Potpomognuta oplodnja vol. 6

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Kacusha
    15. Rujan 2021. 11:07

Leli melem za oci 🥰

👱‍♀️39g, 👨‍🦰31g, 👩‍❤️‍💋‍👨2g,
    👱‍♀️AMH 7,78 pmol/l, NK ++, ANA poz, PAI 4g/4g, MTHFR mut
    👨‍🦰 Oligo-normo
    8 transfera, 12 embrija (7blasto, 3 morule, 2-3dnv)1 izvanmaternična. Poliklinika Škvorc, Podobnik, IVF. 🌈
    12mj 2022. posvojenje Emili 💜

Marita_07
    15. Rujan 2021. 11:15

marimare

Sunny_

Rita_55

Drage cure,

Ima li koja od vas iskustva s povisenim Prolaktinom i da je to bio uzrok teskog začeća i spontanih?
    Da li ste primale terapiju?

Hvala! 💋

koliki ti je prolaktin?
    meni je bio blago povišen oko 700, a referentno je do 500. Pa me je dr stavio na terapiju Bromergon pola tablete na dan. Uglavnom je terapija Bromergon, a doza ovisi o tome koliki ti je prolaktin. Kada vadiš krv za prolaktin bitno je da si barem 2 sata budna (jer je nakon buđenja njegova razina u krvi najviša) i da sjediš 30minuta prije vađenja krvi u ambulanti. Ako to nisi napravila ponovi nalaz za svaki slučajsretno!

Ja sam ti dugogodisnji prolaktinas, od 2012.
    Za pocetak odradi testiranja, imas taj neki najtocniji, od 3h.
    Sjedis 3h bez mrdanja, bez telefona i slicno i svaki sat ti izvade PRL. Tako maknu mogucnost da ti iglica i sam ubod izazove skakanje PRL.
    Onda osim toga moras u labosu(synlab breyer svejedno) zatraziti i PRL i sedimentirani.
    Meni je osnovni povisen, ali nakon toga mi je u granicama i zato doktori smatraju da mi ne treba terapija.
    Najbotnije je da ti se napravi MR ako je jako visok. Meni preko 1500.
    I da nemas dobrocudni tumor. A onda krenes gledat sto radi 

Sunny, hvala na infu.💋
    Naručila sam se na Rebro,tako da ne znam kakvu oni imaju proceduru.Nekako sam prilicno uvjerena da bi mogao to biti razlog mog problema.Jer drugo osim amh koji je nizi(a cure su jos s manjim uspjele) nemamo problema.Javim se s rezlatatom.
    Hvala marimare❣

👩‍🏫 38.g., niski Amh 2.1 pmol/L,LH 4.1,visok FSH 10, (low responder), dobiveni zametci odlicne kvalitete
    👨‍💼 43.g., sve uredno.
    7 IVF stimulirana postupka (polik. IVF), 2 missed ab 💔💔 (medikam.prekid).
    7./21. trombofilija,PAI 4G/4G,FV Leiden
    3/24.napravljena histeroskopija, sve u redu.
    3/24. kariogrami supružnika,sve u redu.
    6./24 prekid ET,zametak prestao s razvojem. 1💔
    4./25 aspiracija 4 oocite, 1 js oplođena i zrela, no ima više pronukleusa te je izostao normalan razvoj zametka.

• RebekaB
    15. Rujan 2021. 11:21

Cure ajmo pomoc mojoj prijateljici sigurna sam da tu netko zna.. isla je na podpomognutu u vrh vrhovec  stimulacija od mj dana i dobivene 2js oplodene i vracene drugi dan.. jedna je otpala ofmah a druga je izdrzala do 15og tj. I morala na porod. Strava. Ugl. Uzrok jr ureaplazma koja je vratila... dali ima nesto s cime ona bespovratno odlazi? Sto bi joj preporucili.. hvala!!

