Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    08. Veljača 2021. 10:40

aurora12, naravno da nije pogrešna tema. Dobro nam došla, i brzo nam otišla - trudna.
    Ja bih vjerovala doktorima. Nekad preporuče dužu apstinenciju (ovisno o spermiogramu) jer onda očekuju bolje rezultate. Drugima preporuče kraću apstinenciju. Znaju oni zašto.
    Plus, ovulacija bi ti trebala doći 36h nakon štoperice. Dakle, sutra navečer.

💔💔💔

❤️J_0209_b😺
    08. Veljača 2021. 10:44

Imam pitanje.. 
    Jel su koju frisko trudnu boljela leđa, i to mislim na donji dio..
    Ja inace s tim nemam problema, ni kad trebam dobit, al zadnja dva dana me dosta boli donji dio.. 

👩34hipo/hashimoto
    🧔36 oligozoospermia
    11/2019 zamrznuti spermiji zbog Hodgkin limfoma
    01/2021 Vinogradska, gonal f 200iu, cetrotide, ovitrelle, 4🥚, 2 zrele, 5.2 transfer 2 dvonevne, ❌🐧, ❌beta
    06/2021 gonal f 225iu(5 dana), gonal 200 u nastavku, cetrotide, ovitrelle, 3🥚, 1 zrela, transfer 8.stanični A1, beta 22.3, ❌🐧
    06/2022 pergoveris 225/cetrotide/ovitrelle, 11🥚, 9 oplođeno, 4🐧, rani hiper, ❌ ET, FET 7.mj - ❌ Beta

Matkiša 😎
    08. Veljača 2021. 10:45

Aurora 12 obično je preporuka poslije M imati odnose svaki dan, i do dva puta na dan da se spermiji "napucaju" i obnove i onda 3-4 dana prije O stati i na dan O imati odnos, a s obzirom na štopericu O možeš očekivati kad su ti rekli.

2x IUI, prirodna asp (nema js), ICSI-🐧🐧🐧
    FET 1️⃣ biokemijska✖️ FET 2️⃣ ✖️
    FET 3️⃣ Bhcg 10dnt> 198,5 - 12dnt> 608,0 ✔️
    Uzv - 5tt+2, GV 11 mm, ŽV 3 mm
    6tt+2 imamo 💗

🌼TiKi🌼
    08. Veljača 2021. 10:50

J_b

Imam pitanje..
    Ja inace s tim nemam problema, ni kad trebam dobit, al zadnja dva dana me dosta boli donji dio..

🙋‍♀️Mene... I tako do 6tt...onda su prestali i ti bolovi i menstrualni. Sad samo povremena zatezanja imam. 
    Prije vađenja bete meni su bili pulsirajuci bolovi u preponama koji su se javljali u intervalima od 5.-8.dnt (identicno kao u prvoj trudnoci), zatim menstrualni bolovi i bolovi u leđima.
    Joj kak bih ja bila sretna da ste sve redom trudne ❤️

👨‍🔧 '91., bez dijagnoze
    👩‍⚕️' 92., PCOS, endometrioza, IR, blagi oblik trombofilije
    Poliklinika BetaPlus
    1.AIH 7/2019. Beta 0
    2.AIH 9/2019. Beta 201, abrup. placente u 24.tt 👼
    3.ICSI 9/2020. 1js,1 zametak, transfer 2.dan, Beta 0
    4.ICSI 11/2020. 3js, 2 zametka, transfer 3.dan =👶💗
    1🐧

Ruska1986
    08. Veljača 2021. 10:52

J_b

Imam pitanje..

Ja sam imala one menstrualne bolove, a to kod mene ukljucuje i bol u donjem dijelu ledja... Tako da mi je i sad bilo tako, jedino sta menga nije dosla 🙂

