Astra81, hvala na info. Ja ovdje skupljam municiju da pregovaram s njim, samo i dalje ne znam što mi treba. Andol100? Heparin? Fragmin? Sad i Clexane?
Clexane je heparin. Hematolozi i ginekolozi nikad neće doći na zelenu granu po pitanju heparina. Zato ga za ovu dijagnozu nikad nećeš dobiti preko HZZO-a. Ali kaže Gić da su ginekolozi skloni to propisati za svaki slučaj da ne bi kasnije zgrušavanje izazvalo pobačaj. Možda rizik i nije tako velik, ali nismo baš u godinama kad imamo vremena nizati spontane.
Eh da, baš to. Nitko nije u godinama kad mu se da nizati spontane, ali mi pogotovo.
Super, hvala na razjašnjenju oko Clexanea, nisam to još proučavala pa znam samo što je Andol
Njega od svih mojih nalaza zanima samo trombofilija, više me puta pitao kad će mi doći, tako da vjerujem da će mi propisati. Briga me što moram plaćati, bitno da mi on da recept.
A što je fragmin?
Nisam koristila fragmin, ali valjda isto nekakav heparin. Meni su dali clexane i rekli da uz to andol ne trebam piti. Ide ili jednio ili drugo. Iako, na nekom forumu sam pročitala da heparin djeluje na velike trombe, a andol na male ili tako nešto slično... iskreno nisam to baš proučavala pa možda bolje da dalje ništa ne pišem 😂😂😂
MTB Fragmin je nisko molekularni heparin. Ja, sam se pikala kad su mi D dimeri bili povećani. Eto toliko znam jedino...
2x IUI, prirodna asp (nema js), ICSI-🐧🐧🐧
FET 1️⃣ biokemijska✖️ FET 2️⃣ ✖️
FET 3️⃣ Bhcg 10dnt> 198,5 - 12dnt> 608,0 ✔️
Uzv - 5tt+2, GV 11 mm, ŽV 3 mm
6tt+2 imamo 💗
Da podijelim ovdje.
Isplanirala sam si za ovaj postupak (u svom planu suplemenata) da ću početi piti Melatonin sa 1DC. Kako je preporuka da se pije 3mg, a MM me upozorio da je on od 1mg sav grogi cijeli idući dan i da spava tu noć kao medvjed, malo sam se prepala. On mi je preporučio da pijem 0.5mg, a ja sam odlučila preko vikenda (dan prije 1DC) krenuti sa 1mg pa da mi nije bed ako se onesvijestim.
Anyway, prvu večer, popijem ja 1mg i provedem pola noći gledajući u strop i mrzeći ovog kraj sebe što spava snom pravednika. Dakle, standardna noć.
Kažem OK, možda će drugu večer biti bolje, možda treba uzimati neko vrijeme. Popijem ja 1mg, i brojim mu pola noći sve svece i posprdnim glasom (u sebi) ponavljam sve što mi je on rekao o Melatoninu.
Treća noć (noćas) rekoh, što je previše, previše je. Uzela 2mg. Sat vremena kasnije, malo sam se osjećala kao da sam pod drogama, lupilo me paralelno na spavanje i na ljubav prema cijelom svijetu. Oteturala sam u krevet. Zaspala. Probudila se u 6. Spavala samo 6 sati, ali imam osjećaj da je to bio onaj dublji, relaksirajući san jer sam se stvarno lijepo opustila.
Danas uzimam 3mg, dosta je bilo zafrkancije.
Moj melatonin je 3 mg i mislila sam da je to najslabija doza koja postoji 😂
Baš lijepo uspava i ja ujutro nisam niti malo "grogi".
Di si ti nabavila od 1 mg?
Miss sad vidim povezanost hematoma i posteljice, taj dio mi nije bio jasan. Nadam se da će se apsorbirati, držim sve fige na prstima 🤞🤞
Women_name a gle, moraju provjeriti, tako je i meki moja za moje kontrakcije rekla da mora vidjeti da li uzrokuju otvaranje pa kad sam idući put došla je rekla da se nisam nimalo otvorila i da te kontrakcije ih očito ne uzrokuju. Tako je očito tebi s bolovima. Bit će to sve oke 😊
Sbjelis ja sam kad bi počela tamniti obično piskila 2 u danu….
MTB ja sam 8.3.na pregledu 😊
A jel ti rekla da odma dođeš ili si čekala do sljedećeg pregleda?
Naručila me za 3 tj kad sam joj rekla, umjesto 4 i pojačala utrogestan. Kad sam došla za 3 tj je rekla da je sve oke i da se ne otvaram unatoč kontrakcijama (imala sam 1 kod nje na stolu pa je odmah popipala) i rekla da slobodno opet smanjim utrogestan samo na večernju dozu i dođem za 4 tj. Imala sam ih sad u Lovranu puno navečer , šetali smo jako dugo po Opatiji i kad smo došli i legli u hotel cijelu noć mi se stvrdnjavat trbuh. Popila sam duplu dozu magnezija i idući dan je bilo oke. Očito se ne smijem forsirati.
Ahaa razumijem. Evo mene hvala Bogu danas ne boli ništa. Ti onda odmaraj, nemoj se previše forsirati. Iako pričala sam ti za moju šogoricu, ona je bila ful aktivna a kaže da je od 20 tt stalno imala kontrakcije i da ju nisu otvarale. Sad mi kaže kuma da je ona imala ovako bolne kao ja, ali da se nije otvarala do 34 tjedna kad je bila 2 prsta otvorena, nije mirovala. Pa da, ispada onda da je najvažnije da te ne otvaraju iako ih imaš. Hvala ti ❤️
🙋♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
🙋♀️24.g. jajnici PCOS like
Poliklinika Škvorc
2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
ab. compl. 6 tj. :(
9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
1. bhcg 12dpt 140
2. Bhcg 15dpt - > 680
23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
29.12 imamo curku ❤️
Manja sam iscitala cuda toga na tu temu mutacija.
