Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ruska1986
    08. Veljača 2021. 16:53

MTB

Ruska1986, ali ja bih onda napisala dugački post o točnoj nijansi boje očiju mog dečka, i kako se one presijavaju na svjetlu kad gleda u mene, i kad gleda u mene.

😂😂😂😂 a i o ostalom osoblju bi mogla pisat 😉 ok, ako se niti jedna curka ne javi za IVF, napisat cu ja! 🙂 ali davno je to bilo i moj trudnicki mozak to sve zaboravlja polako 🤭

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

🧚‍♀️🌸Daduška🌸🧚‍♀️
    08. Veljača 2021. 16:59

MajaRingeRaja

Brevactid 1500 i to u subotu, plus još moram u četvrtak, isto brevactid 1500.
    Ovo mi je prvi i zadnji pokušaj, pa kako nam Bog dao ❤️😍

I meni je doktorica objasnila da je ta inekcija samo potpora embriju da se bolje prilagodi okolini i odluči ugnijezditi. Tako da želi biti sigurna/siguran da tebi i tvojim 🚼 hcg hormona neće nedostajati te da se krene penjati beta iz trudnoće uz tu postojeću. Možda se eto meni baš to dešava. Ali Bože moj, kako bude bit će, život ide dalje što god se putem desi 🙏❤️
    Ja ti od srca želim da se primi bar jedna ako ne sve ❤️❤️❤️❤️ ovo je sve igra živaca 🧐

endometrioza

Tuma
    08. Veljača 2021. 17:00

Belaa prvo da ti pošaljem malo ljubavi ❤️ koliko ja znam, pgd ima u Sloveniji, najbliže nama... Al ne moraš se brinuti, kako ti je MTB rekla ni uredan ni loš kariogram nisu pravilo....
    MTB ja mogu napisati za VV:
    Traže svoje nalaze (izvađene na VV) spolnih hormona (vade i tsh) i spermiograma, upute te na prvim konzultacijama. Možeš se i ranije naručiti izvaditi spolne hormone i spermiogram ali tamo, na VV pa biti spreman za prve konzultacije. Prije konzultacija je dobro obaviti papa test i briseve, koji su uvjet za postupak . Na konzultacijama rade UZV da vide s čime se raspolaže i kakvo je stanje te po nalazima spolnih hormona i uzva ti kažu s kojom terapijom bi išli.  To je dovoljno za prve konzultacije, dalje te oni upute što i kako treba (ovjera kod javnog bilježnika, kopije osobnih, vjenčani list....). Mene nisu tražili vit D, feritin i sl. Dvije su doktorice na odjelu:Pavan Jukić i Planinić te 2 doktora: Podgajski i Bursac (rijetko je tamo, češće u trudnickoj ambulanti). Prednost u postupcima imaju pacijentice 40+god i pacijentice s niskim amh.
    Treba li još šta dodati? 

👱‍♀️31 g, Amh 1,7 pmol (novo mjerenje 2,8 pmol)
    👨 31 g, sve ok
    1. IVF-6.mj 2020. VV:3 folikula 1 stanica (nezrela), nema transfera
    2.IVF kraj 8.mj 2020. VV- 4 folikula- 1 js, oplodena 💕, 1.beta 12 dnt dvodnevnog 130, 2.beta 14dnt 286, 3.beta 16dnt 733
    UZV 5+1 GV i inicijalna ŽV
    Nifty- sve oke, imamo curku💗
    Imamo Laru ❤

Leia3.0
    08. Veljača 2021. 17:01

AuroraB

Leiamoja beta se pravilno duplala do 21dpt, tada je iznosila 1144, terapija mi je bila ukinuta odmah 10dpt, ali je kasnije opet uvedena (drugi doktor i forumašice 🤭) na što se moj doktor razljutio kad sam došla na UZV (jer on je odmah sve znao prwma prvoj beti, samo što je mislio da će biti biokemijska, pa ga je zajebalo). Uglavnom, 24dpt mi je utvrđena izvanmaternična, istu večer su mi vadili u bolnici betu i iznosila je 2062. Znači jasno se vidjela GV i plod (točkica) u jajovodu. Ja se nadam da će se tebi dogoditi čudo jer su čuda moguća, samo što su malo rijeđa😌🍀, a ako se ne dogodi čudo da bude biokemijska i da se sve riješi samo od sebe, znam kako ti je💔💜😘

Aurora, jel ti radi toga odsrtanjen jajovod?

💁🏻‍♀️35 g., AMH 32 PCO like
    💁🏻‍♂️40 g., astenozospermija
    1. IVF 1/21, kasni OHSS 8dpt , blighted
    2. FET 9/21 - beta negativna
    3.IVF 11/21 1 blastica - FET 12/21 = blighted
    4. sreća 🍀🌈🌟 prirodna trudnoća 🐣🌈☀️
    13dpoß116⚡️15dpoß307💫17dpoß692🌟19dpoß1566
    🍬🦄🧸🌈 nifty uredan💜🧸🐣🌈

Tanja79🤞🙏🐧🥚🐣
    08. Veljača 2021. 17:20

Ah cure, vidim da imam 90 strana za procitati, kad pre... ⁉️ 
    Da vam se izjadam malo kako sam isla jutros u 8 da obavim neke analize jer ujutro imam histeriskopiju. I tako sam te "neke" nalaze obavljala od 8h do 13h.
    Kaze mi tel. 11330 koraka po bolnici. 2 puta covid test, rendgen pluća, ekg, 3 ampule krvi, urin, bezbroj šaltera i stepenica i niko nece da prica engleski 😤😤😡😡

