Potpomognuta oplodnja vol. 3

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    31. Kolovoz 2020. 16:35

leptirica82

Što znači embrio transfer, FET na prirodni ciklus? To bez ikakvih lijekova? Kako znaju kada je ovulacija?
    Kako ste vi išle u FET?

Fet je frozen embrio transfer.. Transfer smrznuti embrij koji 'ostanu' od postupka.. Kad se dobije menga zena ide na folikulometeije i kad vide da je folikuli pred pucanje daju ili stopericu ili puste da folikul pukne sam i to je onda 'dan  ovulacije' a transfer zamrznutih zametka ide nakon onoliko dana koliko su embriji stari kad su zamrznuti...
    Ima ta opcija ili FET sa eastrofemom, to su tablete koje se pije od 2 dc i na transfer se ide kad je endometrij zadovoljavaju ce debljine, dakle ne prati se ovulacije koje u biti ni nema zbog estrofema vec samo i jedino debljina endometrija...
    Ja sam isla i jedno i drugo🤷‍♀️😂

31. Kolovoz 2020. 16:36

lucija07

Petrunjela

Cure drage, čitam vas i razumijem sve… Prošla sam svašta, i neuspjelih ivf-ova i operacija maternica, jajnika pa do tog da nemam jedan bubreg, pa hashimoto… Do 2018 je bilo pada imuniteta, depresije prekrivene smiješkom, dok nisam rekla:pa kaj ti je??!!… Muž mi je super, glava na ramenu, krov nad glavom, promijenila sam posao, počela sam se čistiti i od svih hormona i opustila sam se ko nikad s time da sam redovito imala kontrole pape svakih 6 mj, uzv maternice svakih 4 mj, endo svakih 3 mj…. I onda nakon god i pol smo rekli :ajmo, zadnji put, odmrznimo sve i šta nam je suđeno… Imam 42 god, bebolino već 9 tjedana i rastemo ko ludi 💓💓 Curke, samo sam htjela reći - bit će sve okej!!!!!!! Pozitiva i rokaj 🤞🤞🤞🤩🤩🤩

Cestitke na bebici, no osobno ne smatram da, si rodila jer si odlucila bit pozitivna nego je ocito konacno 'naletio' pravi embrij koji je sad tvoja divna bebica, 💓.
    Nemoj me shvatiti krivo no me zelim da si sad druge zene po misle da im nije uspjeli jer nisu bile pozitivne.. Da je samo do toga vecina nas nbi 1 postupak zatrudnilo jer bar tad smo sve manje vise pozitivne…
    I sama sam zadnji postupak rekla to je to, dosta mi je sad kako bude bude, ima zivota i bez ovog.. I pufff zatrudnila sam.. I imala spontani u 9 tt… I ne smatram se krivom jer nisam bila pozitivna vec jer embrij ocito nije bio kvalitetan….
    Naravno da smo oboje nakon tog rekli ma vise ne idemo.. No opet skupljam zadnji atom snage.
    Znam da nas sve zelis ohrabriti no nazalost nije sve crno bijelo ima tu 1091 nijansa izmedju, nekom se poklopi prije nekom kasnije a nekom nazalost nikad i to je surova istina…

Relativno me navuklo da napišem jer čitam samo o stresu.. Stres dal da napravim test, kad da napravim, pa svi rade prerano a dobili su upute kad da naprave i slicno... Nemogu izbrisat post, moje isprike svima, i sretno!!! 

31. Kolovoz 2020. 16:39

Petrunjela

lucija07

Petrunjela

Cure drage, čitam vas i razumijem sve… Prošla sam svašta, i neuspjelih ivf-ova i operacija maternica, jajnika pa do tog da nemam jedan bubreg, pa hashimoto… Do 2018 je bilo pada imuniteta, depresije prekrivene smiješkom, dok nisam rekla:pa kaj ti je??!!… Muž mi je super, glava na ramenu, krov nad glavom, promijenila sam posao, počela sam se čistiti i od svih hormona i opustila sam se ko nikad s time da sam redovito imala kontrole pape svakih 6 mj, uzv maternice svakih 4 mj, endo svakih 3 mj…. I onda nakon god i pol smo rekli :ajmo, zadnji put, odmrznimo sve i šta nam je suđeno… Imam 42 god, bebolino već 9 tjedana i rastemo ko ludi 💓💓 Curke, samo sam htjela reći - bit će sve okej!!!!!!! Pozitiva i rokaj 🤞🤞🤞🤩🤩🤩

