Potpomognuta oplodnja vol. 5

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    sbjelisi
    01. Ožujak 2021. 18:17

Tuma

Bjelis sutra ti je 9dnt? Odi sutra ako je 9 ili 10, ako je 8 onda bih ja još pričekala 1-2 dana….. Za stolicu pod utjecajem željeza mi je sve jasno. 😰 Hahahha imaš pravo, imat ću bolji tretman nego u bilo kojem rodilištu. A još će biti dojilja pa ćemo se podijeliti da svaka 1 dan doji, a druga pije 😂
    Tejama uskoro će se ona javiti, hoće da ju mama malo čeka još 🥰 a neke prvorotkinje i bez obzira na posteljicu kasnije osjete…. Probaj pojest koju kockicu čokolade, popit limunadu ili nešto i leći na leđa i cekat. Tko zna, možda ju i ranije izazoves da se javi 😊

Sutra je 8dnt.

oharascarlett14@gmail.com

vuky
    01. Ožujak 2021. 18:24

mislim da je stručan, inteligentan i meni je kazem ok, ali ni blizu ko sto vi neke o svojim dr pričate ... i da, mislim da je moguce da nekom bas zbog toga ne sjedne,osobno i sama mislim kako sam debela, pa mi je valjda to bilo onak ko dobro, sta cu sad! Uglavnom sad bi i ja nekog cool i dobrog i pozitivnog dr i sestre koje su njezne... inace nisam narucila da me itko tetoši ali sad mislim da bi mogli malo empatičniji biti....

• Mimi05
    01. Ožujak 2021. 18:33

MTBica 💃 🍟💉🤰👶

ericaa

JOoooooj kad čujem da prigovaraju za nekoliko kila ˝viška˝ne pričam o potencijalno zdravstvenom problemu ako netko ima 30 ili 50 kila viška pa je potencijalno problematično i rizično ali pričati o 5 ili čak i 10 kg!!! To je apsurd. Nismo svi iste građe, sa istom količinom mišića i brojka je brojka, ne stoji svakom isto. Mislim da definitivno nije problem imat 5 kg viška i to je tako relativno, što je nekom višak a nekom taman. I kako se tko osjeća i sebi izgleda najbolje. Moja doktorica je tu super… ne radi problem oko koje kilice gore-dolje.

Meni stvarno isto nitko nije ni riječ rekao. Čak i u većini literature čitam da bi BMI trebao biti od 20 do 30 (iako, realno, preko 25 imaš prekomjernu težinu) i da je za začeće bolje biti mrvcu masniji (naravno, ne previše, jer ti se onda i poremete ciklusi i teško ti je sve nositi).
    Ja sam OK težine, ne bi me ubilo da izgubim koju kilu, ali svi su bili zadovoljni sa mnom i nisam dobila nikakve upute u tom smjeru. Ionako i sama pazim na prehranu i dosta vježbam (samo sam se nadebljala kod spontanog i to još nisam skinula, mamicu mi, jer nikako da krenem vježbati hard core kao prje), tako da se oko toga ne uzrujavam.
    Ali me uzrujavaju ovakvi doktori koji maltretiraju žene, neovisno o tome imaju li koji kg viška ili manjka, i odmah je žena sve kriva i nabijaju joj komplekse. Jedno je dati sugestije/preporuke, a drugo maltretirati.
    Nije problem ženi reći da je debela radi 4 kg, ali ju je problem poslati na pregled za trombofiliju, ha? Ma nabijem ga.

U jednoj klinici me dr ispalio odmah s vrata, da sam debela i dok ne smršavim da on nema šta samnom pričat, i da ovakva neću ostat trudna... Samo sam se ustala i izašla... 
    Al zato kad sam promijenila kliniku, ovaj moj sadašnji dr nikad to nije nit spomenimo, iako sam prvi put u strahu išla na konzultacije.
    Znam da sam deblja, al nije smio nastupit na taj način... To me satralo, trebalo mi je par mjeseci da dođem sebi

Ja 38,on 47
    nalazi svi uredni i meni i njemu
    1- Klomifen od 3-5 dana, Ovitrelle,
    prva inseminacija 22.02.2021...utrogestan
    08.03.2021..Beta neg.
    čekamo njega da se vrati kući pa slijedi nastavak...
    uzimam magnezij,omega3,vitamin E,C, Q10,Prenatal

Lucyinthesky
    01. Ožujak 2021. 18:39

Ja dr Vrčića nisam upoznala, ali bila sam razmišljala o njemu za postupak kada sam razmišljala o Petrovoj. Znam za aroganciju i nastup, ali ne bi mu tu ostala dužna sigurno. Znam nekoliko ljudi koji su kod njega uspjeli, znanje ima. Ne opravdavam iživljavanje, nikakvo i mislim da vjerojatno ovisi i o tome kako se tko postavi.
    vuky samo sa if 16/8 si skinula kg ili pazila na kalorijski deficit?

