Pozdrav cure…ispricavam se sto upadam ovako sva sam zbunjena haha Ovako suprug je prije par godina imao torziju testisa, testis je spasen samo je povezano. Na osnovu toga mi je gin rekao da bi kod njega mogao biti problem te da ode na spermiogram koji smo obavili a nalaz je ovakav:Diagnostic: Normoozospermia
Concentration:
38.93 M/mL (>15 M/mL)
77.86 M/Sample (>39 M/Sample)
Volume mL: 2.00
Motility:
Progressive: 43.92% (>32%)
Non-progressive: 22.93%
Motile: 66.85% (>40%)
Rapid progresive (type A): 6.63%
Medium progressive (type B): 37.29%
Non progressive (type C): 22.93%
Immotile (type D): 33.15%
Morphology:
Normal: 10% (>4%)
Abnormal: 90%
Head defects: 20%
Tail defects: 70%
Cytoplasmic droplets: 0%
Vitality:
Alive: 70%
Dead: 30%
U zagradama su preporucene vrijednosti…Dosli smo s nalazom mom ginekologu koji kaze da je nalaz dosta los tj da je morfologija jako losa i nije mi jasno kako ako je dijagnoza normoozospermia i sve je unutar zadanih vrijednosti. Narucio nas je na prvi pregled na humanu reprodukciju. Ono sto me zanima je po vasim iskustvima jel ovo zaista tako lose, sta se na tom pregledu humane reprodukcije dogada, hocemo li na kraju trebati kakve lijekove ili bas medicinski potpomognuta? Zao mi je ak sam upala u krivi film ali molim vas za pomoc, on nije bas najjaci u objasnjavanju a i ja sam se zakocila od trena kad je rekao da je nalaz los vise nisam znala sta da kazem.
Hvala vam unaprijed i puno srece vam zelim ❤️
Draga Maria, nalaz je unutar granica koje su trenutno važeće al su se te granice pomicale zbog čega određene poliklinike i dalje koriste stare smjernice u kojima je granica za morfologiju 15%..no i po tim starim smjernicama je nalaz tvog muža ok jedino morfologija je granična i možda je zato to doktor govorio..na prvim stranicama pročitaj vezano uz suplemente muža i kako poboljšati spermiogram jer ne može odmoći..a na humanoj ćete se konzultirati najviše ovisno o tvojim nalazima možete li prirodno nastaviti i/ili ciljani odnosi i folikulometrije, te trebaju li vam metode mpo
Ja 36 (ok, blaža trombo),MM 35 (šetajući spermio od OAT - normo), 2 IUI neuspješno
01/21 IVF Gonal 150-75, Orgalutran, Decapeptyl, freeze all, 3/6 oplođeno, 1 trodnevni FET; beta ❌
05/21 Ovaleap 125-100, Cetrotyde, Ovitrelle, 10 oplođeno, 4 blastice, freeze all, FET 4 puta neuspješno
Curke evo mene ususret FETu u ponedjeljak u nekom čudnom strahouzbuđenju pa da provjerim jesam dobro skužila u panici u kojoj sam Gića slušala - da nastavim s estrofemom i nakon uvođenja utrića?🙈.
Drugo pitanje je oko progesterona..nikad ga nisam vadila ono 21. dan nit me to ko kad tražio, kak ću znat da je ok i da ne treba npr. pojačati dozu ili one inekcije dobiti? Da izvadim na svoju ruku i kada? Hvala
Pošalji mu poruku i pitaj ga za estrofem.
A za progesteron, ja sam ga vadila 2 dana nakon transfera jer sam pitala Gića kad je najbolje da ga vadim.
Nakon toga sam ga vadila na drugoj beti.
I vadila sam ga danas (to mi još nije stiglo).
Ovo dalje mu nisam govorila, meni je bilo bitno da sebe primirim da je sve OK.
💔💔💔
MTB da, znam, moje iskustvo je bilo takvo. Nisam pametna, i nažalost je sve ovo velika igra živaca. Nadamo se najboljem i želim ti puno snage i strpljenja 😘❤️
Mtbbeta je super a tebi želim sto vise mira i živaca..baš je teško to sve skupa al nema druge..
