Potpomognuta oplodnja vol. 3

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    09. Kolovoz 2020. 11:23

Rita2101

Jutro iz nocne more.. 5dnt .. krvarenje.. probilo na plahtu.. kad nisam u nesvijest pala.. bilo je bljuć i sad se smirilo… ne znam sto da mislim… 😟 ujutro zovem kliniku…

Pojacaj utrogestan i muruj, vjerojatno ti je progesteron nizak ili je pukla neka zilica zna se dogoditi. Ako se ponovi i ako imas duphaston popij i njih slobodno meni su rekli da se cak 4 od jednom moze popiti da se smiri krvarenje.. I ako je bio transfer blastica slobodno ujutro napravi test. Sretno. 

Rita2101
    09. Kolovoz 2020. 11:29

lucija07

Rita2101

Jutro iz nocne more.. 5dnt .. krvarenje.. probilo na plahtu.. kad nisam u nesvijest pala.. bilo je bljuć i sad se smirilo… ne znam sto da mislim… 😟 ujutro zovem kliniku…

Pojacaj utrogestan i muruj, vjerojatno ti je progesteron nizak ili je pukla neka zilica zna se dogoditi. Ako se ponovi i ako imas duphaston popij i njih slobodno meni su rekli da se cak 4 od jednom moze popiti da se smiri krvarenje.. I ako je bio transfer blastica slobodno ujutro napravi test. Sretno.

Hvala ti ❤️

👩🏻 39 miomi 2 oper. Nizak amh, hasimoto
    👨🏼‍🦲40 astenozospermia
    2016 ivf 4 trodnevna
    2 vracena - beta 0
    FET- beta + , u 13 tt stalo srce, genetska greska ploda
    FET - beta 0
    2019 Pronatal - dobili 5 blastocisti
    1 vracena - beta 0 (spotting 6dnt)
    FET - beta 0 (spotting 3-6dnt)
    FET - testovi pozitivni od 6dnt - beta 65,8 10dnt, 158,7 12dnt
    1 uzv 7+1 9mm ❤️
    2 uzv 29.11. 9+1 24mm ❤️
    3 uzv 6.12. 10+1 37mm ❤️ izvanredni, krvarenje, hematom
    Uzv 14.12. 11+2 52mm ❤️ hematom se povukao

• Nika5555
    09. Kolovoz 2020. 12:02

TiredIvy

@Nika U Europe IVF smo i mi imali dva pokusaja. Isli smo sa najjacom stimulacijom, dugi protokol oba puta. Svi na klinici su bili divni i strucni. Prvi postupak kod njih, treci ukupno u tom momentu, je bio jedini u kome smo dosli do blastica. Dve idealne i jedna malo slabijeg kvaliteta. Nazalost beta je bila 0. Odlucili smo da promenimo kliniku posle narednog pokusaja kod njih, jer nas je doktor, zbog mojih godina (37 u tom momentu), mislim ipak malo pozurio da krenemo sa sledecim IVF pokusajem. Napravili smo samo dva meseca pauze i krenuli u sledeci svezi IVF pod maksimalnom stimulacijom, i to sam jako tesko podnela fizicki. Posle toga smo morali napraviti bas dugu pazu da se kod mene sve sredi i vrati u normalu.

Ali uopste ne krivim kliniku za to. Imam samo reci hvale. Doktor nas jeste savetovao da idemo sto pre u sledeci, ali je takodje i pitao da li se ja osecam dobro i da li sam spremna. Trebalo je ja da kazem da nisam, sto sam i sama osecala, ali posle tako dobre reakcije u prethodnom pokusaju i ogromne zelje, jednostavno nisam mislila racionalno.

Ako te bilo sta jos zanima - slobodno pitaj. Moje iskustvo kaze da su jako strucni, vode racuna o mnogim detaljima o kojima druge klinike ne vode i pre svega stalno su u kontaktu sa pacijentima i pruzaju sve neophodne informacije.

