Potpomognuta oplodnja vol. 5

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    ma2013 👣
    26. Ožujak 2021. 09:53

Sunny_

moj M iduci tjedan ide na TESE… ufff
    znaci iduca 2 tjedna ce biti kidanje zivaca. Ne znam kako se psihicki pripremiti na ishod
    cure ciji su muzevi bili na tese da li mi mozete dati par uputa za oporavak nakon postupka? Kakve hladne obloge preporucujete, kakve gace?
    ustvari bilo kakve informacija su mi je dobrodošla. Hvala vam unaprijed

Mirovanje, ležanje, boljet će ga vrlo vjerojatno dosta (ibuprofen pomaže). Gače je mm nosio kakve i uvijek, dobio je jednu "lopticu" koju si je morao stavljati ispod testisa kad je ležao. Hladne obloge nismo stavljali (popio je samo tabletu protiv bolova). 
    Kod nas je bilo okej da nije bilo komplikacija nikakvih. Sve super zacjelilo. 
    I da, ujutro ga otpeljaš u bolnicu u popodnevnim satima ideš po njega (kad mu isteknu u krv sve infuzije protiv bolova). 🙂

🧒🏻 - 32-azoospermia👩🏻‍💼-30 - IR
    TESE (Rebro) -zamrznuto 10 🧒🏻
    1. TESE-ICSI Petrova 05/2021 (Rekovelle, Orgalutran, Ovitrelle) 4 blaste
    ET - 2 blastociste - biokemijska ❌
    FET->01/2022, 2 blastociste, prirodni postupak, princeza 🥰

Sunflower14
    26. Ožujak 2021. 09:55

Sunshine10

Petra, Sunflower, Matiška8dc mi je bio 580, a 21dc mi je bio 1030. Znam da je prirodno povecava tokom ciklusa, ali ovaj moj je bas pretjeraoSunflower, Matiška bas toliko dugo pijete tablete, ja sam se nadala da je to tipa jedna terapija tableta i to je to. Savjetovali su mi koristenje rogača , da on smanjuje prolaktin. A procitala sam na netu da i homeopatija pomaze.

Ja sam ga uspjela spustiti kroz tipa 10 dana. Meni je bio oko 900 (oko 500 je dopusteno, a znam da neke zene imaju i 2500) i sad ga drzim na 350. Pokusala sam ukinuti bromergon, ali bi mi se prolaktin opet povecao na stare vrijednosti tak da ga i dalje pijem.
    Koliko sam čitala kažu da povisen prolaktin može smanjivati LH i time stopirati ovulacije (ja sam imala redovne cikluse i ovulacije s povisenim pa vjerojatno ovisi i koliko je povisen).
    Osim toga, utjece i na kvalitetu jajnih stanica tako da se racuna da 3mj.ga treba piti da bi bilo rezultata-ako je do toga, jer se toliko dugo u tijelu pripremaju jajne stanice za cikulus.
    Moja soc.gin.je rekla kako je nedavno bila na nekoj koferenciji (negdje vani) gdje se o tome pricalo i naglasenio je da vazan faktor i da zena teze zatrudni ako je povišen (npr.dojilje bi trebale teze zatrudniti jer im je visok-majka priroda 😀). 
    Dobra vijest je što postoje lijekovi koji ga mogu držati pod kontrolom.
    Ja od bromergona nemam nuspojave, a zna on nekad izazvati mucnine. A kad se zatrudni treba se savjetovati s ginekologom kad ga prestati piti jer u trudnoci on treba prirodno rasti.
    Ovo ti je ono sto ja znam o tome.:)

👩29 🧔29
    2 godine pokušavanja
    👩Hiperprolaktemija, 2x1/2 bromergona dnevno, AMH 15,80 pmol/L; 🧔✔
    1.IVF postupak: 3/2021, Petrova (Ovaleap 225+Cetrotide, Ovitrelle)
    ET 28.3.-> 2xblastice vratili i 2xsmrzlića
    🌻~PUPO~🌻
    1.Beta 7.4.: 338,9 ; 2.Beta 9.4.: 637,6
    UZV 20.4.(5tt+6): dvije GV i ŽV 👶🏻👶🏻🌻🌻
    UZV 4.5. (7tt+6): ❤16mm i ❤15mm
    UZV 1.6. (11tt+6): 👶🏻51mm i 👶🏻52mm
    Due date 15.12. 👶🏻💝 & 👶🏻💙

sbjelisi
    26. Ožujak 2021. 09:56

Sunny sretno 
    Ruska, Kata, Kata, snijeg na vrata.. 
    BTW to je samo kod nas Muller test 2 EUR. na muller https://www.mueller.de/p/duchesse-schwangerschaftsstreifen-2121499/

oharascarlett14@gmail.com

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    26. Ožujak 2021. 09:59

Miss_Ivy

Jutro cure! Čestitke Tiina i Liora na crticama, neka tamne🤞
    MTB što covjek mora napraviti da dospije na listu?

Mora mi se umiliti nekako.
    Kreni. 

💔💔💔

Sara 🌸
    26. Ožujak 2021. 09:59

Ruska1986

Sara🌻

Ruska1986

Pa vec sam poprilicno u sigurnim tjednima tako da cekamo 🙂 ono, kad osjetis da se dogadja neka promjena…Moze potrajat a moze i brzo… Osjetim ja i te trudove jer idu bas iz ledja, ali 2 puta dnevno valjda tako da nije neko mjerilo.. Cekamo 🙂🤱🏻

Zlice jedna, dogovorile smo se lipo 🤪
    Samo strpljivo! 🌸💕🌸 Dolazi nan Katarinaaa 😍

A tiiiii?????

