Potpomognuta oplodnja vol. 3

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    06. Lipanj 2020. 14:55

Lotta

Drage cure, ovaj forum je spas za mnoge koje plivaju u tesim mpo vodama, a sad mi se cini da je doslo neko razdoblje losih vijesti i malodusnosti. I to je isto u redu, tko nije prosao ovim putem ne zna koliko to pojede fizicki, emocionalno a i financijski. I sama sam u 10 mjeseci prosla tri ivf. Kod mene je problematican visok FSH, a mm ima oligoastenospermiju. Na zadnjem transferu u 2/2020 sjedila sam u cekaonici i mislila da je, u slucaju ponovnog neuspjeha, to zadnji moj dolazak tamo. I naravno nista. Od ukupno 4 transfera, jedini je rezultat bila jedna vanmatericna trudnoca prosle godine. Nikome ne zelim davati lazne nade, no cinjenica je da sam u drugom ciklusu nakon zadnjeg neuspjeha ostala spontano trudna. U ciklusu izmedju fsh mi je bio 28! Taj sam nalaz shvatila kao znak da se vratimo na sex for fun. I ukinula sam gotovo sve suplemente, cemu? Maknula sve zaostale utrogestane i estromefe iz kupaone. Jedino nisam ponovno propusila. I sad evo, jucer na uzv pregledu bebi je tocno kako treba biti, a ja ga samo molim da ostane. To je jedna posve drugacija vrsta straha, izmjesanog sa srecom i nevjericom. Svima vam to zelim! :) Nema tajne, nema recepta, mozda jedino da slusamo svoje tijelo i svoje emocije. Drzite se! E, da, i ja uskoro punim 41 godinu

Lotta divno, čestitam!😊
    Pronašla sam se u tvom postu, točnije pronašla sam malo nade u tvom postu. Ja sad punim 40, FSH mi je preko 14 (+ endometrioz), a dragi ima isto OAspermiju. Sad čekam prvi stimulirani, i već na prvim konzultacijama su mi rekli da su šanse male. Ja se onako stalno potajno nadam da će nam se bog smilovati da prirodno zatrudnim😊 Ok, ja nemam ni jedan jajovod pa fakat mora biti extra milostiv hehehe. 
    Nabavila sam DHEA-u pa ću je sad nakon prvog stimuliranog piti 3 mjeseca. Ne znam što da mislim o tim dodacima, ali probat ću. Iako eto, ti si zatrudnila kad si ih prestala piti. Inače ja nekak vjerujem da treba slušat svoje emocije, kako si napisala.. možda si se ti okrenula u tom nekom trenutku odustajanja od postupaka opet svom odnosu sa dragim (što često maknemo iz fokusa u trci za djetetom) pa je to u nekom hormonalno-emotivnom vrtlogu rezultiralo vašom bebom🥰 Sad sam malo romantično patetična😁 U svakom slučaju, baš mi je drago da postoje takve priče kao tvoja.. javljaj kako protjeće trudnoća.. 

ANKSIMORON
    06. Lipanj 2020. 16:30

Hej da se i ja prijavim.. danas beta samo 330, cetvrtak bila 300.. doktor kaze vjer nije nesto dobro a i ja sam toga misljenja.. tako je kako je.. rekao nastavit terapiju za svaki slucaj i u pon uzv.. to mi jos sve skupa gore 🙄😔

👧33; 🧔35

1. IVF Lucinger; 0 smrzlica; beta 300; biokemijska trudnoca
    2. IVF; Lucinger; 0 smrzlica; beta 10
    3. IVF; IVF poliklinika; 0 smrzlica, beta 2.5
    4. IVF - IVF 06/21
    17.4. GK 🌲🌲🌲

• anna20
    06. Lipanj 2020. 17:44

Cure drage molim pomoc... il malo ohrabrenja... il bilo sta🤗🤗 u pon imam transfer... jucer bila punkcija... kazu 10 stanica... sad me buni... nit su rekli da zovemo da li je uspjelo ni nist... samo da dodem na transfer.... zar nejde inace da treba vidjeti dal je uopce transfer moguc odnosno dal se koha stanica oplodila... receno je kao da samo dodemo jer ide iz suprugovog zamrznutog tkiva oplodnja... prvi put smo u postupku i izgubljeni skroz... sa svih strana kontradiktorne informacije🤔🤔🤔

