Potpomognuta oplodnja vol. 3

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • kiki989
    01. Rujan 2020. 19:01

Flower koliki ti je bio endo na dan transfera? Meni su danas na otpusnom pismu napisali 9 mm al ne znam kad su ga mogli izmjerit s tim da je jedini ultrazvuk koristen tijekom transfera..

Ja AMH 13, MM Oligo
    12.2019. 1. IVF -> vracena blastica, dosla M
    3.2020. 2. IVF -> vracen trodnevni, dosla M
    8.2020. 1. FET -> vracena blastica 1.9. 🙏🏼 9. dnt beta 225,50, 11. dnt beta 566,40 🤗

5.2021. Stigao 👶🏼❤️
    1.2023. novi FET, beta ➖
    3.2023. Nove konzultacije. Novi nalazi AMH 8, oligo.
    5.2023. 3. IVF (imali sudar na dan transfera i nisam stigla pa su zaledili 2x blastice)
    9.2023. FET, beta ➖
    11.2023. FET

🍀🐞MISS🐞🍀
    01. Rujan 2020. 19:11

MakiST

Cini mi se da je sve na 640. Stranici tako nesto 😂 a gle, 3 mjeseca maticne, q10, Omega3 i folne sigurno nije odmoglo, al definitivno cu opet traziti i prp i fragmin kada cu ici po ostale mohikance. To je u mojoj glavi sad dobitna kombinacija 😂

Evo to meni recimo nikad niko nije rekao...sad imam 3 mj pauze tako da cu se naoruzati ovim pripravcima i nadat ce da ce to biti moja dobitna kombincija kao i vama

👸32🤴36
    4god pokusavanja
    Amh21, hsg-sve prohodno,spermiogram -Normo
    *Idiopatska neplodnost*
    KBC Split ,dr.Mršić
    06/20 AIH - nesupjesno
    07/20 AIH -neuspjesno
    08/20 - IVF - biokemijska trudnoca (bemfola150,cetrotid,brevactid stop.) 10 js - nema 🐧🐧
    11/20 - 2.IVF (terapija ista kao 08.mj),13js- 2🐧🐧 14.11 transfer trodnevnih 2xosmostanicne
    11dnt beta 98.6, 13dnt beta 254, 16dnt beta 953
    UZV 05.12

🍀🐞MISS🐞🍀
    01. Rujan 2020. 19:13

Bozma

MakiST, baš mi je drago da si svratila. Neku večer sam prekopala čitav forum tražeć tvoj post sa dodacima koje si pila pred postupak. Šta misliš je li to išta pomoglo ili je više bilo do hatchinga, scratchinga, PRP-a?

Sto je hatching ,scratching i prp? Nekad padam s marsa za sve to nisan nikad ni cula...

👸32🤴36
    4god pokusavanja
    Amh21, hsg-sve prohodno,spermiogram -Normo
    *Idiopatska neplodnost*
    KBC Split ,dr.Mršić
    06/20 AIH - nesupjesno
    07/20 AIH -neuspjesno
    08/20 - IVF - biokemijska trudnoca (bemfola150,cetrotid,brevactid stop.) 10 js - nema 🐧🐧
    11/20 - 2.IVF (terapija ista kao 08.mj),13js- 2🐧🐧 14.11 transfer trodnevnih 2xosmostanicne
    11dnt beta 98.6, 13dnt beta 254, 16dnt beta 953
    UZV 05.12

01. Rujan 2020. 19:34

miss1502, meni je isto embriologica to sve rekla da pijem jer su stanice bile loše. Možda tvoje nisu bile toliko loše, a i sigurno su mlada, ali možeš uzet nešto od toga, neće škodit. Bar 3 mj.pred postupak bi trebalo pit, taman stigneš. 
    A za ove lokalne u privatnika, ja se ne sjećam da sam dobila išta osim onoga u guzu, znam da bi osjećala to rovarenje, nekad više nekad manje, a u bolnicu baš ništa nisam osjetila, ali sestra mi je rekla da će mi dat malo više jer je bilo više folikula, pa ne očekujem da ću tako uživat i sljedeći put. Drugi put reci da si sve osjetila i da ti pojačaju malo

01. Rujan 2020. 19:52

miss1502,  hatching kad malo zagrebu opnu embrija da se lakše izliježe. Scratching je grebanje maternice, 8 dana prije ciklusa u kojem ideš u stimulaciju, a PRP ne znam kako objasnit, Maki je već tu opisivala, izvade ti krv, pročiste ili šta već rade s njom i na aspiraciji ti to ubrizgaju u maternicu. Mislim da rade i PRP jajnika

• Dandelion0
    01. Rujan 2020. 20:21

Flower, 
    Estrofem uveli odmah od 1. dana ciklusa? Samo čuvaj mrvice. Neka je bilo uspješno. :) 

Ne znam ima nitko iskustva/trudnoća iz prirodnog FETa? Mogu li se tu naknadno uvesti tbl? Ili im tu onda najvažniji endometrij? 

