Potpomognuta oplodnja vol. 6

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Marita_07
    19. Listopad 2021. 20:58

iris_iris

Lita.1234

Iris, slazem se. I ja sam takav tip, i dozivjela bi sve kao izazov. Al kuzim i njih. Meni je dr M jednom orilikom ovako rekao. ‘Nismo ni mi sto smo nekad bili, nije da ne zelim pomoc, ali jednostavno ne stignem jer sam nakrcan pacijenticama,” ne branim ih. Iz razliga sto ako je tako onda ne mozes uzimati novce i govoriti da ste najbolji i da ste 100 posto u svakoj pacijentici. Radi samo preko hzzo, neka ih onda drzava placa, pa to ima smisla, a da mi koristimo postupke kao u dezavnim bolnicama. Ako su vec nakrcani. Pa barem i mi imamo koristi, jer je cinjenica da imaju bolju opremu od drzavnih bolnica i bolje embriologe, ali ostali sustav je malo zakazao. Ne samo njima. Vjerovatno svima koji rade pola/pola.

Pa da, kužim da je to možda zbog toga što su nakrcani, ali nije mi to baš neki izgovor. Da mi same istražujemo, same si dijagnosticiramo, same odlučujemo što napravit, ne možeš se nikom samo prepustit i onda to još skupo platiš. Baš sam umorna od toga…

iris_iris
    Nazalost da,prekrcati su...unazad god dana i sada se vidi razlika u pristupu tj.manjku vremena.
    Prije god dana posvetili su mi se 100% i vise nego sto sam platila konzultacije,za doktora M ne mogu reci nista lose...njemu diktiraju- ravnatelj klinike.
    Imala sam situaciju jednu da sam bila na uzv na pregledu i sestra je hitruci usla i rekla doktoru da pozuri jer se kasni s aspiracijom.Zavrsio je korektno s pregledom ali ja sam se osjecala da sam na "brzinu" pregledana.
    Razmisljam takodjer opciju Podobnika ako mi ovaj ne uspije ovdje preko Hzzo.

👩‍🏫 38.g., niski Amh 2.1 pmol/L,LH 4.1,visok FSH 10, (low responder), dobiveni zametci odlicne kvalitete
    👨‍💼 43.g., sve uredno.
    7 IVF stimulirana postupka (polik. IVF), 2 missed ab 💔💔 (medikam.prekid).
    7./21. trombofilija,PAI 4G/4G,FV Leiden
    3/24.napravljena histeroskopija, sve u redu.
    3/24. kariogrami supružnika,sve u redu.
    6./24 prekid ET,zametak prestao s razvojem. 1💔
    4./25 aspiracija 4 oocite, nema oplodnje 💔

iris_iris
    19. Listopad 2021. 21:33

Rita_55

iris_iris

Lita.1234

Iris, slazem se. I ja sam takav tip, i dozivjela bi sve kao izazov. Al kuzim i njih. Meni je dr M jednom orilikom ovako rekao. ‘Nismo ni mi sto smo nekad bili, nije da ne zelim pomoc, ali jednostavno ne stignem jer sam nakrcan pacijenticama,” ne branim ih. Iz razliga sto ako je tako onda ne mozes uzimati novce i govoriti da ste najbolji i da ste 100 posto u svakoj pacijentici. Radi samo preko hzzo, neka ih onda drzava placa, pa to ima smisla, a da mi koristimo postupke kao u dezavnim bolnicama. Ako su vec nakrcani. Pa barem i mi imamo koristi, jer je cinjenica da imaju bolju opremu od drzavnih bolnica i bolje embriologe, ali ostali sustav je malo zakazao. Ne samo njima. Vjerovatno svima koji rade pola/pola.