Hvala ti na informacijama,da,skuzila sam da su ok,brzo se sve dogovara s njima,ali mi cemo najvjerovatnije sa doniranim js,ja sam tobtako u svojoj glavi vec poslozila,tako da jedva cekam da krene sva ta procedura

Ja 79.godiste, AMH bio7,u dvije godine pao na 2, bez jednog jajovoda,ostalo ok
    Mm 83.godiste,asthenoozoospermia

Pokusavamo 3 god.
    2018 prvi postupak Vuk vrhovec,bez transfera, drugi posupak,beta 0
    Otkriven hydrosalpinx,laporaskpska operacija,uklonjen lijevi jajovod
    2019/2020 poliklinika Skvorc, dva prirodna,dva stimulirana,beta 0
    16.08. Planirana oplodnja doniranom js

• Taine
    09. Kolovoz 2020. 12:12

Pozdrav, samo da se nadovežem na temu klinike ivf. Vodio me dr. Šimunić i dr. Marinić. Cijela ekipa je vrlo stručna, individualno pristupaju svakoj pacijentici,vedri si i opuštena je atmosfera. Išla sam privatno u 3 mj. Dobila 2 lijepa embria koja se nažalost nisu primila. Tu su već i moje godine, napunila 43.Tako da ni sama ne znam hoću li ikad ostvariti želju majčinstva. Imam 5 postupaka iza sebe. Pa ako netko ima sličnog iskustva bilo bi mi drago da se oglasi. :-) Svima želim puno sreće u ostvarenju majčinstva. 

Taine

• Leptiric27
    09. Kolovoz 2020. 12:36

Pozdrav drage moje
    Ja i muž uskoro krećemo u postupak ICSI 
    Ako ima neka koja da je već bila u tom postpku svaka info dobro dosla.. 
    Ja 26 godina, muž 35,kod mene uredni nalazi, kod muža loš spermiogram, takođe imam neredovite cikluse.. 

Nola_
    09. Kolovoz 2020. 12:47

LELA

Pozdrav drage moje
    Ja 26 godina, muž 35,kod mene uredni nalazi, kod muža loš spermiogram, takođe imam neredovite cikluse..

Pozdrav draga, bila sam ja sad u 7m stimulirani postupak. Zbog moje reakcije odlucili su cekati transfer nakon jednog ciklusa, ali su oni na GO u 8mj pa cekam FET u rujnu najvjerojatnije. ICSI su radili radi loseg spermiograma takoder, poanta je da oni izaberu morfoloski najpogodnijini i mikroiglom ga ubace u js. Nakon apspiracije ce vam odmah reci koliko imate js i nakon 24 sata koliko ih se oplodilo. Nakon toga ovisno o razvoju embrija odluce koliko ce ih pustiti da se razvijaju. U nasem slucaju su cekali blastocistu (5dan) i zamrznuli su ih. Ja sam se uzasno brinula svih 5 dana i bila dosadna, stalno ih zvala (valjda zbog hormona jos). Sad cekam FET i nadam se da ce biti sve u redu sa odmrzavanjem i da ce im biti lijepo kod mene. Budi hrabra, pozitivna i sretno💞

Vita26
    09. Kolovoz 2020. 13:05

Rita mozda implantacijsko,mirovanje i terapija,nazovi i savjetuj ae imala sam i ja krvarenje,Drzi se

https://lmtm.lilypie.com/WHczp2.png

09. Kolovoz 2020. 13:57

LELA

Pozdrav drage moje

Jesi provjerila štitnjaču? Meni poceli neredoviti ciklusi kad mi se aktivirala štitna.. 

• T_Ivy
    09. Kolovoz 2020. 14:07

Nika5555

TiredIvy

@Nika U Europe IVF smo i mi imali dva pokusaja. Isli smo sa najjacom stimulacijom, dugi protokol oba puta. Svi na klinici su bili divni i strucni. Prvi postupak kod njih, treci ukupno u tom momentu, je bio jedini u kome smo dosli do blastica. Dve idealne i jedna malo slabijeg kvaliteta. Nazalost beta je bila 0. Odlucili smo da promenimo kliniku posle narednog pokusaja kod njih, jer nas je doktor, zbog mojih godina (37 u tom momentu), mislim ipak malo pozurio da krenemo sa sledecim IVF pokusajem. Napravili smo samo dva meseca pauze i krenuli u sledeci svezi IVF pod maksimalnom stimulacijom, i to sam jako tesko podnela fizicki. Posle toga smo morali napraviti bas dugu pazu da se kod mene sve sredi i vrati u normalu.

