Hvala svimaaa ❤️
Sretnooooo 🤗🤗
👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
Asthenoteratozoospermia
AMH: 38,2
1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
24.04.2021./01:43= 💝
Da,u Splitskoj bolnici rijetko kad sta opstane za zamrznit blastice ,tako mi je receno..nekome uspije ali ne bas cesto..meni nista nije ostalo i najvise me muci pomisao da cu morat opet na aspiraciju kad se sjetim bolova.
A za Cita ni Sparca ne znam,jos se nisam uspila raspitat bas o tome ali znam da imaju bolje uvjete za sve to svakako ,medutim to dobro i platis…
Da znam da se plaća i koliko se plaća😅 prosla sam i prolazim to. Informiram se, nije problem nigdje pokušati. Radimo oboje za nekakve ajmo reći za niže prosječne plaće i za sada uspjevamo sve to poplaćati. To nam je jedini luksuz😂😂😂
Da,u Splitskoj bolnici rijetko kad sta opstane za zamrznit blastice ,tako mi je receno..nekome uspije ali ne bas cesto..meni nista nije ostalo i najvise me muci pomisao da cu morat opet na aspiraciju kad se sjetim bolova.
A za Cita ni Sparca ne znam,jos se nisam uspila raspitat bas o tome ali znam da imaju bolje uvjete za sve to svakako ,medutim to dobro i platis…
Znaci u st bolnici ne zamrzavaju trodnevne nego uvijek cekaju blasticu koliko vi znate ili? Ne kuzim to, pa ima i tu na forumu dosta cura kojima je bio uspjesan trodnevni fet zar ne?
ma ja sam prošla oba. ne znam šta bi ti rekla što se tiče uvjeta. U Šparca bi za aspiraciju dobila Voltaren i Normabel u guz, u Cita nešto slično i sve bi osjetila, nekad više nekad manje, a u bolnici bi me baš dobro ošamutilo, ništa nisam osjetila punkciju. A sad za ostalo...Cito je baš opremljen i oni imaju neke stvari koje ni Šparac ni KBC nemaju: embryoglue, hatching, PRP maternice, jajnika, scratching maternice i tako svašta nešto. Ali u Cito ti nitko ništa ne govori kakvi su zametci, stanice (bar ne meni), samo te sestra nazove da kaže dan transfera, ali ti ona ne može komentirat šta ima, koliko ih ima, kakvi su i sl. a u bolnici sam duuugo pričala sa embriologicom o tome, najprije je nazoveš nakon aspiracije pa ti u detalje objasni stanje, pa poslije još na transferu, a slicno je i u Šparca. Mene osobno je to nekomentiranje stanica i embrija jako nerviralo jer sam ja stara i trebalo mi je da mi netko kaže kakve su mi stanice da ne gubim vrijeme na postupke ako su stanice sranje, a to ti ni jedan privatnik neće reć. U bolnici se malo čeka red na folikulometrijama, a znala sam i privatno čekat po sat vremena(rijetko, ali desi se), privatno ti je uvijek tvoj doktor, a u bolnici mi je samo jednom bila moja dr. Sestre u KBC su mi extra sve tri i čista koja im pomaže prebacit nas u krevet .
presley, mislim da je MakiST imala 7 embrija, 3 dan je bio transfer i ostalo zamrznuli, ako se dobro sjećam treći dan. Evo nek me ispravi ona ako sam šta krivo rekla.
Aurora,
Dobro je. :) još smo više odlučniji da nema još odustajanja. 😁
Kako ti?
Kad je beta?
Flower, ti si išla u FET, ak se dobro sjećam
Uz tbl ili prirodno? I uspješno je bilo. 😁 Kakav savjet?
Stiže nam curica 💓
Jedno pitanje, ako je tko imao slično iskustvo. Zanima me kako se nama računa postupak u okviru zdravstvenog osiguranja a vezano za broj besplatnih pokušaja koje možemo iskoristiti? Konkretno, imali smo jedan postupak i neuspješan FET, nemamo smrzlića. Tražila sam svoju ginekologinju novu D1 uputnicu i s njom se naručila za novi termin kod doktora u Petrovu. Zbog nekih okolnosti ipak ćemo odustati od novog pokušaja na neko dogledno vrijeme, pa me zanima da li je moguće da se samo izdavanje D1 uputnice smatra "iskorištenim" pokušajem. Pitanje je vjerojatno ekstremno glupo, ali želim isključiti mogućnost da bacimo u vjetar jednu šansu. Bi li ja trebala kod svoje doktorice tražiti da obustavi uputnicu ili što mi je činiti?
1. postupak: 17 js, 10 oplođenih, 2 blastociste, neuspješan FET u 07/20
2. Naručena ponovno u Petrovu krajem rujna.
Miss1503 i KK_29.03 izgleda da sve smo sve 3 bile u 06.mjesec u postupku dole.