Sve se svelo na to da hematolozi imaju odmak, nema th. A mpo dr/ gin. daju th "zlu ne trebalo".
Kada sam dosla kod hematologa i on je rekao "Skinite se s toga odmah" sve mi je bilo jasno. Samo sam pitala steti li mi to sto ga uzimam.
Postoji topic na ovom forumu Heparinske trudnice
koje kada čitam nije mi dobro. Ima svega.. Ovo je terapija i ne treba je olako shvacati i mene je full strah 9mj uzimati ovakvu th. 😣
oharascarlett14@gmail.com
AuroraB ti si u Petrovoj uspjela pricati sa embriologicom? kako? meni je jedva dala info 3 rijeci preko telefona.... nadam se da cu ju vidjeti prije transfera :/ ne kuzim tu tajanstvenost...
AuroraB, najezila sam se dok sam citala ovo. Sad sam je googlala, je li to ova mladja, plavkasta dr.? Nadam se da se nece probahatit dok ja odlucim ic
Ne znam sad jel sam dobro pohvatala sve, i dal vam je Aurora pisala o dr. Lani ali eto da se nadovezem, mene je moj soc. gin isto narucio kod nje za prve konzultacije u Petrovoj. Uz rijeci da bi mozda kod nekog drugog termin dobila ranije, ( u smislu da mi oni dodjele doktora sami), ali on svakako preporuca nju, veli da ju poznaje i da se isplati pricekat.
Ja-33- papa,brisevi, hormoni✓
Mm-37- normo✓
Radimo na bebi 3 godine.
HSG-jajovodi prohodni-ciljani odnosi.
IVF-10 mj.-Petrova-ovaleap-cetrotide-ovitrelle-14🥚
16.10- transfer jedne blastice-biokemijska❌
Ostalo 6 🐧❤️
Fet-veljaca -transfer blastice-25.02-1. beta 351❤️2-770❤️ 6+2❤️
5-12tt hematom+mirovanje
12tt hematoma nema,nipt uredan-curica💖
Da podijelim ovdje.
Isplanirala sam si za ovaj postupak (u svom planu suplemenata) da ću početi piti Melatonin sa 1DC. Kako je preporuka da se pije 3mg, a MM me upozorio da je on od 1mg sav grogi cijeli idući dan i da spava tu noć kao medvjed, malo sam se prepala. On mi je preporučio da pijem 0.5mg, a ja sam odlučila preko vikenda (dan prije 1DC) krenuti sa 1mg pa da mi nije bed ako se onesvijestim.
Anyway, prvu večer, popijem ja 1mg i provedem pola noći gledajući u strop i mrzeći ovog kraj sebe što spava snom pravednika. Dakle, standardna noć.
Kažem OK, možda će drugu večer biti bolje, možda treba uzimati neko vrijeme. Popijem ja 1mg, i brojim mu pola noći sve svece i posprdnim glasom (u sebi) ponavljam sve što mi je on rekao o Melatoninu.
Treća noć (noćas) rekoh, što je previše, previše je. Uzela 2mg. Sat vremena kasnije, malo sam se osjećala kao da sam pod drogama, lupilo me paralelno na spavanje i na ljubav prema cijelom svijetu. Oteturala sam u krevet. Zaspala. Probudila se u 6. Spavala samo 6 sati, ali imam osjećaj da je to bio onaj dublji, relaksirajući san jer sam se stvarno lijepo opustila.
Danas uzimam 3mg, dosta je bilo zafrkancije.
ja sam krenula sa 3mg, davnih dana i baš mi je pasalo, pa sam ga nastavila pit. Ali malo po malo sam digla na 5, a sad zadnji put sam naručila od 10mg, onaj neki što se sporo otpušta da se cijelu noć dobro spava i iskreno, ne primjetim neke razlike između 5 i 10 u spavanju. On mi je otkriće i od svih suplemenata najbolja stvar.
A za Clexan, Heparin, Fragmin...ma sve i da ga kupujete nije preskup koliko se pisalo po forumima, iznenadila sam se kad sam ga taj jedan put u Cito plaćala, očekivala sam da će koštat kao i sve ostalo na tisuće kuna, a ono 15kn jedna injekcija. Ali ne upada tako lako pod kožu kao injekcije od stimulacije, treba prakse s njim jer ostaju modre cvoruge i baš boli, a da ne pričam kako ljeti na plaži modri stomak privlači poglede
Sve se svelo na to da hematolozi imaju odmak, nema th. A mpo dr/ gin. daju th "zlu ne trebalo".
Kada sam dosla kod hematologa i on je rekao "Skinite se s toga odmah" sve mi je bilo jasno. Samo sam pitala steti li mi to sto ga uzimam.
koje kada čitam nije mi dobro. Ima svega.. Ovo je terapija i ne treba je olako shvacati i mene je full strah 9mj uzimati ovakvu th. 😣
Citala sam ja, ali vecina njih tamo ima neuredne krvne slike, proteine c i s ili ona trombinska vremena koja nisu ok, pa su to opet neka drugacija stanja
I Grizli je tamo pisala o tome.
Bozma.. Vezano za ovo pikanje prije, odn.uoci zaseca/ implatacije..
oharascarlett14@gmail.com
Sortiraj odgovore
Najstariji