Pa da, kužim da je to možda zbog toga što su nakrcani, ali nije mi to baš neki izgovor. Da mi same istražujemo, same si dijagnosticiramo, same odlučujemo što napravit, ne možeš se nikom samo prepustit i onda to još skupo platiš. Baš sam umorna od toga…
    iris_iris
    Nazalost da,prekrcati su…unazad god dana i sada se vidi razlika u pristupu tj.manjku vremena.
    Prije god dana posvetili su mi se 100% i vise nego sto sam platila konzultacije,za doktora M ne mogu reci nista lose…njemu diktiraju- ravnatelj klinike.
    Imala sam situaciju jednu da sam bila na uzv na pregledu i sestra je hitruci usla i rekla doktoru da pozuri jer se kasni s aspiracijom.Zavrsio je korektno s pregledom ali ja sam se osjecala da sam na "brzinu" pregledana.
    Razmisljam takodjer opciju Podobnika ako mi ovaj ne uspije ovdje preko Hzzo.

Pa da, i ne moze se dobit dr na tel, kao posaljite mail, na mail ne odg 2 dana. Osjeti se napetost zbog previse pacijenata, ali to moraju nekako rijesiti, ovo nema smisla za nikoga. I ja razmisljam o Podobniku ako opet bude 0..

MOI:35g., endometrioza?/dermoid?, naznake adenomioze, nizak AMH
    MM: blaga asthenozoo
    MPO od 7/20
    10xIVF + 1xprekinut postupak zbog loše reakcije
    6xET - beta 0,
    3xneg. aspiracija,
    1xIVF>IUI popucali folikuli - beta 0
    iris676.iris@gmail.com

iris_iris
    19. Listopad 2021. 21:34

GPgirl

Ribicmislim da si ti pitala. Danas je bilo 5 antralaca. Rekao mi je da se kod mene ide na kvalitetu a ne na kvantitetu. Polip potvrdjen (krajem 7mj ga nije bilo). Sutra moram zvati IFV polikliniku jer je rekao ako UTZ nije cist da se ne radi 21dc nego ranije pa da ih obavjestim. Iskreno, malo me smirio sta se tice nalaza jer je rekao da niti prije nije bio dobar🤣 I dodao da po mojim jajnicima ne bi rekao da su tako losi nalazi pa me i to tjesi malo😁

Hej, popratila sam jucer malo cijelu pricu s amh, 5 antralaca je super vijest, bas mi je drago, vjerujem da se lakse dise 😊

MOI:35g., endometrioza?/dermoid?, naznake adenomioze, nizak AMH
    MM: blaga asthenozoo
    MPO od 7/20
    10xIVF + 1xprekinut postupak zbog loše reakcije
    6xET - beta 0,
    3xneg. aspiracija,
    1xIVF>IUI popucali folikuli - beta 0
    iris676.iris@gmail.com

Lita.1234
    19. Listopad 2021. 21:44

Cure, iz ivf poliklinike koje pisu i koje su jos tamo, ja sam im poslala jedan opsiran opsiran mail, sa svime time sto pisete i sto sam ja iskusila, nadam se da ce barem nekome koristiti tko je jos tamo i da ce barem malo utjecati na situaciju. Dobila sam veliku ispriku i pozvali su me na razgovor i da rijesimo zajednicki situaciju. Ja nisam htjela gubiti vrijeme na to. Ali cure tamo, MORATE malo povisiti glas i zauzeti se za sebe!! Imate oravo na to. Placate vi ili drzava, netko ih placa. Meni je zao sto nisam nakon prvog postupka i sto sam cijelo vrijeme cekala da ce se nesto promijeniti. 

2021, 4 mj. 1. stimulirani ivf ❌
    Prirodna trudnoca- biokemijska
    2021/7 mj 2. stimulirani ivf❌
    2021/9 mj FET- ❌ biokemijska
    2021/12 mj 3. stimulirani ivf
    Podobnik 💉🔛 punktirano 17🥚🥚, 11 zrelih idu na oplodnju 🤞🤞
    9 oplodeno 🥰🤞

