Aurora,
Dobro je. :) još smo više odlučniji da nema još odustajanja. 😁
Kako ti?
Kad je beta?
Flower, ti si išla u FET, ak se dobro sjećam
Uz tbl ili prirodno? I uspješno je bilo. 😁 Kakav savjet?
A da, nema druge 🙂 Ko zna što nas još sve čeka po tom pitanju.
Meni sutra po kalendaru treba doći M, i imam sve simptome. Vjerujem da prestanem sa utrićima da bi ona sutra u sekundu došla. Samo čekam da procurim jer je takav osjećaj.👽 U petak idem vaditi betu, to bude 11dt. Tako da se mogu čim prije javiti u Petrovu da saznam koja mi je sudbina za dalje.
👩🦰36, AMH 11.3, LH 4.7, FSH 5.6 🧔 39 normo
3x neuspješna IVF-a bez🐧 (Ovaleap, Rekovelle, Menopur) , od toga 1x izvanmaternična. 4x uspješan i 3🐧
37 god., spontana trudnoća, 18tt, curica ♡
Miss1503 i KK_29.03 izgleda da sve smo sve 3 bile u 06.mjesec u postupku dole.
Miss, ja ovo za zamrzavanje nisam cula, iako sad kad kazes….sve koje znam vracali su im treci dan, cak i ove koje su imale vise embrija i nista nije docekalo zamrzavanje, ne znam nikoga kome su vracali peti. Ali ako budes isla privatno, u Cito mislim da zamrzavaju treci dan, bez obzira koliko embrija imas, a Sparac ide na peti ako ih ima vise.
Znači u cita uglavnom ne čekaju do 5tog dana,jel? 🤔🤔
Curke evo da friško odgovorim. Jutros mi je bila aspiracija, soft protokol sam imala i dobila 3 jajne stanice. Kod mene je nizak Amh 5.96,a kod M Oligoastheno. Rečeno mi je i prije aspiracije da je treći dan transfer. Ne znam je li zbog malo jajnih stanica ili im je to praksa. Radi se o poliklinici Cito.
Imamo sličan problem amh i oa😅😅. Ja sam u softu dobila 6 js, jedna je bila nezrela, jedna je odustala od oplodnje, 4 su se oplodile, 2 su vracene treci dan, spontani u 7tt i dvije zamrznute treci dan.
Presleyto i mene zanima… Zar su blastice onda stvarno toliko uspješnije kasnije da jednostavno ne žele gubiti vrijeme i prostor na smrzavanje trodnevnih? Zar je bolje pustiti da blastice propadnu nego vratiti trodnevne? 🧐 Možda je bolje pustiti da propadne nešto što bi ionako propalo/ nebi se primilo? 🤷♀️ Ili nebi uopće propalo da se na vrijeme vratilo u maternicu, u prirodno stanište?! Možda su u pitanju sati, npr. da nije bio vikend (kao u mom slučaju) da li bi npr. u nedjelju navečer netko pogledao stanice u labosu i odlučio smrznuti morule ako se vidlo da kreću propadati ili ni to nema smisla ako se vratim na ono da propadne ono čemu nije suđeno da opstane… Muče me ta pitanja. 🤔 🙂
Da, sve to stoji ali ipak uspjeh trodnevnih nije puno niži od uspjeha blastica. Mozda je sve od dr do dr i od bolnice do bolnice. A i poznato je da je cito dosta uspjesan…… Inace ja imam dva smrznuta trodnevna. I također sam spremna i na novu puknkciju ako bude potrebno, a šta sad i to traje kratko i prezivi se.
Ma da... i to što kažeš da nije puno niži uspjeh, zato me j još više muči kak se može dozvoliti da nekome propadne 5 blastocita kao meni npr i mnogim drugima? Razmišljam za sljedeći postupak da tražim da mi se smrznu trodnevni, ako ih bude naravno.. Ma.. zbunjena sam sva po tom pitanju. Što mi vrijede smrznuti trodnevni ako bi možda ionako propali😥. Ja vjerujem da ima to malo i do bolnice, do tog medija u kojem se oni čuvaju! Mada nisam primjetila da bi u Petrovoj nečeg nedostajalo i da se na nečem štedi, stvarno sve ok.
👩🦰36, AMH 11.3, LH 4.7, FSH 5.6 🧔 39 normo
3x neuspješna IVF-a bez🐧 (Ovaleap, Rekovelle, Menopur) , od toga 1x izvanmaternična. 4x uspješan i 3🐧
37 god., spontana trudnoća, 18tt, curica ♡
Miss1503 i KK_29.03 izgleda da sve smo sve 3 bile u 06.mjesec u postupku dole.
Miss, ja ovo za zamrzavanje nisam cula, iako sad kad kazes….sve koje znam vracali su im treci dan, cak i ove koje su imale vise embrija i nista nije docekalo zamrzavanje, ne znam nikoga kome su vracali peti. Ali ako budes isla privatno, u Cito mislim da zamrzavaju treci dan, bez obzira koliko embrija imas, a Sparac ide na peti ako ih ima vise.
