Potpomognuta oplodnja vol. 3

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Taine
    09. Kolovoz 2020. 20:34

joallina

Taine i TiredIvy i druge cure ako ih ima u sličnom košu, evo da vas podržim i zaželim nam svima sreću😊. i ja sam u godinama, napunila 40 prije par dana. Prošla sam dva postupka, jedan stimulirani s jako slabim odazivom, i prirodnjak gdje je pobjegla stanica.. Postoji šansa da će mi nadalje vrtiti samo prirodnjake jer me se ne isplati filati hormonima za sličan rezultata. Vidite iz mog potpisa zašto je to tako sve slabo..
    Ne znam.. kako vi to psihički prolazite i doživljavate? Ja sam dobro proučila materiju i što je više proučavam to mi je jasnije kako su zapravo male šanse u visokim godinama uspjeti (sa svojim stanicama).. naravno, uvijek je moguće ući u onu sretnu malu grupu žena kojima su se zvijezde posložile. Ali hoću li to biti ja ili ipak ne.. svaki dan se pitam. Zapravo, sve mi je jasnije da je za nas donacija js. A to je nešto što smo zapravo prije kretanja u ivf odmah u startu prekrižili.. ja sam bila strogo protiv toga.. ipak nakon prvih blijedih pokušaja i udara realnosti sad to sama sa sobom potiho razmatram.. Uf.. ne znam, to je baš kompleksna odluka. A da ne kažem da moj dragi i dalj ne želi to niti uzeti u obzir..

Mi ni ne razmišljamo o donaciji.Pokušavat ćemo dok god ima nade. Uvijek kad čovjek želi nešto u nekom trenutku ne dobije to baš istog trena. Postupke sam podnosila dobro, ali sam osjećala da tjeram svoje tijelo na silu na nešto što baš tada ne želi. Tako da sam napravila pauzu. Svega smo svjesni, ali ne odustajemo.Hrabro i strpljivo naprijed. Da li uzimate nesto od suplemenata? 

Taine

09. Kolovoz 2020. 20:55

Taine

joallina

Taine i TiredIvy i druge cure ako ih ima u sličnom košu, evo da vas podržim i zaželim nam svima sreću😊. i ja sam u godinama, napunila 40 prije par dana. Prošla sam dva postupka, jedan stimulirani s jako slabim odazivom, i prirodnjak gdje je pobjegla stanica.. Postoji šansa da će mi nadalje vrtiti samo prirodnjake jer me se ne isplati filati hormonima za sličan rezultata. Vidite iz mog potpisa zašto je to tako sve slabo..
    Ne znam.. kako vi to psihički prolazite i doživljavate? Ja sam dobro proučila materiju i što je više proučavam to mi je jasnije kako su zapravo male šanse u visokim godinama uspjeti (sa svojim stanicama).. naravno, uvijek je moguće ući u onu sretnu malu grupu žena kojima su se zvijezde posložile. Ali hoću li to biti ja ili ipak ne.. svaki dan se pitam. Zapravo, sve mi je jasnije da je za nas donacija js. A to je nešto što smo zapravo prije kretanja u ivf odmah u startu prekrižili.. ja sam bila strogo protiv toga.. ipak nakon prvih blijedih pokušaja i udara realnosti sad to sama sa sobom potiho razmatram.. Uf.. ne znam, to je baš kompleksna odluka. A da ne kažem da moj dragi i dalj ne želi to niti uzeti u obzir..

Mi ni ne razmišljamo o donaciji.Pokušavat ćemo dok god ima nade. Uvijek kad čovjek želi nešto u nekom trenutku ne dobije to baš istog trena. Postupke sam podnosila dobro, ali sam osjećala da tjeram svoje tijelo na silu na nešto što baš tada ne želi. Tako da sam napravila pauzu. Svega smo svjesni, ali ne odustajemo.Hrabro i strpljivo naprijed. Da li uzimate nesto od suplemenata?

da, al ne očekujem od njih čuda (zalihu js mi ništa ne može povečati, ovo je samo za malo dignuti kvalitetu.. što nije baš ni ziher, al eto.. kao treba probat).
    Uzimam Q10, omegu, folnu i b-kompleks.  Moram reći da sam vadila iz krvi DHEA-u i D-vitamin i oboje mi je ok pa sam odustala da to unosim (konzultirala sam se s više doktora i zaključak je bio da ne unosim nešto što mi je u zadovoljavajućim vrijednostima).
    Što se muške strane tiče, nema šanse da svog dragog natjeram da nekaj popije (osim eventualno čaše viskija:-D)
    Ti? Kaj uzimaš?

Samara
    09. Kolovoz 2020. 21:12

AuroraB

Samarai ti si iz ciklusa prije korone kao i ja! Ja sam krenula neki dan sa terapijom… Kad očekuješ menstruaciju? U kojoj si bolnici?