Cestitke na bebici, no osobno ne smatram da, si rodila jer si odlucila bit pozitivna nego je ocito konacno 'naletio' pravi embrij koji je sad tvoja divna bebica, 💓.
    Nemoj me shvatiti krivo no me zelim da si sad druge zene po misle da im nije uspjeli jer nisu bile pozitivne.. Da je samo do toga vecina nas nbi 1 postupak zatrudnilo jer bar tad smo sve manje vise pozitivne…
    I sama sam zadnji postupak rekla to je to, dosta mi je sad kako bude bude, ima zivota i bez ovog.. I pufff zatrudnila sam.. I imala spontani u 9 tt… I ne smatram se krivom jer nisam bila pozitivna vec jer embrij ocito nije bio kvalitetan….
    Naravno da smo oboje nakon tog rekli ma vise ne idemo.. No opet skupljam zadnji atom snage.
    Znam da nas sve zelis ohrabriti no nazalost nije sve crno bijelo ima tu 1091 nijansa izmedju, nekom se poklopi prije nekom kasnije a nekom nazalost nikad i to je surova istina…

Relativno me navuklo da napišem jer čitam samo o stresu.. Stres dal da napravim test, kad da napravim, pa svi rade prerano a dobili su upute kad da naprave i slicno… Nemogu izbrisat post, moje isprike svima, i sretno!!!

I ak su normalne shvatit ce kaj sam htjela reći 💋

31. Kolovoz 2020. 16:53

Petrunjela

lucija07

Petrunjela

Relativno me navuklo da napišem jer čitam samo o stresu.. Stres dal da napravim test, kad da napravim, pa svi rade prerano a dobili su upute kad da naprave i slicno… Nemogu izbrisat post, moje isprike svima, i sretno!!!

I ak su normalne shvatit ce kaj sam htjela reći 💋

No sad ce jos ispast da nekome nije uspjelo jer je prerano radio test inace da je sacekao ne bi bio u stresu 🤷‍♀️... Sve smo mi u stresu a sigurno si i ti bila pa meni i Luci kaze da je to sasvim normalno i da je to Nazalost sastavni dio ovog trnovitog puta... 
    Pozdrav od jedne nenormalne i sretno i tebi i cesritam na bebici.. Koju si dobila jer si rokala pozitivu.. Sad znam za iduci FET dobitnu kombinaciju.. Ni doktori mi ju nisu pogodili.. 
    Uff pere me PMS. Se kuzi😂😂😂🙊

MimiDrimi
    31. Kolovoz 2020. 17:19

Tuma, FSH nisam snizila s ničim posebnim.
    Doduše, kada mi je 3.7. bio 18,5 šokirala sam se.
    I otišla sam na godišnji puna tri tjedna. Ne razmišljajući o ničem. Vratila se i drugi put FSH 11, a nakon tog ciklusa-sljedeći put 4. 
    Doktorica, a i moj ginekolog su mi rekli da je to za moje jajnike sa niskim AMH normalno da tako šeta i da treba gađati kad je nizak. 
    Nažalost stimulacija mi nije ova kratka odgovarala. Bio je samo jedan folikul, a druga dva nisu došla do željene veličine za aspiraciju.
    Sad čekam iduću M i krećem poslije nje od 18dc sa pikanjem decapeptyl. 😉
    Sretno nam. Ne predajem se 😉

Ja 32 - nizak AMH (1.34 pmol)
    Muž 35 - azzo - smrznuti materijal iz TESE postupka
    1. ICSI 10/2019 - Petrova - dvije stanice - transfer jedne trodnevne - Beta 0,4
    2. ICSI 3/2020 - Petrova - došli do 9dc - odgođen postupak zbog Korone
    3. ICSI 8/2020 - Petrova - kratki protokol, brzo ovulirala, 7dc aspiracija, prazan folikul
    4. ICSI 9/2020 - Petrova - dugi protokol, dvije j.stanice, nisu se oplodile zbog odabira lošeg zamrznutog spermija
    5. 11/2021 Škvorc - novi postupak

darliv
    31. Kolovoz 2020. 17:49

Petrunjela uzivaj u bebici, znam sto si htjela reći i potpisujem...drago mi je da su ti dani iza tebe, i sada stvarno imas i vise nego dovoljno razloga za pozitivu 😁❤️

Lucija gadno te pere pms 🤣 ova je grupa bas međusobna potpora i nitko nista loše ne misli kad kaze da trebamo stati, razmisliti i pokusati biti pozitivni 😉 

Ja '88., mm '78.
    2018. - Petrova - 3 AIH ❌❌❌
    9/2020. Petrova - 1. IVF - 16 js -> 2 bc, ET 2 bc ❌
    4/22 Petrova - 2. IVF -13 js -> 4 bc; ET 1 bc ❌, 7/22 FET 🐧 ❌, 10/22 FET 🐧🐧 ❌
    3/23 Sv. Duh 3. IVF- 8 js -> 4 bc
    ET 1 bc ❌, 7/23 FET 🐧 ❌
    8/23 prirodna trudnoća, vanmaterična ❌
    6/24 FET 🐧🐧https://ibb.co/GJSYVsZ beta 14.dpt 4534, ❤️ 💔🟰💙
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    3/25 naša najveća ljubav je uz nas 💙🙏🏻

