ♡

• ribic
    22. Listopad 2021. 20:05

Ja sam negativna (pcr) al trebam pomoc oko upita ranije i da li je ubrizgan rekovelle ili ne. Pen je na 0, a u tekucini ne vidimo da je palo s 72 na 60.

💁‍♀️ 33 god (AMH 9.2)
    👦🏻 36 god (normo)
    Pokušavamo od 12/2019
    Vinogradska
    2 AIH (Femara) ❌
    4/2021 IVF stimuliran, ET jedan trodnevni (blighted ovum)
    9/2021 IVF u prirodnom ciklusu, (odustali, stali rasti folikuli)
    Poliklinika IVF
    10/2021 IVF stimulirani, ET dva trodnevna (biokemijska)
    3/2022 IVF stimulirani, ET dva trodnevna, 7+1 ❤️❤️, mini anomaly, Panorama, anomaly ✅ dvojajčane curke rođene 28.11.2022. 👨‍👩‍👧‍👧

• kokolo28
    22. Listopad 2021. 20:12

Monkica24 🍀

Anči 💕

Evo curke samo da vam javim oboje smo radili kućni test na covid i negativni smo..nadam se da ce tako i ostat 🤞 on ide u pon radit test u bolnicu, a i dobili smo panatus tablete i neki antibiotik pa se nadam da ce nam pomoć
    Anči znaš li ti, ili netko drugi, ako oboliš od korone, koliko treba biti pauza do novog postupka?

znam da beta+ trazi da produ minimalno dva ciklusa od zaraze... nekih 2 mj

👱‍♀️ 31, duboka zdjelicna endometrioza
    🧔30, sve ok

• ribic
    22. Listopad 2021. 20:18

Da, nemam pojma. Pakiranje je 72 i doza 12. I stavili na 12 i stisnuli i palo je na 0. A ovo i dalje stoji na 72. Fakat ne kuzim..

💁‍♀️ 33 god (AMH 9.2)
    👦🏻 36 god (normo)
    Pokušavamo od 12/2019
    Vinogradska
    2 AIH (Femara) ❌
    4/2021 IVF stimuliran, ET jedan trodnevni (blighted ovum)
    9/2021 IVF u prirodnom ciklusu, (odustali, stali rasti folikuli)
    Poliklinika IVF
    10/2021 IVF stimulirani, ET dva trodnevna (biokemijska)
    3/2022 IVF stimulirani, ET dva trodnevna, 7+1 ❤️❤️, mini anomaly, Panorama, anomaly ✅ dvojajčane curke rođene 28.11.2022. 👨‍👩‍👧‍👧

ma2013 👣
    22. Listopad 2021. 20:20

ribic

Ja sam negativna (pcr) al trebam pomoc oko upita ranije i da li je ubrizgan rekovelle ili ne. Pen je na 0, a u tekucini ne vidimo da je palo s 72 na 60.

Ja sam imala isto takav problem 😅
    Al na zadnjem pikanju nije ništa ostalo, vjerojatno nije baš mjerodavno to 😅

🧒🏻 - 32-azoospermia👩🏻‍💼-30 - IR
    TESE (Rebro) -zamrznuto 10 🧒🏻
    1. TESE-ICSI Petrova 05/2021 (Rekovelle, Orgalutran, Ovitrelle) 4 blaste
    ET - 2 blastociste - biokemijska ❌
    FET->01/2022, 2 blastociste, prirodni postupak, princeza 🥰

Lita.1234
    22. Listopad 2021. 20:20

Avocado, onda odi sada ponovi ANU I RADI I ENU. Da moguce je naravno 

9 oplodeno 🥰🤞

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.