😺 42 , AMH 14. 9 pmol/L, Lh-11.4, Fsh-8.4
    👽 48
    Bez dijagnoze, tj.dijagnoza - godine
    Greece
    # 1. pokušaj... 15.10 6 oplođenih, transfer 3
    Monural, Cetrotide, Ovitrelle
    Beta = 0
    # 2. pokušaj Gonal 250, Cetrotide, Ovitrelle, 7 oplođenih, transfer 6.04, 3 blaste, nema 🐧 beta 0
    # 3.pokušaj Dekapeptil, Menopur, Ovitrel
    transfer 7.11, 3 blaste 🍀 beta 19.11 (4,9 😔)

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    08. Veljača 2021. 17:24

MajaRingeRaja, ma prvi, zadnji, tko broji. Idemo korak po korak, velike odluke donosimo kasnije. 

Tuma, pa ne znam ja što bi vi voljeli da vidite prvi put kad čitate o nekoj bolnici. S tim da bih ja rado da mi lijepite konačne postove koje ću ja samo prekopirati, ako moram skupljati info iz 29 postova, to postaje full time job. 
    Tvoj post sam prekopirala, ako si zadovoljna, takav ide u objavu.

Tanja79, pih, 3 ampule krvi. Početnica. 
    Bitno da si sve napravila. Javi nam kako je prošlo na histeroskopiji. 

💔💔💔

AuroraB
    08. Veljača 2021. 17:25

Leia radi toga mi je odstranjen cijeli jajovod. 

👩‍🦰36, AMH 11.3, LH 4.7, FSH 5.6 🧔 39 normo
    3x neuspješna IVF-a bez🐧 (Ovaleap, Rekovelle, Menopur) , od toga 1x izvanmaternična. 4x uspješan i 3🐧
    37 god., spontana trudnoća, 18tt, curica ♡

RajaRingeMaja
    08. Veljača 2021. 17:36

Dada🐼

MajaRingeRaja

Brevactid 1500 i to u subotu, plus još moram u četvrtak, isto brevactid 1500.
    Ovo mi je prvi i zadnji pokušaj, pa kako nam Bog dao ❤️😍

I meni je doktorica objasnila da je ta inekcija samo potpora embriju da se bolje prilagodi okolini i odluči ugnijezditi. Tako da želi biti sigurna/siguran da tebi i tvojim 🚼 hcg hormona neće nedostajati te da se krene penjati beta iz trudnoće uz tu postojeću. Možda se eto meni baš to dešava. Ali Bože moj, kako bude bit će, život ide dalje što god se putem desi 🙏❤️
    Ja ti od srca želim da se primi bar jedna ako ne sve ❤️❤️❤️❤️ ovo je sve igra živaca 🧐

Hvala ti puno ❤️🙏😍
    Jako je lijepa ova emocija podrške, pridružujem se od srca svim lijepim željama i dobroj djeci koja će rasti uz ovakve divne buduće mame ❤️

💃41, 🤺 40
    1/2021 IVF(Lucinger) simulacija-Gonal, 7 stanica, 5 oplodjenih, 2 dobra, 1 granican, 2 loša.
    4.2.2021. ET, vraćena 3 embrija
    18.2. Beta (17.2. Beta 2,29) 😢
    VV 3mj. novi postupak, polustimulirani s Klomifenom, pa se nadam makar jednoj stanici ❤️

Tuma
    08. Veljača 2021. 17:38

MTB

MajaRingeRaja, ma prvi, zadnji, tko broji. Idemo korak po korak, velike odluke donosimo kasnije.Tuma, pa ne znam ja što bi vi voljeli da vidite prvi put kad čitate o nekoj bolnici. S tim da bih ja rado da mi lijepite konačne postove koje ću ja samo prekopirati, ako moram skupljati info iz 29 postova, to postaje full time job.

Pa ja mislim da sam obuhvatile sve vezano uz VV... Ne mogu se niceg više sjetiti. 😅

👱‍♀️31 g, Amh 1,7 pmol (novo mjerenje 2,8 pmol)
    👨 31 g, sve ok
    1. IVF-6.mj 2020. VV:3 folikula 1 stanica (nezrela), nema transfera
    2.IVF kraj 8.mj 2020. VV- 4 folikula- 1 js, oplodena 💕, 1.beta 12 dnt dvodnevnog 130, 2.beta 14dnt 286, 3.beta 16dnt 733
    UZV 5+1 GV i inicijalna ŽV
    Nifty- sve oke, imamo curku💗
    Imamo Laru ❤

RajaRingeMaja
    08. Veljača 2021. 17:40

MTB

MajaRingeRaja, ma prvi, zadnji, tko broji. Idemo korak po korak, velike odluke donosimo kasnije.Tuma, pa ne znam ja što bi vi voljeli da vidite prvi put kad čitate o nekoj bolnici. S tim da bih ja rado da mi lijepite konačne postove koje ću ja samo prekopirati, ako moram skupljati info iz 29 postova, to postaje full time job.

Slažem se, to ja samu sebe tako pripremam na moguće opcije, ali imaš prav, tko zna što nam život još sprema ❤️😍

💃41, 🤺 40
    1/2021 IVF(Lucinger) simulacija-Gonal, 7 stanica, 5 oplodjenih, 2 dobra, 1 granican, 2 loša.
    4.2.2021. ET, vraćena 3 embrija
    18.2. Beta (17.2. Beta 2,29) 😢
    VV 3mj. novi postupak, polustimulirani s Klomifenom, pa se nadam makar jednoj stanici ❤️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.