Miss, ja ovo za zamrzavanje nisam cula, iako sad kad kazes….sve koje znam vracali su im treci dan, cak i ove koje su imale vise embrija i nista nije docekalo zamrzavanje, ne znam nikoga kome su vracali peti. Ali ako budes isla privatno, u Cito mislim da zamrzavaju treci dan, bez obzira koliko embrija imas, a Sparac ide na peti ako ih ima vise.
Znači u cita uglavnom ne čekaju do 5tog dana,jel? 🤔🤔
Curke evo da friško odgovorim. Jutros mi je bila aspiracija, soft protokol sam imala i dobila 3 jajne stanice. Kod mene je nizak Amh 5.96,a kod M Oligoastheno. Rečeno mi je i prije aspiracije da je treći dan transfer. Ne znam je li zbog malo jajnih stanica ili im je to praksa. Radi se o poliklinici Cito.
🧔35, oligoasthenospermia 🤦🏻♀️34, AMH 5.96
9/2020- ICSI, beta 19.7, biokemijska 11/2020 novi postupak
Cito poliklinika
Presley to i mene zanima... Zar su blastice onda stvarno toliko uspješnije kasnije da jednostavno ne žele gubiti vrijeme i prostor na smrzavanje trodnevnih? Zar je bolje pustiti da blastice propadnu nego vratiti trodnevne? 🧐 Možda je bolje pustiti da propadne nešto što bi ionako propalo/ nebi se primilo? 🤷♀️ Ili nebi uopće propalo da se na vrijeme vratilo u maternicu, u prirodno stanište?! Možda su u pitanju sati, npr. da nije bio vikend (kao u mom slučaju) da li bi npr. u nedjelju navečer netko pogledao stanice u labosu i odlučio smrznuti morule ako se vidlo da kreću propadati ili ni to nema smisla ako se vratim na ono da propadne ono čemu nije suđeno da opstane... Muče me ta pitanja. 🤔 🙂
👩🦰36, AMH 11.3, LH 4.7, FSH 5.6 🧔 39 normo
3x neuspješna IVF-a bez🐧 (Ovaleap, Rekovelle, Menopur) , od toga 1x izvanmaternična. 4x uspješan i 3🐧
37 god., spontana trudnoća, 18tt, curica ♡
Jedno pitanje, ako je tko imao slično iskustvo. Zanima me kako se nama računa postupak u okviru zdravstvenog osiguranja a vezano za broj besplatnih pokušaja koje možemo iskoristiti? Konkretno, imali smo jedan postupak i neuspješan FET, nemamo smrzlića. Tražila sam svoju ginekologinju novu D1 uputnicu i s njom se naručila za novi termin kod doktora u Petrovu. Zbog nekih okolnosti ipak ćemo odustati od novog pokušaja na neko dogledno vrijeme, pa me zanima da li je moguće da se samo izdavanje D1 uputnice smatra "iskorištenim" pokušajem. Pitanje je vjerojatno ekstremno glupo, ali želim isključiti mogućnost da bacimo u vjetar jednu šansu. Bi li ja trebala kod svoje doktorice tražiti da obustavi uputnicu ili što mi je činiti?
Ne znam da li ce pomoci, ali ja sam isto isla kod svog gin po uputnicu i krivo su mi stavili naziv ustanove tj.napisali su naziv bolnice m, a to treba ostati prazno(tako nesto). I onda sam isla po novu uputnicu i sestra mi je rekla da ce stornirati staru. Tako da bi ti moj savjet bio da ipak odes tamo i pitas da li se treba ponistiti, da ti se ne bi stvarno brojao kao postupak.
👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
Asthenoteratozoospermia
AMH: 38,2
1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
24.04.2021./01:43= 💝
Presleyto i mene zanima… Zar su blastice onda stvarno toliko uspješnije kasnije da jednostavno ne žele gubiti vrijeme i prostor na smrzavanje trodnevnih? Zar je bolje pustiti da blastice propadnu nego vratiti trodnevne? 🧐 Možda je bolje pustiti da propadne nešto što bi ionako propalo/ nebi se primilo? 🤷♀️ Ili nebi uopće propalo da se na vrijeme vratilo u maternicu, u prirodno stanište?! Možda su u pitanju sati, npr. da nije bio vikend (kao u mom slučaju) da li bi npr. u nedjelju navečer netko pogledao stanice u labosu i odlučio smrznuti morule ako se vidlo da kreću propadati ili ni to nema smisla ako se vratim na ono da propadne ono čemu nije suđeno da opstane… Muče me ta pitanja. 🤔 🙂
Da, sve to stoji ali ipak uspjeh trodnevnih nije puno niži od uspjeha blastica. Mozda je sve od dr do dr i od bolnice do bolnice. A i poznato je da je cito dosta uspjesan...... Inace ja imam dva smrznuta trodnevna. I također sam spremna i na novu puknkciju ako bude potrebno, a šta sad i to traje kratko i prezivi se.
Sortiraj odgovore
Najstariji