Potpomognuta oplodnja vol. 6

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Anči 💕
    29. Kolovoz 2021. 19:27

Mjau

anchy321

Mjau

Cure ima li ili zna li koja idu li cigarete i vto? 😂
    Ja sam pusac ali sam bas smanjila zbog postupka. Htjela skroz ali nisam mogla jednoszavno uhvazi me nervoza. Pet cigareta na dan je maximum koji sam sebi postavila. Ne znam je li bolje biti nervozan i bez nikotina ili srecan s nikotinom 🤒
    Danas bila na pregled (8dc) imamo 10tak folikula dobrih 10-13mm

Pa vidi ako pušiš, puši.. veći je šok za organizam nagli prestanak..ima i puno trudnica koje puše cijelu trudnoću i meni to je ok..mojoj prijateljici je ginekolog na prvom uzv u trudnoči reko ako je aktivni pušać da nikako ne smije naglo odbacit jer beba već prima mini dozu nikotina i da moze oast u nikotinski šok…pa sad eto ne znam 🤷🏽‍♀️🤷🏽‍♀️ odlično je da si uopće uspijela smanjit.. u kojoj si klinici? I na kojoj si terapiji? Jel znas kad bi mogla aspiracija

Ja sam u Crnoj Gori i trenutno sam na gonalu od 200. Aspiracije vjerov cetvrtak 🎉😊

Javljaj nam se svakako pa da te pratimo 🤗 

👩 1996 god.Sve ok,AMH 28
    🧑 1995. godAzoospermia - nepoznat uzrok
    KBC Osijek
    6/21 TESE, dobiveni spermiji
    9/21 postupak Gonal 150 IU, Orgalutran 0,25, Ovitrelle , 13.09 aspiracija : 9🥚 ➡️ 3 oplođene, nema 🐧 ➡️ 16.09 transfer 2 prekrasna embrija, beta 0,2 ❌
    03/22 postupak rekovelle 9,66, orgalutran 0,25, ovitrelle , 16.03 aspiracija 10 🥚 ➡️ 6 oplođenih, nema 🐧 , 21.03 transfer - 2 blastice 🤞🏻 ❌
    ⏯️

M_G💕
    29. Kolovoz 2021. 19:30

Stela, Miss_Ivy…baš mi je žao zbog takvih iskustava. Ne znam može li se uopće pripremit na takvo što...mislim, brinemo se oko svega u vezi postupka pa sad još i doktor koji ti ne može pružit neke riječi utjehe ili bar biti na raspolaganju za pitanja, baš grozno 😔 
    Kakva je vama bila situacija sada za vrijeme korone s partnerima...njima je dozvoljeno doci jedino donijet uzorak? Ili u nekom trenutku mogu i oni kao podrška? 🤔
    Anchy jesi li dobila menstruaciju? 🙈

👩‍🦰 32 endometrioza jajnika, AMH 7.7, FSH 1.6 IU/L, LH 0.5 IU/L.👨‍🦱 44 Normo
    IVF Petrova 6.10. menopur 150, gonal 150; 11.10. pergoveris 200, 20.10. aspiracija 6 oocita, 23.10. ET dva trodnevna, beta 13dnt 517, 16dnt 1853 🤩🤩🤩 15.11. UZV 5+5 GV+ŽV 🥰 6.12. UZV 8+5 imamo 💜 i veliki smo 2.2cm

Anči 💕
    29. Kolovoz 2021. 19:32

MG nooou. 🤭🤭 Dobro je..sad se ne zivciram da necu moc dobit ljekove 😂

👩 1996 god.Sve ok,AMH 28
    KBC Osijek
    9/21 postupak Gonal 150 IU, Orgalutran 0,25, Ovitrelle , 13.09 aspiracija : 9🥚 ➡️ 3 oplođene, nema 🐧 ➡️ 16.09 transfer 2 prekrasna embrija, beta 0,2 ❌
    03/22 postupak rekovelle 9,66, orgalutran 0,25, ovitrelle , 16.03 aspiracija 10 🥚 ➡️ 6 oplođenih, nema 🐧 , 21.03 transfer - 2 blastice 🤞🏻 ❌
    ⏯️

SeniRemmus
    29. Kolovoz 2021. 19:38

Stela1987 meni su u IVF poliklinici neke stvari bile super (pristup dr.G na prvim konzultacijama, brzi upis za postupak preko HZZO cca 2 mjeseca, doktorova dobra volja da mi nađe terapiju za tanki endometrij kroz 6 mjeseci propalih pokušaja zadebljavanja endometrija samo s Estrofemom, uvođenje heparina i na blagu trombofiliju što mnogi MPO ne žele), neke srednje (termini naručivanja se baš ne poštuju pa ponekad i 45 min čekaš jer su im gužve, sestre i direktorica su ponekad baš nabrušene i očekuju da sve znaš unaprijed pa vole okretati očima, onaj dio da se FET plaća iako si preko HZZO) i neke loše (komunikacija s biolozima je meni i mužu bila loša, toliko da smo i nakon par poruka i poziva mislili da su nam embrije bacili u odvod , a i smetalo mi je kad su komentirali kako moj muž ima loš spermiogram i da su se jako namučili da nađu nešto za ICSI, kao da to nije primarni razlog zašto smo uopće tamo kod njih ) Kao i svugdje ima i dobrih i loših strana, ali meni je kod njih iz prve uspio IVF i to tako da su se obje bebice primile tako da mogi preporučiti 🤗 P.S. počela sam obradu neplodnosti na Sv.Duhu pa znam kako je to u državnim bolnicama, ali nisam dugo izdržala tamo jer mi je previše smetao taj njihov stav i guranje nekih nepotrebnih zahvata pa sam kratko ostala 😅  sretno! 😊