👱‍♀️ 84- AMH 4.5 👦 80 sve ok. Pokusavamo 2g.
    (Split) ~1x ivf polu stimulirani/femara od 2-6d/menopur + ovaleap i orgalutran. 2 folikula. 15.5. punkcija 1js
    -transfer 18.5.
    31.5. Test negativan ❌
    Novi postupak 10/21 dr.Lucinger 🤞
    -Gonal 300/Cetrotide
    -6js/3 oplodene, jedna odustala
    -8.11 treci dan 2vracene -8stanicne ❌
    Novi postupak 7/22 Petrova.. pergoveris 150iu/gonal 150iu + orgalutran/ovulacija prije punkcije.

• Sia
    15. Rujan 2021. 11:33

cure javila sam u Petrovu da sam dobila mengu kako bi mogla krenuti u stimulirani postupak, pa su mi rekli da dođem sutra ujutro izvadit krv ? Zašto će mi vaditi krv ? jel to normalna procedura

Ja: 26G, Endometrioza
    AMH 52.1
    M- 27G, spermiogram na granici
    pokušavamo 2,5 god
    1. IVF postupak -Petrova
    💉GonalF
    29.09 aspiracija - 13 oocita

• RebekaB
    15. Rujan 2021. 11:42

Sia

cure javila sam u Petrovu da sam dobila mengu kako bi mogla krenuti u stimulirani postupak, pa su mi rekli da dođem sutra ujutro izvadit krv ? Zašto će mi vaditi krv ? jel to normalna procedura

Meni su vadili prije transfera da vide progesteron mislim.. sve je to normalno. 

👱‍♀️ 84- AMH 4.5 👦 80 sve ok. Pokusavamo 2g.
    (Split) ~1x ivf polu stimulirani/femara od 2-6d/menopur + ovaleap i orgalutran. 2 folikula. 15.5. punkcija 1js
    -transfer 18.5.
    31.5. Test negativan ❌
    Novi postupak 10/21 dr.Lucinger 🤞
    -Gonal 300/Cetrotide
    -6js/3 oplodene, jedna odustala
    -8.11 treci dan 2vracene -8stanicne ❌
    Novi postupak 7/22 Petrova.. pergoveris 150iu/gonal 150iu + orgalutran/ovulacija prije punkcije.

Anči 💕
    15. Rujan 2021. 12:07

Dani30

Drage moje… tek u petak cu saznat,danas su mi vadili krv ali zbog hcg sprice od petka nevrijedi mi zvat jer ce i tako i tako bit pozitivno… pa nije 100% sigurno….
    Anchy i Marimare super vijesti od vas… 🤞🤞
    Lalisuper su ti testici bas lijepo tamne….❤❤

Joooj bas igra živaca 😖 probaj ostat pribrana i mislit pozitivno 🤞🤞🤞

👩 1996 god.Sve ok,AMH 28
    🧑 1995. godAzoospermia - nepoznat uzrok
    KBC Osijek
    6/21 TESE, dobiveni spermiji
    9/21 postupak Gonal 150 IU, Orgalutran 0,25, Ovitrelle , 13.09 aspiracija : 9🥚 ➡️ 3 oplođene, nema 🐧 ➡️ 16.09 transfer 2 prekrasna embrija, beta 0,2 ❌
    03/22 postupak rekovelle 9,66, orgalutran 0,25, ovitrelle , 16.03 aspiracija 10 🥚 ➡️ 6 oplođenih, nema 🐧 , 21.03 transfer - 2 blastice 🤞🏻 ❌
    ⏯️

• Ssanjas
    15. Rujan 2021. 12:12

Sunny 🥳😍🥳 kako si ti?
    Miss 😍😍
    Anchy 😍😍

sanjass322@gmail.com

elle 🙋‍♀️
    15. Rujan 2021. 12:17

Rita_55

marimare

Sunny_

Rita_55

Drage cure,

Ima li koja od vas iskustva s povisenim Prolaktinom i da je to bio uzrok teskog začeća i spontanih?
    Da li ste primale terapiju?