Znači u cita uglavnom ne čekaju do 5tog dana,jel? 🤔🤔
Curke evo da friško odgovorim. Jutros mi je bila aspiracija, soft protokol sam imala i dobila 3 jajne stanice. Kod mene je nizak Amh 5.96,a kod M Oligoastheno. Rečeno mi je i prije aspiracije da je treći dan transfer. Ne znam je li zbog malo jajnih stanica ili im je to praksa. Radi se o poliklinici Cito.
Imamo sličan problem amh i oa😅😅. Ja sam u softu dobila 6 js, jedna je bila nezrela, jedna je odustala od oplodnje, 4 su se oplodile, 2 su vracene treci dan, spontani u 7tt i dvije zamrznute treci dan.
Mene baš strah sada kad su samo 3, pa samu sebe tješim da je jedna prava dovoljna, da samo jedna opstane bit će dobro. Onda oni vjerojatno imaju praksu vraćanja treći dan, jer ako se fino oplode, možda i nema razloga za čekanje. Ne znam 🤷♀️
🧔35, oligoasthenospermia 🤦🏻♀️34, AMH 5.96
9/2020- ICSI, beta 19.7, biokemijska 11/2020 novi postupak
Cito poliklinika
Presleyto i mene zanima… Zar su blastice onda stvarno toliko uspješnije kasnije da jednostavno ne žele gubiti vrijeme i prostor na smrzavanje trodnevnih? Zar je bolje pustiti da blastice propadnu nego vratiti trodnevne? 🧐 Možda je bolje pustiti da propadne nešto što bi ionako propalo/ nebi se primilo? 🤷♀️ Ili nebi uopće propalo da se na vrijeme vratilo u maternicu, u prirodno stanište?! Možda su u pitanju sati, npr. da nije bio vikend (kao u mom slučaju) da li bi npr. u nedjelju navečer netko pogledao stanice u labosu i odlučio smrznuti morule ako se vidlo da kreću propadati ili ni to nema smisla ako se vratim na ono da propadne ono čemu nije suđeno da opstane… Muče me ta pitanja. 🤔 🙂
Da, sve to stoji ali ipak uspjeh trodnevnih nije puno niži od uspjeha blastica. Mozda je sve od dr do dr i od bolnice do bolnice. A i poznato je da je cito dosta uspjesan…… Inace ja imam dva smrznuta trodnevna. I također sam spremna i na novu puknkciju ako bude potrebno, a šta sad i to traje kratko i prezivi se.
Ma da… i to što kažeš da nije puno niži uspjeh, zato me j još više muči kak se može dozvoliti da nekome propadne 5 blastocita kao meni npr i mnogim drugima? Razmišljam za sljedeći postupak da tražim da mi se smrznu trodnevni, ako ih bude naravno.. Ma.. zbunjena sam sva po tom pitanju. Što mi vrijede smrznuti trodnevni ako bi možda ionako propali😥. Ja vjerujem da ima to malo i do bolnice, do tog medija u kojem se oni čuvaju! Mada nisam primjetila da bi u Petrovoj nečeg nedostajalo i da se na nečem štedi, stvarno sve ok.
Imaš na eng jeziku istrazivanja gdje pisu da je maternica u svakom slucaju bolja okolina i za trodnevne nego laboratorij ali također ima i zakljucaka koji tvrde obrnuto jer je kod prirodne oplodnje embrij do 5tog dana u jajovodu.... Ma u svakom slucaju nista nije pravilo.
Hej cure, samo da se ukljucim kratko. Ja sam u citu ostvarila trudnocu, isto sam prije toga bila na jednom postupku u bolnici. Imam i 3 smrznuta trodnevna u 2 slamke - embriolog je rekao da bi cekao 5.dan a dr je rekao BOLJE VRABAC U RUCI NEGO GOLUB NA GRANI i ja se slazem. 😁 Nikad nisam dosla do blastociste (4 stimulirana, 5 transfera ukupno, sve su bili trodnevni) i trenutno mi nije to niti bitno. Sto kaze Bozma bitno je da ti netko u facu kaze kakve su ti stanice a meni je embriologica u KBC to otvoreno rekla - loše su i bildaj ih svim živim, što sam i učinila i na koncu uspjela. Nebitno u kojoj klinici. Bitan je embrij i debljina sluznice na dan transfera. Joy je dobila dvoje djece iz četverostaničnih embrija, tako da se ne treba opterećivati danom transfera.
Slazem se, ja sam imala transfer treci dan i opet bih ga ponovila iako nije zavrsilo dobro. Ali nije lako kad se dogodi da imas masu stanica i samo jedna dođe do petog dana kao sto se dogodilo aurori. Opet sve je to što bi bilo kad bi bilo, baš nema pravila.
