Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    🧚‍♀️🌸Daduška🌸🧚‍♀️
    18. Studeni 2020. 21:19

*.Women_name.*

curly29

Didiproblem ovdje je sto se sve to vadi u toj bolnici, kad sam ih nazvala rekli su prvo spermiogram pa razgovor sa oboma pa onda daljnje analize.. Jednostavno im je takva procedura.. a doktor mi je odmah dao uputnicu za kompletni pregled nas dvoje, medjutim kad sam nazvala kazu ne ide to bas tako, pogotovo sad zbog korone. Prvo razgovor, tako da se nadam da ce poslije krenuti to, za sad imamo samo spermiogram.. To je kao ulaz.
    Iskreno se nadam da se nece otegnuti sa svim ✌🏻

Ali tvoj ginekolog može tebi dati uputnice bar za hormone jer se vade u određenom dijelu ciklusa. Pa da ne zakasnis i moraš čekati duže zbog toga. Ako ti je ginekolog dao uputnicu baš za hormone da ih dođeš vadit nemogu oni tebi reci da ti neće izvadit. Bar ja tako mislim. Ja sam isto izvadila dosta nalaza jer sam 2 mjeseca čekala na konzultacije a isto je prvi nalaz bio suprugove i pokazao da moramo na ivf. Nek me cure isprave ako griješim 🤷‍♀️ ali msm da ti on može za neke stvari dati uputnicu da si obaviš neovisno o humanoj u bolnici

I ja mislim. Naravno da može. Šta da to ide provjeravazi iz drugih razloga a ne mpo... Mora postojati način da od socijalca dobije uputnice. Ja da sam znala, ja bi ih privatno unaprijed izvadila. Jedino ako klinika nema svoju politiku pa priznaju samo svoje pretrage. Ionako to može napraviti bilo koji doktor i poslati krv na analizu u laboratorij. Ne mora ona nikuda ići. Meni su apsolutno sve nalaze iščitali iz jednog vađenja krvi 😊😊😊

endometrioza

• Ana26
    18. Studeni 2020. 21:21

MM ima jako loš nalaz spermiogram zbog kemoterapije, a ja sam ostala prirodno trudna, ali nažalost je trudnoća završila spontanim.
    Nemam pojma šta bi mislila o tome. Doktorima to nije čudno i nije isključena trudnoća dokle god ima ijedan pokretan spermij,ali su nam savjetovali da idemo na mpo. 

👱‍♀️ 31 Hashimoto, hipotireoza, AMH 35.5
    👨‍💼 31 OAT
    4/2020 prirodna trudnoća, missed ab. u 8 tj. ❌
    02/2021- VV, (5 j.s.,5 blastocista)
    3/21 ET 1 blastice - ❌
    4/21 FET 🐧🐧 blastice, u 12.tj spontani 💔 ❌
    1/22 ET 2 dvodnevna-❌
    10/22 ET 2 blastice ❌ 4🐧
    12/22 FET 6+3 imamo ❤️
    9/2023 BABY BOY 💙

18. Studeni 2020. 21:26

Ana26

MM ima jako loš nalaz spermiogram zbog kemoterapije, a ja sam ostala prirodno trudna, ali nažalost je trudnoća završila spontanim.
    Nemam pojma šta bi mislila o tome. Doktorima to nije čudno i nije isključena trudnoća dokle god ima ijedan pokretan spermij,ali su nam savjetovali da idemo na mpo.

Da.. To je isto kao i kad je zena u predmenopauzi no nije u menopauzi..Npr AMH ispod 5 a ostane prirodno trudna nakon xy godina.. Ima i takvih slucajeva.. 
    Dovoljna je jedna stanica...
    I puno srece🙃🌺... 

curly29
    18. Studeni 2020. 21:27

Zbog ovakvih situacija je mene strah, nije mi toliko los njemacki da sam pogresno bas razumjela imam C1 ali opet mi je konfuzno jer nemam koga da pitam, da je prosao kroz to ovdje.. 
    Zato cu da skupim sve vase info i da se borim ko lav 😃
    Da ne ispadnem neki tupko, kontam ja sta vi pricate tako je bilo u Bosni ali ovdje se sve radi u Kinderwunsch bolnici sto ima veze sa sterilitetom a oni hoce prvo razgovor, dal da objasne prvo sve, ne znam. Ne znam ljudi 🤦🏼‍♀️ U svakom slucaju kad mi prodje korona zvace Curly opet 😃

Pokusavamo 1/2019 🤞🏻
    👩🏼‍🦱 30 (Blagi PCOS)
    🤵🏻 33 (Teratozoospermia, 2% normalnog oblika)
    ProFertil (oboje)
    Prve konsultacije IVF/ICSI 18.12 ✍🏼
    Vadjenje svih nalaza (prvi put) 2.2021
    Planiran postupak 3.2021
    https://lbdf.lilypie.com/t41up2.png

• *.Women_name.*
    18. Studeni 2020. 21:29

curly29

Zbog ovakvih situacija je mene strah, nije mi toliko los njemacki da sam pogresno bas razumjela imam C1 ali opet mi je konfuzno jer nemam koga da pitam, da je prosao kroz to ovdje..
    Da ne ispadnem neki tupko, kontam ja sta vi pricate tako je bilo u Bosni ali ovdje se sve radi u Kinderwunsch bolnici sto ima veze sa sterilitetom a oni hoce prvo razgovor, dal da objasne prvo sve, ne znam. Ne znam ljudi 🤦🏼‍♀️ U svakom slucaju kad mi prodje korona zvace Curly opet 😃