Punih 37. tjedana danas! Al nisam još spremna, nek se krčka još malo. 🙆🏻‍♀️😂

04/2021➡️ 💙 🎊🎉🎊

• *.Women_name.*
    26. Ožujak 2021. 10:01

Tuma

Women_name ni ja ne volim šoping. Isto imam par dućana i to je to, proleti kroz njih, vidim što miš se sviđa, uzmem, probam, kupim i van. Muž više voli šoping i češće želi ići od mene. Ja sam pravi gurmanski bik, a on šminkerska vaga 😂 Al za bebu mi je bilo zanimljivo tražiti, drugačiji je osjećaj 😊
    Stani gle, pozitivna je…. A sad, malo je mala za taj dan, ali možda je beba lijenija… Ponovi prekosutra, pa ako se pravilno dupla, super…. Držim fige! 🤞

Onda me razumiješ 😁 i moj zadnji put ide kupit kaput, pa ga obuće, ogledava se milion puta i milion puta pita jel mi dobro stoji? Jel dobar, ha? 🙈😂 a vjerujem da je za bebu drugačije, kombinirat ćemo! 🥰

🙋‍♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
    🙋‍♀️24.g. jajnici PCOS like
    Poliklinika Škvorc
    2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
    ab. compl. 6 tj. :(
    9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
    03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

Matkiša 😎
    26. Ožujak 2021. 10:02

Sunflower i meni su tako rekli, da je full bitan. Zato sam i poludila, jer nije dobar 1000 ali nije ni 20 bogme 🤷‍♀️
    Baš me zanima sad sa pola tbl kako će biti.
    Meni je bilo muka samo prvih dana dok nisam naučila na tu dozu veliku, ali poslije ništa... 

2x IUI, prirodna asp (nema js), ICSI-🐧🐧🐧
    FET 1️⃣ biokemijska✖️ FET 2️⃣ ✖️
    FET 3️⃣ Bhcg 10dnt> 198,5 - 12dnt> 608,0 ✔️
    Uzv - 5tt+2, GV 11 mm, ŽV 3 mm
    6tt+2 imamo 💗

Ruska1986
    26. Ožujak 2021. 10:04

Sara🌻

Ruska1986

Sara🌻

Ruska1986

Pa vec sam poprilicno u sigurnim tjednima tako da cekamo 🙂 ono, kad osjetis da se dogadja neka promjena…Moze potrajat a moze i brzo… Osjetim ja i te trudove jer idu bas iz ledja, ali 2 puta dnevno valjda tako da nije neko mjerilo.. Cekamo 🙂🤱🏻

Zlice jedna, dogovorile smo se lipo 🤪
    Samo strpljivo! 🌸💕🌸 Dolazi nan Katarinaaa 😍

A tiiiii?????

Punih 37. tjedana danas! Al nisam još spremna, nek se krčka još malo. 🙆🏻‍♀️😂

Pa cestitam 🙂🙂🙂🙂🥰🥰🥰🥰 nemas neki osjecaj? Ja ne znam, evo vec drugi put 💩 a inace bas borba.. I muka.. Al cekam neke konkretne bolove. Sad me bolucka, svuda al ova moja unutra valjda salto radi 😂😂 Ko zna sta vikend nosi 🙂

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

Kacusha
    26. Ožujak 2021. 10:05

Lioraliora odlicna crta ❤️🥰 stani uvjerena sam da ce se duplati 🐘

👱‍♀️39g, 👨‍🦰31g, 👩‍❤️‍💋‍👨2g,
    👱‍♀️AMH 7,78 pmol/l, NK ++, ANA poz, PAI 4g/4g, MTHFR mut
    👨‍🦰 Oligo-normo
    8 transfera, 12 embrija (7blasto, 3 morule, 2-3dnv)1 izvanmaternična. Poliklinika Škvorc, Podobnik, IVF. 🌈
    12mj 2022. posvojenje Emili 💜

Sunny_🐣
    26. Ožujak 2021. 10:08

ma2013

Sunny_

moj M iduci tjedan ide na TESE… ufff
    znaci iduca 2 tjedna ce biti kidanje zivaca. Ne znam kako se psihicki pripremiti na ishod
    cure ciji su muzevi bili na tese da li mi mozete dati par uputa za oporavak nakon postupka? Kakve hladne obloge preporucujete, kakve gace?
    ustvari bilo kakve informacija su mi je dobrodošla. Hvala vam unaprijed

Mirovanje, ležanje, boljet će ga vrlo vjerojatno dosta (ibuprofen pomaže). Gače je mm nosio kakve i uvijek, dobio je jednu "lopticu" koju si je morao stavljati ispod testisa kad je ležao. Hladne obloge nismo stavljali (popio je samo tabletu protiv bolova).
    Kod nas je bilo okej da nije bilo komplikacija nikakvih. Sve super zacjelilo.
    I da, ujutro ga otpeljaš u bolnicu u popodnevnim satima ideš po njega (kad mu isteknu u krv sve infuzije protiv bolova). 🙂

hvala ti ❤️

👩35, PCO like, blaga tromb.
    🧔34, azoospermia - visok FSH, TESE postupak dr. H
    poliklinika Repromed
    1. ICSI (dugi protokol - sprej Suprecur, Puregon 225IU/150 IU, Brevactid) - 2 blastice
    7/21 ET 1 🌻 - vanmaterična 💔
    1/22 FET 1 🐧 (prirodni + booster), 28.01. PUPO 🍀, BETA 10dnt 259, 12dnt 741, 💉 heparin
    10/22 stigla naša sreća 👣 mala M 👧
    2. ICSI (isti protokol) - 1 blastica
    4/25 FET 1 🐧 ❌
    sunnysparkle7@gmail.com

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.