GPgirl
    19. Listopad 2021. 21:45

iris_iris

GPgirl

Ribicmislim da si ti pitala. Danas je bilo 5 antralaca. Rekao mi je da se kod mene ide na kvalitetu a ne na kvantitetu. Polip potvrdjen (krajem 7mj ga nije bilo). Sutra moram zvati IFV polikliniku jer je rekao ako UTZ nije cist da se ne radi 21dc nego ranije pa da ih obavjestim. Iskreno, malo me smirio sta se tice nalaza jer je rekao da niti prije nije bio dobar🤣 I dodao da po mojim jajnicima ne bi rekao da su tako losi nalazi pa me i to tjesi malo😁

Hej, popratila sam jucer malo cijelu pricu s amh, 5 antralaca je super vijest, bas mi je drago, vjerujem da se lakse dise 😊

Je, lakse mi je. Nije rekao da odustanem🤣 Sa AMHom 9 sam imala 6 antralaca najcesce pa je 5 skroz ok🤷‍♀️ 

ja 40 - nizak AMH, 🧬V Leiden i PAI; muz 47 sve ok (IVF 5+ godina)
    KBC Ri - 2 x stimulirani IVF, 2 x prirodni IVF - ❌
    Podobnik - 1 x ICSI - ❌
    IVF poliklinika - 5 x stimulirani IVF, 1x FET: 4x ❌ 1x 💗
    07/24 - 8 stimulirani IVF - beta x3 ✅ Nifty Pro ✅ cekamo nasu djevojcicu💗 TP 17.04.2025
    od pocetka cuvanje trudnoce jer dosta skraceni cerviks zbog konizacije (AIS)
    Terapija: Cyclogest 2x, Clexane 0,4, Euthyrox 25 (+ moja standarna terapija)

Rainbow_Hope 🌈
    19. Listopad 2021. 21:53

✨Roxy ✨

Miss Ivymozda da probas sad floru plus od omni biotic. Kad sam ja morala piti tonu antibiotika to mi je dao doktor da popijem tih 10 kesica prije prvog transfera da dovede floru u red ☺️ Pa ako trazia sta za floru moja topla preporuka.

Slažem se, ja sam pila nakon kiretaže i sad uzela rundu prije postupka, za svaki slučaj! Odlični su svi njihovi proizvodi, a posebno preporučuju Omnibiotic Pandu trudnicama u zadnjem tromjesečju i tijekom dojenja za razvoj bebina probavnog sustava. 

👩 1988 AMH 9,5 🧑 1982 Asthenozoospermia
    4/21 Missed ab
    10/21 ICSI ET 3-dnevni 💔, 12/2021 FET, 2/2022 FET 💔💔
    3/2022 ICSI u prirodnom ciklusu, ET 2-dnevni 💔
    4/2022 blagi stimulirani > AIH 💔
    5/2022 ICSI, ET 2 2-dnevna, 2 🐧🐧, 9 dpt +, beta 11 dpt: 237, 13 dpt: 686, 6+0 ❤️, Qualified ✅ 🩷, 2/2023 stiglo naše ☀️
    11/2024 FET 💔
    1/2025 + spontana trudnoća, Panorama ✅ 🩵

Rainbow_Hope 🌈
    19. Listopad 2021. 21:55

GPgirl

iris_iris

GPgirl

Je, lakse mi je. Nije rekao da odustanem🤣 Sa AMHom 9 sam imala 6 antralaca najcesce pa je 5 skroz ok🤷‍♀️

Drago mi je da su danas malo bolje vijesti 🥳

👩 1988 AMH 9,5 🧑 1982 Asthenozoospermia
    4/21 Missed ab
    10/21 ICSI ET 3-dnevni 💔, 12/2021 FET, 2/2022 FET 💔💔
    3/2022 ICSI u prirodnom ciklusu, ET 2-dnevni 💔
    4/2022 blagi stimulirani > AIH 💔
    5/2022 ICSI, ET 2 2-dnevna, 2 🐧🐧, 9 dpt +, beta 11 dpt: 237, 13 dpt: 686, 6+0 ❤️, Qualified ✅ 🩷, 2/2023 stiglo naše ☀️
    11/2024 FET 💔
    1/2025 + spontana trudnoća, Panorama ✅ 🩵