Hvala! 💋

koliki ti je prolaktin?
    meni je bio blago povišen oko 700, a referentno je do 500. Pa me je dr stavio na terapiju Bromergon pola tablete na dan. Uglavnom je terapija Bromergon, a doza ovisi o tome koliki ti je prolaktin. Kada vadiš krv za prolaktin bitno je da si barem 2 sata budna (jer je nakon buđenja njegova razina u krvi najviša) i da sjediš 30minuta prije vađenja krvi u ambulanti. Ako to nisi napravila ponovi nalaz za svaki slučajsretno!

Ja sam ti dugogodisnji prolaktinas, od 2012.
    Za pocetak odradi testiranja, imas taj neki najtocniji, od 3h.
    Sjedis 3h bez mrdanja, bez telefona i slicno i svaki sat ti izvade PRL. Tako maknu mogucnost da ti iglica i sam ubod izazove skakanje PRL.
    Onda osim toga moras u labosu(synlab breyer svejedno) zatraziti i PRL i sedimentirani.
    Meni je osnovni povisen, ali nakon toga mi je u granicama i zato doktori smatraju da mi ne treba terapija.
    Najbotnije je da ti se napravi MR ako je jako visok. Meni preko 1500.
    I da nemas dobrocudni tumor. A onda krenes gledat sto radi

Sunny, hvala na infu.💋
    Naručila sam se na Rebro,tako da ne znam kakvu oni imaju proceduru.Nekako sam prilicno uvjerena da bi mogao to biti razlog mog problema.Jer drugo osim amh koji je nizi(a cure su jos s manjim uspjele) nemamo problema.Javim se s rezlatatom.
    Hvala marimare❣

Ja ti isto imam nizak amh i imala sam prolaktin 1400 pa sam pila bromergon 1x dnevno i pao je na 700 i onda smo dodali jos 2 tablete tjedno i pao je na 200. S tim da i kad je bio povišen sam s trakicama uspjela popratiti ovulaciju. Još 3 mjeseca smo pokušavali prirodno i onda otišli na 1.ivf koji je bio uspješan. 💕 sretno draga 😊

💁‍♀️32g.- nizak amh (1,6)
    💁‍♂️30g.-sve ok
    BETAPLUS
    1.IVF 06/2021 - 3 folikula - 3 oplođene j.stanice,vraćen 1 dvodnenvni 🙃
    12dnt beta 183,2 14dnt beta 364,2
    27.02.2022. 💕💕💕

marimare
    15. Rujan 2021. 12:21

elle 
    Pa ovo je predivno! Bas me veseli nesto ovako procitat. Sretno dalje! ❤️❤️❤️

💃🏻 34 - visok prolaktin
    👨🏻‍💻35 - OLIGOASTHENOZOOSPERMIA
    Previše godina truda 5+
    9/21 Elonva, Menopur, Orgalutran, Ovitrelle…✨
    13.9.punkcija - 4 oplodjene js
    18.9.transfer - 1 js ET - 0 🐧
    29.9. 543 bHCG
    25.11. Nifty uredan, dečko!
    33. tjedan

Anči 💕
    15. Rujan 2021. 12:26

Cure jel imam kakvih prepreka za khmm khmm prije ET 😂 nismo sad vec neko vrijeme jer stalno pazimo na mesto..sad racunam nema sexa dok se ne plkaze da je sve ok s trudnocom al mislim da ce moj muz to i onda izbjegavat 😂😂😂😂 znam da se prije FET-a kao preporučuje al zanima me za ET 😅 
    O čem ja razmisljam 😂

👩 1996 god.Sve ok,AMH 28
    🧑 1995. godAzoospermia - nepoznat uzrok
    KBC Osijek
    6/21 TESE, dobiveni spermiji
    9/21 postupak Gonal 150 IU, Orgalutran 0,25, Ovitrelle , 13.09 aspiracija : 9🥚 ➡️ 3 oplođene, nema 🐧 ➡️ 16.09 transfer 2 prekrasna embrija, beta 0,2 ❌
    03/22 postupak rekovelle 9,66, orgalutran 0,25, ovitrelle , 16.03 aspiracija 10 🥚 ➡️ 6 oplođenih, nema 🐧 , 21.03 transfer - 2 blastice 🤞🏻 ❌
    ⏯️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.