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

🧚‍♀️🌸Daduška🌸🧚‍♀️
    08. Veljača 2021. 10:53

Znači cure prvo dobro jutro, drugo imam potvrdu da sam 👾 👽 jer su noćas došli po mene... Nisam mogla zaspati prvo do 03:15 (tada zadnje na sat gledala), onda zaspim i budilica zvoni da stavim raketu 🚀, reko idem na wc da ne moram poslije da ne iscuri a kad ono muž zasjeo brate mili koda zlato prosipa u školjku. Napokon dočekam poluotvorenih očiju da se makne i ja skužim da ja pišam... Znači došlo mi da umočim test u školjku, došlo mi da plačem... Ništa vratila sam se u krevet, i sad čekam da se nabere bar malo nove mokraće.
    Sanjala sam da sam bik na igralištu i dolazi neki trokutasti avion i spušta onu svjetlost i izbacuje neke vanzemaljce i ja trčim u bježim i svi skupa, cijela obitelj, svi se razdvojili, ja na nogama imam papirnate vrećice jer sam čizme izgubila... U tom momentu sam i mengu dobila (u snu) i to me probudilo jer sam zapravo stvarno bolove osjećala 🙄🙄🙄
    Samo loši znaci. Zadnje sam ih sanjala i dobila negativnu betu, eto toliko o tome. Eto ja se nadam da moja štoperica danas ide van, jebala sve, a test ćete dobit, nek bar još jedna cura stavi da i ja malo imam sa čim uspoređivati 😂🧐🧐🧐
    Sanjich ja crtu vidim ❤️❤️❤️❤️❤️i dobro je da ti nisi imala štopericu, dakle kod tebe je trudnoća dušo, i ne možeš se usporediti samnom. Sad samo neka tamni da ti za 2 dana čestitam 😊🥰🥰🥰 (nego jel jedna ili dvije bebe u tebi? ❤️) 
    Evo stavit ću vam ono šta sam jučer našla na njemačkom forumu :
    (mene trbuh i dalje boli kao da će prodrijeti kroz progesteron) 😪 to mi je od trčanja u snu 🤔

endometrioza

Ruska1986
    08. Veljača 2021. 10:53

🌼TiKi🌼

J_b

Imam pitanje..

🙋‍♀️Mene… I tako do 6tt…onda su prestali i ti bolovi i menstrualni. Sad samo povremena zatezanja imam.
    Prije vađenja bete meni su bili pulsirajuci bolovi u preponama koji su se javljali u intervalima od 5.-8.dnt (identicno kao u prvoj trudnoci), zatim menstrualni bolovi i bolovi u leđima.
    Joj kak bih ja bila sretna da ste sve redom trudne ❤️

To si dobro rekla! 🙂🙂☺☺☺🤗🤗🤗🤗 Da bar!! 🙏🏻🙏🏻🙏🏻

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    Asthenoteratozoospermia
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,

ANKSIMORON
    08. Veljača 2021. 10:54

Ruska1986

🌼TiKi🌼

Ruska ti ces rodit jos malo 😱😱😱😱, kad sam se ja prikljucila, bila si trudna 16tj! Dobih panic attack 😱
    Kud prije je to proslo? I Bajo, pred porodom, Tuma 24tt i Woman name je sigurno tu negdje. Ja ne znam kud ide to vrijeme… 😂
    MTB ne mogu ja nadmasiti tebe, najvecu guralicu 😂😂😘

Aj reci 🙆🏻‍♀️ u 31om tt sam, a jos ni kolica nemam 😂😂😂 ne vjerujem da je proletilo tako brzo 🙂 jos sam se gustala kako cu spavati do 11, a budim se u 5 😂😂 samo da me beba pusti da se najedem za Uskrs pa onda nek se odluci izac 🤗🤗
    A trbusina se povecela u jednom danu valjda
    https://ibb.co/2FgWB4X

Strasno si slatka 🥰🥰🥰 pardon ste slatke 😋😋

👧33; 🧔35

1. IVF Lucinger; 0 smrzlica; beta 300; biokemijska trudnoca
    2. IVF; Lucinger; 0 smrzlica; beta 10
    3. IVF; IVF poliklinika; 0 smrzlica, beta 2.5
    4. IVF - IVF 06/21
    17.4. GK 🌲🌲🌲