Stiže nam curica 💓

Tuma
    01. Rujan 2020. 23:17

Žene imam pitanje. Ja sam 6dc (4.dan pikanja menopurima) i jučer i danas me bole jajnici i donji dio leđa,  dosta jako. Pogotovo u mirovanju.  I danas imam jak iscjedak kao u ovulaciji. Pregled sam imala u subotu i imam tek u četvrtak.  Prošli put sam pila femaru,  pa se od 7.dc pikala s gonalima i cetrotidama i nije me nista boljelo.  Da li i vi imate ovakve reakcije na stimulaciju? 

👱‍♀️31 g, Amh 1,7 pmol (novo mjerenje 2,8 pmol)
    👨 31 g, sve ok
    1. IVF-6.mj 2020. VV:3 folikula 1 stanica (nezrela), nema transfera
    2.IVF kraj 8.mj 2020. VV- 4 folikula- 1 js, oplodena 💕, 1.beta 12 dnt dvodnevnog 130, 2.beta 14dnt 286, 3.beta 16dnt 733
    UZV 5+1 GV i inicijalna ŽV
    Nifty- sve oke, imamo curku💗
    Imamo Laru ❤

• Cupica7
    01. Rujan 2020. 23:57

Tuma

Žene imam pitanje. Ja sam 6dc (4.dan pikanja menopurima) i jučer i danas me bole jajnici i donji dio leđa, dosta jako. Pogotovo u mirovanju. I danas imam jak iscjedak kao u ovulaciji. Pregled sam imala u subotu i imam tek u četvrtak. Prošli put sam pila femaru, pa se od 7.dc pikala s gonalima i cetrotidama i nije me nista boljelo. Da li i vi imate ovakve reakcije na stimulaciju?

Pozdrav Tuma,

čini mi se da sam ja imala tako izražene simptome s Menopurom. S tim da sam bila na blagoj stimulaciji klomifen+ samo (mislim) 3 dana menopur. To mi je bila 1.stimulacija, kod mene sumnjaju na pcos, pa sam pripisala "normalnom" da me toliko probadaju jajnici i maltene se vukla po stanu umjesto hodanja, a plitko disanje povezala s panikom. Kasnije se ispostavio (blagi) hiper i uvecani jajnici par mj. Ne želim te plašiti, svaka od nas drugačije reagira 
    , no savjetujem ti za svaki slučaj  da se javis doktoru/ci za savjet/pregled.

MM '89 Kriptozo., JA '90 -sumnja na pcos

1.Icsi - 5./2020. Betaplus- blaga stim., klomifen+menopur+ovitrelle(štoperica), 7js, 4 ok, 2 se razvile do blastoc., 1 vracena, minus na testu.
    1. FET 8./2020. - 🙏 docekali + i 1.betu 207

Tuma
    02. Rujan 2020. 00:15

Cupica7

Tuma

Žene imam pitanje. Ja sam 6dc (4.dan pikanja menopurima) i jučer i danas me bole jajnici i donji dio leđa, dosta jako. Pogotovo u mirovanju. I danas imam jak iscjedak kao u ovulaciji. Pregled sam imala u subotu i imam tek u četvrtak. Prošli put sam pila femaru, pa se od 7.dc pikala s gonalima i cetrotidama i nije me nista boljelo. Da li i vi imate ovakve reakcije na stimulaciju?

Pozdrav Tuma,

čini mi se da sam ja imala tako izražene simptome s Menopurom. S tim da sam bila na blagoj stimulaciji klomifen+ samo (mislim) 3 dana menopur. To mi je bila 1.stimulacija, kod mene sumnjaju na pcos, pa sam pripisala "normalnom" da me toliko probadaju jajnici i maltene se vukla po stanu umjesto hodanja, a plitko disanje povezala s panikom. Kasnije se ispostavio (blagi) hiper i uvecani jajnici par mj. Ne želim te plašiti, svaka od nas drugačije reagira
    , no savjetujem ti za svaki slučaj da se javis doktoru/ci za savjet/pregled.

Hvala na odgovoru,  ja sam mislila da je kod mene hiper nemoguć s obzirom na jako nizak amh... al nazvati cu sutra dr i vidjeti šta ona kaže. 

👱‍♀️31 g, Amh 1,7 pmol (novo mjerenje 2,8 pmol)
    👨 31 g, sve ok
    1. IVF-6.mj 2020. VV:3 folikula 1 stanica (nezrela), nema transfera
    2.IVF kraj 8.mj 2020. VV- 4 folikula- 1 js, oplodena 💕, 1.beta 12 dnt dvodnevnog 130, 2.beta 14dnt 286, 3.beta 16dnt 733
    UZV 5+1 GV i inicijalna ŽV
    Nifty- sve oke, imamo curku💗
    Imamo Laru ❤

• Cupica7
    02. Rujan 2020. 06:08

Ma slazem se, tesko da je hiper, no samo sam htjela, zbog svog iskustva, uputiti najbolje na javljanje dokt.:) Drzim fige da puuuno folikula ovog put imas, pa da ce to biti ta neobicna bol/osjecaj.

MM '89 Kriptozo., JA '90 -sumnja na pcos

1.Icsi - 5./2020. Betaplus- blaga stim., klomifen+menopur+ovitrelle(štoperica), 7js, 4 ok, 2 se razvile do blastoc., 1 vracena, minus na testu.
    1. FET 8./2020. - 🙏 docekali + i 1.betu 207

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.