Potpomognuta oplodnja vol. 3

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    sunshine25
    08. Ožujak 2020. 16:02

Vita, a jesu li ti zamrznuli ovih 4 js ili? To je super rezultat, odlično 😊 ja razmišljam o Os ako sad bude neuspješno.. priznajem da sam imala predrasude, ali kad čujem koliko vas je ostalo trudno u zadnje vrijeme, više to ne mislim 😂 a i blizu mi je, dobila bih i putne. 

ja '92. mm '82.
    teški oat
    u mpo od 2018
    1. postupak škvorc - 5 blastica
    2. postupak repromed - 3 blastice
    3 biokemijske - 2 iz feta, 1 prirodno
    11/20 fet 🤖

Vita26
    08. Ožujak 2020. 16:05

Viola 
    Evo ti ljek Profertil za bolju spermu,skup je ali pomaze..sretno 

https://lmtm.lilypie.com/WHczp2.png

Vita26
    08. Ožujak 2020. 16:10

Sunshine
    A Di si ti sad u postupku? 
    Nisi me razumjela ja od prve punkcije dobila 40jajnih stanica od tih 40kom  16jajnih stanica bile pune,11 jajnih stanice oplodile se i od svega toga dobili smo 6supet blastocistice ,znaci ovaj mi je bio 4 Fet jer au bili smrniti.
    I ostale mi jos 2blastocistice koje su zamrznute.
    Ja sam jako zafavoljna sa Os .ovaj zadnji dobitni mi bas su i endiometrij pripremili bio je 15mm na dan Feta

sunshine25
    08. Ožujak 2020. 16:14

Ahaaaa, mislila sam da je tih 40 bilo u jednom postupku 😂😂 krivo sam shvatila. Ja sam sad kod Radončića, bila sam prvo kod Škvorca. Inače, mm je pio profertil, maaaalo, ma mrvičak mu se popravila pokretljivost. Ništa značajno, sve drugo čak i gore. Najviše mu je gokshura pomogla.
    Ja sam prvo krenula kod dr. Matkovića u OS i on mi je napunio glavu da OS baš nije nešto i da bolje da odmah u ZG idemo.. ali ok, vidjet ćemo sve, imam još 3 postupka preko HZZO pa nije greda 😁 

ja '92. mm '82.
    teški oat
    u mpo od 2018
    11/20 fet 🤖

• Viola1
    08. Ožujak 2020. 16:19

Vita26

Viola
    Evo ti ljek Profertil za bolju spermu,skup je ali pomaze..sretno

Hvala ti draga na svemu. ❤️😘 Ma čuda već pije. Stalno mu nalaz varira... A ima i varikokele, tako da je ludilo. Sada će ponovno na pregled.

👩29(AMH 34,6pmol/l, PCO)
    🧑33(oligoasthenoteratozoo..)
    1. ICSI 10/2019 blaga stim, ET 3dan - 2 embrija (10st,10st), ß ❌
    2. ICSI 2/2020 blaga stim,ET 2dan - 1 embrij (4st), ß ❌
    3. ICSI 3/2020 prirodni, bez ET-a
    4. ICSI 5/2020 standardna stim, ET 3dan - 1 embrij (u fazi kompaktacije), ß ❌
    -FET 6/2020, blastica (BC 322), 1. ß 174,5; 2. ß 822,7 -imamo 2 ❤❤
    -15tt jedno 💔
    -3/2021 rođen dječak
    5. Spontana T 11/2021 - biokemijska
    6. Spontana T 3/2022 ❤
    1🐧

Vita26
    08. Ožujak 2020. 16:30

Sunshine 
    I je od jedne punkcije izvaditi 40 ali 16bilo je punih.tako mi je biologinja rekla.i bila sam i blagi hiper nisam tri dana iz kreveta mogla uzstati koliko mi je Bolilo.
    Znam da bas ljudi pricamo svasta o Os ali vjeruj mi da od kako je dosle nove biologinje sto vecina posla ovisi o njima,trudnoca ima jako puno.i da biologinja iz Zg dosla u Os raditi.,(glavna biologinja)i stvarno radi svoj posao odlicno.doktor Sijanovic je trenutno na bolovanje ,ali radi Popovic i Abicicka oboje su super. 
    Drzim fige da uzspije kod tebe ato prije

• Gelica
    08. Ožujak 2020. 16:52

sunshine25

Uh što zeza forum, nikako napisati..
    Blacky, nisam ni morala, jutros procurila 🙄 pravit ćemo se da je ono bila evaporacijska 😂 nemam više kineza i neću ih više nikad naručiti 😂
    Zvala sam kliniku, ali se ne javljaju, subota je jbg.. tak da čekam ponedjeljak i idemo na fet 😁
    Gelice, kakvo je kod tebe stanje?