Šta se tiče heparina kojeg Nada spominje, moja frendica je krvarila i koristila Fragmin u mpo trudnoći, nisu joj ga ukidali..
Vjerujem da svaki doktor ima o tome svoje misljenje, pa mozda bolje upitati. Ja sam imala dva puta krvarenje i oba puta sam obustavila heparin na par dana (onoliko koliko je trajalo krvarenje). Moj doktor kaze da iz njegovog iskustva krvarenja puno krace traju kad se obustavi heparin na koji dan..
Kužim da, baš zbunjuje kad su tako različita mišljenja i praksa
Ja 36 (ok, blaža trombo),MM 35 (šetajući spermio od OAT - normo), 2 IUI neuspješno
01/21 IVF Gonal 150-75, Orgalutran, Decapeptyl, freeze all, 3/6 oplođeno, 1 trodnevni FET; beta ❌
05/21 Ovaleap 125-100, Cetrotyde, Ovitrelle, 10 oplođeno, 4 blastice, freeze all, FET 4 puta neuspješno
Curke evo mene ususret FETu u ponedjeljak u nekom čudnom strahouzbuđenju pa da provjerim jesam dobro skužila u panici u kojoj sam Gića slušala - da nastavim s estrofemom i nakon uvođenja utrića?🙈.
Drugo pitanje je oko progesterona..nikad ga nisam vadila ono 21. dan nit me to ko kad tražio, kak ću znat da je ok i da ne treba npr. pojačati dozu ili one inekcije dobiti? Da izvadim na svoju ruku i kada? Hvala
Draga on se vadi od 20 do 22 dana a idealno da je 21 dan.eto ja sam ga danas vadila na 20 dan.A to traži od ginekologa uputnicu da izvadis
On se vadi i u postupku ne samo za potvrdu ovulacije..
Draga on se vadi od 20 do 22 dana a idealno da je 21 dan.eto ja sam ga danas vadila na 20 dan.A to traži od ginekologa uputnicu da izvadis
Evo draga stvarno nisam znala za to niti jednom mi nijd u tri postupka rekla da vadim išta osim TSH u postupku.prije postupka da ali u postupku ne🤔
SeniRemmus, da, Gić se odlučio nastaviti prijateljstvo s tobom.
S popisa te ne mičem, ti si dio našeg čopora, htjela ti to ili ne. Kakav sram, molim te. Nemoj da te nađemo i nalupamo po guzi.
nada86, pitat ću ga, hvala na savjetu.
Lykka, da, nisi prva koja se tako zajebala. Neke su naivno mislile da je OK pojesti fritač iz KFCa ili BurgerKinga. E pa nije!!!
4 sreća, onda bi i trebalo biti povišeno, doduše ne znam da li baš toliko. Veliki progesteron u tom dijelu ciklusa pogoduje implantaciji. Jesi se seksala lejtli? Ima li smisla piškiti testić za koji dan?
BAJO1, nisam znala to za blighted, hvala na pojašnjenju. Mmmm, krumpirići. Fuj to crveno po njima.
