Potpomognuta oplodnja vol. 6

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Pmak
    21. Rujan 2021. 13:48

MTBica 💃 🍟💉🤰👶

Missed me?

E, paaaa.... Dobro da su svi po sastancima, plačem kao blesava.
    Škicam vas sve, gotovo pa svaki dan, u nadi.. Cestitam od srca!!
    Svim drugim curkama cestitam i želim sretno.. I hrabro. A onima koji će jednom pretraživati forum u nadi da će naći koju dobru info za starije trudnice.. Pozdrav od jedne koja za 5. dana navršava 41., a jučer je ušla u 7 mjesec trudnoće. I morat će se vratiti po smrzlića.

On - sve kako treba Ja: u 09/20 navršenih 40. g., u 09/21 navršenih 41.g.
    spontana trudnoća 2014.
    AMH 11,3, LH 3,7, FSH 8,2, TSH 1,36 DHEAS 4,1, D-vit 50, hypotir., IR
    1. 03/21 MPO Vuk Vrhovac

• Josipab
    21. Rujan 2021. 13:49

Jaooooooooo
    Ovo sam cekala i iščekivala svakodnevno!
    MTB ❤️ Neopisivo sam sritna zbog tebe,zbog vaseg velikog junaka, cestitke od srca!  Cestitam na ulasku u drugo tromjesečje, nek se sve nastavi kako triba 🥰🤗🌹😘👶🏻❤️

🙋🏻‍♀️ 29 godina
    🙋🏻 Mm 30 godina
    Oboje pijemo suplemente,ja vitamin D,Omega 3, Solgar Prenatal, on Cink,Selen,vitamin E,astaxantan
    1.Beta 827, 2.Beta 1960, termin za uzv 10.6.
    6+0 imamo srce ❤️
    Termin 4.2.2022. 🥰
    url=https://lilypie.com]

GPgirl
    21. Rujan 2021. 13:51

Kako puno lijepih vijesti! Cestitam svima od srca❤️❤️❤️

ja 40 - nizak AMH, 🧬V Leiden i PAI; muz 47 sve ok (IVF 5+ godina)
    KBC Ri - 2 x stimulirani IVF, 2 x prirodni IVF - ❌
    Podobnik - 1 x ICSI - ❌
    IVF poliklinika - 5 x stimulirani IVF, 1x FET: 4x ❌ 1x 💗
    07/24 - 8 stimulirani IVF - beta x3 ✅ Nifty Pro ✅ cekamo nasu djevojcicu💗 TP 17.04.2025
    od pocetka cuvanje trudnoce jer dosta skraceni cerviks zbog konizacije (AIS)
    Terapija: Cyclogest 2x, Clexane 0,4, Euthyrox 25 (+ moja standarna terapija)

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    21. Rujan 2021. 13:51

Lucky, _Dada_, SSanjass, willy 

Joka95, da, doktori često nisu "dobri" sa mutacijama. MTHFR mutanticama je obična folna kao otrov, gomila se u tijelu, diže se homocistein i zapravo uzrokuje smanjenje stope implantacije i uspješnih trudnoća. Reći MTHFR mutantici (pogotovo homozigotu, heterozigot je u malo boljoj situaciji) da samo poveća dozu je suludo.
    Svejedno je koju marku piješ, samo dok uzimaš i b6 i b12 i aktivnu folnu (to je b9), sve u aktivnom obliku. Napravi kako je tebi najlakše.

💔💔💔

• mashkica
    21. Rujan 2021. 13:52

Cure izvinite prvi put mi je da se pikam. Jučer prvi gonal 300. 
    Jel ok da sam danas, bukvalno luda i da doslovno režim na sve oko sebe, kao da sam u nekom teškom PMS-u. I jel ok da sam već malo napuhana i da me već žulja oko jajnika?😟😢  Unaprijed hvala na odgovoru 