Nisam skuzila odma da nisi u RH, fkt neznam kako je vani. Možda imaju drugačiju politiku 🤷‍♀️

🙋‍♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
    🙋‍♀️24.g. jajnici PCOS like
    Poliklinika Škvorc
    2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
    ab. compl. 6 tj. :(
    9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
    03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

🧚‍♀️🌸Daduška🌸🧚‍♀️
    18. Studeni 2020. 21:33

curly29

Da sam dole lakse bi mi bilo 🥺 Doktor mi je dao uputnicu u kojoj pise kompletan pregled, musko zensko spermiogram hormoni sve da se sazna uzrok neplodnosti.. ja sam nazvala kliniku objasnila i na to su rekli da mi ne mogu vaditi hormone ni nista bez razgovora, moze spermiogram i ako je on los mi idemo na IVF i onda mi vade sve, da je bio dobar vjerovatno bi to malo drugacije izgledalo. Ali taj razgovor je jednostavno njihova procedura, i rekli su ide to mnogo brze ali zbog korone sad mora ovako.
    Ne znam kako da objasnim, ako ima neko iz AT ko zna vise, nije ko kod nas nije ni kao u DE. Ja sam tad da izvinite ostala ko popisana ali sad cu svakako dobiti dok sam u izolaciji tako da svakako ne bi mogla ici 2,3 dc vaditi nista.. kad mi se zavrsi izolacija zvacu ja opet i njih i doktora, nije me blam 😀 ali dobro da ste mi rekle, dacu sve od sebe da napravim bilo sta do tad.

Razumijem te ja potpuno jer i meni je pisalo na uputici pregled i obrada, i idem besplatno svr to kod njih napraviti jer je u cijeni postupka pa zašto bi drugdje plaćala. Suprug je sve morao platiti jer njega ivf klinika ne pokriva kao pacijenta već samo mene. Ali svakako ću i njegove račune poslati u AOK za subvenciju... Velike su cijene, platila ni sigurno minimum 300-400e privatno za nešto što ti je besplatno u toj klinici. Ako već i sama kažeš da ti sada nekada treba krenuti mjesečnica... Računam da je to iza 20.11 onda ti i iduća bude tada nekada a to je poslije konzultacija, tako da će ti odmah možda i izvaditi krv. Onda ti savjetujem da čekaš... Ionako ne možeš prije vremena. Sad se samo naoružaj strpljenjem i proguglaj si osnovne pojmove koje moraš znati, a bitni su za postupak 🥰🥰 s doktor će ti poslije sve objasniti.

endometrioza

18. Studeni 2020. 21:37

curly29

Ne znam ljudi 🤷‍♀️😂
    Ne daj se Curly samo ti zovi💪💪💪🙉😂😂😂

18. Studeni 2020. 21:37

curly29

ako se dobro sjećam Nadalica je u AT i zatrudnila je u toj bolnici. I kod njih je isto bio muški faktor. Javit će se ona sigurno, kad stigne od djece

🧚‍♀️🌸Daduška🌸🧚‍♀️
    18. Studeni 2020. 21:38

curly29

Da sam dole lakse bi mi bilo 🥺 Doktor mi je dao uputnicu u kojoj pise kompletan pregled, musko zensko spermiogram hormoni sve da se sazna uzrok neplodnosti.. ja sam nazvala kliniku objasnila i na to su rekli da mi ne mogu vaditi hormone ni nista bez razgovora, moze spermiogram i ako je on los mi idemo na IVF i onda mi vade sve, da je bio dobar vjerovatno bi to malo drugacije izgledalo. Ali taj razgovor je jednostavno njihova procedura, i rekli su ide to mnogo brze ali zbog korone sad mora ovako.
    Ne znam kako da objasnim, ako ima neko iz AT ko zna vise, nije ko kod nas nije ni kao u DE. Ja sam tad da izvinite ostala ko popisana ali sad cu svakako dobiti dok sam u izolaciji tako da svakako ne bi mogla ici 2,3 dc vaditi nista.. kad mi se zavrsi izolacija zvacu ja opet i njih i doktora, nije me blam 😀 ali dobro da ste mi rekle, dacu sve od sebe da napravim bilo sta do tad.

Ima jedna cura ovdje koja je U Austriji, zaboravila sam nadimak. Uglavnom iste su procedure kao u Njemačkoj. Kod nas svaka pokrajina svoju politiku vodi 😂😂 ali sve je isto. U tome smo se složile. Samo su različiti koeficijenti subvencije 😊

endometrioza

curly29
    18. Studeni 2020. 21:39

Women name ma vidis da ne znam ni ja 😂 
    Mozda je najslicnije kao kod Didi ali nije cak ni kao tamo.
    Cak su mi rekli da taj spermiogram iz 8mj kad je muz imao 69% normalnih spermica moguce da nije po njihovim kriterijuma normalnosti, stoga ovdje ima samo 2%.
    Ali svakako nije ni bitno jer znam kako se brzo mjenjaju spermici. 
    Ja kontala WHO postavlja te parametre, kad ono 😃
    Budemo vidjeli 🤷🏼‍♀️

Pokusavamo 1/2019 🤞🏻
    👩🏼‍🦱 30 (Blagi PCOS)
    🤵🏻 33 (Teratozoospermia, 2% normalnog oblika)
    ProFertil (oboje)
    Prve konsultacije IVF/ICSI 18.12 ✍🏼
    Vadjenje svih nalaza (prvi put) 2.2021
    Planiran postupak 3.2021
    https://lbdf.lilypie.com/t41up2.png

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.