Jedno pitanje, ako je tko imao slično iskustvo. Zanima me kako se nama računa postupak u okviru zdravstvenog osiguranja a vezano za broj besplatnih pokušaja koje možemo iskoristiti? Konkretno, imali smo jedan postupak i neuspješan FET, nemamo smrzlića. Tražila sam svoju ginekologinju novu D1 uputnicu i s njom se naručila za novi termin kod doktora u Petrovu. Zbog nekih okolnosti ipak ćemo odustati od novog pokušaja na neko dogledno vrijeme, pa me zanima da li je moguće da se samo izdavanje D1 uputnice smatra "iskorištenim" pokušajem. Pitanje je vjerojatno ekstremno glupo, ali želim isključiti mogućnost da bacimo u vjetar jednu šansu. Bi li ja trebala kod svoje doktorice tražiti da obustavi uputnicu ili što mi je činiti?
Ne znam da li ce pomoci, ali ja sam isto isla kod svog gin po uputnicu i krivo su mi stavili naziv ustanove tj.napisali su naziv bolnice m, a to treba ostati prazno(tako nesto). I onda sam isla po novu uputnicu i sestra mi je rekla da ce stornirati staru. Tako da bi ti moj savjet bio da ipak odes tamo i pitas da li se treba ponistiti, da ti se ne bi stvarno brojao kao postupak.
Hvala ti.
1. postupak: 17 js, 10 oplođenih, 2 blastociste, neuspješan FET u 07/20
2. Naručena ponovno u Petrovu krajem rujna.
MakiST, baš mi je drago da si svratila. Neku večer sam prekopala čitav forum tražeć tvoj post sa dodacima koje si pila pred postupak . Šta misliš je li to išta pomoglo ili je više bilo do hatchinga, scratchinga, PRP-a?
Aurora,
Dobro je. :) još smo više odlučniji da nema još odustajanja. 😁
Kako ti?
Kad je beta?
Flower, ti si išla u FET, ak se dobro sjećam
Uz tbl ili prirodno? I uspješno je bilo. 😁 Kakav savjet?
Bio je FET uz estrofem tablete, 9dc su uveli utrogestan i 14dc je bio transfer. Jedino sta sam uzimala cijelo vrijeme je mioinositol prah, gluckophage tablete zbog inz. rezistencije, folnu i od prosinca 2019 pa sve do transfera u lipnju sam uzimala vit D 25000 jet je bio dosta nizak. Preporuka doktora je bila da mi ostali preparati ne trebaju jer sam jos relativno mlada i AMH mi je dosta visok. Kod nas je muski problem, tezak OAT. Od kad mi je zavrsila menstr krenula sam koristit ananas i ciklu, al kak sam napisala, svaki dan sam kombinirala s obzirom da mi je na kontrolnom uzv-u endo bio stvarno super. Nakon transfera su me odmah postavili na noge, doslovce sam odlezala dvije min na onom stolu i to je to. Nakon toga sam otisla na pizzu i pivu, a dalje sam se sasvim normalno ponasala 😎 uzela sam si bolovanje, ali se nisam doma ni stedila od posla.. E sad, sta je tu bio faktor srece, ne znam.. Ali evo, dvije mrvice rastu u meni 😍
Koliko sam ja shvatila embriologicu u splitskom rodilistu kod njih se zamrzavaju samo blastice odnosno petodnevni, ja sam imala 4 trodnevna..2 smo vratili , za druga dva mi je receno da nazovem Za 2 dana da vidimo sta je bilo s njima...tad mi je receno da se nisu dovoljno razvili i da nije bilo smisla da ih zamrznu tako da ocito ne zamrzavaju trodnevne..ne znam stvarno- tako je meni receno prije 3;tjedna...
A sta se aspiracije tice cula sam da u privatnim poliklinikama daju lokalnu anasteziju u donji dio tijela i da nista ne osjecas, ja sam u bolnici apsolutno sve osjetlla i umrla od bolova( inace nisam neka flafica i imam ok toleranciju na bol) ali ovo me satralo - kao da me netko spojio na usisivac i usisao cijelu utrobu..svaki taj ubod sam osjecala nenormalno,a bila sam osamucena - medutim đeni je to bilo malo ..drugi put cu traziti ako mogu da mi daju nesto jace ..
👸32🤴36
4god pokusavanja
Amh21, hsg-sve prohodno,spermiogram -Normo
*Idiopatska neplodnost*
KBC Split ,dr.Mršić
06/20 AIH - nesupjesno
07/20 AIH -neuspjesno
08/20 - IVF - biokemijska trudnoca (bemfola150,cetrotid,brevactid stop.) 10 js - nema 🐧🐧
11/20 - 2.IVF (terapija ista kao 08.mj),13js- 2🐧🐧 14.11 transfer trodnevnih 2xosmostanicne
11dnt beta 98.6, 13dnt beta 254, 16dnt beta 953
UZV 05.12
Sortiraj odgovore
Najstariji