Ruska1986
    08. Veljača 2021. 10:56

Dada🐼

Znači cure prvo dobro jutro, drugo imam potvrdu da sam 👾 👽 jer su noćas došli po mene… Nisam mogla zaspati prvo do 03:15 (tada zadnje na sat gledala), onda zaspim i budilica zvoni da stavim raketu 🚀, reko idem na wc da ne moram poslije da ne iscuri a kad ono muž zasjeo brate mili koda zlato prosipa u školjku. Napokon dočekam poluotvorenih očiju da se makne i ja skužim da ja pišam… Znači došlo mi da umočim test u školjku, došlo mi da plačem… Ništa vratila sam se u krevet, i sad čekam da se nabere bar malo nove mokraće.
    Sanjala sam da sam bik na igralištu i dolazi neki trokutasti avion i spušta onu svjetlost i izbacuje neke vanzemaljce i ja trčim u bježim i svi skupa, cijela obitelj, svi se razdvojili, ja na nogama imam papirnate vrećice jer sam čizme izgubila… U tom momentu sam i mengu dobila (u snu) i to me probudilo jer sam zapravo stvarno bolove osjećala 🙄🙄🙄
    Samo loši znaci. Zadnje sam ih sanjala i dobila negativnu betu, eto toliko o tome. Eto ja se nadam da moja štoperica danas ide van, jebala sve, a test ćete dobit, nek bar još jedna cura stavi da i ja malo imam sa čim uspoređivati 😂🧐🧐🧐
    Sanjich ja crtu vidim ❤️❤️❤️❤️❤️i dobro je da ti nisi imala štopericu, dakle kod tebe je trudnoća dušo, i ne možeš se usporediti samnom. Sad samo neka tamni da ti za 2 dana čestitam 😊🥰🥰🥰 (nego jel jedna ili dvije bebe u tebi? ❤️)
    Evo stavit ću vam ono šta sam jučer našla na njemačkom forumu :

Ali znas da ludi snovi ne moraju nista lose znacit 😎

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    Asthenoteratozoospermia

VM
    08. Veljača 2021. 10:59

SBjelis

MTB ja se tebi divim.
    Ja sam inace vrlo dobra u pikanjju, ne radim drame ako moram vaditi krv, okrenem glavu i izvade. Ne grcim se, ne placem, ne tresem se. Odradim i bo. Isto je bio s pikanjem u postupku.
    Ali… Krajem postupka sam primjetila zadnjih par pikanja kako sam pocela imati pshikicki otpor prema tome, a od toga bi onda kremulo o grcenje., povracanje, vrtoglavice… Cita psiha. I vadjenje krvi nakon toga.. Ista stvar. Grcenje, pa odmah i vise boli.. Bas me rjesio ovaj postupak, imam ogorman otpor i onda psihicki tijelo odradi neke stvari koje se manifestiraju fizicki. Mislim, odradim.. Ali sve je bolnije nego na pocetku. Mislila sam da ce.mi sobro doci FET kad ono opet pikanje radi ovih mthfr i pai mutacija.. Tako me to mori, ja vam ne mogi reci.
    Isto se pocelo desavati sa suplementima. Mozda dodatno izazvano i pijenjem heferola nataste… Sve mi je postalo bljak, ono i glupe d3 kapi koje inave niti vidis niti osjetis 🙈🙈😭😖

SBjelis
    Razumijem te u potpunosti, i meni je u predzadnjem postupku bilo već mučno pikati se, nije da se bojim injekcije nego mi je već došla navala mučnine kada sam si morala piknuti onaj tupi decapeptyl i Brevactid. Ono guram injekciju a ona nikak ne prodre, već mi se koža trbuha udubi i onda mi se zavrti, smuči valjda i psihički, a ovaj moj veli da me nemre više gledat s tim pikanjem svaki dan kak sam mu jadna.
    Muka mi dođe i kad si zamislim kak te jadne maternice i jajnici izgledaju nakon tih punkcija, užas. 
    Valjda će i tomu doći kraj jednog lijepog dana.

39 god., AMH low, on OAT, Dr. Lučinger
    02/20 1. ICSI -4 js, opl. 2,ß-0, 05/20 - 2. ICSI -3 js, opl. 2,ET-2, ß- 6.1, 09/20 -3. ICSI-6js, opl. 5, ET- 2, ß- 3.9, 11/20 - 4. ICSI- 9js- opl. 6, ET- 2, 3🐧, ß- 6.0
    03.02. FET - 3🐧,beta 93 ×, 04/21 - 5. ICSI - 4js, ET 2, 2🐧,ß- 6, 06/21 FET - 2 🐧, ß- 3,45, 10/21- 6.ICSI - 3 js,1 embrij, B-16.36, 02/22 7.ICSI-ET 2, b: 203.40,UZV 5+6 GV, UZV 7tt💓, Nifty ✅️, Mamin dečkić 💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.