Da taman kad sam ja morala vadit betu onda su vec pocele frke po bolnicama. Ali napokon da se opet pokrenulo sve.. Ocekujem pocetkom 09.mj,a par dana prije idem na UZV i po ljekove. Kod Škvorca sam. Prvi put smo jedan jedini embrij dobili, nadam se da bude sad bolje. Drzim i tebi i sebi palceve za ovaj put ;) 

Ja:AMH 21, sve u redu
    MM: OAT visokog stupnja
    Poliklinika Škvorc 👍
    03.2020 - 1. ET post ICSI-beta 0
    09.2020 - 2. ET. Vraćena 1 blastocista.
    Prva beta 517, druga 1239🎉
    1. UZV-vidljiva gestacijska vrećica
    2.UZV- imamo ❤️
    It's a boy 👣👶💙

• T_Ivy
    09. Kolovoz 2020. 22:42

joallina

Joallina, mm i ja smo nekako odlucili da ovu borbu vodimo dokle god moze, ali i da zivimo zivot pored toga, onako kako bismo i inace. Jako smo posveceni i imamo ogromnu zelju i jedno i drugo za tom jednom uspesnom mrvicom, ali opet, bas kao sto i ti pises - istovremeno smo i realni. Ako imas mogucnosti, IVF iz prirodnog ciklusa je ja mislim dobra solucija, ako mozes da organizujes vreme i da ih imas cesto. Njima ne mucis telo hormonima, nego jednostavno koristis svaku sansu koju mozes da ulovis tu jednu zlatnu js koja je potrebna. Ja mislim da dva neuspesna postupka i dalje ne moraju da znace nista. Da li si razmisljala  soft protokolu? to je zaista mala stimulacija, a moze da pomogne da se umesto jedne dobiju dve ili tri js. 

👩44, low AMH 🤵44, azo
    2015-2022 biospsija testisa nista, 14x IVF/ICSI donor semena, 2x missed ab, ostalo 0
    2022 microTESE, top rezulta (3 slamke), IVF/ICSI donorka j.s., 3 odlicne blastociste, transfer 2xBC; 1. BETA 13dpt 440, 2. BETA 17 dpt 4,520; UZ 6w1d 2x❤️

• Jele83
    09. Kolovoz 2020. 23:21

AuroraB

Jele83

Bok drage žene, ako je samnom sve u redu, kod partnera je malo lošiji spermiogram i idem na inseminaciju… Neće pa neće da se primi😢 da li oni mene kljukaju kakvim tabletama ili? da li mi nešto moraju davati oo prvog dana menstruacije a prije samog postupka? Znam samo da idem na folikulometriju i valjda štopericu dobijem🤔
    Jele83, to sve ovisi od nalaza do nalaza… Više toga se gleda i tvoj mpo liječnik će odrediti kako će tvoj postupak izgledati. Ako ti nisu dosada spominjali lijekove, vjerojatno ideš za početak u prirodni ciklus bez dodatne stimulacije rasta jajnih stanica, znači bez lijekova.
    U koju bolnicu ideš i da li si možda vadila AMH?

AuroraB AMH mi je 12.2..bila sam neki dan i na propuhivanju jajovoda i sve u redu. Eto možda nam ovaj ciklus uspije pa ni ne dođem do inseminacije... 🙏 I u vinogradskoj sam, kod Kune bila, al čujem da te ne mora on vodit cijelo vrijeme već tko te zapadne i još su na GO do 24.08. 

👸37g.,sve ok.
    AMH 12.5
    01/2017 spontanim putem dobili curicu🥰
    01/2019 biokemijska trudnoća
    11/2019 krećemo vadit nalaze.......
    🤴34.,asthenozoospermia, oligoasthenozoospermia09/2020 inseminacija-neuspješno
    11/2020 stimulirani IVF, Gonali, Cetrotide,
    25.11.punkcija
    28.11 transfer 2 embrija
    14dnt beta 1275
    16dnt beta 2675
    Na prvom pregledu 4+4 2 gestacijske vrećice
    Sljedeći 05.01😉💝💝

🍀🐞MISS🐞🍀
    10. Kolovoz 2020. 02:27

Leptirica82 kod mene prava ovulacija,ali i dalje osjecam bol u jajnicima,tako da je valjda to ok..uzasno se bojim da kad dodem na aspiraciju da ce reci da su popucali folikuli ali valjda oni znaju sta rade…sinoc sam primila stopericu,sad cekam utorak 🙏

👸32🤴36
    4god pokusavanja
    Amh21, hsg-sve prohodno,spermiogram -Normo
    *Idiopatska neplodnost*
    KBC Split ,dr.Mršić
    06/20 AIH - nesupjesno
    07/20 AIH -neuspjesno
    08/20 - IVF - biokemijska trudnoca (bemfola150,cetrotid,brevactid stop.) 10 js - nema 🐧🐧
    11/20 - 2.IVF (terapija ista kao 08.mj),13js- 2🐧🐧 14.11 transfer trodnevnih 2xosmostanicne
    11dnt beta 98.6, 13dnt beta 254, 16dnt beta 953
    UZV 05.12

