Potpomognuta oplodnja vol. 3

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Rina 39
    13. Srpanj 2020. 15:20

Cure s nizim amh napisat mi kolko ste imale folikula nakon 6,7 dana koriscenja inekcija???i dali ste onda produzile stimulaciju jos?

👩39god
    👨38god
    Amh 0.37ng
    Sve drugo uredno🥰
    2021 rodena Ivf-om 👧🏼
    3mj ivf-3 blaste,1 vracena dvije❄️❄️
    3.4 beta 1420,ultrazvuk 18.4🤩

• more2309
    13. Srpanj 2020. 15:44

miss1502

more2309 sto mislite da li je moguce da je nalaz los samo zto sto je apstinencija bila prekratka? Samo 36 sati,a receno nam je minimalno 2 dana,max 5 dana
    Nisam se nadala danas inseminciji zato je kraca od 2 dana

Moje misljenje je da tih 12 sati sto vam je falilo do 48 sati, ne moze bas tako pogorsati spermiogram da bude za IVF, a i oko duzine apstinencije sam cula dosta oprecnih misljenja. Mozda da probate ponoviti nalaz nakon apstinencije od 2 ili 3 dana, tako cete biti sigurni i svakako ce vam biti lakse jer cete se stalno pitati jeli to bio razlog loseg spermiograma.

🙋‍♀️ 34- sve ok
    🙋‍♂️36- Asthenoteratozoospermia
    06./2020.-krenuli u postupak kod dr.Lučingera
    07./2020. - ET, beta - 0.6
    10./2020. - 1. FET, 2 🐧
    06./2021. - došla je predivna curica ❤
    Imamo 7 🐧
    Polako razmišljamo o seki ili braci 💕!

• more2309
    13. Srpanj 2020. 15:46

Tara0205

QQMmore2309

Rita i Viola cestitam na super betama i neka sve 8de glatko i bez stresa, mazite svoje mrvice i uzivajte, zasluzile ste 🤰🙂❤! Tara vjerujem da je to iscekivanje igra zivaca, jel ides na posao ili ces uzeti bolovanje? Ja sam danas bila na ultrazvuku, doktor kaze da ima puno folikula i da je u srijedu punkcija. Danas me je i ultrazvuk uzasno bolio, jedva sam izdrzala, tako da ne znam kako cu punkciju

Ići cu raditi, brže ce mi vrijeme proci😅 sretno u srijedu🤞🏼

Hvala 🙂, trebat ce mi puno srece 🤣🤪! 

🙋‍♀️ 34- sve ok
    10./2020. - 1. FET, 2 🐧
    Imamo 7 🐧

MimiDrimi
    13. Srpanj 2020. 15:51

Bok cure, stare i nove.
    Trudnicama cestitaaaam, a nama u borbi sretno.
    Otisla sam na godisnji i mozak pustila na pašu, no uzela sam si uputnicu da sljedecih par ciklusa provjerim FSH na 2dc.
    Dakle, ja odem u Split, izvadim FSH i dobijem rezultat 18,5. 
    Btw-u ozujku je bio 7, tada je bila i stimulacija koja je prekinuta, pa u svibnju i lipnju 11, da bi dobila u srpnju rezultat 18,5. Sokirana sam. I tako zalosna.
    Rekla mi je dr da izvadim ponovno AMH, to me je tek strah vadit. U 2018. je bio 1,34pmol, a ja nemam ni 33 godine. 
    Morala sam vam se izjadati... 
    Nadam se da cu to uspjet spustiti(FSH) i krenuti u sto skoriji postupak, jer mi se cini kao da to majcinstvo bjezi od mene 😔

Ja 32 - nizak AMH (1.34 pmol)
    Muž 35 - azzo - smrznuti materijal iz TESE postupka
    1. ICSI 10/2019 - Petrova - dvije stanice - transfer jedne trodnevne - Beta 0,4
    2. ICSI 3/2020 - Petrova - došli do 9dc - odgođen postupak zbog Korone
    3. ICSI 8/2020 - Petrova - kratki protokol, brzo ovulirala, 7dc aspiracija, prazan folikul
    4. ICSI 9/2020 - Petrova - dugi protokol, dvije j.stanice, nisu se oplodile zbog odabira lošeg zamrznutog spermija
    5. 11/2021 Škvorc - novi postupak