🙋🏻‍♀️ 33 godine bez desnog jajovoda, na lijevom jajniku endometriom 28mm,

🙋🏻‍♂️ 33 sve ok

1.trudnoća nažalost vanmaterična, operisana 03/21 (uklonjen desni jajovod) i sa lijevog jajnika endometriom koji se vratio za dva mjeseca
    08/21 prve konsultacije za IVF
    09/21 pocetak postupka IVF
    Gonal 300, cetrotide, decapeptyl
    7 ❄️
    22.11.21 FET dvije blaste, biokemijska
    20.01.22 FET dvije blaste, 5dpt +,
    Beta 11dpt 247, 13 dpt 740 ☀️

Sunny_🐣
    21. Rujan 2021. 13:56

MTBica 💃 🍟💉🤰👶

Inna_92, hvala!Dugi protokol… pokušavam se suzdržavati i ne odmah pametovati, ali jače je od mene.
    Dugi protokol je kad kreneš u hormonsku terapiju u ciklusu koji prethodi ciklusu u kojem će se raditi aspiracija.
    Najčešće se kreće 21DC, i to sa supresijom. Ona se prima do menstruacije (koja je često jadna i oskudna) i nakon toga kreće stimulacija. Supresija se prima u paraleli cijelo vrijeme. Kad folikuli dođu do prave veličine, daje se štoperica i nakon toga ide aspiracija.

Modifikacija dugog protokola je kad se ciklus prije aspiracijskog ciklusa uzima kontracepcija.

Nisu svi kandidati za dugi protokol. Npr djevojke koje imaju visoki AMH ne smiju ići u dugi protokol (ovaj sa supresijom) jer se tad hiper ne može ama baš nikako izbjeći. Često se on propisuje ženama koje su "rubne" za hiper (pritom se zna da je hiper rizik, radi se na tome da bude blagi hiper, i računa se da će dobit biti veća od neugode), ili onima koje nisu uopće kandidat za hiper. Osim toga, gledaju se i neke druge karakteristike žene.

DOMLeon dobro ti je MTB opisala dugi protokol. Znači da sa regulacijom hormona kreće pred kraj prethodnog ciklusa, a ne tek 2,3. dan ciklusa sa kojim se ide u postupak.
    aliiiiii, ja imam dosta visok AMH i išla sam u dugi protokol i nisam imala hiper  bila sam na kontracepciji 2 ciklusa, onda supresija i stimulacija. Koliko sam shvatila dr baš zbog opasnosti od hipera sam bila na pilulama i supresiji. Da se moj prirodan ciklus koji daje puuuno folikula utiša i da dr stimulacijom kontrolirano ''proizvodi'' folikule. 

👩35, PCO like, blaga tromb.
    🧔34, azoospermia - visok FSH, TESE postupak dr. H
    poliklinika Repromed
    1. ICSI (dugi protokol - sprej Suprecur, Puregon 225IU/150 IU, Brevactid) - 2 blastice
    7/21 ET 1 🌻 - vanmaterična 💔
    1/22 FET 1 🐧 (prirodni + booster), 28.01. PUPO 🍀, BETA 10dnt 259, 12dnt 741, 💉 heparin
    10/22 stigla naša sreća 👣 mala M 👧
    2. ICSI (isti protokol) - 1 blastica
    4/25 FET 1 🐧 ❌
    sunnysparkle7@gmail.com

Leia3.0
    21. Rujan 2021. 14:02

Kakav ulet, kakvo divno iznenadenje 😍
    Sa stiom, kao i uvijek 😉
    Cestitam MTB 🥂⚡️🌟💫🌈⭐️
    Vidim ni tebe ni tvog Hulkica nije zanimao zlocesti miom 😎
    Svako put kad bi te se sjetila, pitala sam se sto si odlucila i drago mi je da si isl hrabro dalje. Bravo 👏🏻💫🌈

💁🏻‍♀️35 g., AMH 32 PCO like
    💁🏻‍♂️40 g., astenozospermija
    1. IVF 1/21, kasni OHSS 8dpt , blighted
    2. FET 9/21 - beta negativna
    3.IVF 11/21 1 blastica - FET 12/21 = blighted
    4. sreća 🍀🌈🌟 prirodna trudnoća 🐣🌈☀️
    13dpoß116⚡️15dpoß307💫17dpoß692🌟19dpoß1566
    🍬🦄🧸🌈 nifty uredan💜🧸🐣🌈