💔💔💔
Draga Maria, nalaz je unutar granica koje su trenutno važeće al su se te granice pomicale zbog čega određene poliklinike i dalje koriste stare smjernice u kojima je granica za morfologiju 15%..no i po tim starim smjernicama je nalaz tvog muža ok jedino morfologija je granična i možda je zato to doktor govorio..na prvim stranicama pročitaj vezano uz suplemente muža i kako poboljšati spermiogram jer ne može odmoći..a na humanoj ćete se konzultirati najviše ovisno o tvojim nalazima možete li prirodno nastaviti i/ili ciljani odnosi i folikulometrije, te trebaju li vam metode mpo
Hvala puno….vec mi je lagano dosta svega najradje bi sve sad i odmah. Ne gubim nadu jer ipak ima i puno gorih slucajeva i divim se svima vama na strpljenju i svemu. Cmizdrim tu a ima i puno gorih situacija. Sad cekat taj 5. mjesec da odem tamo na pregled, dosta sam cekala na bebu ali vrijedi i cekati jos
--- a u međuvremenu, pročitaj prve tri stranice teme i sredi potpis
💔💔💔
Pozdrav cure…ispricavam se sto upadam ovako sva sam zbunjena haha Ovako suprug je prije par godina imao torziju testisa, testis je spasen samo je povezano. Na osnovu toga mi je gin rekao da bi kod njega mogao biti problem te da ode na spermiogram koji smo obavili a nalaz je ovakav:Diagnostic: Normoozospermia
Concentration:
38.93 M/mL (>15 M/mL)
77.86 M/Sample (>39 M/Sample)
Volume mL: 2.00
Motility:
Progressive: 43.92% (>32%)
Non-progressive: 22.93%
Motile: 66.85% (>40%)
Rapid progresive (type A): 6.63%
Medium progressive (type B): 37.29%
Non progressive (type C): 22.93%
Immotile (type D): 33.15%
Morphology:
Normal: 10% (>4%)
Abnormal: 90%
Head defects: 20%
Tail defects: 70%
Cytoplasmic droplets: 0%
Vitality:
Alive: 70%
Dead: 30%
U zagradama su preporucene vrijednosti…Dosli smo s nalazom mom ginekologu koji kaze da je nalaz dosta los tj da je morfologija jako losa i nije mi jasno kako ako je dijagnoza normoozospermia i sve je unutar zadanih vrijednosti. Narucio nas je na prvi pregled na humanu reprodukciju. Ono sto me zanima je po vasim iskustvima jel ovo zaista tako lose, sta se na tom pregledu humane reprodukcije dogada, hocemo li na kraju trebati kakve lijekove ili bas medicinski potpomognuta? Zao mi je ak sam upala u krivi film ali molim vas za pomoc, on nije bas najjaci u objasnjavanju a i ja sam se zakocila od trena kad je rekao da je nalaz los vise nisam znala sta da kazem.
Hvala vam unaprijed i puno srece vam zelim ❤️
Ako zelis bit spremna mozes traziti svog ginekologa za uputnicu pa izvadit ti osnovne spolne hormone, cisto da vide tvoje stanje kad dodjete.. Jer nece vam sta imat rec konkretno smao na temelju spermiograma pa ce te oni poslat vadit..
Znaci 2 dan ciklusa mozes izvaditi ove hormone lh, fsh, prolaktin, eatradiol i iz njih mozes isti dan ali i drugi Amh, tsh, feritin i vitamin d.. To je ono sto bi ti aj preporucila da skratis vrijeme.. Jer ako ti ke termin u 5mj oni ti daju preporuku da vadis u ciklusu u lipnju pa onda doneses tamo..dugo je vremenski sve to
SeniRemmus, da, Gić se odlučio nastaviti prijateljstvo s tobom.
S popisa te ne mičem, ti si dio našeg čopora, htjela ti to ili ne. Kakav sram, molim te. Nemoj da te nađemo i nalupamo po guzi.nada86, pitat ću ga, hvala na savjetu.
Lykka, da, nisi prva koja se tako zajebala. Neke su naivno mislile da je OK pojesti fritač iz KFCa ili BurgerKinga. E pa nije!!!
4 sreća, onda bi i trebalo biti povišeno, doduše ne znam da li baš toliko. Veliki progesteron u tom dijelu ciklusa pogoduje implantaciji. Jesi se seksala lejtli? Ima li smisla piškiti testić za koji dan?
BAJO1, nisam znala to za blighted, hvala na pojašnjenju. Mmmm, krumpirići. Fuj to crveno po njima.
A naravno da jesam hehe.ja ga mogu piskiti nije problem daj bože da je gbog toga visok uhhh.mene u zadnji par mjeseci ni mjesecnica nije kako triba dobivam neredovito a često mengu.A čuj nadam se da je to u pitanju al sumnjam da smo uspili nakon toliko godina opet al sve je moguce
Sortiraj odgovore
Najstariji