Evo, ja danas dobila mengu i sa sljedećom krećem u postupak :) Malo me brine sad ta Corona jer je baš u Mariborskoj bolnici bio prvi slučaj, dr koji radi sa teškim pacijentima i još kolega 6 nakon njega . Tko zma sta ce biti u mjesec dana, brinem da ne bi  otkazali postupke ili nešto..  dogovoriti ću se i sa dr.A pa ćemo vidjeti kamo 😀

• Dandelion0
    08. Ožujak 2020. 16:53

Curke, 
    sretan Dan žena!!

Našla sada ove podatke, vezano uz hiper i ostalo... to su ovi uzv na koje idemo/ćemo ići svakih nekoliko dana i onda prate folikule? Našla na netu broj antralnih folikula
    Ukupni broj antralnih folikula (Očekivani odgovor na lijekove za stimulaciju ovulacije i vjerojatnost za uspjeh)
    < 4          (Izrazito nizak broj, vrlo loš odgovor na stimulaciju. Moguće odustajanje od postupka)
    4 – 7       (Nizak broj, očekivan loš odgovor na stimulaciju. Daju se visoke doze gonadotropina)
    8 – 10     (Umjereno nizak broj, blago smanjena šansa za trudnoću)
    11 – 14   (Normalan broj, dobar odgovor na stimulaciju, dobra šansa za trudnoću)
    15 – 26   (Odličan odgovor na blagu stimulaciju, najbolji broj očekivanih trudnoća)
    > 26       (Visok broj, izrazito povišen rizik za OHSS i vrlo dobar broj trudnoća)

Stiže nam curica 💓

• Gelica
    08. Ožujak 2020. 17:17

Slee

Vuky koliko imas godina? Mozes li tu cistu operirati ili ona kao nije problem?
    Bozma, a koliko ti imas godina?
    Znam da se zene to ne pita, ali kazete da su problem godine pa zato.
    Citam sad na onoj rodinoj facebook grupi za neplodnos neke komentare da i Skvorc ima nekskusnu biologicu, kao jos je mlada pa ako su problem muski da bolje izbjec. Nama nije muski faktor, ali sam se sad malo izbedirala jer sam ja bas zabrijala da zelim kod Skvorca.

Slee, ja sam bila kod Škvorca. Ok je on ovako, nemam zamjerki na ljubaznost, objasnjavanje...ali mislim da nije još dovoljno stručan u odnosu na neke druge doktore, nema on još toliko iskustva u moj vodama. Za neke stvari kao što je npr polip koji sam imala na maternici je rekao da uopće ne smeta, a naravno da je smetao i da mi je on to 9dmah rekao ja bi to riješila a ovako mi se to kasnije rastegnulo kad su mi drugi doktori rekli da šta to već nisam riješila i da sa tim ne m9gu u p9stupak.. također, dobila sam 19 j.s. 12 je išlo u oplodnju ( ostatak je bio zamrznut) i niti jedna jedina se nije oplodila!! Nisu imali nikakvo objašnjenje zašto se to desilo, i ja sam bila u komi zbog toga, mislila da stab8ce ne valjaju, promijenila doktora i drugi biolog mi rekao da ne zna šta se tamo desilo ali da do mojih stanica sigurno nije jer su dobre kvalitete za oplodnju. Spermiogram od mm je odl8can. Tako da, ja njega preporuvlcila ne bih. Gle, svi imaju neko loše iskustvo negdje, ali ovo moje mislim da je stvarno veliki propust. 

sunshine25
    08. Ožujak 2020. 17:27

Vita, hvala ti 💚 ma mislila sam jer samo 12 js ide u oplodnju, a što je bilo s 4 ostale js?
    Gelice, ma super! A što se tiče korone, ja sutra počinjem raditi, Kinezi su sve unormalili. U mjesec dana mislim da će se sve srediti. 
    A Škvorc, mislim da je on odličan za blage slučajeve, kao što je Slee. Od mene je doslovno napravio budalu, rekao mi je da ne moram vaditi amh, da ne smeta ešerihija u urinu, imam sve napismeno. A onda, kad sam kretala u postupak, je odjednom trebao i amh i smetala je bakterija. Ja još neiskusna, nisam imala pojma ni o čemu, naravno da sam slušala. Onda sam dopala kod dr. Lane i preporodila se. Slee, ako ikako možeš, izaberi dr. Lanu.

ja '92. mm '82.
    teški oat
    u mpo od 2018
    11/20 fet 🤖

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.