06. Lipanj 2020. 18:57

ANKSIMORON

Hej da se i ja prijavim.. danas beta samo 330, cetvrtak bila 300.. doktor kaze vjer nije nesto dobro a i ja sam toga misljenja.. tako je kako je.. rekao nastavit terapiju za svaki slucaj i u pon uzv.. to mi jos sve skupa gore 🙄😔

Ufff, na zalost nije bas najbolja...al pricekaj ponedjeljak i ultrazvuk mozda se ipak neko cudo desi🙏

sofi
    06. Lipanj 2020. 20:24

Nada88 je nažalost NOA. Svi su hormoni u sredini između ref.vrijednosti, nije čak ni da su malo povišeni/sniženi, apsolutno svi nalazi dobri... Kariotipizacija je došla zadnje sad nalaz, isto sve u redu... Bili smo kod dr. Maričića u IVF poliklinici na konzultacije u početku, a poslije smo odlučili kod dr. Schwenner Radovniković u Split na MTese, obzirom da jedino tamo trenutno to rade...Kako je kod vas stanje? Nisam uspjela još svih popratiti otkad sam se vratila na forumić :) 

♀️ 25, svi nalazi uredni.
    ♂️ 34, neopstruktivna azoospermia, svi nalazi uredni- nedefinirano što je uzrokovalo dijagnozu.

3/2019 prvi spermiogram 0.
    Kasniji spermiogrami 3x 0.
    9/2019 M-Tese 0.

Marita13
    06. Lipanj 2020. 20:36

anna20

Cure drage molim pomoc… il malo ohrabrenja… il bilo sta🤗🤗 u pon imam transfer… jucer bila punkcija… kazu 10 stanica… sad me buni… nit su rekli da zovemo da li je uspjelo ni nist… samo da dodem na transfer…. zar nejde inace da treba vidjeti dal je uopce transfer moguc odnosno dal se koha stanica oplodila… receno je kao da samo dodemo jer ide iz suprugovog zamrznutog tkiva oplodnja… prvi put smo u postupku i izgubljeni skroz… sa svih strana kontradiktorne informacije🤔🤔🤔

Nisam dosad još bila u bolnici tako da ne znam kako ide s javljanjem... Ja sam isto imala 10 stanica, od toga se 7 oplodilo, 3 do blastice tako da sam imala 3FET-a... Bit će sigurno nešto za transfer, mislim da je to dobar broj😊
    Anksimoron držim fige da bude ipak dobro🍀
    Meni se danas pojačalo krvarenje tako da se bojim da je opet biokemijska😪

None

• Avatar Belaaa,možda se desi čudo❤🙏🏻
    Belaaa,možda se desi čudo❤🙏🏻
    06. Lipanj 2020. 21:16

Bozma

Viola1, malo je teži od ovih drugih stvari kojima se bodemo. Igla je takva da jedva probijem kožu, kao da je gušći pa još ostane kuglica ispod kože i dosta peče. Stomak mi je jedna velika modrica i pun je čvoruga. Inače nisam sklona modricama

Hej Bozma meni se je to desavalo injefnom kad sam isla na hitnuvtrevi minjedna draga dokzorica isla mi dati stopericu i ononkoza uzas tvrda jedva me ubola kaze ajme sta ste napuhnuti sve je to od hormona i pitame dali na stomsku ti krvzica lad se ubodem ko loptica da je ostala znaci to nije dobro i ako mijenamo mijesto stvaki put i stbara se loptica znaci da je unutra diblje stvorijo je stombon i onda i ti lijekovi sts ih dajemo ne dijeluju potpuno i preporucila mi ke neki lioton gel u lijekarni da je cudo za te stvari i tvrdu kozu i te hematone i da ssmo lagano stavim i dobro dobro umasiram i to razbijam ja ga poslje nisam uzela  ali za iduci put sad ocu provat kaze da omeksa kozu i bude lakse pa eto da znate🤗

Ja38g moj43g ,sa 35g prva trudnoca spontani kiretraza pataloski sve ok trombofilija ok 3g pokusavanja sa37g krecemo u ivf2019do2020/6neuspijeli Kbc Split njemu sve ok meni, amh 7,14pa 2,61pa 3,61pijem trave Ramize ostvarena prva trudnoca 8/20 sve ok 1,2uzv 3uzv na plodu anomalije ☹️ 3.11Zg pregled dok Hafner za fetalnu medicinu,7.11 prekid trudnoce radi veliki malformacija izgubili nasu bebicu💔😪🙏Desila se prirodna trud.. nakon sveg i mola kiretaža💔,11/24 ,42.g zadnji pok.mpo 😞

