Zdravo cure, radimo od januara ove godine na brbi, i nista se nije desilo 🤷🏻♀️
Sledeci mesec imamo IVF postupak. Jako sam uplasena. 😟 Plasim se hormona… Jel mi ima koja dati neki savet kako da se smirim?
Takodje imam Hipotireozu, uzimam 75 mg Thyrex zadnjih godinu dana i zasnja kontrola mi je TSH spao ispod 0,2 i presla sam u Hipetr i zato redukovala dozu. Cula sam da se TSH takodje remeti od hormona koji se primaju prilikom procesa. Jel imala neka iskustvo?
Hvala vam
Nikome nije svejedno ici na ivf, ali stvar je u srzi jednostavna: ako zarko zelis dijete a ovo je mozda jedina sansa, onda je ivf tvoj odgovor. Ako ne zelis zarko dijete, onda ivf nije za tebe. Sto se tice hormona... tehnicki je to sve vrlo lako izvedivo, a sto hormoni rade nasem tijelu i koje su dugorocne posljedice... e to je rizik koji moras preuzeti na sebe. Radim na onko odjelu, sve sam vidjela i u obitelji imam rak dojke pa sam se jedva odlucila ali evo, jesam 🤷🏼♀️ Tsh se kontolira i prema tome korigira doza, hoce li se mijenjati u postupu, ne znam ali i za to ima lijeka
Dvojajcane blizanke 🍒
O da, psihicki je vrtuljak, to je istina, ali ako ste tu jedno za drugo, sve se moze... uostalom i mi smo ti tu 🥰
Dvojajcane blizanke 🍒
MTB napokon mozes da donju listu :)
Tuma, jaaj curica 😍 čestitam na dobrim nalazima
Ja:AMH 21, sve u redu
MM: OAT visokog stupnja
Poliklinika Škvorc 👍
03.2020 - 1. ET post ICSI-beta 0
09.2020 - 2. ET. Vraćena 1 blastocista.
Prva beta 517, druga 1239🎉
1. UZV-vidljiva gestacijska vrećica
2.UZV- imamo ❤️
It's a boy 👣👶💙
Kao prvo, hvala svima koji su navijali za mene.
Jučer sam već počela biti prenervozna pa sam si morala pažnju skrenuti na druge, lakše stvari.
manemoj, nisam ti prije uspjela više napisati. Žao mi je radi testa i slažem se s tobom da je vjerojatno to to. Svejedno bih ja vadila betu u petak i uzimala terapiju. Par dana terapije ti neće smetati, a onaj 1% šanse da je ipak tu nešto je dovoljan da ima smisla da nastaviš. Inače, i meni je bilo drago da je onaj prvi test bio negativan jer sam mogla vidjeti da se OK nosim i s tom opcijom i pripremio me na sve opcije.
miss1502, baš mi je drago za smrzliće!!! Sadašnje bebe će imati još i bracu i/ili seku
LioraLiora, žao mi je što nisi uspjela jutros vaditi betu. Možeš li popodne negdje skoknuti na test?
Anitram1982, ti stvarno vježbaš živce. I u petak ćeš morati čekati dva dana za rezultate
Teja1408, čestitam!! Ne brini radi veličine bete, i dalje ti je veća od prosjeka. Sad je samo bitno da se dupla
anavi985, baš mi je žao. Imaš li opcije krenuti privatno?
vickivale, miss1502, MilaSt, Teja1408, manemoj, Ruska1986, darliv, ericaa, Tuma, Jana85, Oolive, Olivera, Pami, LucyLou, nada86, Lana3, *.Women_name.*, Bozma, TirelessIvy, Samara, hvala vam!
💔💔💔
Bozma, lijep početak, čestitam
Sliku sam namjerno nalijepila radi tebe. Ne bih ja ništa skužila na njoj da mi doktorica nije detaljno objasnila. "Crna rupa" je zapravo gestacijska vrećica sa plodnom vodom. A ovaj mjehurić unutra je beba
Pitanje, preko HZZO smiješ ići do 42. rođendana, ili i tokom 42 godine (dakle do 43. rođendana?).
Tuma!!! Wooooohooooooo!!!! I čini mi se da je brzo došao, u samo 7 dana? Curica
TirelessIvy, bez brige, ne idem ja nigdje, iz čisto sebičnih razloga. Treba mi podrška kroz ovu trudnoću. A ionako optimistično mislim ići i na drugo dijete.
Leoni, dobro nam došla i neka ti odmah taj prvi postupak bude uspješan! I mene je jako bilo strah postupka, na kraju mi taj dio sa bockanjem i hormonima uopće nije bio problem, više je to emocionalan put. Što se utjecaja na TSH tiče, morat ćeš ih redovitije pratiti za svaki slučaj, ima tu i stresa a to utječe na TSH. Što se smirivanja tiče, druži se ovdje s nama, meni je ovo društvo puno pomoglo.
💔💔💔
Bozma jel to taj kao polustimulirani ciklus? Kako se to broji kod ovih kao besplatih 4+2 ? Jel to spada pod ta 2? To bas ne kuzim ? I kako se FETovi racunaju?