• Dandelion0
    10. Kolovoz 2020. 03:52

Miss1502, 
    Ja danas uzv pa ću čuti. 😁 
    Oni gledaju dane ciklusa, dane stimulacije ili oboje? 
    Koliko imaš folikula? 
    Vjerovat ćemo im. Nema nam druge. Sretno na punkciju. Vjerujem da ću i ja iza tebe dan, dva. Pratimo se. 😁 

Stiže nam curica 💓

🍀🐞MISS🐞🍀
    10. Kolovoz 2020. 08:46

Na zadnjem uzv sam imala 9 ( tad je bio 10.dn ciklusa), a sutra kad bi trebala biti punkcija/aspiracija biti ce mi 13.dan ciklusa.. Nadan se da ce sve biti ok do sutra i da nista nije puklo...cijeli vikend ne prestajem razmisljat o tome da cu doc tamo i da ce mi rec da je sve popucalo ranije...satrala sam i muza 🤦🤦🤦

👸32🤴36
    4god pokusavanja
    Amh21, hsg-sve prohodno,spermiogram -Normo
    *Idiopatska neplodnost*
    KBC Split ,dr.Mršić
    06/20 AIH - nesupjesno
    07/20 AIH -neuspjesno
    08/20 - IVF - biokemijska trudnoca (bemfola150,cetrotid,brevactid stop.) 10 js - nema 🐧🐧
    11/20 - 2.IVF (terapija ista kao 08.mj),13js- 2🐧🐧 14.11 transfer trodnevnih 2xosmostanicne
    11dnt beta 98.6, 13dnt beta 254, 16dnt beta 953
    UZV 05.12

10. Kolovoz 2020. 09:09

TiredIvy

joallina

Joallina, mm i ja smo nekako odlucili da ovu borbu vodimo dokle god moze, ali i da zivimo zivot pored toga, onako kako bismo i inace. Jako smo posveceni i imamo ogromnu zelju i jedno i drugo za tom jednom uspesnom mrvicom, ali opet, bas kao sto i ti pises - istovremeno smo i realni. Ako imas mogucnosti, IVF iz prirodnog ciklusa je ja mislim dobra solucija, ako mozes da organizujes vreme i da ih imas cesto. Njima ne mucis telo hormonima, nego jednostavno koristis svaku sansu koju mozes da ulovis tu jednu zlatnu js koja je potrebna. Ja mislim da dva neuspesna postupka i dalje ne moraju da znace nista. Da li si razmisljala soft protokolu? to je zaista mala stimulacija, a moze da pomogne da se umesto jedne dobiju dve ili tri js.

Čini mi se da imate dobar stav. Tako smo i mi nekako generalno odlučili.. probati sve postupke preko hzzo, ne dopustiti da nam to poremeti život... i ako ne uspije uživati jedno u drugome i drugim stvarima u životu. Ali moram priznati da sam već sad počela razmišljati kako bi skupili novce za još jedan postupak kod Lučingera ako nam ništa od hzzo ne uspije.. o donaciji. Ne mogu si pomoći. Toliko o mojoj opuštenosti:) 
    Hvala ti na savjetu za soft protokol.. spomenuti ću to svom mpo doktoru. 

• Piky
    10. Kolovoz 2020. 10:23

TiredIvy

joallina

Joallina, mm i ja smo nekako odlucili da ovu borbu vodimo dokle god moze, ali i da zivimo zivot pored toga, onako kako bismo i inace. Jako smo posveceni i imamo ogromnu zelju i jedno i drugo za tom jednom uspesnom mrvicom, ali opet, bas kao sto i ti pises - istovremeno smo i realni. Ako imas mogucnosti, IVF iz prirodnog ciklusa je ja mislim dobra solucija, ako mozes da organizujes vreme i da ih imas cesto. Njima ne mucis telo hormonima, nego jednostavno koristis svaku sansu koju mozes da ulovis tu jednu zlatnu js koja je potrebna. Ja mislim da dva neuspesna postupka i dalje ne moraju da znace nista. Da li si razmisljala soft protokolu? to je zaista mala stimulacija, a moze da pomogne da se umesto jedne dobiju dve ili tri js.

Pozdrav, 
    Što je soft protokol? 

🙋‍♀️32 🙋‍♂️44
    Dijagnoza: idijopatska neplodnost,nalazi super.
    3/2020 insem. - stigla M
    7/2020 prirodni, štop, jedan fulikul prazan
    9/2020 klomifen, štop, punkcija 15.9/ 1j.s, transfer 17.09, beta 5.10
    Beta
    19 dt 2233.1,21 dt 3133.6
    20.10 srce kuca, 27.10 nema srčane reakcije missed AB. 😭
    04/2021 stimulirani, bemfola I orgalutran. 3 fulikula vodeća (anestezija) 8 jajnih stanica, 5 se oplodilo, 5 blastica. 4 smrznuta
    26.04 ET, 10.5 beta

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.