Potpomognuta oplodnja vol. 5

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    sbjelisi
    16. Veljača 2021. 22:35

Magnolia

SBjelis

Manja sam iscitala cuda toga na tu temu mutacija.
    Sve se svelo na to da hematolozi imaju odmak, nema th. A mpo dr/ gin. daju th "zlu ne trebalo".
    Kada sam dosla kod hematologa i on je rekao "Skinite se s toga odmah" sve mi je bilo jasno. Samo sam pitala steti li mi to sto ga uzimam.
    Postoji topic na ovom forumu Heparinske trudnice
    koje kada čitam nije mi dobro. Ima svega.. Ovo je terapija i ne treba je olako shvacati i mene je full strah 9mj uzimati ovakvu th. 😣

Citala sam ja, ali vecina njih tamo ima neuredne krvne slike, proteine c i s ili ona trombinska vremena koja nisu ok, pa su to opet neka drugacija stanja

Da, bas teska tema...😣 
    Pumo mi je sve ovo u tako kratko vrijeme. Do prosinca nisam znala sto je mpo, sad čuda... Uf. 

oharascarlett14@gmail.com

sbjelisi
    16. Veljača 2021. 22:37

Bozma, ma ako imate okej soc.gin.poslati ce vam recepte cim posaljete nalaze krvi. Vezano za bockanje, mene pece kada ga upucam. Za sada nemam hematoma... Kanta sa smecem u kupaonici mi izgleda kao da sam teski junkie 🙈🙈

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    16. Veljača 2021. 22:39

SBjelis, melatonin je hormon koji se oslobađa dok spavaš. Ako ga imaš dovoljno, onda ćeš lijepo spavati i dalje ga imati dovoljno. Ako imaš problema sa spavanjem (što ja znam imati, pogotovo u postupku), onda ćeš ga imati manje i onda ćeš imati još više problema sa spavanjem.
    Ljudi to znaju uzimati kao pomoć za spavanje koja ne izaziva ovisnost, nije neka teška droga već samo dodatak prehrani.
    E sad, ova iz It starts with an egg kaže da nama u IVF navodno, po nekim studijama, može pomoći i duplo u da se jajne stanice oplode i da se implantiraju. Ne preporučuje onima u prirodnim postupcima jer zna poremetiti ovulaciju. Nije ni za FETovke jer vi vaše zametke već imate.
    Ovo je za nju opcionalni suplement. A meni se baš dobro poklopilo jer ionako nisam spavala za vrijeme prošlog postupka, pa su dvije muhe istim udarcem. 

Astra81, ma samo ti piši, vidiš da smo ovdje sve neuke, i međusobno si pomažemo.
    Koristim ovaj Melatonin:
    https://www.fitness.com.hr/shop/dodaci-prehrani/zdravlje/Natrol-Melatonin-180-tableta.aspx

Šmattan, hvala!

💔💔💔

ANKSIMORON
    16. Veljača 2021. 22:55

AuroraB

Bozma 🍀🐞

AuroraB, ja sam se cak razmisljala o Petrovoj prosle godine u ovo doba i kako ne znam doktore, a tu se manje o njima pisalo, isla sam na to da mi njeno ime zvuci najbolje i da za promjenu idem u doktorice 🙈. I onda je dosla korona, pa potres i tako sam ostala tu. Kasnije su dosta popularne bile privatne klinike koje rade sa hzzo pa sam Petrovu malo i zaboravila

Mogu ti samo reći, da kad sam vidjela njezin pristup određivanju terapije za moj sljedeći postupak, da bi se ja usudila sa punim povjerenjem tebe uputiti na nju. Znači žena je ispred sebe stavila sve papire iz mojih postupaka, pozvala embriologicu u ordinaciju, i konzultirala se sa njom i još jednom doktoricom. Skupa su analizirale moj karton u koji se upisuju ti podaci o stanicama. Pričala je naglas sve o čemu razmišlja, objasnila mi kako koji lijek djeluje i slično. Bila sam kod nje minimalno 45min. Mislim da takav pristup tebi treba. Rekla mi je da kad netko ide treći puta u postupak, da ona to shvaća vrlo ozbiljno i da se uvijek tako voli pokonzultirati sa kolegama. Ja ne znam što čovjek/ doktor može više od sebe dati nego je ona meni dala. Ne kažem da će to sad zbog toga uspjeti, ali mislim da sam imala čast da mi ona bude doktorica. Evo.

Aurora bas mi je drago zbog tebe... i ja se nadam da ce ovaj biti za tebe dobitan 🤗🤗🤗 nego da te pitan? Sto ti uzimas sve od dodataka sad prije? Bas sve nabroji... 😅😅😆

👧33; 🧔35

1. IVF Lucinger; 0 smrzlica; beta 300; biokemijska trudnoca
    2. IVF; Lucinger; 0 smrzlica; beta 10
    3. IVF; IVF poliklinika; 0 smrzlica, beta 2.5
    4. IVF - IVF 06/21
    17.4. GK 🌲🌲🌲

Nada 🍀
    16. Veljača 2021. 23:01

Čestitam svima curama na predivnim betama. Cure koje nisu imale sreće ovaj put, žao mi je jako 😔
    VM sretno sutra i da te velika beta iznenadi 
    Tiki curica ❤️ Da je dočekaš živu i zdravu u svoje naručje 🥰
    Meto, MTB, Nina92, SBjelis i sve ostale cure koje ste u postupku ili FET-u🙏🤞 ovaj će biti dobitan!
    Šmattan 🤞❤️
    Miss odmaraj i vjeruj u svog bebana, drugo ništa ne možeš osim moliti se. Ja vjerujem da će sve biti u redu i da će se tvoj sinčić roditi živ i zdrav 🙏
    Uspijem čitati tek navečer ali mislim na vas i želim svima sreću 🍀