Ja 1991., PCO, trombofilija
    MM 1992., teški OAT
    1.IVF/ICSI + FET 🐧🐧 ✅

Stela_M
    29. Kolovoz 2021. 19:41

M_G💕

Stela, Miss_Ivy…baš mi je žao zbog takvih iskustava. Ne znam može li se uopće pripremit na takvo što…mislim, brinemo se oko svega u vezi postupka pa sad još i doktor koji ti ne može pružit neke riječi utjehe ili bar biti na raspolaganju za pitanja, baš grozno 😔
    Kakva je vama bila situacija sada za vrijeme korone s partnerima…njima je dozvoljeno doci jedino donijet uzorak? Ili u nekom trenutku mogu i oni kao podrška? 🤔
    Anchy jesi li dobila menstruaciju? 🙈

Samo smiju doći i donijeti uzorak ne smiju biti s nama ali ajde barem je grupa cura bila ok pa smo pričale i malo ubile vrijeme ali opet nije to isto kao da dragi može biti s tobom ali što ćeš kada ova hebena boleština od corone me popušta 🙄

👩36 pcos, hipo, hashi, IR, Amh 37,3 PAI 4G/5G, MTHFR
    🧔33 asthenonecrozo.. ➡️ normo
    1 IVF (Petrova) 16 🥚- et 2 blaste👎
    2 IVF (Ivf pol) 15 🥚 - 8 🐧
    10/22 FET 1 🐧 beta 12
    02/23 histero
    03/23 FET 1 🐧 beta 8
    04/23 FET 2 🐧 + heparin i prolutex 11 dpt beta 246, 13 dpt beta 642, 15 dpt beta 1667 ➡️ 09.6 uzv ❤️❤️➡️uzv 23.6 ❤💔

Stela_M
    29. Kolovoz 2021. 19:42

SeniRemmus

Stela1987 meni su u IVF poliklinici neke stvari bile super (pristup dr.G na prvim konzultacijama, brzi upis za postupak preko HZZO cca 2 mjeseca, doktorova dobra volja da mi nađe terapiju za tanki endometrij kroz 6 mjeseci propalih pokušaja zadebljavanja endometrija samo s Estrofemom, uvođenje heparina i na blagu trombofiliju što mnogi MPO ne žele), neke srednje (termini naručivanja se baš ne poštuju pa ponekad i 45 min čekaš jer su im gužve, sestre i direktorica su ponekad baš nabrušene i očekuju da sve znaš unaprijed pa vole okretati očima, onaj dio da se FET plaća iako si preko HZZO) i neke loše (komunikacija s biolozima je meni i mužu bila loša, toliko da smo i nakon par poruka i poziva mislili da su nam embrije bacili u odvod , a i smetalo mi je kad su komentirali kako moj muž ima loš spermiogram i da su se jako namučili da nađu nešto za ICSI, kao da to nije primarni razlog zašto smo uopće tamo kod njih) Kao i svugdje ima i dobrih i loših strana, ali meni je kod njih iz prve uspio IVF i to tako da su se obje bebice primile tako da mogi preporučiti 🤗 P.S. počela sam obradu neplodnosti na Sv.Duhu pa znam kako je to u državnim bolnicama, ali nisam dugo izdržala tamo jer mi je previše smetao taj njihov stav i guranje nekih nepotrebnih zahvata pa sam kratko ostala 😅 sretno! 😊

Hvala puno svakako ću pokušati tamo ako drugi postupak u Petrovoj ne uspije 🥰

👩36 pcos, hipo, hashi, IR, Amh 37,3 PAI 4G/5G, MTHFR
    🧔33 asthenonecrozo.. ➡️ normo
    1 IVF (Petrova) 16 🥚- et 2 blaste👎
    2 IVF (Ivf pol) 15 🥚 - 8 🐧
    10/22 FET 1 🐧 beta 12
    02/23 histero
    03/23 FET 1 🐧 beta 8
    04/23 FET 2 🐧 + heparin i prolutex 11 dpt beta 246, 13 dpt beta 642, 15 dpt beta 1667 ➡️ 09.6 uzv ❤️❤️➡️uzv 23.6 ❤💔