Ali uopste ne krivim kliniku za to. Imam samo reci hvale. Doktor nas jeste savetovao da idemo sto pre u sledeci, ali je takodje i pitao da li se ja osecam dobro i da li sam spremna. Trebalo je ja da kazem da nisam, sto sam i sama osecala, ali posle tako dobre reakcije u prethodnom pokusaju i ogromne zelje, jednostavno nisam mislila racionalno.

Ako te bilo sta jos zanima - slobodno pitaj. Moje iskustvo kaze da su jako strucni, vode racuna o mnogim detaljima o kojima druge klinike ne vode i pre svega stalno su u kontaktu sa pacijentima i pruzaju sve neophodne informacije.

Hvala ti na informacijama,da,skuzila sam da su ok,brzo se sve dogovara s njima,ali mi cemo najvjerovatnije sa doniranim js,ja sam tobtako u svojoj glavi vec poslozila,tako da jedva cekam da krene sva ta procedura

Nama jos nije lako doneti tu odluku o doniranim js. Kod mm je dijagnoza azoospermia, pa bi nama morala biti donacija embriona u tom slucaju, ili i js. i spermatozoida, mada ni ta opcija nije iskljucena. Pokusacemo jos dok mozemo sa mojim js. pa kada vise to ne bude moglo, mozda se odlucimo za donaciju. U svakom slucaju puno srece i da nam se javis sa lepim utiscima iz Praga. To je jedan predivan grad.

👩44, low AMH 🤵44, azo
    2015-2022 biospsija testisa nista, 14x IVF/ICSI donor semena, 2x missed ab, ostalo 0
    2022 microTESE, top rezulta (3 slamke), IVF/ICSI donorka j.s., 3 odlicne blastociste, transfer 2xBC; 1. BETA 13dpt 440, 2. BETA 17 dpt 4,520; UZ 6w1d 2x❤️

• T_Ivy
    09. Kolovoz 2020. 14:13

Taine

Pozdrav, samo da se nadovežem na temu klinike ivf. Vodio me dr. Šimunić i dr. Marinić. Cijela ekipa je vrlo stručna, individualno pristupaju svakoj pacijentici,vedri si i opuštena je atmosfera. Išla sam privatno u 3 mj. Dobila 2 lijepa embria koja se nažalost nisu primila. Tu su već i moje godine, napunila 43.Tako da ni sama ne znam hoću li ikad ostvariti želju majčinstva. Imam 5 postupaka iza sebe. Pa ako netko ima sličnog iskustva bilo bi mi drago da se oglasi. :-) Svima želim puno sreće u ostvarenju majčinstva.

Zdravo Taine, kod mene je slicna situacija. Imam 41 godinu i prosla sam kroz 5 IVF postupaka. Jos uvek se ne predajem, iako se kao i ti ponekad zapitam hoce li od svega biti ista. Ja se nekako vodim mislju da dok ima materijala i dok telo ne prolazi kroz previse agresivan postupak treba gurati dalje. Jel mozes da napises kakva je kod vas dijagnoza i kakav je bio poslednji protokol stimulacije? Mi sada idemo kroz tzv soft protokol, posto ja isto reagujem i na maksimalne i na minimalne doze lekova. Samo hrabro, a strpljenja vec ocigledno imas :)

👩44, low AMH 🤵44, azo
    2015-2022 biospsija testisa nista, 14x IVF/ICSI donor semena, 2x missed ab, ostalo 0
    2022 microTESE, top rezulta (3 slamke), IVF/ICSI donorka j.s., 3 odlicne blastociste, transfer 2xBC; 1. BETA 13dpt 440, 2. BETA 17 dpt 4,520; UZ 6w1d 2x❤️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.