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    21. Rujan 2021. 14:03

Sunny_

DOMLeon dobro ti je MTB opisala dugi protokol. Znači da sa regulacijom hormona kreće pred kraj prethodnog ciklusa, a ne tek 2,3. dan ciklusa sa kojim se ide u postupak.
    aliiiiii, ja imam dosta visok AMH i išla sam u dugi protokol i nisam imala hiperbila sam na kontracepciji 2 ciklusa, onda supresija i stimulacija. Koliko sam shvatila dr baš zbog opasnosti od hipera sam bila na pilulama i supresiji. Da se moj prirodan ciklus koji daje puuuno folikula utiša i da dr stimulacijom kontrolirano ''proizvodi'' folikule.

Da, tebi je sa kontracepcijom doskočio opasnosti od hipera. To je jedan od razloga zašto se nekad koristi kontracepcija ispred postupaka. S obzirom da nemaš na žalost puno pokušaja na raspolaganju, odmah su ti krenuli sa teškom artiljerijom. Nekom drugom paru teško da bi napravili takvu kombinaciju za prvi postupak.

💔💔💔

GPgirl
    21. Rujan 2021. 14:05

MTBica Imas kakav tip and trick za nas Faktor V mutantice? Ja cekam termin kod hematologa😖

ja 40 - nizak AMH, 🧬V Leiden i PAI; muz 47 sve ok (IVF 5+ godina)
    KBC Ri - 2 x stimulirani IVF, 2 x prirodni IVF - ❌
    Podobnik - 1 x ICSI - ❌
    IVF poliklinika - 5 x stimulirani IVF, 1x FET: 4x ❌ 1x 💗
    07/24 - 8 stimulirani IVF - beta x3 ✅ Nifty Pro ✅ cekamo nasu djevojcicu💗 TP 17.04.2025
    od pocetka cuvanje trudnoce jer dosta skraceni cerviks zbog konizacije (AIS)
    Terapija: Cyclogest 2x, Clexane 0,4, Euthyrox 25 (+ moja standarna terapija)

Sunny_🐣
    21. Rujan 2021. 14:11

MTBica 💃 🍟💉🤰👶

Sunny_

aliiiiii, ja imam dosta visok AMH i išla sam u dugi protokol i nisam imala hiperbila sam na kontracepciji 2 ciklusa, onda supresija i stimulacija. Koliko sam shvatila dr baš zbog opasnosti od hipera sam bila na pilulama i supresiji. Da se moj prirodan ciklus koji daje puuuno folikula utiša i da dr stimulacijom kontrolirano ''proizvodi'' folikule.

Da, tebi je sa kontracepcijom doskočio opasnosti od hipera. To je jedan od razloga zašto se nekad koristi kontracepcija ispred postupaka. S obzirom da nemaš na žalost puno pokušaja na raspolaganju, odmah su ti krenuli sa teškom artiljerijom. Nekom drugom paru teško da bi napravili takvu kombinaciju za prvi postupak.

a da vjerojatno je tako 💕
    ahhhh baš mi je drago da si se vratila u proširenom sastavu 🥰🥰🥰

👩35, PCO like, blaga tromb.
    🧔34, azoospermia - visok FSH, TESE postupak dr. H
    poliklinika Repromed
    1. ICSI (dugi protokol - sprej Suprecur, Puregon 225IU/150 IU, Brevactid) - 2 blastice
    7/21 ET 1 🌻 - vanmaterična 💔
    1/22 FET 1 🐧 (prirodni + booster), 28.01. PUPO 🍀, BETA 10dnt 259, 12dnt 741, 💉 heparin
    10/22 stigla naša sreća 👣 mala M 👧
    2. ICSI (isti protokol) - 1 blastica
    4/25 FET 1 🐧 ❌
    sunnysparkle7@gmail.com

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.