Anči 💕
    29. Kolovoz 2021. 20:37

Dani30

Anchy kako si ti? I tebi se blizi tvoje polako. . 🥰😀

Joooj bas mi je zao 😔 jesi probala natrljat s ledom prije nego ubodeš? Izdrzi jos malo 🙏🤞 i javi nam se sutra...
    Evo ja imam zadnje pripreme 😂 dok čekam da procurim ofarbala sam kosu,sredila nokte, još moram odradit depilaciju i mozda jos koji sex i spremna sam za bebu 😂😂😂😂😂

👩 1996 god.Sve ok,AMH 28
    KBC Osijek
    ⏯️

⭐ Miss_Ivy ⭐
    29. Kolovoz 2021. 21:01

Stela1987

SeniRemmus

Stela1987 meni su u IVF poliklinici neke stvari bile super (pristup dr.G na prvim konzultacijama, brzi upis za postupak preko HZZO cca 2 mjeseca, doktorova dobra volja da mi nađe terapiju za tanki endometrij kroz 6 mjeseci propalih pokušaja zadebljavanja endometrija samo s Estrofemom, uvođenje heparina i na blagu trombofiliju što mnogi MPO ne žele), neke srednje (termini naručivanja se baš ne poštuju pa ponekad i 45 min čekaš jer su im gužve, sestre i direktorica su ponekad baš nabrušene i očekuju da sve znaš unaprijed pa vole okretati očima, onaj dio da se FET plaća iako si preko HZZO) i neke loše (komunikacija s biolozima je meni i mužu bila loša, toliko da smo i nakon par poruka i poziva mislili da su nam embrije bacili u odvod , a i smetalo mi je kad su komentirali kako moj muž ima loš spermiogram i da su se jako namučili da nađu nešto za ICSI, kao da to nije primarni razlog zašto smo uopće tamo kod njih) Kao i svugdje ima i dobrih i loših strana, ali meni je kod njih iz prve uspio IVF i to tako da su se obje bebice primile tako da mogi preporučiti 🤗 P.S. počela sam obradu neplodnosti na Sv.Duhu pa znam kako je to u državnim bolnicama, ali nisam dugo izdržala tamo jer mi je previše smetao taj njihov stav i guranje nekih nepotrebnih zahvata pa sam kratko ostala 😅 sretno! 😊

Hvala puno svakako ću pokušati tamo ako drugi postupak u Petrovoj ne uspije 🥰

Ja se nadam da ce ti uspjeti, pa da ti ivf poliklinika nece ni trebati. Ja isto razmisljam o IVF, ali trudim se zbilja vjerovati u petrovu i ovaj FET. Da, sestre su zbilja divne. Ja sam na kraju svake folikulometrije na kraju s njima pričala i interpretirala podatke na kartonu. 

👩 40 👨 39
    *11/21 MPO Petrova, 22.08.2022.💙
    *02/24 Just happened, 03.11.2024.🩷

⭐ Miss_Ivy ⭐
    29. Kolovoz 2021. 21:06

Da sad ne vrtim stranice, netko je pitao za histeroskopiju u petrovoj. Ja sam bila prije 3 godine, ali mislim da je tako i sada. Check in ujutro, klopica do cca 12 ili 14, zatim gorka sol za čišćenje, i post i trčkalica nakon svake čaše vode. Ujutro vizita, tuširanje i čekanje histeroskopije. Ja sam osobno čekala do 1-2. Ispizdila gladna i žedna (nema vode prije operacije). Oko 6 sam išla kući kad je anestezija popustila. Koliko sam shvatila, ako radis privatno, sve je gotovo kroz par sati. 

👩 40 👨 39
    *11/21 MPO Petrova, 22.08.2022.💙
    *02/24 Just happened, 03.11.2024.🩷

M_G💕
    29. Kolovoz 2021. 21:14

anchy321

Dani30

Anchy kako si ti? I tebi se blizi tvoje polako. . 🥰😀

Joooj bas mi je zao 😔 jesi probala natrljat s ledom prije nego ubodeš? Izdrzi jos malo 🙏🤞 i javi nam se sutra…
    Evo ja imam zadnje pripreme 😂 dok čekam da procurim ofarbala sam kosu,sredila nokte, još moram odradit depilaciju i mozda jos koji sex i spremna sam za bebu 😂😂😂😂😂

Ahahahahaha baš si me nasmijala dobro 😂 nek si ti sve obavila prije 🤭
    Nego, farbanje je ok? Meni su rekli da kao ne bi trebala, kemikalije, sim tam 🤷 iako, ne znam koliko to moze biti stetno

👩‍🦰 32 endometrioza jajnika, AMH 7.7, FSH 1.6 IU/L, LH 0.5 IU/L.👨‍🦱 44 Normo
    IVF Petrova 6.10. menopur 150, gonal 150; 11.10. pergoveris 200, 20.10. aspiracija 6 oocita, 23.10. ET dva trodnevna, beta 13dnt 517, 16dnt 1853 🤩🤩🤩 15.11. UZV 5+5 GV+ŽV 🥰 6.12. UZV 8+5 imamo 💜 i veliki smo 2.2cm

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.