06. Lipanj 2020. 21:23

Marita13

Evo i mene s testom, danas 10 dnt. Jučer opet počela nešto smeđariti pa sam skeptična, prošli put sam 5 dan počela i bila je prazna GV. Idem u ponedjeljak betu raditi🍀

😍😍 lijepe crticeee cestiitkeeee❤🤗🎉🎉

Ja38g moj43g ,sa 35g prva trudnoca spontani kiretraza pataloski sve ok trombofilija ok 3g pokusavanja sa37g krecemo u ivf2019do2020/6neuspijeli Kbc Split njemu sve ok meni, amh 7,14pa 2,61pa 3,61pijem trave Ramize ostvarena prva trudnoca 8/20 sve ok 1,2uzv 3uzv na plodu anomalije ☹️ 3.11Zg pregled dok Hafner za fetalnu medicinu,7.11 prekid trudnoce radi veliki malformacija izgubili nasu bebicu💔😪🙏Desila se prirodna trud.. nakon sveg i mola kiretaža💔,11/24 ,42.g zadnji pok.mpo 😞

06. Lipanj 2020. 21:24

Lotta

Drage cure, ovaj forum je spas za mnoge koje plivaju u tesim mpo vodama, a sad mi se cini da je doslo neko razdoblje losih vijesti i malodusnosti. I to je isto u redu, tko nije prosao ovim putem ne zna koliko to pojede fizicki, emocionalno a i financijski. I sama sam u 10 mjeseci prosla tri ivf. Kod mene je problematican visok FSH, a mm ima oligoastenospermiju. Na zadnjem transferu u 2/2020 sjedila sam u cekaonici i mislila da je, u slucaju ponovnog neuspjeha, to zadnji moj dolazak tamo. I naravno nista. Od ukupno 4 transfera, jedini je rezultat bila jedna vanmatericna trudnoca prosle godine. Nikome ne zelim davati lazne nade, no cinjenica je da sam u drugom ciklusu nakon zadnjeg neuspjeha ostala spontano trudna. U ciklusu izmedju fsh mi je bio 28! Taj sam nalaz shvatila kao znak da se vratimo na sex for fun. I ukinula sam gotovo sve suplemente, cemu? Maknula sve zaostale utrogestane i estromefe iz kupaone. Jedino nisam ponovno propusila. I sad evo, jucer na uzv pregledu bebi je tocno kako treba biti, a ja ga samo molim da ostane. To je jedna posve drugacija vrsta straha, izmjesanog sa srecom i nevjericom. Svima vam to zelim! :) Nema tajne, nema recepta, mozda jedino da slusamo svoje tijelo i svoje emocije. Drzite se! E, da, i ja uskoro punim 41 godinu

🙏🤗🎉 predivnooo cestitam 😍

06. Lipanj 2020. 21:38

sofi

Nada88 je nažalost NOA. Svi su hormoni u sredini između ref.vrijednosti, nije čak ni da su malo povišeni/sniženi, apsolutno svi nalazi dobri… Kariotipizacija je došla zadnje sad nalaz, isto sve u redu… Bili smo kod dr. Maričića u IVF poliklinici na konzultacije u početku, a poslije smo odlučili kod dr. Schwenner Radovniković u Split na MTese, obzirom da jedino tamo trenutno to rade…Kako je kod vas stanje? Nisam uspjela još svih popratiti otkad sam se vratila na forumić :)

Al ako su nalazi hormona u redu ukljucujući i Inhibin B, radi se o opstruktivnoj-to je jako vazno razlikovati, sto znaci da spermici postoje samo postoji i neka prepreka zbog koje ne izlaze vani, doktor kaze samo dva razloga ili urodeno nema tih kanala ili ih je nekad neka infekcija zastopala! Tako da meni kod tvog dragog izgleda opstruktivna, kod kojeg doktora ste bili?? Mi imamo opstruktivnu i hvala Bogu TESOM smo pronasli 10 epruvetica dobre kvalitete.i evo sad konacno čekamo nase sunce 🤰🌼🌝

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.