• sekić
    19. Listopad 2021. 22:17

Roxy imam jedno pitanje,koje je kod tebe zdravstveno osiguranje,jer sam čula da neko zdravstveno sve pokriva što se tiče pregleda a AOK baš i ne,pa me zanima da li znaš nešto više o tome ??? Hvala ti...🥰🥰🥰

⭐ Miss_Ivy ⭐
    19. Listopad 2021. 22:38

Hocu svakako! Sad sam na gyno pro, ali uskoro cu to potrositi pa cu uzeti floru plus, vec mi je dosta te nelagode. Ali evo, nisam se dala ovaj mjesec, pokrila sam plodne dane prvi put od transfera!
    Ribic hara nesto, i ja sam prosli tjedan bila malo bolesna! Glavno da nije korona! 

👩 40 👨 39
    *11/21 MPO Petrova, 22.08.2022.💙
    *02/24 Just happened, 03.11.2024.🩷

Anči 💕
    19. Listopad 2021. 23:10

Miss_Ivy ajme konačnooo 🎉🎉
    Ma2013 ti još cekas nalaz? Navijam da bude kao i kod Miss 🤞
    Dada nadam se da ste dobro i da ste već doma i da uzivate 🥰❤️
    Ribic i ja sam sva prehladena i nikakva..muz se brine da nije upala pluća jer kad se zakašljem skoro se udavim i bas mi hropti u plućima 🙄 haraju neke žešće viroze...drago mi je da uskoro krećeš 💪
    M_G i VM drzim fige 💪🤞
    Andela drago mi je da si se javila i svaka ti čast na odluci..sretno i nek bude uspiješno 🍀❤️
    Juricka zao mi je i nek sto prije dode menga da ides dalje 💪
    Arnoldica nisam ulovila testove ali drzim fige na max da je implatacijsko i da bude velika beta za par dana 🤞🤞🍀
    Joka, Kacusha, Bajkica, Petra30, Rita, principesa  pupo curke samo opušteno i nek budu velike bete 💪🤞🍀
    Rita kad je tebi beta?
    Pupo curke kad krećete piškit 🤭
    Rainbow drzim fige da si negativna 🤞
    Meto mislim da cu sljedeći put i preskočit masaze, a ubacit lagane šetnje svaki dan po pola sata..neću sad odma prije postupka krenut sa dodacima, prvo sam mislila izvadit krv pa vidit realno stanje i onda uzet te jače dodatke za pojačat kvalitetu jajnih stanica..još sam u razmisljanju sta bi mogla..bome ti brojiš sitno 🤭🥰
    Nikita saljem zagrljaj ❤️
    Sanjass nadam se da ćeš nas samo doć obavjestit da je beta velika 🤭🤞
    Stela ❤️
    Mah-mah trudnicama i mamicama 🥰❤️
    Sunny, Joka, Ruska, Nadalica, Avocado, Bajo, Miss, Nerazumna, MTB ❤️
    Pozdrav za sve ostale curke i ako sam koju zaboravila nemoj te zamjerit..nadam se da će sad sve bit ok i da me više neće zezat 🤗❤️

👩 1996 god.Sve ok,AMH 28
    🧑 1995. godAzoospermia - nepoznat uzrok
    KBC Osijek
    6/21 TESE, dobiveni spermiji
    9/21 postupak Gonal 150 IU, Orgalutran 0,25, Ovitrelle , 13.09 aspiracija : 9🥚 ➡️ 3 oplođene, nema 🐧 ➡️ 16.09 transfer 2 prekrasna embrija, beta 0,2 ❌
    03/22 postupak rekovelle 9,66, orgalutran 0,25, ovitrelle , 16.03 aspiracija 10 🥚 ➡️ 6 oplođenih, nema 🐧 , 21.03 transfer - 2 blastice 🤞🏻 ❌
    ⏯️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.