31. Kolovoz 2020. 18:07

darliv

Petrunjela uzivaj u bebici, znam sto si htjela reći i potpisujem…drago mi je da su ti dani iza tebe, i sada stvarno imas i vise nego dovoljno razloga za pozitivu 😁❤️

Lucija gadno te pere pms 🤣 ova je grupa bas međusobna potpora i nitko nista loše ne misli kad kaze da trebamo stati, razmisliti i pokusati biti pozitivni 😉

Pere me da🤷‍♀️😂😂... 
    Definitivno dokaz da nam treba odmor bar 3 ciklusa od ovih hormona... Dakle menga nakon simulacije stigla 26 dan a danas mi 32 i nista a inace imam u dan... Sve se poremeti...
    Nisam ni ja mislila nista lose no kad cuhem ono misli pozitivno ili jos bolje opusti se ne misli na to pa ce biti.. Ja doslovno poludim na to.. Kako ne misliti na nesto sto zelis 2,3,5 8 godina... 
    I naravno da, smo sve bar donekle  pozitivne inace bi prekrizile uopce postupke da ne vjerujemo u uspjeh, samo tesko je uvijek biti opusten i smatram da je to sve sasvim normalno i sastavni dio ovog puta... 

Tuma
    31. Kolovoz 2020. 18:38

MimiDrimi

Tuma, FSH nisam snizila s ničim posebnim.
    Doduše, kada mi je 3.7. bio 18,5 šokirala sam se.
    I otišla sam na godišnji puna tri tjedna. Ne razmišljajući o ničem. Vratila se i drugi put FSH 11, a nakon tog ciklusa-sljedeći put 4.
    Doktorica, a i moj ginekolog su mi rekli da je to za moje jajnike sa niskim AMH normalno da tako šeta i da treba gađati kad je nizak.
    Nažalost stimulacija mi nije ova kratka odgovarala. Bio je samo jedan folikul, a druga dva nisu došla do željene veličine za aspiraciju.
    Sad čekam iduću M i krećem poslije nje od 18dc sa pikanjem decapeptyl. 😉
    Sretno nam. Ne predajem se 😉

Hm, meni su samo 1 vodili fsh i vise ga nisu ni provjeravali.... trenutno sam opet u postupku,  koristim menopure (kako su mi u Danskoj preporučili) pa ćemo vidjet... al sam si naručila DHEA  i pijem ih već 1,5mj. A oni kao smanjuju fsh. Pa me bas zanima jel se šta promijenilo....
    Sretno u idućem postupku!🙏 da nam svima ova jesen bude pozitivna 🙏

👱‍♀️31 g, Amh 1,7 pmol (novo mjerenje 2,8 pmol)
    👨 31 g, sve ok
    1. IVF-6.mj 2020. VV:3 folikula 1 stanica (nezrela), nema transfera
    2.IVF kraj 8.mj 2020. VV- 4 folikula- 1 js, oplodena 💕, 1.beta 12 dnt dvodnevnog 130, 2.beta 14dnt 286, 3.beta 16dnt 733
    UZV 5+1 GV i inicijalna ŽV
    Nifty- sve oke, imamo curku💗
    Imamo Laru ❤

Samara
    31. Kolovoz 2020. 20:39

Od srijede se pikam i u nedjelju idem na folikulometriju. E sad pitanje kad da pocnem sa ciklom i ananasom? Tek nakon aspiracije ili mogu prije? 

Ja:AMH 21, sve u redu
    MM: OAT visokog stupnja
    Poliklinika Škvorc 👍
    03.2020 - 1. ET post ICSI-beta 0
    09.2020 - 2. ET. Vraćena 1 blastocista.
    Prva beta 517, druga 1239🎉
    1. UZV-vidljiva gestacijska vrećica
    2.UZV- imamo ❤️
    It's a boy 👣👶💙

31. Kolovoz 2020. 20:39

miss1502

leptirica82

Hvala vam curke. :*
    Jednom će i nama zasjati sunce.
    AuroraB, držim fige za tvoju betu.

Jako mi je zao! Idemo dalje hrabro! Ja tek krajem 11.mjeseca, danas sam bila na dogovoru…do tad cu se malo odmoriti…

Miss1502, i ja sam u ST. Je da nas je puno ali nisu te zbog toga stavili tek u 11. nego da se tijelo očisti malo od stimulacije. I kad sam išla privatno sito smo radili pauze od 3-4 mjeseca. Ja sam isto bila u 06.mj i nisam išla na dogovor ranije zbpg godišnjih i mislila sam sad kad dođem stavit će me za pola godine, ako i tada kolika je gužva a doktorica kaže kraj 09 ili 10 mj. Čak sam se iznenadila i radije bi da sam imala još jedan mjesec za malo se odmorit i probat nabildat svoje stare stanice

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.