5 folikula samo s Femarom je odlicno, ja sam ih imala samo 2 s njom…
možda i moji propadnu, tako sam prošli put u cita do drugog uzv ostala na 2, ali se nadam da neće. ovo mi sad ide pod stimulirani čim je nadodan menopur, ali mogla sam se npr dogovorit da sama kupim menopur i cetrotide i pišu ga kao prirodni, ali ja zbog godina nemam za šta čuvat postupke. Fet ti se računa u ovaj postupak u kojem si sad bila. Vidila sam da cure za FET daju one bijele uputnice koje nam daju sa otpusnim pismom
Aha nisam znala da to tako ide...koji je tebi ovo sad pokusaj, koliko ti je ostalo tih besplatnih? Ma ja sam sigurna da ce ti uspit, bas nekako imam dobar feeling za tebe, nije sve u tim godinama .imamo primjer i naše MTB . Drzim fige za ovaj pokusaj ❤️
👸32🤴36
4god pokusavanja
Amh21, hsg-sve prohodno,spermiogram -Normo
*Idiopatska neplodnost*
KBC Split ,dr.Mršić
06/20 AIH - nesupjesno
07/20 AIH -neuspjesno
08/20 - IVF - biokemijska trudnoca (bemfola150,cetrotid,brevactid stop.) 10 js - nema 🐧🐧
11/20 - 2.IVF (terapija ista kao 08.mj),13js- 2🐧🐧 14.11 transfer trodnevnih 2xosmostanicne
11dnt beta 98.6, 13dnt beta 254, 16dnt beta 953
UZV 05.12
Bozma držim fige da sve i dalje ide ovako dobro 🤞🏻
A što se sjene tice, jesi jedina si 😂
Tuma čestitam na curici i na dobrom Niftyu, mogu samo zamisliti koji je to kamen sa srca
MTB ma mi žene smo lavice, nema toga što ne možemo izdržati ❤️ jesi sad smirena? Kakav je osjećaj?
👱🏻♀️35 🧔🏻33
Ja-neprohodan jajovod, endometrij se ne zadebljava dovoljno, On-savrsen
Godina dana pokušavanja
10/2020 IVF Podobnik- rekovelle, orgalutran, cikla i ananas.. beta 0.100
12/2020 FET beta 0.100
02/2021 FET decortyn, intralipidna infuzija, estrofem, duphastone. 13dnt beta 1157, 17dnt beta 4407
5+5 ❤️
6+5 veliki smo 1.07cm ❤️
url=https://lilypie.com]
Zelimo dete zato smo se i odlucili na to. Znam da nikome nije lako i jednostavno. Mi u sustini nemamo problema, sve nam je psihicki to… Videcemo kako ce se odvijati sve.
Ma kad jednom kreneš u to vidiš da nije tako strašno kako si na prvu zamišljala, to je jednom MTB nekome napisala, ali stvarno je tako. Meni je sama informacija da nam treba IVF na prvu bila tragedija, a uskoro smo došli i do toga da nam ni IVF ne može pomoć .Ima tu miljon groznih stvari koje ti se mogu desit, od hiperstimulacije, spontanih, neuspjeha za neuspjehom, ali ipak su tu u većini žene koje jako brzo zatrudne i brzo odu s teme, rijetke smo mi koje ovako malo duže zaglavimo pa se možda zato čini tako strašno. Što se hormona tiče, TSH će ti doktori regulirat i prilagođavat dozu terapije. A za sve ostalo imaš nas tu
Zdravo cure, radimo od januara ove godine na brbi, i nista se nije desilo 🤷🏻♀️
Sledeci mesec imamo IVF postupak. Jako sam uplasena. 😟 Plasim se hormona… Jel mi ima koja dati neki savet kako da se smirim?
Takodje imam Hipotireozu, uzimam 75 mg Thyrex zadnjih godinu dana i zasnja kontrola mi je TSH spao ispod 0,2 i presla sam u Hipetr i zato redukovala dozu. Cula sam da se TSH takodje remeti od hormona koji se primaju prilikom procesa. Jel imala neka iskustvo?
Hvala vam
Draga Leoni,
Dobro došla na forum i čim prije otišla :-)
Ja imam problema sa štitnjačom (hipotireoza i Hashimoto) te pijem Euthyrox. Meni se TSH vrti između 2 i 2.5. Nakon zadnjeg IVF postupka mi se povisio s 2 na 2.45. Dozu lijeka za štitnjaču će ti ionako doktor korigirati u postupku jer ćeš redovito vaditi nalaze pa se nemaš zašto brinuti. Iskreno, ja tome ne pridajem neku veliku pažnju. Više mi je bilo loše od samih tableta koje sam uzimala nakon postupka pa do bete nego od injekcija tijekom postupka, ali mi se tijelo i na to prilagodilo. Naravno da je sve to skupa dosta iscrpljujuće i psihički i fizički, ali gledajući na cilj kojem težim, prijeđem preko toga nekako. Možda sad dok čitaš o postupcima izgleda sve strašno, ali zaista kada kreneš u to, vidjet ćeš da uopće nije tako.
Ja - hashimoto hipotireoza, lijevi jajovod neprohodan, MM -OK
Pokušavamo 4.5 god.
02/2020 1.AIH Bhcg 0
05/2020 2.AIH Bhcg 0
09/2020 1. IVF, 8 js, 5 opođenih, 2 zamrznute
09/2020 ET 3dnevni, Bhcg 0
11.2020 FET, 6tt spontani/biokemijska
03.2021 FET 5dnevni, Bhcg 1.02
Sortiraj odgovore
Najstariji