Makarska
    13. Srpanj 2020. 16:14

AmbrozijaM

Rita88

Tara0205

Bok svima! U otpusnom pismu mi piše da za daljnje liječenje i potporu žutom tijelu uzimam:
    -duphaston 3x1, tabl os kroz 14 dana, andol 100 i folacin.
    Danas sam imala AIH pa me zanima ako netko zna dal to odmah danas uzimam ili mogu i od sutra ujutro?
    I kakva su vam iskustva sa tabl. duphaston?
    Jeste mirovali par dana nakon inseminacije? Plan je ići sutra na posao…
    ❤️ Svim trudnicama i 🍀 svim trudilicama

Hm ne znam kak s AIH-om ide, al ja kad sam isla na transfer (ivf metoda) onda mi je rekla da si stavim slobodno utrogestane prije transfera, jer sam te vaginalete pocela koristiti odmah nakon punkcije 3x2 i da normalno stavljam cijelo vrijeme. Sto se tice odmaranja, nisam odmarala sekunde cistila sam, prala prozore, isla na kave, kuhala , najmanje sam lezala ,jedino nisam dizala nista tesko, al nisam ni isla na posao jer mi je posao psihicki stresan dosta pa sam doma uzivala :)

Rita88, samo da provjerim jesam dobro shvatila, to jutro prije samog transfera si isto stavila utrogestan? Imam FET u srijedu, a nije mi palo na pamet do sad što s vaginaletama pa nisam s doktorom provjerila.

Upadam ka padobranac,ja sam to jutro popila utrogestan (i taj dan sam pila jos popodne i navecer jer mi je takva terapija bila,3*2) jer kazu da ne valja na taj dan vaginalno stavljati,a i tako mi je doktor reka 🤗

13. Srpanj 2020. 16:15

MimiDrimi, jesu ti dali sta da ga spustis? Estrofem, Femoston? Pijes li DHEA?
    Marinalin nema tu nekog pravila, svaki put drugacije. Evo ja sa AMH 3.5 i visokim FSH i LH pretprosli put 2 folikula, a prosli 10. Ako je samo AMH nizi, a tvoj i nije tako strasno nizak, nemoj se opterecivat time. Sto manje znas to manje opterecena ides u to sve.

13. Srpanj 2020. 16:25

more2309

miss1502

more2309 sto mislite da li je moguce da je nalaz los samo zto sto je apstinencija bila prekratka? Samo 36 sati,a receno nam je minimalno 2 dana,max 5 dana

Moje misljenje je da tih 12 sati sto vam je falilo do 48 sati, ne moze bas tako pogorsati spermiogram da bude za IVF, a i oko duzine apstinencije sam cula dosta oprecnih misljenja. Mozda da probate ponoviti nalaz nakon apstinencije od 2 ili 3 dana, tako cete biti sigurni i svakako ce vam biti lakse jer cete se stalno pitati jeli to bio razlog loseg spermiograma.

Miss vjeruj mi da stres kakooo utjece na nalaz njihov.. To je za nepovjerovat koliko.... 

• more2309
    13. Srpanj 2020. 17:15

Sanjich🤞🤰

more2309

miss1502

Miss vjeruj mi da stres kakooo utjece na nalaz njihov.. To je za nepovjerovat koliko….

Slazem se, stres itekako utjece, pogotovo ako se uzorak daje u drzavnim bolnicama gdje uvjeti znaju biti ponekad vrlo losi, pogotovo ako je guzva, pa muskarci budu pod pritiskom da to sto prije obave, neki muskarci su osjetljiviji i sama spoznaja da to moraju ici negdje obavljati im je nelagodna i osjecaju se lose zbog toga, ali koliko sam skuzila suprug od Miss je vec isao, pa mu to nije strano. Porazgovaraj sa muzem o tome, da li je bio pod stresom tih dana ili taj dan, kako se osjecao kad je davao uzorak, ako mu je bilo nelagodno pri davanju uzorka, mozda da ga od dome uzmete iduci put, ako ste blizu bolnice. 

🙋‍♀️ 34- sve ok
    10./2020. - 1. FET, 2 🐧
    Imamo 7 🐧

• Blacky89
    13. Srpanj 2020. 19:49

Viola i Rita čestitam na preeeedivnim betama 🙏💪👏🏼 Sad cekamo uzv 🙈🍀❤️
    Nikitta sta je rekao dr? 

13. Srpanj 2020. 20:26

Ja sam imala samo jedan folikul sad. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.