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    16. Veljača 2021. 23:02

SBjelis

Bozma, ma ako imate okej soc.gin.poslati ce vam recepte cim posaljete nalaze krvi. Vezano za bockanje, mene pece kada ga upucam. Za sada nemam hematoma… Kanta sa smecem u kupaonici mi izgleda kao da sam teski junkie 🙈🙈

Kažu cure na starim Vol:
    Probaj se što laganije i sporije ubrizgavat NMH, jer ce na taj nacin i masnice biti manje. Ja ti recimo prije pikanja udahnem, i pokusavam sto manje i plice disat dok si dajem injekciju da se abdomen sto manje mice i time se isto sprijecavaju hematomi.

💔💔💔

Tuma
    16. Veljača 2021. 23:04

*.Women_name.*

Tuma

*.Women_name.*

Tuma

Miss sad vidim povezanost hematoma i posteljice, taj dio mi nije bio jasan. Nadam se da će se apsorbirati, držim sve fige na prstima 🤞🤞
    Women_name a gle, moraju provjeriti, tako je i meki moja za moje kontrakcije rekla da mora vidjeti da li uzrokuju otvaranje pa kad sam idući put došla je rekla da se nisam nimalo otvorila i da te kontrakcije ih očito ne uzrokuju. Tako je očito tebi s bolovima. Bit će to sve oke 😊
    Sbjelis ja sam kad bi počela tamniti obično piskila 2 u danu….
    MTB ja sam 8.3.na pregledu 😊

A jel ti rekla da odma dođeš ili si čekala do sljedećeg pregleda?

Naručila me za 3 tj kad sam joj rekla, umjesto 4 i pojačala utrogestan. Kad sam došla za 3 tj je rekla da je sve oke i da se ne otvaram unatoč kontrakcijama (imala sam 1 kod nje na stolu pa je odmah popipala) i rekla da slobodno opet smanjim utrogestan samo na večernju dozu i dođem za 4 tj. Imala sam ih sad u Lovranu puno navečer , šetali smo jako dugo po Opatiji i kad smo došli i legli u hotel cijelu noć mi se stvrdnjavat trbuh. Popila sam duplu dozu magnezija i idući dan je bilo oke. Očito se ne smijem forsirati.

Ahaa razumijem. Evo mene hvala Bogu danas ne boli ništa. Ti onda odmaraj, nemoj se previše forsirati. Iako pričala sam ti za moju šogoricu, ona je bila ful aktivna a kaže da je od 20 tt stalno imala kontrakcije i da ju nisu otvarale. Sad mi kaže kuma da je ona imala ovako bolne kao ja, ali da se nije otvarala do 34 tjedna kad je bila 2 prsta otvorena, nije mirovala. Pa da, ispada onda da je najvažnije da te ne otvaraju iako ih imaš. Hvala ti ❤️

A da, očito je svaka od nas posebna i ima svoje posebne brige. Moje 2 frendice su imale isto svakakvih problema u trudnoći. 1 je imala takve bolove krajem 2.i u 3.tromjesecju da bi se skvrcila i plakala a sve je bilo oke... A druga... Joj ona je imala te kontrakcije od 24.tt, ali bolne i nekad bi joj satima trajale. I 2 puta (oko 18.tt) je završila u bolnici jer je imala grčenje svih mišića u tijelu, neki sindrom koji trudnice pogađa, u najgorim slučajevima vodi do otkazivanja mišića i živaca i do smrti. Puštali su joj struju kroz cijelo tijelo, bila je u užasnom strahu za bebu. I evo na Valentinovo je rodila predivnog dečkića i sve je u redu🥰 

👱‍♀️31 g, Amh 1,7 pmol (novo mjerenje 2,8 pmol)
    👨 31 g, sve ok
    1. IVF-6.mj 2020. VV:3 folikula 1 stanica (nezrela), nema transfera
    2.IVF kraj 8.mj 2020. VV- 4 folikula- 1 js, oplodena 💕, 1.beta 12 dnt dvodnevnog 130, 2.beta 14dnt 286, 3.beta 16dnt 733
    UZV 5+1 GV i inicijalna ŽV
    Nifty- sve oke, imamo curku💗
    Imamo Laru ❤

Nada 🍀
    16. Veljača 2021. 23:05

MTB

SBjelis

Bozma, ma ako imate okej soc.gin.poslati ce vam recepte cim posaljete nalaze krvi. Vezano za bockanje, mene pece kada ga upucam. Za sada nemam hematoma… Kanta sa smecem u kupaonici mi izgleda kao da sam teski junkie 🙈🙈

Kažu cure na starim Vol:
    Probaj se što laganije i sporije ubrizgavatNMH, jer ce na taj nacin i masnice biti manje. Ja ti recimo prije pikanja udahnem, i pokusavam sto manje i plice disat dok si dajem injekciju da se abdomen sto manje mice i time se isto sprijecavaju hematomi.

Istina, ja kad si dajem uvijek lagano ubrizgavam i nikad nemam masnice, eventualno plavu tockicu od pikanja.

sbjelisi
    16. Veljača 2021. 23:08

MTB hvala na lijepom objasnjenju. To cw mi trebati svakako jednom, losi sam spavac.

sbjelisi
    16. Veljača 2021. 23:14

Ma jes... Lagano se bockam. Ponekad se cini tupa i da nece uci ali samo je drzim pa dok ne udje. Nista ne silujem... 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.