Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    curly29
    18. Studeni 2020. 21:41

Izviniiii Didi 😂
    Htjedoh napisati Dada, eto zacas ja to prekrsti 🤦🏼‍♀️😂♥️

Pokusavamo 1/2019 🤞🏻
    👩🏼‍🦱 30 (Blagi PCOS)
    🤵🏻 33 (Teratozoospermia, 2% normalnog oblika)
    ProFertil (oboje)
    Prve konsultacije IVF/ICSI 18.12 ✍🏼
    Vadjenje svih nalaza (prvi put) 2.2021
    Planiran postupak 3.2021
    https://lbdf.lilypie.com/t41up2.png

🧚‍♀️🌸Daduška🌸🧚‍♀️
    18. Studeni 2020. 21:41

Bozma

curly29

Zbog ovakvih situacija je mene strah, nije mi toliko los njemacki da sam pogresno bas razumjela imam C1 ali opet mi je konfuzno jer nemam koga da pitam, da je prosao kroz to ovdje..
    Zato cu da skupim sve vase info i da se borim ko lav 😃
    Da ne ispadnem neki tupko, kontam ja sta vi pricate tako je bilo u Bosni ali ovdje se sve radi u Kinderwunsch bolnici sto ima veze sa sterilitetom a oni hoce prvo razgovor, dal da objasne prvo sve, ne znam. Ne znam ljudi 🤦🏼‍♀️ U svakom slucaju kad mi prodje korona zvace Curly opet 😃

ako se dobro sjećam Nadalica je u AT i zatrudnila je u toj bolnici. I kod njih je isto bio muški faktor. Javit će se ona sigurno, kad stigne od djece

Jeee, ona je 😊😁 javit će se ona, tu je negdje 🥰

endometrioza

🧚‍♀️🌸Daduška🌸🧚‍♀️
    18. Studeni 2020. 21:44

curly29

Izviniiii Didi 😂
    Htjedoh napisati Dada, eto zacas ja to prekrsti 🤦🏼‍♀️😂♥️

Hahaha dobro je pa nemamo nijednu Didi ovdje 😂😂😂

endometrioza

🧚‍♀️🌸Daduška🌸🧚‍♀️
    18. Studeni 2020. 21:46

curly29

Women namema vidis da ne znam ni ja 😂
    Mozda je najslicnije kao kod Didiali nije cak ni kao tamo.
    Cak su mi rekli da taj spermiogram iz 8mj kad je muz imao 69% normalnih spermica moguce da nije po njihovim kriterijuma normalnosti, stoga ovdje ima samo 2%.
    Ali svakako nije ni bitno jer znam kako se brzo mjenjaju spermici.
    Ja kontala WHO postavlja te parametre, kad ono 😃
    Budemo vidjeli 🤷🏼‍♀️

Curly 
    Idem ja u petak kod svog doktora na UZV 
    Ispitati ću ga detaljno sve o teratozoospermiji pa ću ti napisati naknadno...da se ne brineš mjesec dana i razbijaš glavu. Ako je nama na 0% rekao da to nema veze s oplodnjom ako idemo u ICSI onda mu vjerujem.. Ne smije lagati 😊😊😊😊

endometrioza

curly29
    18. Studeni 2020. 21:47

Izvini Dada stvarno, ja kao da se obratim direktno imenom pa skroz na pogresnu stranu 😂
    Nadalica prosvijetli me u tudjini molim te 😂

Pokusavamo 1/2019 🤞🏻
    👩🏼‍🦱 30 (Blagi PCOS)
    🤵🏻 33 (Teratozoospermia, 2% normalnog oblika)
    ProFertil (oboje)
    Prve konsultacije IVF/ICSI 18.12 ✍🏼
    Vadjenje svih nalaza (prvi put) 2.2021
    Planiran postupak 3.2021
    https://lbdf.lilypie.com/t41up2.png

🧚‍♀️🌸Daduška🌸🧚‍♀️
    18. Studeni 2020. 21:58

curly29

Izvini Dada stvarno, ja kao da se obratim direktno imenom pa skroz na pogresnu stranu 😂
    Nadalica prosvijetli me u tudjini molim te 😂

Postupci su svugdje isti, nema razlike u metodama tako da za sve ostale upite, imaš cure ovdje, i bilo što da te muči ovdje možeš saznati. 😊
    ICSI u Au je isti kao i u HR i u Njem, Bih ili Srb... Tako da slobodno pali i pitaj što te zanima. Ima ovdje cura koje su svašta prošle i mogu ti dati savjet sa svih stajališta. Kako god bilo sretno ❤️❤️❤️🙏

endometrioza

Nadalica
    18. Studeni 2020. 23:35

Curly29 ja sam u AT, i pomocu ICSI ostali trudni i rodila dvoje prelijepe djecice.. problem je isto u spermiogramu bio. Ako te detalji zanimaju i sta tacno zelis da znas rado cu pomoci.. ako treba i sa nnemackim jezikom neka pomoc tu sam. Gdje si tacno u AT i koja klinika je u pitanju ?