🧍‍♀️37-AMH 28 pmol/L, sve ok
    🧍‍♂️42-od astheno-normo
    1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
    2.i3. prirodni ciklus-bez transfera
    4.Ivf stimul.Rekovelle - 05/20-sve stanice nezrele, bez transfera
    5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧
    6.stimul.Gonal,Cetrotide-04/21-2 trodnevna,beta 0, nema 🐧

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    01. Ožujak 2021. 18:42

Mimi05

U jednoj klinici me dr ispalio odmah s vrata, da sam debela i dok ne smršavim da on nema šta samnom pričat, i da ovakva neću ostat trudna… Samo sam se ustala i izašla…
    Al zato kad sam promijenila kliniku, ovaj moj sadašnji dr nikad to nije nit spomenimo, iako sam prvi put u strahu išla na konzultacije.
    Znam da sam deblja, al nije smio nastupit na taj način… To me satralo, trebalo mi je par mjeseci da dođem sebi

Pa da. Naravno da postoji nešto što je višak koji smeta. I onda je na doktoru da to na lijep način sugerira klijentici, plus ponudi joj pomoć oko toga/preporuke kako da smršavi na ZDRAV način.
    Da joj sa vrata viče da je debela i govori joj da neće ostati trudna, ili da joj sugerira da se izgladnjuje i izgubi 8kg u mjesec dana (btw, na taj način se izgubi više mišićne mase nego masti, i zato se NIKAKO ne preporučava), to nije doktor nego sadist. Pogotovo što nam naglu gubitci težine (osim što nam smrdaju omje mišićne mase i masti, što se nikako ne preporučuje) i smrdaju sve procese u tijelu i čak potencijalno umanjuju šansu da zatrudnimo.
    Postoji razlog zašto se preporučuje gubitak od 2-4kg mjesečno kad se radi o manjim viškovima, 5-6kg kad sse radi o većim viškovima.
    NARAVNO da sam ja prije koju godinu imala projekt sličan ovome gdje sam naučila sve ikad o nutricionizmu i zdravoj prehrani  Zato je danas moje tijelo jako zdravo iznutra, izvana se na prvu to i ne bi reklo jer, kao što rekoh, nisam moderno vitka.  ali sam jako zadovoljna znajući koje sam prije sve probleme imala.

💔💔💔

Anavi985
    01. Ožujak 2021. 18:43

MilaMilica - žao mi je ☹️
    MTB i Ana26 👍 držim fige da bude 100% 🤞 
    Ja krecem ovih dana malo po laboratorijima - dovršiti pretrage koje mogu obaviti blizu da budu svježi... 
    Svima - pozdrav! 🤗

Ja 85., amh-47, PAI, poz ANA
    MM 86. - sve ok,
    VV - neuspjeh 3X —> idemo na SD
    SD- 8/2021.-gonal, org., brevact.-decortin, andol 100-et 2 osmostan., 11.dnt+, beta 14.nt -815. 5.10.prvi uzv 7+0 - 1 ❤️
    20.10.(9+2) ❤️❤️ Blizanci - 💜💙
    Stigli na svijet 6.5.2022. (37+3)

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    01. Ožujak 2021. 18:43

I ono što me posebno ljuti jest da maltretiraju žene radi 2kg viška ili manjka, ali kad ih pitaš za pretrage za trombofiliju ili D vitamin, ili koje bi pretrage muž trebao napraviti, odjednom je sve nepotrebno i ništa ne treba. 

💔💔💔

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    01. Ožujak 2021. 18:52

anavi985

MilaMilica - žao mi je ☹️
    MTB i Ana26 👍 držim fige da bude 100% 🤞
    Ja krecem ovih dana malo po laboratorijima - dovršiti pretrage koje mogu obaviti blizu da budu svježi…
    Svima - pozdrav! 🤗

💔💔💔

Lucyinthesky
    01. Ožujak 2021. 18:54

MTBica 💃 🍟💉🤰👶

I ono što me posebno ljuti jest da maltretiraju žene radi 2kg viška ili manjka, ali kad ih pitaš za pretrage za trombofiliju ili D vitamin, ili koje bi pretrage muž trebao napraviti, odjednom je sve nepotrebno i ništa ne treba.

To je i meni extra glupo 🙄

🧍‍♀️37-AMH 28 pmol/L, sve ok
    🧍‍♂️42-od astheno-normo
    1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
    2.i3. prirodni ciklus-bez transfera
    4.Ivf stimul.Rekovelle - 05/20-sve stanice nezrele, bez transfera
    5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧
    6.stimul.Gonal,Cetrotide-04/21-2 trodnevna,beta 0, nema 🐧

• *.Women_name.*
    01. Ožujak 2021. 18:55

Hvalaa cureee ❤️❤️❤️❤️❤️🥰
    Teja ne brini, to je stvarno individualno. Moja kumica je tek u 24 tt osjetila bebu! Ja ju osjetim, ali ne stalno. Jedan dan je baš ful aktivna i jaki udarci, dok drugi dan je skroz mirna. Moja ne reagira na čokolade ni ništa, eventualno reagira ako stavim ruku pa me lupi u nju, i to jedanput i ako joj se neda neće više. A kod nekih žena bebe su stalnoo aktivne. Svaka beba ima sigurno i svoj karakter kao i svi ljudi 😊😊 želim ti da što prijee ju osjetis 😘

🙋‍♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
    🙋‍♀️24.g. jajnici PCOS like
    Poliklinika Škvorc
    2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
    ab. compl. 6 tj. :(
    9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
    03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.