🤴32 👸29 neopstruktivma AZOOSPERMIA+ Klineferterov sindrom(xxy hromosomski)
    8/19 dugi protokol 11 js zamrznuto
    9/19 Tese, nadjeno ukupno 9 spermija
    10/19 promjena klinike
    11/19 4 oplodjene, 2 vracene, rekli nam to je to, ako ne uspije- donacija
    12/19 beta 2600 14 dnt, blizanci
    08/20 rodile se moje bebice Noah i Nadia
    2 🐧🐧

19. Studeni 2020. 06:10

Da u Njemackoj je lakse. Odvje dobis od ginekologa uputnicu i ides u Kliniku za neplodnost i tamo ti sve rade. Jedina obveza je da im se svaka 3 mjeseca dostave uputnice. Za M i Z. Jedino M mora Andrologu da dobije potvrdu da moze dalje ns IVF ili ICSI. A sto se tice spermia meni su objasnili ovako: Spermici koji ne valjaju su bez glave, sa puknutim repom, predugim repom, nejdu ravno, sa puknutom glavom, kruze u krug. Oni koji su dobri moraju kad ih gledaju pod mikroskopom ici samo ravno, imati dobar ritam repa i glave. Te uzimaju ali i dalje ne mora znaciti da ce oploditi stanici i ds ce sve biti ok. No i za to imaju neke postupke kao npr stave nes i onda svi oni dobri spermiji krenu prema tom necem. Mi smo sad zadnje uzeli nes sto se zove Fertile@Chip za spermije. Namijenjen je odabiru stanica sperme s najboljom morfologijom, smanjenju fragmentacije DNA i smanjenju udjela reaktivnih molekula kisika. Sperma mora proći kemijske i fizičke mikro barijere u klizaču (čipu), što nam omogućuje odabir najbolje sperme. A za sebe sam uzela Calcium lonophore a to vam je sljedece. Kalcij igra važnu ulogu u oplodnji jajne stanice i u kasnijoj diobi stanica. Ako je stopa oplodnje osjetno niska, razlog može biti nedostatak kalcija. Stoga dodavanje kalcija u jaje odmah nakon oplodnje može poboljšati brzinu oplodnje. Jajne stanice se inkubiraju 15 minuta s koncentracijom kalcijevog jonofora, a zatim se dalje uzgajaju.  E sad dal je to pomoglo da dode do T ne znam. Ali znam da smo uspili ostvariti barem plusic za sada. I nadamo se da ce nadalje biti sve u redu. 

MaloTele
    19. Studeni 2020. 06:40

Jutro curke, puno srece svima danas na stangod da idete, da bude bezbolno i psihički i fizički  a beticAma zelim najdeblje moguce brojeve 🤞😜🥰ja sam nocas sanjala cudan san, da sam popiskila 3 pozitivna testa i da su blizanceki 🤭😍 ako to nije cudan sAn onda neznam kaj je 🙊😍 sretno svima,odoh radit 😘🤞

Ja 31, amh 13.8, mm 38 asthenozoo
    9/20 inseminacija
    11/20 ivf, sv.duh, gonal 225,cetrotide,brevactid - neuspješno
    Fet 1/2021 2blastice, beta 13dnt 4711 🥰
    baby boy 💙🥰😊

Lucyinthesky
    19. Studeni 2020. 07:15

Anitram1982 ovo što pišeš da ste uzeli mi je skroz zanimljivo i djeluje super, ali mislim da nažalost kod nas toga nema.Nadajmo se da bude za koju godinu 🤞

🧍‍♀️37-AMH 28 pmol/L, sve ok
    🧍‍♂️42-od astheno-normo
    1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
    2.i3. prirodni ciklus-bez transfera
    4.Ivf stimul.Rekovelle - 05/20-sve stanice nezrele, bez transfera
    5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧
    6.stimul.Gonal,Cetrotide-04/21-2 trodnevna,beta 0, nema 🐧

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.